İçeriğe atla

HIM Damsyik

HIM Damsyik
DoğumIncik Muhammad Damsyik
14 Mart 1929(1929-03-14)
Teluk Betung, Lampung, Hollanda Doğu Hint Adaları
Ölüm03 Şubat 2012 (82 yaşında)
Cakarta, Endonezya
Defin yeriKaret Bivak Mezarlığı
MilliyetEndonezyalı
EğitimRellum Dans Okulu
MeslekDansçı, film oyuncusu
Tanınma nedeniSitti Nurbaya (TV dizisi)
Boy1,8 m (5 ft 11 in)
Kilo55 kilogram (121 lb)
EvlilikLinda Damsyik
Çocuk(lar)5

Hajji Incik Muhammad Damsyik (d. 14 Mart 1929 - ö. 3 Şubat 2012) ya da bilinen sahne adıyla HIM Damsyik, Endonezyalı dansçı ve oyuncu.

Kaynakça

Bibliyografya

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Borneo</span> ada

Borneo yüzölçümü açısından dünyanın en büyük üçüncü adasıdır. Güneydoğu Asya'da bulunur ve Endonezya, Malezya ve Brunei tarafından paylaşılmıştır.

Si Ronda, yönetmenliğini Lie Tek Swie'nin üstlendiği, 1930 çıkışlı Hollanda Doğu Hint Adaları yapımı aksiyon türündeki sessiz filmdir. Başrolünde Bahtiyar Efendi'nin rol aldığı ve çağdaş Batavi sözlü geleneğine dayanan film, silat alanında yetenekli Si Ronda olarak bilinen bir haydutun maceralarını ele almaktadır. Filmin kaynağı olan lenong hikâyelerinde Ronda, genellikle Robin Hood tarzında biri olarak tasvir edilmektedir. Artık kaybolduğu düşünülen film 1929-1931 yılları arasında çıkan dövüş sanatları filmlerinden biridir.

<i>Lenong</i> Batavilerin geleneksel tiyatro türü

Lenong, Jakarta, Endonezya'daki Batavilerin geleneksel tiyatro türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Bataviler</span>

Bataviler, Endonezya ve Brunei'de yaşayan bir halktır. Cakarta kökenli olup bu bölgeye 17. yüzyılda yerleşmişlerdir. Üyelerinin Endonezya ve çevre ülkelerden geliyor oluşu bu öbeğin bir kreol halkı olarak adlandırılmasına neden olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Cakarta Metrosu</span>

Cakarta metrosu veya Cakarta MRT Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan bir metro sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Endonezya'da turizm</span>

Endonezya'da turizm Endonezya ekonomisinin önemli bir bileşeninin yanı sıra döviz gelirlerinin de önemli bir kaynağıdır. Endonezya, 2017 yılında dünya turizm endüstrisinde 20. sırada, aynı zamanda dünyanın dokuzuncu en hızlı büyüyen turizm sektörü, Asya'nın en hızlı üçüncü ve Güneydoğu Asya'nın en hızlı büyüyen turizm sektörü seçildi. 2018 yılında, Denpasar, Jakarta ve Batam, turizmde en hızlı büyümeye sahip olan, sırasıyla yüzde 32,7, 29,2 ve 23,3 olan 10 şehir arasında yer alıyor. Ülke, turizm sektöründen GSYİH'nın yüzde 8'ini elde etmeyi planladı ve 2019 yılına kadar yaklaşık 20 milyon ziyaretçi çekmeyi hedefledi. Turizm sektörü mal ve hizmet ihracat sektörleri arasında 4. sırada yer almaktadır.

Lukman Niode, Endonezyalı yüzücü.

<span class="mw-page-title-main">Endonezya'da COVID-19 pandemisi</span>

Şablon:Kayma 2 Mart 2020'de bir dans eğitmeni ve annesinin bir Japon vatandaşı tarafından enfekte olduğu ve COVID-19 salgınının Endonezya'ya yayıldığı doğrulandı. 9 Nisan'a kadar, salgın Gorontalo'nun ilk vakasını doğrulamasının ardından ülkedeki 34 ilin tamamına yayılmıştır. Jakarta, Doğu Java ve Batı Java en etkilenen yerler oldu.

