İçeriğe atla

Guadalupe Pineda

Guadalupe Pineda
DoğumGuadalupe Pineda Aguilar
23 Şubat 1955 (69 yaşında)
Guadalajara, Jalisco, Meksika
Başladığı yerJalisco, Meksika
TarzlarLatin, Bolero, Ballad
MesleklerŞarkıcı
Etkin yıllar1984–günümüz
Müzik şirketiSony Music, InterSound

Guadalupe Pineda, Meksikalı sanatçı (23 Şubat 1955), Guadalajara, Meksika'da dünyaya geldi.[1] Latin Grammy Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görüldü.[2] Kariyeri boyunca 10 milyondan fazla satışla çeşitli müzik türlerini kapsayan 30'dan fazla albüm çıkardı. 1984 yılında "Te Amo" olarak bilinen Yollanda'yı kaydetti.[3] "Bolero" kraliçesi olarak adlandırıldı. Ayrıca miriachi, tango, ranchera ve opera da söyledi.45 yıllık kariyeri boyunca sayısız ödüle layık görüldü. "Historia de un Amor"adlı şarkıyı seslendirdi.[4]

Kaynakça

  1. ^ "Guadalupe Pineda | Biography & History". AllMusic (İngilizce). 21 Nisan 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  2. ^ "Latin Grammys 2016 Nominations: See the Full List". Billboard (İngilizce). 22 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  3. ^ "Guadalupe Pineda age, hometown, biography". Last.fm (İngilizce). 9 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2021. 
  4. ^ "youtube". 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Shakira</span> Kolombiyalı şarkıcı

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, 16 Grammy Ödülü sahibi Kolombiyalı şarkıcı, söz yazarı, dansçı ve oyuncudur. 90'lı yılların sonlarına doğru büyük bir patlama yapan Latin pop ve Latin rock müzik furyasındaki en önemli isimlerden biridir. Özellikle yarı Arap yarı Latin figürü danslarıyla insanların beğenisini toplamıştır. Aynı zamanda beste de yapan sanatçı 3 kez Grammy, 13 kez Latin Grammy, 14 kez Billboard Latin Müzik Ödülü kazanmıştır. Sony Müzik İspanya'ya göre Shakira 20 milyonu Amerika'da olmak üzere toplamda dünya genelinde sadece albümleri 120 milyonun üzerinde satmıştır. Tekli satışları da eklenince Shakira 300 milyon kayıt satışını geçmiş bulunmaktadır. Shakira 300 milyon dolarlık net serveti ile dünyanın en zengin Latin pop şarkıcıları arasındadır. En fazla satan Kolombiyalı sanatçıdır. "Hips Don't Lie" teklisi günümüze kadar 19 milyon satarak son 10 yılın en çok satan teklisi olmuştur. 2010 yılında seslendirdiği Dünya Kupası şarkısı "Waka Waka" 18 milyon satarak, dünya kupası tarihinin en çok satan şarkısı olmuştur. Ayrıca şarkı Youtube'da 3 milyardan fazla izlenen klip olmuştur. Shakira; Amerika'da, Avustralya'da ve İngiltere'de 1 numaraya yükselen tek Güney Amerikalı sanatçı olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Kareem Abdul-Jabbar</span> Amerikalı basketbolcu

Kareem Abdul-Jabbar, ABD'li eski profesyonel basketbolcu.

<span class="mw-page-title-main">Elliot Page</span> Kanadalı oyuncu

Elliot Page, Kanadalı oyuncu ve film yapımcısı.

<span class="mw-page-title-main">Laura Pausini</span> Italyan şarkıcı

Laura Pausini, İtalyan şarkıcı ve söz yazarı.

Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü ödülleri veren akademi tarafından "yaşamları boyunca, sanata pek çok yaratıcı katkıda bulunmuş ve branşında üstün başarılar ve performanslar göstermiş sanatçılara" verilen bir onur ödülüdür.

<span class="mw-page-title-main">Alexander Rybak</span> Norveçli şarkıcı, oyuncu, kemancı, besteci, piyanist

Alexander Igorjevitsj Rybak ya da Alyaksandr İharaviç Rıbak, Belaruslu-Norveçli şarkıcı-şarkı yazarı, besteci, kemancı ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Daddy Yankee</span> Porto Rikolu rapçi

Ramón Luis Ayala Rodríguez, Porto Rikolu rapçi, şarkıcı ve söz yazarıdır."Daddy Yankee" olarak da bilinir. Bir kez Latin Grammy Award ödülünü kazanmıştır.

Jose Álvaro Osorio Balvin, Latin Grammy ödüllü Kolombiyalı sanatçıdır. Birçok hit müziğine sahip başarılı Latin müziği sanatçısıdır. Kendisi 2019 yılında Latin/urban müziğinin altın sanatçısı ödülünü almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ei-ichi Negishi</span> Japon kimyager (1935 – 2021)

Ei-ichi Negishi - ö. 6 Haziran 2021,Indianapolis, Indiana) Japon kimyager. 2010 yılında Japon kimyacı Suzuki Akira ve Amerikalı kimyager Richard F. Heck ile birlikte Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Donald A. Glaser</span> Nobel Fizik Ödüllü Rus asıllı Amerikan fizikçi

Donald Arthur Glaser, Rus asıllı Amerikalı fizikçi. 1960 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü.

