Ali Teoman, Türk yazardır.
Murat Gülsoy, Türk yazar, akademisyen.
Yapı Kredi Yayınları, Yapı Kredi Bankası'nın 1944 yılında başladığı, özellikle 1949 yılında çıkan Doğan Kardeş dergisiyle tanındığı yayıncılığı, 1992 yılında, Turhan Ilgaz'ın yönetiminde kurulan bir şirketle sürdüren yayıncılık kuruluşudur. Tam adı Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık A.Ş., kısaltması YKY'dir.
Başar Başarır,, Türk yazar. Öykü ve roman yazmaktadır.
Can Yayınları, Erdal Öz tarafından 1981'de kurulan yayınevi. Kuruluşundan bu yana çocuk ve kültür&edebiyat kitapları yayımlamaktadır. Türk Edebiyatı, Çağdaş Dünya Edebiyatı, Klasikler, Modern Klasikler dizileri dışında çocuk kitapları, şiir, öykü, roman, biyografi ve denemeler yayınevinin yayınclık alanıdır. Günümüzde Can Öz tarafından yönetilen yayınevinin merkezi Galatasaray'dadır.
Ümit Oğuztan, Türk romancı.
Ülkü Tamer, Türk şair, gazeteci, oyuncu ve çevirmen.
Hakan Bıçakcı, çağdaş Türk edebiyat yazarı ve romancı.
Cemal Şakar, Türk öykü yazarı.
Eşref Yiğit Bener, Türk yazar ve çevirmendir.
Mahir Ünsal Eriş Türk yazar, çevirmen
Yalçın Tosun, Türk hukukçu, akademisyen, şair ve öykü yazarıdır.
Selma Fındıklı, Türk roman ve öykü yazarı.
Ayşe Kilimci, Türk çocuk kitabı ve öykü yazarıdır.
Zeynep Aliye, Türk öykücü, şair ve çocuk kitabı yazarıdır.
Adam Yayınları, 1981 yılında Nazar Büyüm tarafından kurulan Türk yayınevi. Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Orhan Veli, Oktay Rıfat, Edip Cansever, Özdemir Asaf, Server Tanilli gibi yazarların bütün yapıtlarını yayımlamıştır. 1982'de yayımladığı kitap yüz yirmi iken 2000'de yedi yüz yetmişe ulaşmıştır.1988'de Oğlak Dönencesi ve Sudaki İz kitaplarına yönelik sansür kararına karşı ortak bildiriye imza atmıştır.
Kağnı, Sabahattin Ali'nin 1936 tarihli öykü kitabı. İçerik olarak 1932 yılında yayımlanmış olan Bir Skandal haricinde yazarın 1935 ile 1936 yılları arasında yayımladığı 13 hikâyesini içermektedir. Hikâyelerin ana temasında köylüler, işçiler ve mahpuslar vardır. 1935 tarihli Değirmen adlı öykü kitabı ile yazarda başlayan gerçeklik eğilimi Kağnı ile devam eder. Anlatım daha yalın, dil ise daha sade olmaya başlar. Hikâyeler duygu ve izlenimden çok olay ve gözleme dayanmaktadır.
İsahag Uygar Eskiciyan, Türk yazar, şair