İçeriğe atla

Hüseyin Ağa Camii (İstanbul Tramvayı)

Koordinatlar: 41°02′06″K 28°58′50″D / 41.03500°K 28.98056°D / 41.03500; 28.98056
Hüseyin Ağa Camii
Ağa Camii
İstasyonun tabelası
Harita
KonumŞehit Muhtar Mahallesi / Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, İstiklal Caddesi, 34433
Beyoğlu, İstanbul
Türkiye
Koordinatlar41°02′06″K 28°58′50″D / 41.03500°K 28.98056°D / 41.03500; 28.98056
Sahipİstanbul Büyükşehir Belediyesi
İşletmeciİETT
Hat(lar)Line T2
Raylar1
Tren işletmecileriİETT
Yapı
Yapı türüHemzemin
OtoparkHayır
Bisiklet altyapısıHayır
Engelli erişimiHayır
Diğer bilgiler
Durumİşletmede
İstasyon kodu120451
Ücret bölgesiT2
Tarihçe
Açılış29 Aralık 1990
Elektriklendirme750 V DA Katener (1990)
Hizmetler
Demiryolu ulaşımı
Toplu ulaşım

Hüseyin Ağa Camii Tramvay İstasyonu ya da Ağa Camii Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T2 (Taksim - Tünel) Nostaljik Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1990'da hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Şehit Muhtar Mahallesi ile Katip Mustafa Çelebi Mahallesi arasında, Hüseyin Ağa Camii'nin önünde yer almaktadır.

Hatlar

İstanbul nostaljik tramvayı
  • Line T2 (Taksim - Tünel)

Hizmetler

Güzergâh

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İETT
Önceki İstasyon İstanbul Tramvayı Sonraki İstasyon Sefer Sıklığı
Taksim
Başlangıç
Line T2
(Taksim - Tünel)
Galatasaray Lisesi
Tünel yönünde
07.00 - 22.00 saatleri arasında 40 dakikada 1 sefer[1]

Çevre alanı

Görseller

Kaynakça

  1. ^ "T2 Sefer Sıklığı". İETT. İstanbul Büyükşehir Belediyesi. 26 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2023. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Nostaljik tramvay</span>

Nostaljik tramvay, şehir içi yolcu taşımacılığının yanı sıra, tarihi, kültürel ve turistik amaçlı işletilen raylı sistem. Genellikle kâr amacı gütmeyen tarihi raylı sistemlerin ana amacı geçmişte ulaşımın nasıl olduğuna dair bir tarih bilinci oluşturmaktır.

<span class="mw-page-title-main">Taksim Aktarma Merkezi</span> Beyoğlu, İstanbulda bir aktarma merkezi

Taksim Aktarma Merkezi, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, Beyoğlu'ndaki Taksim Meydanı'nda yer alan ve metro, füniküler ve nostaljik tramvay istasyonları ile İETT otobüs duraklarını kapsayan ve hatlar arasında aktarma imkanı sağlayan aktarma merkezidir.

<span class="mw-page-title-main">T1 (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul Tramvayı hattı

T1 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Kabataş son istasyonu ise Bağcılar olan ve 31 istasyondan oluşan 19,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.

<span class="mw-page-title-main">T3 (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul nostaljik tramvayı hattı

T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Kadıköy İDO – Moda Caddesi – Kadıköy İDO güzergâhında ring olarak hizmet veren ve 11 istasyondan oluşan 2,6 km uzunluğundaki nostaljik tramvay hattıdır.

<span class="mw-page-title-main">T2 (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul nostaljik tramvayı hattı

T2 Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, şehrin en merkezî noktalarından biri olan İstiklal Caddesi'nde, ilk istasyonu Taksim son istasyonu ise Tünel olan ve 5 istasyondan oluşan 1,64 km uzunluğundaki nostaljik tramvay hattıdır.

<span class="mw-page-title-main">Kabataş Aktarma Merkezi</span> Beyoğlu, İstanbulda bir aktarma merkezi

Kabataş Aktarma Merkezi, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, Beyoğlu'nun Kabataş semtinde yer alan ve metro, füniküler ve tramvay istasyonları ile İETT otobüs duraklarını kapsayan ve hatlar arasında aktarma imkanı sağlayan aktarma merkezidir.

