Mehmet Murat Kadri Belge, Türk akademisyen, yazar, çevirmen, edebiyat eleştirmeni ve insan hakları savunucusu.
Ali Püsküllüoğlu, Türk yazar, şair ve sözbilimcidir.
Halil Gökhan (d. 1967, Tarsus) müellif, romancı, mütercim.
Hasan Akay, Türk edebiyatçı ve akademisyen.
İsmail Ferit Edgü, Türk öykücü, şair, romancı, deneme yazarı, yayıncı, sanat koleksiyoneri.
Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Türk yazar ve diplomattır. Türk Dil Kurumunun kurucularındandır.
Türk Düşüncesi, Aralık 1953'ten Nisan 1960'a kadar 63 sayı olarak çıkan Türkçe fikir ve sanat dergisidir. Yönetmen ve başyazarı Peyami Safa idi. “Aylık fikir ve sanat dergisi” mottosu altında çıkan dergi, Türk milliyetçisi-muhafazakar çizgide yayın hayatına devam etti. İstanbul'da yayın faaliyetlerini yürüten dergi, aylık olarak yayımlanmıştı. Yayın düzenlemelerinden kaynaklı istikrarlı bir yayın serüveni olmamış ve bazen yayına aralar verilmişti. 33. sayısından sonra Ağustos ayında yayına ara verilmiş ve tekrar Aralık ayında yayına devam etmişti. Nisan-Mayıs 1958 sayısından sonra ise Ocak 1960 yılına kadar yine ara vermişti. Komünizm, İrtica, İnkılab, Masonluk ve Kıbrıs özel sayıları da çıkardı. İç sayfalarda makaleler, şiirler, hikâyeler ve romanlar yer almış ve son sayfalarında ise "Nekroloji" başlığı altında o ay ölen kayda değer kişiler hakkında bilgilere verilmişti.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.
Güney, 1978 yılında Yılmaz Güney hapisteyken eşi Fatoş Güney'in sahibi ve Erden Kıral'ın yazı işleri müdürü yayınladığı, Yılmaz Güney'in öykü, şiir ve genel fikirleri üzerine yazılar da yazdığı edebiyat dergisi.
Adnan Binyazar, Türk yazar, eleştirmen, eğitimci.
Bâki Asiltürk, Türk şair.
İbrahim Tenekeci, Türk şair.
Evrensel Kültür, Aralık 1991'de Evrensel Basım Yayın tarafından Türkçe olarak yayınlanan aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi. Yayın yönetmenliğini Aydın Çubukçu yapmaktaydı.
Handan İnci, Türk edebiyatçı, akademisyen ve yazar. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü ve Edebiyat Fakültesi öğretim üyesidir. Özellikle Ahmet Hamdi Tanpınar üzerine yaptığı araştırma ve incelemeleriyle tanınmaktadır. Aralık 2017'de kurulan Tanpınar Araştırma Merkezi'nin kurucu başkanıdır.
Ali Enver Ercan, Türk şair, eski Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı. Varlık dergisinin genel yayın yönetmeni, Yasak Meyve Yayınları ve Eşik Cini dergisinin imtiyaz sahibiydi.
Yenilik, 15 Aralık 1952 - Aralık 1957 tarihleri arasında çıkan aylık kültür sanat dergisi. Derginin kurucusu ve yöneticisi Naim Tirali idi. 62 sayı olarak çıkan dergi ilk olarak gazete formatında yayımlandı. İlk yılında 8 sayfadan oluşan “Aylık Fikir ve Sanat Gazetesi” ibaresi geçerli oldu. Ocak 1954 sonrasında ise “Aylık Fikir ve Sanat Dergisi” şeklini aldı, sayfa sayısı da artmaya başladı. Derginin logosu mavi bir zemin içinde beyaz bir yazıdan oluşmaktaydı. Dergide kitap ve dergi reklamları dışında banka ve içki reklamları da bazı dönemlerde görüldü. 5 yıllık yayın hayatında satış ücreti 25 kuruştan 50 kuruşa kadar yükselmiştir.
Yeni e, Kasım 2016'da yayımlanmaya başlayan kültür, sanat ve edebiyat dergisi. Derginin çekirdek yayın kadrosu ve yayın ekseni, 29 Ekim 2016'da çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapanan Evrensel Kültür dergisinden köken alır.
OT ilk sayısı Mart 2013'te yayımlanan edebiyat, sinema, düşünce ve popüler kültür gibi çok sayıda kategoride yayın yapan dergidir. Kurucu ve yayıncısı Dündar Hızal'dır, Metin Üstündağ da öne çıkan isimlerdendir. Dergi Öküz ve Hayvan gibi mizah dergilerinin devamı olarak görülebilir. 2010'lardan sonra sayıları artan popüler kültür dergileri arasında yer almaktadır. İlk sayısı "Maksat yeşillik olsun" deyişiyle çıktı. Daha çok günlük yaşam eksenindeki ruh hallerinden mizah ve felsefi metinler yayınlanmaktadır. Bunun haricinde edebiyat, futbol, siyaset, müzik ve hayata ilişkin yazılar derginin muhtevasındadır. Sosyal medya derginin tanınırlık ve satışında, popüler hale gelmesinde etkili oldu.
Düşünbil, 2007 yılında yayın hayatına başlayan Türk düşünce dergisidir.
Özcan Yüksek, Türk gazeteci ve yazar.