İçeriğe atla

Guy Kawasaki

Guy Kawasaki, Temmuz 2015

Guy Kawasaki (d. 30 Ağustos 1954), Japon asıllı Amerikalı pazarlama uzmanı.

Alltop.com ve Garage Technology Ventures'ın kurucu ortaklarındandır. Girişimcilik, rekabet, iş sanatı ve pazarlama konularında 10 kitabı, popüler dergi ve gazetelerde yüzlerce makalesi vardır.

Kitaplarının büyük bölümü Türkçeye çevrilmiştir. Bu kitaplar arasında "Sosyal Medya Sanatı", "Gerçeklik Testi" ve "Girişimcinin El Kitabı" sayılabilir.[1]

1984-87 ve 1995-97 yılları arasında Apple'ın Macintosh pazarının büyümesi ve sadık bir müşteri kitlesi yaratması konusunda çalışmalar yapmıştır. Stanford Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitiren, ardından Kaliforniya Üniversitesi'nden (UCLA) MBA derecesi alan Guy Kawasaki evli ve dört çocuk sahibidir.

Kitapları

  • APE: Author, Publisher, Entrepreneur – How to Publish a Book (2012)
  • What the Plus!: Google+ for the Rest of Us (2012)
  • Enchantment: The Art of Changing Hearts, Minds, and Actions (2012)
  • Reality Check: The Irreverent Guide to Outsmarting, Outmanaging, and Outmarketing Your Competition (2008)

Bağlantılar

  1. ^ Guy Kawasaki, Medya Kitabevi, www.medyakitabevi.com/urun-kategori/yazar/guy-kawasaki/ 25 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sanat</span> duygusal veya estetik çekicilik yoluyla dışsal değerler yaratma sürecine denir

Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır. Tarih boyunca neyin sanat olarak adlandırılacağına dair fikirler sürekli değişmiş, bu geniş anlama zaman içinde değişik kısıtlamalar getirilip yeni tanımlar yaratılmıştır. Bu tanımlardan en yaygın kabul göreni sanatın edebiyat, resim, müzik, tiyatro, sinema, mimari ve heykel alt türlerinden oluştuğu görüşüdür. Bugün sanat terimi birçok kişi tarafından çok basit ve net gözüken bir kavram gibi kullanılabildiği gibi akademik çevrelerde sanatın ne şekilde tanımlanabileceği, hatta tanımlanabilir olup olmadığı bile hararetli bir tartışma konusudur.

<i>Forbes</i> Amerikan iş dünyası dergisi

Forbes, Integrated Whale Media Investments'ın sahibi olduğu bir Amerikan iş dünyası dergisidir. Finans, endüstri, yatırım ve pazarlama ağırlıklı konular içerir. Bunun yanında teknoloji, iletişim, bilim, siyaset ve hukuk konularında da içerikler sunar. Merkezi Jersey City, New Jersey'dedir. İş dünyası dergisi kategorisindeki Fortune ve Bloomberg Businessweek ile rekabet etmektedir. Dünya çapında 68 ülkede ve 27 dilde 38 farklı baskısı bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Philip Kotler</span>

Dr. Philip Kotler, Northwestern Üniversitesi, Kellogg School of Management'da öğretim görevlisidir.

Siyasetçi veya politikacı, parti politikasında etkin olan bir kişi ya da hükûmette herhangi bir görevi elinde bulunduran bir kişi. Politikacılar, ülkeyi ve dolayısıyla insanlarını yöneten yasalar ya da politikalar önerir, destekler ve oluşturur. Politikacı, herhangi bir bürokratik kurumda, politik iktidara ulaşmaya çalışan herhangi biri de olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Guy Debord</span> Fransız filozof ve Marksist teorisyen

Guy Debord Fransız Marksist filozof, yazar ve sinemacı. II. Dünya Savaşı sonrasında Fransa'da kurulan Socialisme ou Barbarie isimli Marksist grubun üyesi oldu. Sanat ve sinema alanına yapmış olduğu radikal müdahalelerle ün kazandı. Kapitalizm üzerine teorik eleştirileriyle tanındı.