Pazartekke Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T1 Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1992'de hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Fatih'in Topkapı Mahallesi ile Mevlanakapı Mahallesi arasında yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Karaköy (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul tramvayı istasyonu

Karaköy Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T1 Tramvay Hattı'nda yer alan ve 30 Ocak 2005'te hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Arapcami Mahallesi ile Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi arasında yer almaktadır.

İskele Camii Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'nda yer alan ve 1 Kasım 2003'te hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Kadıköy'ün Caferağa Mahallesi'nde Albay Faik Sözdener Caddesi üzerinde yer almaktadır.

Çarşı Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'nda yer alan ve 1 Kasım 2003'te hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Kadıköy'ün Osmanağa Mahallesi'nde, Kadıköy'ün en işlek noktalarından biri olan, Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde yer almaktadır.

Altıyol Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'nda yer alan ve 1 Kasım 2003'te hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Kadıköy'ün Osmanağa Mahallesi'nde, Söğütlüçeşme Caddesi, Kuşdili Caddesi, General Asım Gündüz Caddesi, Çilek Sokağı ve Mürver Çiçeği Sokağı'nın birleştiği ve halk arasında Altıyol olarak anılan bölgede, General Asım Gündüz Caddesi üzerinde yer almaktadır.

Moda Caddesi Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'nda yer alan ve 1 Kasım 2003'te hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Kadıköy'ün Caferağa Mahallesi'nde Cem Sokak üzerinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Galatasaray Lisesi (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul tramvayı istasyonu

Galatasaray Lisesi Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T2 Nostaljik Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1990'da hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Hüseyinağa Mahallesi ile Kuloğlu Mahallesi arasında, Galatasaray Lisesi'nin önünde yer almaktadır.

Odakule Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T2 Nostaljik Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1990'da hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Asmalı Mescit Mahallesi ile Tomtom Mahallesi arasında, Odakule'nin önünde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul nostaljik tramvayı</span> İstanbul, Türkiyedeki nostaljik tramvay ağı

İstanbul nostaljik tramvayı, İstanbul'da hizmet veren nostaljik tramvay ağıdır. Sistem, Avrupa Yakası'nda hizmet veren T2 Nostaljik Tramvay Hattı ve Anadolu Yakası'nda hizmet veren T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'ndan oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sirkeci (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul tramvayı istasyonu

Sirkeci (T1) Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T1 Tramvay Hattı'nda yer alan ve 13 Haziran 1992'de hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Fatih'in Hobyar Mahallesi ile Hocapaşa Mahallesi arasında, Sirkeci Garı'nın karşısında yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Tramvayı istasyonları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye'nin İstanbul ilinde hizmet veren İstanbul Tramvayı ve İstanbul nostaljik tramvayı'nın toplam 81 istasyonu vardır. T2 ve T3 nostaljik tramvay hatları ile T4 hattının Cumhuriyet Mahallesi istasyonu hariç istasyonların tamamı engelli erişimine uygundur.

<span class="mw-page-title-main">Tünel (İstanbul Tramvayı)</span> İstanbul tramvayı istasyonu

Tünel Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T2 Nostaljik Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1990'da hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Asmalı Mescit Mahallesi ile Şahkulu Mahallesi arasında İstiklal Caddesi üzerinde yer almaktadır.

Kadıköy İDO Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'nda yer alan ve 1 Kasım 2003'te hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Kadıköy'ün Caferağa Mahallesi'nde Rıhtım Sokak üzerinde yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Füniküleri</span> İstanbul, Türkiyede hizmet veren füniküler ağı

İstanbul Füniküleri, İstanbul'da hizmet veren füniküler ağıdır. Sistem, şehrin Avrupa Yakası'nda hizmet veren F1 Füniküler Hattı, F2 Tarihi Tünel Füniküler Hattı, F3 Füniküler Hattı ve F4 Füniküler Hattı ve ihale aşamasında olan F5 Füniküler Hattı'ndan oluşmaktadır.