
Hacettepe Üniversitesi (HÜ), 8 Temmuz 1967 tarihinde, 892 sayılı kanun ile Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Merkez kampüsü Sıhhiye'de, en geniş yüzölçümüne sahip yerleşkesi ise Beytepe Kampüsü'nde olan üniversitenin toplamda beş adet yerleşkesi bulunmaktadır. Sıhhiye ve Beytepe dışındaki kampüslerde çeşitli meslek yüksekokulları ve araştırma merkezleri bulunmaktadır. 2019 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı binasının da Beytepe Kampüsü'ne taşınması sonucunda Beşevler'deki kampüs tamamen boş kalmıştır. 2020 yılı itibarıyla üniversitenin rektörü, 24 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanmış olan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'dır.
Türkiye'deki tüm üniversitelerin listesidir. Toplamda 208 üniversite vardır. 129 devlet üniversitesi, 75 vakıf üniversitesi ve 4 vakıf meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.

Erciyes Üniversitesi, Kayseri'de 1978'de kurulan bir devlet üniversitesidir.

Guangdong, Güney Çin'de, Güney Çin Denizi'nin kuzey kıyısında Çin'in 23 eyaletinden (sheng) biridir. Eyalet başkenti Guangzhou'dur. Toplam yaklaşık 179,800 km2 (69,421 sq mi), alanda 126,84 milyon nüfusuyla Guangdong, Çin'in en kalabalık eyaleti ve bölgeye göre 15'inci en büyük ve aynı zamanda dünyanın en kalabalık üçüncü ülke alt bölümüdür.

Guangzhou ya da Guanco, Çin'in güneyindeki Guangdong Eyaleti'nin merkezi ve en büyük şehridir. Çin Hanedanı'na kadar dayanan 2,200 yıllık tarihi vardır; tarihi boyunca da Güney Çin'in siyasi, askerî, ekonomik, kültürel, bilim ve eğitim merkezi olarak işlev göstermiştir. Günümüz Guangzhou şehri, Çin'in birinci kademe şehirlerinden biridir. Lingnan kültürünün doğduğu ve geliştiği yer olup Modern Çağ'da devrimlere patlak verildiği bir yer olmuştur ve günümüzde çağdaş Çin kültürünün önemli bir beşiğidir. Guangzhou belediye dairesi, 1921 yılında Çin anakarasındaki ilk belediye yönetimi olarak açıldı. 2010 Yılı Çin Ulusal Nüfus Sayımı verilerine göre Guangzhou şehrinin 10,641,400 kişilik nüfusu vardı. Komşu şehir Foshan ile beraber sayıldığında nüfus açısından Çin'in en büyük ikinci ve Dünya'nın en büyük 10. metropol alanını teşkil eder.

Hamburg Üniversitesi, Hamburg, Almanya'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite 1 Nisan 1919'da kurulmuştur. Günümüzde 38.000 öğrencisi bulunan üniversite kırsal alandaki kampüsünde faaliyetlerine devam etmektedir. Okulun ilk açıldığı yıl 1919 yılında yaklaşık 1700 öğrencisi bulunmaktaydı. Bu sayı 1950'lerde 6000'lere, 60'larda ise 12000'i aşmıştır. Günümüzde Hamburg Üniversitesinde Almanya dışından gelen 2200 uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. 850 profesör üniversite bünyesinde çalışmaktadır.

Liverpool John Moores Üniversitesi, Liverpool, İngiltere'de bulunan bir modern üniversitedir. Çok kere isminin kısaltılmış şekliyle LJMU olarak da bilinmektedir. Liverpool şehrinde şu anda bulunan üç üniversiteden biridir.