<span class="mw-page-title-main">Brian Griffin</span>

Brian Griffin, Family Guy televizyon animasyon serisinin kurgusal ve başrol karakterlerinden biri. Griffin ailesinin insan biçimindeki köpeğidir. Seth MacFarlane tarafından seslendirilir. Brian, MacFarlane tarafından dizayn edilip geliştirildi. İlk kez 20 Aralık 1998 tarihinde 15 dakikalık kısa bir bölümle ekranlarda görünmüştür. Bu bölümün Fox TV'de Family Guy'ın ilk bölümü Death Has a Shadow ismiyle yayınlandı. Brian karakteri dizinin Kasım 2013'te yayınlanan 'Life of Brian' isimli bölümde araba kazası sonucu öldü. Son sözleri “Bana harika bir hayat verdiniz. Hepinizi seviyorum.” oldu. Brian, "Christmas Guy" isimli bölümde, Stewie tarafından kurtarılarak tekrar hayata döndü.

<span class="mw-page-title-main">Mihrdad İzedi</span> Kürt tarihçi

Mehrdad R. Izady, İranlı-Kürt tarihçi, coğrafyacı ve yazar.

<span class="mw-page-title-main">Çin'de insan hakları</span>

Çin'de insan hakları, Çin hükûmeti, diğer ülkeler, uluslararası sivil toplum kuruluşları ve iç muhalifler arasındaki bir tartışma konusudur. ABD Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi kuruluşlar Çin hükûmetini vatandaşlarının ifade, hareket ve din özgürlüklerini kısıtlamayla suçlamaktadır. Çin hükûmetiyse ülkenin "ulusal kültürü" ve gelişmişlik düzeyi bağlamında siyasi hakların yanı sıra ekonomik ve sosyal hakları da içeren "daha geniş" bir insan hakları tanımını savunmakta ve buna dayanarak ülkede insan hakları alanında gelişme olduğunu iddia etmektedir. Çin bunların yanı sıra anayasasında sadece vatandaşlık haklarını değil, "Dört Ana İlke"nin de yer aldığını; yasal açıdan Dört Ana İlke'nin vatandaşlık haklarından üstün olduğunu, bu nedenle de kendilerine göre bu ilkeler için tehdit oluşturan kişilerin tutuklanmasının yasal zemini olduğunu belirtmiştir. Çin hükûmetine göre bu ilkelere uyan herkes tüm Çin vatandaşlık haklarından yararlanabilir.

Otosansür, açık bir baskı olmadan, başkalarının hassasiyetlerine saygı göstererek, herhangi bir makamın ve yetkili kurumun engellemesi olmadığı halde, kişinin kendi çalışmalarını sansürleme veya sınıflandırması eylemidir.

<span class="mw-page-title-main">Nurhan Atasoy</span> Türk sanat tarihçisi

Nurhan Atasoy, Türk sanat tarihi profesörü, akademisyen ve yazardır. Osmanlı ve İslami sanat tarihinde uzmanlaşmış; bu konularda akademik çalışmalar yapmış ve çeşitli eserler kaleme almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cyril Hinshelwood</span> İngiliz kimyager (1897-1967; Nobel Kimya Ö. 1956)

Cyril Norman Hinshelwood, İngiliz kimyager, Nikolay Semyonov ile birlikte 1956 yılı Nobel Kimya Ödülü sahibi akademisyen. Özellikle kimyasal tepkime mekanizmaları üzerine çalışmalarıyla tanınmıştır. Hidrojen'in yanması, oksijen'in su oluşturması gibi zincir tepkimelerin tepkime hızı ve mekanizmaları üzerine araştırmalar yapmıştır. Son dönem araştırmaları daha sonra antibiyotik araştırmalarında kullanılacak bakteriyel hücre duvarlarında meydana gelen kimyasal değişiklikler üzerine olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Yeni medya sanatı</span>

