İçeriğe atla

GpsDrive

Bu sayfa hızlı silinmeye adaydır!


Hızlı SilBu sayfa, Vikipedi'nin gereğince silinmesi için etiketlenmiştir ve bir hizmetli tarafından incelemeyi beklemektedir.
Sayfanın silinmemesi gerektiğini düşünüyorsanız, gerekçenizi tartışma sayfasında belirtiniz ya da silinmeyi gerektiren durumu ortadan kaldıracak şekilde sayfayı düzenleyiniz.
Sağdaki "Göster" düğmesine tıklayarak göz atabilirsiniz

(Lütfen bu metni sadece gerekli kuralları hatırlamak için kullanın, sayfasındaki kuralları bildiğinizden emin olun. İlgili kriterin aşağıdaki kısaltmalar dışında ek şartları olabilir.)

G1: Anlamsız karakter dizisi — G2: Deneme — G3: Vandalizm — G4: Önceden silinmiş metin — G6: Kullanıcı talebi — G7: Silinmiş sayfanın tartışması — G8: Temizlik amacıyla — G9: Telif — G10: Saldırı — G11: Reklam — G12: İlgisiz tartışma

M1: Taslak kriterlerini sağlamayan madde — M2: Farklı bir dildeki madde — M3: İçeriksiz madde — M4: Başka bir Wikimedia projesine aktarılan madde — M6: Kayda değer olmayan konulu madde — M8: Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz madde — M9: Makine çevirisiyle oluşturulmuş madde

Y1: Boşa yönlendirme — Y2: Kötü yönlendirme — Y3: Farklı isim alanları arasında yönlendirme

D1: Çift kopya dosya — D2: Bozuk/boş dosya — D3: Uygunsuz lisanslı dosya — D6: Adil kullanımı hatalı belirtilmiş dosya — D8: Ansiklopedik açıdan değersiz dosya - D9: Kullanışsız dosya - D10: Vektörel dosya - D11: Şüpheli dosya - D12: Tanımlanamayan dosya - D13: İçeriği kaynaklandırılamayan dosya

K1: Boş kategori — K2: Yeniden isimlendirme kategorisi — K3: Şablon kategorisi

KS2: Var olmayan kullanıcı — KS3: Adil kullanım galerisi — KS4: İlgisiz kullanıcı sayfası

Ş1: Kışkırtıcı/bölücü şablon — Ş2: Kullanılmayan şablon

P1: Madde olarak silinebilecek portal — P2: Kriterleri sağlamayan portal

için: Lütfen sayfanın geçmişini incelemeden silme işlemini gerçekleştirmeyiniz.


Gerekçe:Madde 9: Niteliksiz makine çevirisiyle oluşturulmuş madde
İsteyen:Bu sayfa üzerindeki en son değişiklik, 1 saniye önce Nanahuatl (katkılar | kayıtlar) tarafından gerçekleştirildi.
GpsDrive
Navit logosu ve örnek bir ekran görntüsü.
Geliştirici(ler)Jörg Ostertag
Güncel sürüm2.11 / 24 Haziran 2010 (14 yıl önce) (2010-06-24)
Programlama diliC
İşletim sistemiUnix-like
TürSeyir
LisansGNU Genel Kamu Lisansı (ücretsiz)
Resmî sitesigpsdrive.de
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

GPSDrive bir taşıt seyir sistemi olarak etki göstermek üzere tasarlanmış bilgisayar programıdır. Program, bir bilgisayar ekranında çizilen yakınlaştırılabilir bir harita üzerinde NMEA-özellikli bir GPS alıcısından elde edilen konum bilgisi ile kullanıcının konumunu, görüntüler. Eşleme dosyası konuma otomatik olarak ve tercih edilen bir dereceye bağlı olarak seçilir.

Şu anda, GPSDrive haritaları raster görüntüleri kullanır, ama onun gelişimi için taslaklar OpenStreetMap gibi projelerden vektör verilerinin kullanılmasını içermektedir. Festival programı çalışıyorsa konuşma komutu çıkışı desteklenir. GPSDrive NMEA protokol destekli bir seri bağlantı noktası ile tüm Garmin GPS alıcılarıyla ve diğer GPS alıcılarıyla çalışmak üzere tasarlanmıştır.

GPSDrive GTK + grafik Çeviricisi araç kullanımı ile ve C ile yazılmış ve Linux, FreeBSD ve diğer Unix benzeri sistemler üzerinde çalışır. İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi farklı dillerde arayüz desteği vardır. GNU Genel Kamu Lisansı altında kullanılabilir.