Pekin Üniversitesi, Çin'in Pekin şehrinde bulunan büyük bir araştırma üniversitesidir. Üniversite, Çin'in büyük üniversitelerinin oluşturduğu C9 Ligi'nin de üyesidir. İlk olarak 1898 yılında "Pekin İmparatorluk Üniversitesi" ismiyle kurulan kurum, Çin'in ilk çağdaş ulusal üniversitesidir. 1920'lerde ilerici düşünce için bir merkez haline gelen üniversite, bugün Çin'in en iyi üniversitelerinden biri olarak çok sayıda yerli ve uluslararası sıralamada yer almaktadır. Akademisyenlerin yanı sıra, Pekin Üniversitesi kampüs alanları ile de ünlüdür. Kampüslerinde geleneksel Çin mimarisinin güzel örnekleri yer almaktadır.

Yuexiu Bölgesi, Çin'in Guangdong Eyaleti' nin başkenti olan, Tianhe Bölgesi'nin batısında ve Liwan Bölgesi'nin doğusunda, vilayet düzeyindeki Guangzhou kentinin 11 kentsel bölge'sinden biridir. Guangdong' un ticari, politik ve kültürel merkezidir ve yüksek kaliteli eğitimiyle dikkat çeker. Guangdong eyalet yönetimi ve Guangzhou şehir yönetiminin her ikisi de Yuexiu Bölgesi'ndedir. 1960 yılında kurulan bölge Baiyun ve Tianhe bölgelerinin birkaç eski alt bölgesi ile birlikte Mayıs 2005'te eski Dongshan Bölgesi'ni bünyesine kattı

Panyu, Punyu ve Pwan-yu olarak da yazılır. Çin'in Guangdong Eyaleti’nin başkenti Guangzhou'nun 11 kentsel bölgesinin vilayet düzeyi şehirlerindendir. 2000 yılında modern Guangzhou'ya dahil edilmeden önce il düzeyindeydi. Mevcut bölgenin alanı yaklaşık 530 km²‘dir.
Guangdong Teknoloji Üniversitesi (GDUT), Çin'in Guangdong şehrindeki bir eyalet üniversitesidir. Üniversite, mühendislik, bilim, teknoloji, yönetim, sosyal bilimler ve hukuk alanlarında çeşitli dersler verir.
Guangdong Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Çin'in Guangdong Eyaleti, Guangzhou Şehrinin Tianhe Bölgesi'nde bulunan bir eyalet üniversitesidir.
Xinghai Konservatuarı olarak da bilinen Xinghai Müzik Konservatuarı müzik konservatuarı Çin, Guangdong Eyaleti, Guangzhou Şehri'ndedir.

Zhongkai Ziraat ve Mühendislik Üniversitesi Çin'in Guangzhou şehrinde tarım teknisyenleri yetiştirme konusunda uzmanlaşmış bir üniversitedir.
Guangzhou Üniversitesi Çin'in Guangdong eyaletinin başkenti Guangzhou'da bulunan bir devlet üniversite'sidir

Güney Çin Tarım Üniversitesi, Çin'in Guangdong, Guangzhou'da bulunan bir eyalet devlet üniversitesidir. 1909 yılında kurulan üniversitenin ziraat bilimi alanında avantajlı olduğu düşünülür. Çift Birinci Sınıf bir üniversitedir.
Guangdong Eczacılık Üniversitesi Çin'in Guangdong eyaletinin Guangzhou şehrinde yerleşik eczacılık bilimlerinde dersler sunan bir devlet üniversitesidir.
Guangdong Finans ve Ekonomi Üniversitesi, Guangdong'un başkentinde 1983'te kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

Ermenistan'da eğitim sosyal hizmetler arasında en hızlı gelişeni olurken, sağlık ve sosyal hizmetler, Ermenistan'ın 1991'deki bağımsızlığını takiben Sovyet döneminin temel devlet planlı yapısını korumaya çalıştı. Bugün Ermenistan, Avrupa Yükseköğretim Alanı hedeflerini takip ederken, yükseköğretim sistemi için de yeni bir vizyon uygulamaya çalışmaktadır. Eğitim ve Bilim Bakanlığı ülkedeki eğitimi denetler.