İçeriğe atla

Hüseyin Hüsnü Sermet Efendi

Hüseyin Hüsnü Sermet Efendi (1832-1886), bir Osmanlı diplomatıdır.

Mart 1879-Ağustos 1880 arası Belgrad elçiliği; Eylül 1881-Ekim 1886 arası Madrid elçiliği yapmıştır.[1]

Kaynakça

  1. ^ Kuneralp, Sinan (2003). Son Dönem Osmanlı Erkân ve Ricali (1839-1922), Prosopoprafik Rehber (2 bas.). İstanbul: İsis. s. 80. 28 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Kara Mehmet Paşa, Osmanlı İmparatorluğu'nda devlet adamı.

<span class="mw-page-title-main">Arjantin-Türkiye ilişkileri</span> ikili diplomasi ilişkiler

Türkiye-Arjantin ilişkileri, iki ülke elçiliklerince imzalanan 1909 tarihli bir anlaşma ile başlar. İki ülke arasında büyükelçilik düzeyinde ilişki vardır. Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçiliği Arjantin, Bolivya, Paraguay ve Uruguay ile ilişkilerden sorumlu iken Arjantin'in Ankara Büyükelçiliği Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'la ilişkilerden sorumludur.

<span class="mw-page-title-main">Turhan Paşa</span> Osmanlı eski hariciye nazırı

Arnavut Turhan Paşa, Osmanlı diplomat ve devlet adamı, bağımsız Arnavutluk devletinin 2. başbakanı.

<span class="mw-page-title-main">İsviçre-Türkiye ilişkileri</span> Türkiye İsviçre diplomatik ilişkileri

İsviçre-Türkiye ilişkileri, geçmişten beri süregelen Türkiye ile İsviçre arasındaki ilişkilerini belirtmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Danimarka-Türkiye ilişkileri</span>

Danimarka-Türkiye ilişkileri, Danimarka ve Türkiye arasındaki mevcut ve tarihi ilişkilere dayanır. Danimarka'nın Ankara'da ve Türkiye'nin de Kopenhag'da bir elçiliği vardır. İki ülke de NATO üyesidir. Danimarka ve Türkiye arasındaki ilişkiler Jyllands-Posten Muhammed karikatürleri tartışması ve Roj TV meselesinden dolayı gergin durumdadır.

Hasan Vasfi Menteş, Türk siyasetçi ve diplomat.

<span class="mw-page-title-main">Ali Abdüssettar İksel</span>

Ali Abdüssettar İksel, , Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Bükreş Antlaşması (1886)</span>

Bükreş Antlaşması, 3 Mart 1886 tarihinde Bulgaristan Prensliği ile Sırbistan Krallığı arasında Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan ve Sırp-Bulgar Savaşı'nı bitiren antlaşma.

<span class="mw-page-title-main">Osmanlı İmparatorluğu'nun dış ilişkileri</span> Devlet ilişkileri

Osmanlı İmparatorluğu'nun dış ilişkileri ya da diplomasisi, Osmanlı Devleti'nin diğer devletlerle olan ilişkilerini ifade eder. Osmanlı'nın uluslararası ilişkileri kuruluşundan itibaren yoğun bir çaba gerektirmiştir. Türk egemenlik sahasının bir uç beyliği olarak yabancı unsurlarla sürekli irtibat halindedir. Klasik dönemde üç kıtaya yayılmış bir devlet olarak dış ilişkilerinde gelişme gösterme mecburiyeti görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Etiyopya-Türkiye ilişkileri</span>

Türkiye-Etiyopya ilişkileri. Etiyopya ilk kez 1959'da Ankara'ya büyükelçilik açtı ama 1976'da ekonomik sebeplerden ötürü elçilik kapatıldı. Daha sonra büyükelçilik 2006 yılında tekrar aktif hale geldi. İlişkiler Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar dayanır. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk Sahra Altı konsolosluğu 1910-1912 yılları arasında Harar'da açılmıştır. Daha sonra 1925 yılında Türkiye Cumhuriyeti Addis Ababa'ya büyükelçilik açmıştır. Türkiye, Etiyopya'da büyükelçilik açan 6. devlettir. Bugün iki ülke arasında ekonomik ve siyasi açıdan oldukça iyidir.

<span class="mw-page-title-main">Yenice Tren İstasyonu (Mersin)</span> Mersin, Türkiyede bir tren istasyonu

Yenice Tren İstasyonu, Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi'nde Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Mersin Garı</span> Mersin, Türkiyede bir tren istasyonu

Mersin Garı, Mersin'in Akdeniz ilçesi Yenimahalle Mahallesi'nde Çakmak Caddesi üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin ana tren istasyonudur.

Tırmıl Tren İstasyonu, Mersin'in Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.

Karacailyas Tren İstasyonu, Mersin'in Akdeniz ilçesi Karacailyas Evren Mahallesi'nde Kışla Caddesi üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.

Taşkent Tren İstasyonu, Mersin'in Akdeniz ilçesi Toroslar Mahallesi'nde D.400 üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.

Huzurkent Tren İstasyonu, Mersin'in Akdeniz ilçesi Gazi Mahallesi'nde D.400 üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.

<span class="mw-page-title-main">Şehitlik Tren İstasyonu</span> Seyhan, Adana, Türkiyedeki tren istasyonu

Şehitlik Tren İstasyonu, Adana'nın Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde D.400 üzerinde yer alan TCDD'ye ait hemzemin tren istasyonudur.

Şakirpaşa Tren İstasyonu, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan TCDD'ye ait tren istasyonudur. İstasyon, 1886 yılında hizmete girmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bosna-Hersek-Türkiye ilişkileri</span> Bosna Hersek ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki siyasi ilişkiler

Bosna-Hersek-Türkiye ilişkileri, Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki karşılıklı ilişkileri ifade eder. Bosna-Hersek bir güneydoğu Avrupa ülkesi iken, Türkiye İstanbul çevresindeki Balkan yarımadasında küçük bir Avrupa kesimi olan bir Küçük Asya ülkesidir. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 29 Ağustos 1992'de başladı. Bosna-Hersek'in Ankara ve İzmir'de iki elçilik misyonu ve İstanbul'da bir konsolosluk misyonu varken, Türkiye'nin Saraybosna’da bir elçilik ve Mostar’da bir konsolosluk misyonu var.

Mehmed Feridun Bey (1847-1903), Osmanlı diplomat.