İçeriğe atla

Gurbet Yolu

Gurbet Yolu
Hüseyin Altın stüdyo albümü
Yayımlanma15 Aralık 1980 (1980-12-15)
TarzArabesk
Süre40:55
DilTürkçe
ŞirketGrafson Plak
YönetmenCelal Özsarı
YapımcıMustafa Emre
Hüseyin Altın kronolojisi
Sabahsız Geceler
(1979)
Gurbet Yolu
(1980)
Bahtı Karalı
(1982)

Gurbet Yolu, 15 Aralık 1980 tarihinde Hüseyin Altın'ın Grafson Plak firmasından çıkardığı, 3. stüdyo albümüdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır.[1]

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1 Sana Gelen Azap Canıma GelsinAli TekintüreCelal Özsarı 4:24
2 Hakkım Helal OlmasınAhmet Selçuk İlkanCelal Özsarı 5:44
3 Sevmek Benim NeyimeHanefi Altın Hüseyin Altın 2:58
4 Çekmediğim Dert KalmadıHüseyin Altın Hüseyin Altın 4:20
5 Adım Adım PeşimdenHüseyin Altın Hüseyin Altın 3:10
6 Gurbet YoluAli Tekintüre Selami Şahin3:42
7 Kıyamet GünüErcan Ekici Hüseyin Altın 5:21
8 Ayrı Bir AşkHanefi Altın Hüseyin Altın 4:18
9 Sensin ÇareHüseyin Altın Hüseyin Altın 3:34
10 Bitsin Bu DargınlıkAli Tekintüre Celal Özsarı 3:24

Albüme konmayan yedek şarkılar

  • Gurbet Yolu albümünün bilinen üç yedek şarkısı vardır. Bu üç şarkı ilk olarak 1983 yılında Minareci Müzik tarafından Hüseyin Altın 5 / Kıyamet Günü albümünde yayımlanmıştır. Daha sonra 1990 yılında tekrardan Minareci Müzik tarafından Sevmek Benim Neyime isimli kasette yer almıştır.
# Şarkı Söz Müzik Süre Bilgiler Albüm yılı
1 Yaşamak Çare DeğilHanefi Altın Hüseyin Altın 3:30 Resmî olarak hiçbir albümde yayımlanmamıştır. Minareci Müzik tarafından yayımlanan korsan Hüseyin Altın 5 / Kıyamet Günü albümünde yer almaktadır. 1983
2 Felek Ne İstersin Bizim Gibi Garipten (Zamansız Ayrılık)Hanefi Altın Hüseyin Altın 3:04 Resmî olarak hiçbir albümde yayımlanmamıştır. Minareci Müzik tarafından yayımlanan korsan Hüseyin Altın 5 / Kıyamet Günü albümünde yer almaktadır. 1983
3 Gören Halime Acıyor (Sonu Gelmez Hayallerin)Hanefi Altın Hüseyin Altın 5:27 Resmî olarak hiçbir albümde yayımlanmamıştır. Minareci Müzik tarafından yayımlanan korsan Hüseyin Altın 5 / Kıyamet Günü albümünde yer almaktadır. 1983

Künye

  • Prodüktör: Hüseyin Emre
  • Düzenlemeler ve Yönetmen: Celal Özsarı
  • Stüdyo: Stüdyo Hayri
  • Tonmaister: Sıtkı Acim · Mehmet Günay (Memo)
  • Fotoğraflar: Stüdyo Ce
  • Kapak Düzenleme: Erfe Grafik

Kaynakça

  1. ^ "Web Kaynağı". Diskotek. 11 Ocak 2023. 3 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Sezen Aksu 88</i>

Sezen Aksu '88, Türk şarkıcı Sezen Aksu'nun sekizinci stüdyo albümüdür. 22 Şubat 1988'de Fono Müzik tarafından yayımlandı. 1986 yılında yayınlanan Git albümünden sonra bu şirketten çıkardığı ikinci albüm olmuştur. Sen Ağlama (1984) ve Git (1986) albümlerinin büyük başarısından sonra bu albümde de çoğunluğu Onno Tunç olmak üzere Garo Mafyan, Ara Dinkjian ve Atilla Özdemiroğlu gibi müzisyenlerle çalıştı. Metin Altıok'a ait "Kavaklar" adlı şiir ve Kayahan'a ait "Bir Kuş Uçur " adlı parçanın sözleri haricinde Sezen Aksu, albümde yer alan parçaları Aysel Gürel ile birlikte yazdı. İstanbul'da yer alan Stüdyo Gelişim İstanbul'da gerçekleşen kayıtlar yedi ay kadar sürdü. On iki parçadan oluşan albümden ilk olarak albümle aynı gün "Geçer" adlı parçanın video klibi yayınlandı.