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Linux</span> Bir işletim sistemi çekirdeği

Linux ; Linux çekirdeğine dayalı, açık kaynak kodlu, Unix benzeri bir işletim sistemi ailesidir. GNU Genel Kamu Lisansı versiyon 2 ile sunulan ve Linux Vakfı çatısı altında geliştirilen bir özgür yazılım projesidir. Linux ismi ilk geliştiricisi olan Linus Torvalds tarafından 1991 yılında verilmiştir. Günümüzde süper bilgisayarlarda, akıllı cihazların ve internet altyapısında kullanılan cihazların işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlardan en popüler olanı Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">İşletim sistemi</span> bilgisayar donanım kaynaklarını yöneten yazılım

İşletim sistemi ya da işletim dizgesi, bir bilgisayarın donanım kaynaklarını yöneten ve uygulama yazılımlarına hizmet sağlayan yazılımların bir bütünüdür. İşletim sistemleri, bilgisayarın donanımı ile uygulama yazılımları arasında bir köprü görevi görerek kullanıcıların sistemle etkileşim kurmasını sağlar. Öne çıkan örnekler arasında Microsoft Windows, macOS, GNU/Linux dağıtımları, Android ve iOS yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Yazılım</span> bilgisayarın somut olmayan çalıştırılabilir bileşeni

Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.

<span class="mw-page-title-main">GPS</span> Küresel Konum Belirleme Sistemi

Global Positioning System, ABD hükümetine ait ve ABD Uzay Kuvvetleri tarafından yönetilen uydu tabanlı radyonavigasyon sistemidir. Dünya'daki ve Dünya yakınındaki GPS alıcılarına, en az dört GPS uydusunu görebilmeleri şartıyla coğrafi konum ve saat bilgisi sağlayan küresel uydu navigasyon sistemlerinden biridir. Uydular bir tür radyo sinyali yayarlar ve yeryüzündeki GPS alıcıları bu sinyalleri alıp yorumlayarak konum belirlenmesini gerçekleştirir.

<span class="mw-page-title-main">Cygwin</span>

Cygwin, Microsoft Windows işletim sistemi üzerinde çalışan ve tamamen özgür kodlardan oluşan bir UNIX simülatörüdür.

<span class="mw-page-title-main">Ekran görüntüsü</span>

Ekran yakalama görüntüsü, çeşitli programlar vasıtası ile ekranda o andaki görüntünün anlık fotoğrafının çekilmesidir. Görüntü yakalama film ve benzeri hareketli görüntülerden gerçekleştirilebilir. Ancak aynı zamanda ekranın video çıkışını kesen bir kamera veya bir cihaz tarafından yapılan bir yakalama olabilir. Çeşitli programlar vasıtası ile yapılabilir Görüntü o andaki bilgisayar ekranındaki resminin kaydedilmesi için print screen klavye tuşu ile de yapılabilir. Herhangi bir anda bu tuşa basılıp daha sonra Windows işletim sisteminde bulunan paint veya word gibi bir programda resim dosyası olarak düzen yapıştır menüsünden eklenerek kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">PowerPC</span>

PowerPC, AIM olarak bilinen Apple-IBM-Motorola ittifakının 1991'de geliştirdiği bir RISC mikroişlemcisidir. Genel olarak kişisel bilgisayarlar içindir. PowerPC merkezi işlem birimleri (CPU) gömülü (embedded) ve yüksek performans işlemcileri olduğu için popüler olmuştur. PowerPC 1990'da AIM' in ve PReP'in temel taşı oldu, fakat mimari Apple'ın Macintosh'unun 1994–2006 modellerinde daha başarılı bulundu.

<span class="mw-page-title-main">Matthias Ettrich</span>

Matthias Ettrich 1996'da Usenet üzerinde tanıttığı, UNIX için Qt GUI araçlarını kullanan bir proje olan KDE'yi kuran bilgisayar mühendisidir. Kullanımı kolay masaüstünü düşüncesini o dönemde kız arkadaşı kullanmakta zorlanıyor diye ortaya atmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Süper bilgisayar</span> döneminde aşırı güçlü olan bilgisayar

Süper bilgisayar basit olarak; yoğun paralel işlemciler, yüksek başarımlı vektör işlemciler ve öbek bilgisayarların oluşturduğu sistem olarak tanımlanabilir. Süper bilgisayarlar bilimde, deney ve hesaplamayı birleştiren hesaplamalı bilim gibi yeni metodolojilerin oluşmasını sağlamıştır. Günümüzde süper bilgisayarlar saniyede yüzlerce trilyon işlem yapar hale gelmiştir. Örneğin, dünyanın en hızlı süper bilgisayarı saniyede 136,8 trilyon kalıcı işlemle Amerika'da Lawrance Livermore National Laboratuvary isimli ulusal laburatuarın kullanımındadır Süper bilgisayarlar ilk defa 1960'larda Seymour Cray tarafından Control Data Corporation'da tasarlandı.

