İçeriğe atla

Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Gökçeada Meslek Yüksekokulu. Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yerleşik meslek yüksekokuludur. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarihçe

Okul YÖK Yürütme Kurulunun 15 Aralık 1997 tarihli kararıyla kurulmuştur.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Gökçeada ve Bozcaada'daki yerleşkeleri ile eğitim-öğretim vermiştir. Bozacada yerleşkesi 2012 yılında Ezine Meslek Yüksekokulu'na bağlanmıştır.

Yüksekokul eğitime 1998–1999 akademik yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'ne bağlı İşletmecilik ve Turizm İşletmeciliği programlarıyla başlamış, 1999–2000 akademik yılında ise ilk mezunlarını vermiştir.

2001–2002 akademik yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'ne bağlı Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programı açılmıştır. 2002–2003 akademik yılında İşletmecilik ve Turizm İşletmeciliği programlarında isim ve içerik değişikliğine gidilmiştir ve İşletme Programı ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı olarak değiştirilmiştir.

2002–2003 akademik yılında Teknik Programlar Bölümü kurulmuş ve ikinci öğretim olarak Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama açılmıştır. İki dönem mezun verildikten sonra 2004–2005 akademik yılında Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama kapatılmış, 2005–2006 akademik yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'ne bağlı Dış Ticaret ve Avrupa Birliği programı açılmıştır.

2006–2007 akademik yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'ne bağlı, İşletme ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık programlarında ikinci öğretime başlanmıştır.

Bozcaada Yerleşkesi 13 Haziran 2006 tarihinde kurulmuştur. Bu yerleşkede Turizm ve Seyahat İşletmeciliği program açılmıştır. 2009-2010 akademik yılında aynı programın ikinci öğretimi de açılmıştır. 2012 yılında ise yerleşke Ezine Meslek Yüksekokulu'na bağlanmıştır.

İşletme Yönetimi ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programlarında ikinci öğretim eğitimi verilmektedir.

İşletme Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programlarında isteğe bağlı, Dış Ticaret Programı'nda ise zorunlu olarak bir yıl süre ile İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulanmaktadır. İkinci öğretim programları ile Bozcaada Yerleşkesi'ndeki, Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programında İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulaması yapılmamaktadır. İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencileri öğrenimlerini, ÇOMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Çanakkale merkezde görmektedirler.

Mezunlar

Gökçeada Meslek Yüksekokulu mezun sayıları yıllara göre aşağıdaki gibidir:

  • 1999–2000 akademik yılında 20,
  • 2000–2001 akademik yılında 46,
  • 2001–2002 akademik yılında 45,
  • 2002–2003 akademik yılında 86,
  • 2003–2004 akademik yılında 158,
  • 2004–2005 akademik yılında 120,
  • 2005–2006 akademik yılında 76,
  • 2006-2007 akademik yılında 96,
  • 2007-2008 akademik yılında 212,
  • 2008-2009 akademik yılında 242,

Bölüm ve Programlar

  • YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ
    • İŞLETME YÖNETİMİ - İŞLETME YÖNETİMİ (İ.Ö.) PROGRAMI
  • OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
    • TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
  • SEYAHAT-TURİZM VE EĞLENCE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
    • TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ - TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ (İÖ) PROGRAMI
  • PAZARLAMA VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ
    • HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM - HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM (İ.Ö.) PROGRAMI
  • DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ
    • DIŞ TİCARET PROGRAMI

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi</span> Çanakkalede kurulu devlet üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türkiye'nin Çanakkale ilinde yer alan devlet üniversitesidir. SCIMAGO 2012 yıllık raporunda dünyanın en iyi 1500 üniversitesinden biri olarak listelenmiştir. Üniversite, 2013 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin En Girişimci Üniversiteleri Listesi'nde yer almıştır. ÇOMÜ, Uluslararası Üniversiteler Birliği'nin, Avrupa Üniversiteler Birliği'nin, ADIM Üniversiteler Konsersiyumu'nun ve Trakya Üniversiteler Birliği'nin üyesidir. Üniversitenin logosunda, Türk Bayrağı üzerinde Çanakkale Şehitleri Anıtı bulunmaktadır.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 1992 yılında Tokat'ta kurulmuş bir devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Kocaeli Üniversitesi</span> Kocaelide kurulu devlet üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kocaeli, Türkiye'de yer alan 1976 yılında "Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi" adı altında Elektrik, Makine, Temel Bilimler Fakülteleri ve Yabancı Diller Enstitüsü ile kurulmuş bir devlet üniversitesidir. 2547 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle Akademiler kapatılarak üniversitelere bağlanmıştır. Bu kapsamda Kocaeli DMMA, 20 Temmuz 1982 yılında Kocaeli Mühendislik Fakültesi adı altında Yıldız Teknik Üniversitesine bağlanmış ve 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile de "Kocaeli Üniversitesi" adını almıştır. Kocaeli Üniversitesi adıyla eğitim-öğretim hayatına ise 6 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ile başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi</span> KKTCde kurulu vakıf üniversitesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi 1997 yılında Lefkoşa'da İngiliz dilinde eğitim vermek üzere kurulmuş bir özel üniversitedir. Üniversitenin 10 fakülte (Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri ve bu fakültelere bağlı 54 lisans programı vardır. Ayrıca, 4 yıllık programların bulunduğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve 2 yıllık programların bulunduğu Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsünde ise yüksek lisans, doktora ve profesyonel doktora programları devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kırklareli Üniversitesi</span> Kırklarelide kurulu devlet üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli'de yer alan bir devlet üniversitesi. 5662 sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 29 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Kastamonu Üniversitesi</span> Kastamonuda kurulu devlet üniversitesi

Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu, Türkiye'de yer alan, 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Kastamonu Üniversitesi bugün 13 Fakülte, 2 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 35 bölüm ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir. Yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan tarihi binalarda hâlen eğitim yapılmaktadır.

Adnan Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksekokulu, Aydın ilinin Atça mahallesinde Adnan Menderes Üniversitesine bağlı bir meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Avrasya Üniversitesi</span> Trabzonda kurulu vakıf üniversitesi

Avrasya Üniversitesi, Trabzon'da yerleşik; Maçka İmar, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından kurulmuş kamu tüzel kişiliğine haiz bir vakıf üniversitesi'dir. Yükseköğretim Kurulu'na 2010 yılında yapılan başvuruyu takiben mevzuatta öngörülen süreçler tamamlanmış ve TBMM Genel Kurulunda kanunla Avrasya Üniversitesi'nin kurulması kabul edilmiştir. Kanunun 28.01.2011 tarihli Resmî Gazetede 27829 sayı numarasıyla yayımlanmasıyla Avrasya Üniversitesi tüzel kişiliğini kazanmıştır. Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından yönetilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Kültür Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Kültür Üniversitesi, 9 Temmuz 1997'de Bakırköy, İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı 2 yıllık meslek yüksekokuludur. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yerleşiktir. 7 ayrı programla eğitim-öğretim yapmaktadır.

Çanakkale ilinin en büyük ilçesi olan Biga'da kurulu 2 yıllık meslek yüksekokuludur. 1.500 öğrenciye eğitim-öğretim vermektedir. 1990 yılında kurulmuştur.

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yer alan 2 yıllık önlisans programları yürüten yüksekokuldur. Okul Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ezine Meslek Yüksekokulu. Çanakkale'nin Ezine ilçesinde yer alan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren 2 yıllık eğitim-öğretim veren meslek yüksekokuludur.

Lapseki Meslek Yüksekokulu. Çanakkale ilinin Lapseki ilçesinde kurulu bulunan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren 2 yıllık meslek yüksekokuludur.

Kırıkkale ilinin Keskin ilçesinde kurulu bulunan meslek yüksekokuldur. 2012 yılı itibarıyla yaklaşık bin öğrencisi bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Nişantaşı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup, 16/05/2012 tarih ve 6307 sayılı kuruluş kararıyla 31/05/2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kamu tüzel kişiliğini kazanan bir Vakıf Üniversitesi olarak 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete başlamak üzere yükseköğretimindeki yerini almıştır.

İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, "Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu" olarak 9 Eylül 1944 tarihinde İzmir'de kurulmuştur. Kuruluş kadrosunda 12 öğretim üyesi 392 öğrenci ile öğretime başlayan okul, 8 Haziran 1959 tarihinde kabul edilen 7334 Sayılı Kanunla "İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi" haline getirilmiş ve öğretim süresi 3 yıldan 4 yıla çıkartılmıştır. Artan öğrenci sayısı ve bina yetersizliği nedenleri ile Akademi 1966-1967 öğretim yılına bugünkü Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında başlamış ve öğretim üyesi kadrosu genişletilmiştir. Yüksek öğrenimde uluslararası gelişmeler gözönünde tutularak 8 Mayıs 1969 yılında Akademi 1170 Sayılı Kanunla Ege Üniversitesine bağlanarak "İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi" adını almıştır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Rumeli Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi, Balcı Vakfı tarafından 2015 yılında 6640 sayılı kanun ile İstanbul Silivri'de kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Emet Meslek Yüksekokulu</span>

Emet Meslek Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Kütahya'nın Emet ilçesindeki meslek yüksekokuludur.

<span class="mw-page-title-main">Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesi</span>

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Yerleşkesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan yerleşkesidir.