Yeni medya sanatı; dijital sanat, bilgisayar grafikleri, yeni medya teknolojileri, bilgisayar animasyonları, sanal sanat, İnternet sanatı, interaktif sanat, video oyunları, robotbilimi ve bioteknolojik sanat yöntemlerini kullanarak yapılan sanat eserlerini kapsayan bir sanat türüdür. Bu terim, açığa çıkardığı kültürel obje ve sosyal olaylar ile kendini eski görsel sanatlardan ayırmaktadır. Kullanılan araçlar ile bu mecra, çağdaş sanat için kilit bir rol oynamakta ve doğal olarak günümüzde Yeni Anlatım Biçimleri veya Yeni Medya konularını okutan saygın üniversite, sanat okulu ve uluslararası lisansüstü programlarının sayısının gün geçtikçe artmasına sebep olmaktadır. Yeni medya sanatı genellikle sanatçı ve izleyici ya da izleyici ve sanat eseri arasında bir etkileşim içerir. Fakat, bazı teorisyenlerin ve küratörlerin belirttiği gibi bu etkileşim, sosyal takas, katılım ve dönüşüm yeni medya sanatının ayırt edici özelliği değil, diğer modern sanat pratikleriyle paylaştıkları ortak zemindir. Bu anlayış aslında, kültürel uygulama biçimleriyle eş zamanlı ortaya çıkan teknolojik platformları ve teknolojik mecraları sorgulamayı vurgular.

İran'da sansür tanımlamasıyla; İran devletince belirlenmiş belirli konuların ve bazı bilgilerin, yayım ve dağıtımının kısıtlanarak veya tamamen yasaklanarak, bu bilgilere ulaşılmasının, geleneksel medya, internet ve sosyal medya üzerinden ulaşılmasının engellenmesi anlatılır. Sansür, pornografiden, belirli dinî konulara kadar değişik alanlarda uygulanır.

<span class="mw-page-title-main">Dijital pazarlama</span>

Dijital pazarlama, elektronik bir cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. Ürün veya hizmetlerin elektronik ortamda çevrimiçi şekilde tanıtılmasını sağlar.

Cinsiyet tarafsızlığı, politikaların, dilin ve diğer sosyal kurumların rolleri insanların cinsiyetine göre ayırt etmekten kaçınması gerektiği fikridir. Bu, bir cinsiyetin diğerinden daha uygun olduğu sosyal roller olduğu izleniminden kaynaklanan ayrımcılığı önlemek içindir. Tarih boyunca cinsiyet eşitliğindeki eşitsizlik, pazarlama, oyuncak, eğitim ve ebeveynlik teknikleri dahil olmak üzere toplumun birçok yönü üzerinde önemli bir etkiye sahip olmuştur. Son yıllarda toplumsal cinsiyet tarafsızlığını artırmak için kapsayıcı dili kullanmaya ve eşitliği savunmaya toplumsal bir vurgu yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">University of California Press</span>

UC Press olarak da bilinen University of California Press, akademik yayıncılık yapan California Üniversitesi ile bağlantılı bir yayınevidir. 1893'te kuruldu. 25 yıl önce 1868'de kurulan Kaliforniya Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından bilimsel çalışmaları yayınlamak için kurulmuştur ve kuruluşundan bu yana resmi olarak merkezi Berkeley, Kaliforniya'daki üniversitenin amiral gemisi kampüsündedir.

<span class="mw-page-title-main">Çevrimiçi çizgi roman</span>

Çevrimiçi çizgi roman, bir internet sitesinde veya mobil uygulamada yayınlanan çizgi romanlardır. Birçoğu yalnızca internet üzerinden yayınlanırken, diğerleri dergilerde, gazetelerde veya çizgi roman kitaplarında da da yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Alice Crary</span>

Alice Crary, (d:1967) Amerikalı Filozof ve Graduate Fakültesi'nde Üniversite seçkini Profesördür.

<span class="mw-page-title-main">Bryan Konietzko</span>

Bryan Konietzko, Amerikalı animasyon yönetmeni, yazar, yapımcı ve müzisyendir. En çok "Avatar: The Last Airbender" ve "The Legend of Korra" animasyon serilerinin yaratıcısı ve baş yapımcısı olarak tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Ryan Holiday</span>

Ryan Holiday, Amerikalı yazar ve iş insanı. Stoacı felsefeyi kitaplar aracılığıyla pazarlama konusundaki çalışmalarıyla tanınmaktadır.