<span class="mw-page-title-main">Linux masaüstü</span>

Linux masaüstü veya Masaüstünde Linux kavramı GNU/Linux dağıtımlarının kişisel bilgisayar kullanıcıları için tasarlanmış durumunu anlatır. Bu durumlarda bir grafik kullanıcı arayüzü ve kişisel olarak kullanılan uygulamalar yer alır.

Bilgisayar grafikleri, bilgisayarların ve özel bir grafik donanımı ve yazılımının yardımıyla bir bilgisayar tarafından görüntü verisinin temsilini kullanarak oluşturulmuş grafiklerdir. Bilgisayarların etkileşimi ve anlaşılması ve verinin yorumlanması bilgisayar grafikleri sayesinde oldukça kolaylaşmıştır. Bilgisayar grafik gelişimi birçok çoklu ortam (media) tiplerinde önemli bir etkiye sahiptir ve animasyon, sinema ve video oyun endüstrisinin gelişmesini sağlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kiwix</span> Vikipedinin internet bağlantısı olmadan çevrimdışı kullanılabilmesini sağlayan ücretsiz bir program

Kiwix, Vikipedi'yi internet bağlantısı olmadan çevrimdışı bir şekilde kullanılabilmesini sağlayan ücretsiz bir programdır. Vikipedi maddeleri ZIM dosya biçiminde sıkıştırılmış olarak bulunur ve program bu dosya biçiminden maddeleri bularak kullanıcıya gösterir. Aslında proje yalnızca Vikipedi için tasarlanmış olsa da herhangi bir Wikimedia projesini okumak da mümkündür.

<span class="mw-page-title-main">GPS yön bulma cihazı</span> Uydu sinyallerini analiz ederek konumlarını belirleyen bir cihaz

Bir GPS yön bulma cihazı GPS uydularından bilgi alarak coğrafi konumu doğru hesaplayan bir cihazdır. Başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri Ordusu tarafından kullanılan sistemin, şu anda alıcıları otomobillerde ve akıllı telefonlarda da bulunmaktadır.

GPS izleme ünitesi, bir aracın tam yerini belirlemek için Küresel Konumlandırma Sistemi kullanan bir aygıttır. Kaydedilen konum verileri izleme birimi içinde saklanabilir ya da birimi gömülü, radyo veya hücresel uydu modem kullanarak, merkezi bir konum veri tabanı ya da internet bağlantılı bir bilgisayara aktarılabilir. Bu varlığın konumu, daha sonra parça çözümleme izleme yazılımı, GPS kullanarak bir harita arka planında ya gerçek zamanlı ya da aldığınız sırada görüntülenmesini sağlar. Veri izleme yazılımı, GPS özelliği ile akıllı telefonlar için kullanılabilir.

Alıcı Bağımsız Değişim Biçimi ham uydu navigasyon sistemi verileri için bir veri değişim biçimidir. Genellikle, ölçüm sırasında atmosferik koşulların daha iyi bir model olarak, esas alıcıya bilinmeyen başka verilerle birlikte - bu işlem sonrası kullanıcı, alınan veri, daha doğru bir sonuç üretmek için izin verir.

Windows Media Video (WMV), Windows işletim sistemi altında hareketli görüntüleri göstermek için Microsoft tarafından tasarlanmış teknolojiye verilen addır. Windows Ortam çatısı'nın bir parçasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Aperture</span>

Aperture , Apple Inc. tarafından OS X işletim sistemi için geliştirilen, ilk önce 2005 yılında piyasaya sürülen ve şimdi Mac App Store'dan çıkarılan bir Rötuş ve Dijital değer yönetimi bilgisayar programıdır. Yazılım, görüntü dosyalarını içe aktarma ve düzenleme, düzeltici ayarlamalar uygulama, slayt gösterilerini görüntüleme ve fotoğraf yazdırma gibi post-prodüksiyon çalışmalarında sıkça görülen bir takım işleri halleder.

<span class="mw-page-title-main">Dillo</span>

Dillo, düşük donanımlı Linux işletim sistemlerine sahip bilgisayarlar için tasarlanıp, hızla çalışır. Dillo, sadece düz HTML / XHTML ve HTTP üzerinden görüntüleri destekler; komut dosyası yazma işlemi tamamen yok sayılır. Uygulama, C ve C++ kodlama dillerinden oluşup, FLTK tabanlıdır.

<span class="mw-page-title-main">Android-x86</span>

Android-x86, Open Handset Alliance tarafından geliştirilen Android mobil işletim sisteminin RISC tabanlı ARM çipleri yerine x86 işlemcili cihazlarda çalışmasını sağlayan, resmi olmayan bir açık kaynaklı bir projedir.

<span class="mw-page-title-main">Parrot OS</span>

Parrot OS, Debian tabanlı güvenlik, gizlilik ve geliştirme odaklı olmayı amaçlamış Linux dağıtımıdır.