<span class="mw-page-title-main">Candan Erçetin</span> Türk şarkıcı/şarkı yazarı, öğretmen ve yapımcı

Candan Erçetin, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve müzik öğretmeni. 25 yılı aşkın şarkıcılık kariyeri boyunca, insan hayatını konu alan şarkılar hazırlayıp seslendirmesiyle tanındı. Albümlerini pek fazla tanıtım yapmadan çıkarmasına rağmen yine de çalışmalarını çok satarak dinleyici tarafından çok benimsenmesiyle birçok kez takdir edildi. Müziğini ön planda tutarak basında özel hayatıyla yer almaması sayesinde övüldü. Bazen farklı bulunan video klipleriyle ilgi çekti. Ailesinin Balkan kökenli olmasının bir sonucu olarak şarkılarında sık sık Balkan müziği enstrümanlarına yer verdi, Türkçenin yanı sıra Fransızca ve Yunanca şarkılar da söyledi. Erçetin, kontralto ses aralığına sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Teoman (şarkıcı)</span> Türk şarkıcı

Fazlı Teoman Yakupoğlu, Türk şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir.

<span class="mw-page-title-main">Zerrin Özer</span> Türk şarkıcı

Zerrin Özer, Türk şarkıcıdır.

<span class="mw-page-title-main">Redd</span> Türk rock müzik grubu

Redd, 1996 yılında Doğan Duru, Güneş Duru, Berke Hatipoğlu ve İlke Hatipoğlu tarafından kurulan Türk rock müzik grubudur. Grup 2020 itibarıyla altı stüdyo albümü, bir soundtrack albüm ve bir DVD yayımladı. 2010 Ocak ayında askerden dönen Berke Özgümüş resmen gruba katıldı.

<span class="mw-page-title-main">Burcu Güneş</span> Türk şarkıcı

Burcu Güneş, Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Reyhan Karaca</span> Türk şarkıcı

Reyhan Karaca, Türk şarkıcı.

<i>Müsaadenizle Çocuklar</i>

Müsaadenizle Çocuklar, Barış Manço'nun on birinci ve son stüdyo albümüdür.

<i>Neden</i> (İbrahim Tatlıses albümü) 2008de çıkan İbrahim Tatlıses albümü

Neden, 10 Mart 2008 tarihinde İbrahim Tatlıses'in İdobay Müzik firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 14 şarkı bulunmaktadır. Kop Gel Günahlarından, Neden?, Senden İnsaf Diler Yarın, Gelmezsen Gelme, Sözüm Yok Artık, Tosuno, Arguvanlım parçaları yoğun ilgi görmüştür. 2009 MÜ-YAP Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri 05 Mayıs 2009'da Lütfi Kırdar Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılan gecede İbrahim Tatlıses bu albüm ile Platin ödülünü almıştır.

Oğuz Yılmaz, Türk şarkıcı-şarkı yazarı.

<i>Buldular Beni</i>

Buldular Beni, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 29 Ocak 1990 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün 1989 yılının Eylül ve Aralık ayları arasında üç aylık bir sürede yapıldı. Albümde Devran Baba, Dertli Divani, Mahsuni Şerif, Sümmani, Seyfi Doğanay, Seyfettin Sucu ve Aşık Emrah gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Duygu Pınarı</i> (Vezrana)

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.

<i>Geceler / İhanetin Var</i>

Geceler / İhanetin Var, 5 Kasım 1999 tarihinde Selahattin Özdemir'in Kılıç Müzik firmasından çıkardığı 15. stüdyo albümdür. Albümde toplam 11 şarkı bulunmaktadır.

Ayrılamam, Türk şarkıcı Emrah'ın beşinci stüdyo albümü. 1987 yılında Güneş Plak tarafından yayınlanan albümün yönetmenliğini arabesk şarkıların olduğu A yüzünde Uğur Bayar ile Burhan Bayar, Türk halk müziği şarkıları olan B yüzünde Zafer Dalgıç yapmıştır. Albümün yapımcılığını ise Mustafa Güneş üstlenmiştir.

<i>Zoruma Gidiyor</i>

Zoruma Gidiyor, 1985 yılında Hüseyin Altın'ın Ferdifon Müzik firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır.

<i>Hasret Akşamları</i>

Hasret Akşamları, 1986 yılında Hüseyin Altın'ın Fono Müzik firmasından çıkardığı, 8. stüdyo albümüdür. Albümde toplam 11 şarkı bulunmaktadır.

<i>Hazan Kuşları / Mutsuzum</i>

Hazan Kuşları / Mutsuzum, 5 Eylül 1991 tarihinde Hüseyin Altın'ın İlkan Müzik firmasından çıkardığı, 14. stüdyo albümüdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Minareci</span>

Minareci, Tahir Minareci tarafından kurulan Almanya merkezli bir müzik ve film dağıtım şirketidir. Şirket, özellikle 1970'li ve 1980'li yıllarda yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye'de çıkan müzik albümlerine ve filmlere ulaşabilmesini sağlamak amacıyla faaliyet göstermiştir. Türkiye'den çeşitli sanatçıların albümlerini yurtdışında yaşayan Türk topluluklarına sunmuştur.