
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts'te bulunan özel bir araştırma üniversitesi. Enstitü, Charles Nehri boyunca bir milden (1,6 km) daha fazla, kentsel bir kampüse ve bir kara hibe, bir deniz hibe ve uzay hibesine sahiptir. Enstitü ayrıca MIT Lincoln Laboratuvarı, Bates Merkezi ve Haystack Gözlemevi gibi bir dizi büyük, kampüs dışı tesisin yanı sıra Broad ve Whitehead Enstitüleri gibi kendine bağlı laboratuvarları da içerir.

Pinyin ya da Hanyu Pinyin Standart Mandarin için Çince yazısında kullanılan romanizasyon sistemidir. Yani her biri ayrı bir ideogram olan Çince karakterlerin Latin alfabesi ile yazılıp okunabilmesini sağlar. Bu sistem 1979 yılından itibaren Çin hükûmeti tarafından resmen benimsenmiştir. Pinyin sistemi, hem en yeni hem de Mandarince telaffuzu en yakın sunan romanizasyon yöntemidir. Artık eskimiş olan Wade-Giles sistemi geçmişte yaygın kullanılmasına karşın yavaş yavaş terkedilmektedir.

Guangdong, Güney Çin'de, Güney Çin Denizi'nin kuzey kıyısında Çin'in 23 eyaletinden (sheng) biridir. Eyalet başkenti Guangzhou'dur. Toplam yaklaşık 179,800 km2 (69,421 sq mi), alanda 126,84 milyon nüfusuyla Guangdong, Çin'in en kalabalık eyaleti ve bölgeye göre 15'inci en büyük ve aynı zamanda dünyanın en kalabalık üçüncü ülke alt bölümüdür.

Manchester Üniversitesi, 22 Ekim 2004 tarihinde The Victoria University of Manchester ve The University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST) üniversitelerinin birleşmesiyle oluşturulan bir kurumdur. Bu birleşme ile Manchester'ın en büyük üniversitesi olan okulun kampüsü bütün şehre yayılmıştır. İki üniversitenin birleşimi Büyük Britanya kraliçesi II. Elizabeth tarafından da onaylanmıştır. Kraliçe bizzat bunun için şehre gelmiş ve üniversitenin açılışına katılmıştır. Çok sık rastlanmayan bu tür bir ziyaret üniversiteye İngilizler gözünde büyük prestij kazandırmıştır. Manchester Üniversitesi İngiltere'nin ve dünyanın en iyi araştırma üniversitelerinden biridir.

Guangzhou ya da Guanco, Çin'in güneyindeki Guangdong Eyaleti'nin merkezi ve en büyük şehridir. Çin Hanedanı'na kadar dayanan 2,200 yıllık tarihi vardır; tarihi boyunca da Güney Çin'in siyasi, askerî, ekonomik, kültürel, bilim ve eğitim merkezi olarak işlev göstermiştir. Günümüz Guangzhou şehri, Çin'in birinci kademe şehirlerinden biridir. Lingnan kültürünün doğduğu ve geliştiği yer olup Modern Çağ'da devrimlere patlak verildiği bir yer olmuştur ve günümüzde çağdaş Çin kültürünün önemli bir beşiğidir. Guangzhou belediye dairesi, 1921 yılında Çin anakarasındaki ilk belediye yönetimi olarak açıldı. 2010 Yılı Çin Ulusal Nüfus Sayımı verilerine göre Guangzhou şehrinin 10,641,400 kişilik nüfusu vardı. Komşu şehir Foshan ile beraber sayıldığında nüfus açısından Çin'in en büyük ikinci ve Dünya'nın en büyük 10. metropol alanını teşkil eder.

Henry Way Kendall, derin inelastik saçılma ilgili öncü niteliğindeki araştırmaları için "Jerome Isaac Friedman ve Richard E. Taylor ile birlikte 1990 yılında Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan Amerikalı parçacık fizikçisi.

Aleksandr Mihayloviç Prohorov, Sovyet fizikçi. Lazerler ve maserlerle ilgili öncü araştırmaları ile tanınır. Bu konulardaki çalışmalarıyla 1964 yılında Charles Hard Townes ve Nikolay Basov ile birlikte Nobel Fizik Ödülü kazanmıştır.