<span class="mw-page-title-main">Jack Klugman</span> Amerikalı sinema oyuncusu (1922 – 2012)

Jacob Joachim "Jack" Klugman, Amerikalı oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Sandrine Gruda</span> Fransız basketbolcu (d. 1987)

Sandrine Beatrice Gruda, Fransız profesyonel basketbolcu. 1,93 m boyundadır ve pivot pozisyonunda oynamaktadır. Günümüzde Famila Basket Schio forması giymektedir. 2007 yılı WNBA seçmelerinin birinci tur onüçüncü sıra seçimidir.

<span class="mw-page-title-main">Jennifer Doudna</span> Amerikalı biyokimyager

Jennifer Doudna, CRISPR gen düzenleme alanındaki öncü çalışmaları nedeniyle Emmanuelle Charpentier ile birlikte 2020 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Amerikalı biyokimyager. Berkeley'deki California Üniversitesi'nde Kimya ve Moleküler ve Hücre Biyolojisi Bölümü'nde Li Ka Shing Şansölye Başkanı Profesördür. 1997'den beri Howard Hughes Tıp Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışmaktadır.

Nobel Ödülü, 1901'den beri Fizik, Kimya, Fizyoloji veya Tıp, Edebiyat ve Barış alanlarındaki başarılar için her yıl verilen uluslararası bir ödüldür. İktisadi Bilimler alanı ödülü 1969'dan beri verilmektedir. Nobel Ödülleri 800'den fazla kişiye verildi.

Science SARU Inc., bir Japon animasyon stüdyosudur. Şirket, 4 Şubat 2013 tarihinde yapımcı Eunyoung Choi ve yönetmen Masaaki Yuasa tarafından kurulmuştur. Şirketin merkezi Tokyo'nun Musashino kentinde yer almaktadır.

Nobel Ödülü, ilk olarak 1901'de Fizik, Kimya, Fizyoloji veya Tıp, Edebiyat ve Barış alanındaki başarılar için verilen yıllık, uluslararası bir ödüldür. Ekonomi alanında ilgili bir ödül 1969'dan beri verilmektedir. 2019 Nobel ödülleri itibarıyla 916 bireye verilmiştir ve bunların 16' sı siyahidir.

Nobel Ödülü, ilk olarak 1901'de Fizik, Kimya, Fizyoloji veya Tıp, Edebiyat ve Barış alanındaki başarılar için verilen yıllık, uluslararası bir ödüldür. Ekonomi alanında ilgili bir ödül 1969'dan beri verilmektedir. Nobel Ödülleri 900'den fazla kişiye verildi.

<span class="mw-page-title-main">Ardem Patapoutian</span> Amerikalı moleküler biyolog ve araştırmacı

Artem Pataputyan, Lübnan Ermenisi asıllı Amerikalı moleküler biyolog, nörobiyolog ve bilim insanı. Pataputyan, David Julius ile birlikte "ısı ve temas reseptörlerinin keşfi" nedeniyle 2021 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'ne layık görüldü.

<span class="mw-page-title-main">David Julius</span> Amerikalı bilim insanı

David Julius, Amerikalı fizyolog ve bilim insanı. Kapsaisin, mentol ve sıcaklığı saptayan TRPV1 ve TRPM8 reseptörlerinin karakterizasyonu dahil, ağrı hissi ve ısının moleküler mekanizmaları üzerindeki çalışmalarıyla tanınmaktadır. San Francisco'daki Kaliforniya Üniversitesi'nde profesör olarak ders veren Julius, Artem Pataputyan ile birlikte "ısı ve temas reseptörlerinin keşfi" nedeniyle 2021 Nobel Tıp Ödülü'ne layık görüldü.

<span class="mw-page-title-main">Steve McQueen (yönetmen)</span>

Sir Steve Rodney McQueen İngiliz film yönetmeni, görsel sanatçı, senarist, film yapımcısı, televizyon yazarı, televizyon yapımcısı ve televizyon yönetmenidir. Solomon Northup'un 1853 tarihli kölelik anılarının uyarlaması olan ödüllü filmi 12 Years a Slave (2013) ile tanınır. Ayrıca 1981 İrlanda açlık grevi hakkında tarihi bir drama olan Açlık (2008), seks bağımlılığıyla mücadele eden bir yönetici hakkında bir drama olan Utanç (2011) ve İngiliz televizyon dizisinin bir uyarlaması olan Widows (2018)'u yönetti ve yazarlarından biriydi. 2020'de, "Londra'da Batı Hint topluluğu içinde 1960'ların sonundan 80'lerin başlarına kadar geçen" beş filmden oluşan bir koleksiyon olan Small Axe’i yayınladı.