Komodo Endonezya Cumhuriyeti'ni oluşturan 17.508 adadan biridir. Ada, adını adadan alan, dünyadaki en büyük kertenkele olan Komodo ejderinin yaşam alanı olarak özellikle dikkat çekicidir. Komodo Adası, 390 kilometrekarelik bir yüz ölçüme sahiptir.

<i>?</i> (film)

? 2011 yapımı Endonezya dram filmidir. Filmin yönetmen koltuğunda Hanung Bramantyo oturmaktadır. Filmde Revalina Sayuthi Temat, Reza Rahadian, Agus Kuncoro, Endhita, Rio Dewanto ve Hengky Sulaeman gibi isimler rol almaktadır. Film, Endonezya'nın dini çoğulculuğuna odaklanıyor ve genellikle farklı inançlar arasında çatışmayı ele alıyor ve senaryo üç ailenin, bir Budist, bir Müslüman ve bir Katolik'in etkileşimleri etrafında dönüyor. Çok sayıda zorluğa maruz kaldıktan ve birkaç aile ferdinin dini şiddet sonucu hayatını kaybetmesinden sonra onlar barışır.

<span class="mw-page-title-main">Subiakto Tjakrawerdaya</span> Endonezyalı politikacı

Subiakto Tjakrawerdaya, Endonezyalı siyasetçi ve iş insanı.

<span class="mw-page-title-main">Rachmawati Sukarnoputri</span>

Diah Permana Rachmawati Sukarno ya da Rachmawati Sukarnoputri, Endonezyalı kadın siyasetçi ve hukukçu. Babası Endonezya'nın kurucu başkanı Sukarno ve ablası Endonezya'nın beşinci cumhurbaşkanı olan Megawati Sukarnoputri'dir.

<span class="mw-page-title-main">Karet Bivak Mezarlığı</span>

Karet Bivak Mezarlığı, Cakarta, Endonezya'da bulunan şehrin ikinci büyük mezarlığıdır.

<span class="mw-page-title-main">2021 Semeru yanardağ patlaması</span>

Semeru Yanardağı, 4 Aralık'ta Endonezya'nın Doğu Cava eyaletindeki Cava adasında aralıklarla patlamaya başladı. 9 Aralık itibarıyla Ulusal Felaket Yönetim Ajansı'nın resmi açıklamasına göre kırk üç kişi öldü, on iki kişiden haber alınamadı.

<span class="mw-page-title-main">Endonezya-Sri Lanka İlişkileri</span>

Endonezya ve Sri Lanka, 1952'de diplomatik ilişkiler kurdu. Her iki ulus da bazı kültürel benzerlikleri paylaşıyor. Endonezya ve Sri Lanka, Dünya Ticaret Örgütü üyesidir. Bağlantısızlar Hareketi'nin kurucu üyeleridirler. Endonezya'nın Kolombo'da bir büyükelçiliği, Sri Lanka'nında Jakarta'da bir büyükelçiliği var.

Bu liste Endonezya'da raporlanan UFO görülmelerini içermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Nani Widjaja</span> Endonezyalı aktris

Nani Widjaja ya da Nani Wijaya, Endonezyalı aktris ve model.

<span class="mw-page-title-main">Syabda Perkasa Belawa</span>

Syabda Perkasa Belawa, Endonezyalı badminton oyuncusu.

<span class="mw-page-title-main">Iko Uwais</span>

Uwais Qorny, profesyonel olarak Iko Uwais olarak bilinir, Endonezyalı bir aktör, dublör, dövüş koreografı ve dövüş sanatçısıdır. Daha çok Merantau (2009), The Raid (2011), The Raid 2 (2014), Headshot (2016), Mile 22 (2018), The Night Comes for Us (2018), Stuber (2019) ve Netflix dizisi Wu Assassins (2019-günümüz) filmleriyle bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Yayu Unru</span>

Andi Wahyuddin Unru ya da popüler olarak bilinen adı ile Yayu Unru, Endonezyalı aktör ve eğitimci.