Evelyn Fox Keller, Amerikalı fizikçi, yazar ve feministtir. Halen Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde tarih ve felsefe profesörü olarak görev yapmaktadır. Keller'in ilk çalışmaları, fizik ve biyolojinin kesiştiği noktalarda yoğunlaştı. Daha sonraki araştırmaları, modern biyolojinin tarihçesi ve felsefesi ile cinsiyet ve bilim üzerine yoğunlaşmıştır.

Kanton mutfağı veya Yue mutfağı, bazı kaynaklarda Guangdong mutfağı olarak da geçer; başta eyalet başkenti Guanco olmak üzere Çin'in Guangdong eyaletinin yöresel mutfağıdır. Çin'in "Sekiz Büyük Mutfağı" 'ndan birini oluşturur.

Joseph Leslie Armstrong, İngiliz bilgisayar mühendisi, bilim insanı ve akademisyendi.
Annals of Science, bilim ve teknoloji tarihini kapsayan hakemli bir akademik dergidir. Taylor & Francis tarafından yayınlanır. 1936'da kuruldu. Kurucu baş editör Kanadalı bilim tarihçisi Harcourt Brown'du.
Mühendislik felsefesi, mühendisliğin ne olduğunu, mühendislerin ne yaptığını ve çalışmalarının toplumu nasıl etkilediğini ele alan ve bu nedenle etik ve estetik yönlerinin yanı sıra ontoloji, epistemoloji, vb. gibi bilim felsefesi veya teknoloji felsefesi'nde incelenebilecek konuları da içeren gelişmekte olan bir disiplindir.

Harry Barkus Gray ,Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nde Arnold O. Beckman Kimya Profesörüdür.

Nansha Bölgesi ve Nansha Yeni Bölgesi, Çin'in Guangdong Eyaleti‘nin başkenti Guangzhou'nun il düzeyi şehrinin eyalet düzeyinde yeni alan'larından ve 11 kentsel bölge ‘lerinden biridir. Nansha, günümüzün Guangzhou limanı ve Nansha Sulak Alan Parkı'nın yuvasıdır.

Kargo kült bilimi, varsayılan bir hipotezi onaylayan bulguları destekleyen sözde bilimsel bir araştırma yöntemidir. Kargo kült biliminde, bilimsel yöntemin aksine, bir hipotezi çürütmek veya sınırlamak için yoğun bir çaba yoktur. Kargo kültü bilimi terimi ilk olarak 1974'te fizikçi Richard Feynman tarafından California Teknoloji Enstitüsü'ndeki mezuniyet konuşmasında kullanılmıştır.
Guangdong Teknoloji Üniversitesi (GDUT), Çin'in Guangdong şehrindeki bir eyalet üniversitesidir. Üniversite, mühendislik, bilim, teknoloji, yönetim, sosyal bilimler ve hukuk alanlarında çeşitli dersler verir.

Neta Assaf Bahcall, İsrailli astrofizikçi ve kozmologdur. Princeton Üniversitesi'nde astronomi profesörüdür.

Güney Çin Teknoloji Üniversitesi Çin,Guangdong, Guangzhou'da ki bir devlet araştırma üniversitesidir. Üniversite, Çin Eğitim Bakanlığı ve Guangdong Eyalet Halk Hükümeti tarafından ortaklaşa desteklenmektedir.
Dört Modernizasyon, Çin'in ilk Başbakanı Çu Enlay tarafından Çin'de tarım, sanayi, savunma, bilim ve teknoloji alanlarını güçlendirmek amacıyla resmen açıklanan hedeflerdi. Dört Modernizasyon, 1977'de Mao Zedong'un ölümünün ardından Çin ekonomisini canlandırma aracı olarak benimsendi ve daha sonra Deng Şiaoping'in Çin'in ulu lideri olarak görev süresinin belirleyici özellikleri arasında yer aldı. "Reform ve Açılış"ın başlangıcında Deng, 1979'da "xiaokang" veya "Orta Derecede Müreffeh Toplum" fikrini de ileri sürdü.

Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi kısaca OSTP, Amerika Birleşik Devletleri hükûmetinin bir bakanlığı olup Başkanı Yürütme Ofisi'nin (EOP) bir parçasıdır. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından 11 Mayıs 1976 tarihinde kurulmuştur. OSTP'nin temel amacı, bilim ve teknolojinin iç ve dış politika üzerindeki etkilerini değerlendirmek ve bu konularda başkana ve diğer hükûmet yetkililerine danışmanlık yapmaktır.