İçeriğe atla

Google Toolbar

Google Toolbar'ın logosu.

Google Toolbar (Türkçe: Google Araç Çubuğu) Google tarafından sunulan bir hizmettir. Google Toolbar ile sayfaların pagerank değerini görebilir ve Gmail, Blogger gibi diğer uygulamalarına kısa erişim yapabilirsiniz. Ayrıca Google'da arama yapmak istediğiniz kelimeyi de Google Ana Sayfası'nı ziyaret etmeden arayabilirsiniz.

Arama uygulaması gelişmiş bir seviyededir. Sık kullanılanlarda, resimlerde ara gibi seçenekleriniz mevcuttur.

Google Toolbar, Mozilla Firefox'un yalnızca 2.0 ile 4.0 sürümleri arasında çalışmaktadır. Üst sürümlerde kullanılmamaktadır.[]

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Viki</span> ziyaretçilerin düzenleyebileceği web sitesi türü

Viki, bir iş birliği etrafında toplanan kimselerin web tarayıcı üzerinden yeni sayfalar oluşturmasına, sayfalarda düzenlemeler yapmasına ve bu sayfaları birbirine bağlamasına olanak sağlayan MediaWiki vb. bir yazılım altyapısı kullanan web sitelerinin genel adıdır.

<span class="mw-page-title-main">Gecko (yazılım)</span>

Gecko, Mozilla tabanlı yazılımların merkezinde bulunan ve sayfaları yorumlayıp ekrana yansıtan ana bileşendir.

<span class="mw-page-title-main">PageRank</span>

PageRank, Google tarafından geliştirilen ve web sayfalarının önemini belirlemek için kullanılan bir algoritmadır. İnternet üzerindeki bağlantıların analiz edilmesiyle hesaplanan Pagerank değeri Google Arama sonuçlarında sayfaların sıralanması için kullanılan faktörlerden biridir.

<span class="mw-page-title-main">Alexa</span>

Alexa, 1 Nisan 1996 - 1 Mayıs 2022 tarihleri arasında faaliyet göstermiş ABD merkezli ve Amazon tarafından yönetilen bir internet şirketiydi. Diğer web sitelerinin web trafikleriyle ilgili bilgi veren bir web sitesini işletmesiyle tanınmaktadır. Alexa istatistikleri "Alexa Toolbar" adlı yazılımın kullanıcılarından alınan verilerden ve kendi arama robotları tarafından derlenir.

Bu liste bilinen bazı Firefox eklentilerinin listesidir. Birçok Mozilla Firefox eklentisi SeaMonkey tarayıcısında da çalışır. Daha geniş bir liste için resmi eklenti deposuna bakabilirsiniz. 30 Nisan 2007 tarihiyle bu depoda 2286 eklenti bulunmaktadır. Eklentiler geliştiriciler tarafından yaratılmaktadır. Eklentilerin tamamı kamuya açıklanmadan önce editör bir grup tarafından gözden geçirilir.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">Google Drive</span> Dosya depolama ve senkronizasyon hizmeti

Google Drive, Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Bu hizmet; kullanıcıların bulutta doküman depolayabilmelerini, dosya paylaşabilmelerini ve iş birliği yaptıkları kişilerle dokümanları düzenleyebilmelerini sağlar. Google Drive; dokümanların, elektronik tabloların, sunumların, çizimlerin, formların ve daha fazlasını iş birliği halinde düzenlenebilmesini sağlayan; Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive'da genele açık olarak paylaşılan dosyalar İnternet arama motorları tarafından aranabilir. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account hesabı ile kaydolmak mümkündür.

<span class="mw-page-title-main">Google Chrome</span> Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Opera (web tarayıcısı)</span> Web tarayıcısı

Opera, Opera Software tarafından geliştirilen, Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışan bir web tarayıcısıdır. Blink tarayıcı motorunu kullanır.

<span class="mw-page-title-main">Samsung i7500</span> Samsungun 2009da piyasaya sunduğu Android yüklü ilk cep telefonu

Samsung i7500, bazı ülkelerde Samsung Galaxy, olarak bilinen ve Samsung tarafında açık kaynak işletim sistemi Android'i kullanan ilk mobil telefonu. İlk kez 27 Nisan 2009 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Cihaz Android 1.0 ve Android 1.1 sürümü almadı, ilk önce Android Cupcake, daha sonra Android Donut sürümü aldı. ROM ile Android Eclair, Android Froyo, Android Gingerbread sürümü alabilir.

<span class="mw-page-title-main">Google Panda</span>

Google Panda, Google'ın internet sitelerini belirli kriterlere göre sınıflandıran uygulaması. Bu sınıflandırma neticesinde çıkan sonuçlara göre de sitelere arama sonuçlarında yer verir.

<span class="mw-page-title-main">Android Cupcake</span> Android işletim sisteminin 3. ana sürümü

Bu madde Android işletim sisteminin 3. sürümü olan Android Cupcake hakkındadır. Sistemin ilk iki sürümü olan "Android 1.0" ve "Android 1.1" da bu maddededir.

<span class="mw-page-title-main">Android Eclair</span> Android işletim sisteminin versiyonu

Android Eclair veya Android 2.0-2.1 Eclair Android sürümünün Google tarafından geliştirilen beşinci versiyonudur. Sürümün ilk 2.0 versiyonu 26 Ekim 2009 yılında tanıtılmıştır. Bu sürüm Android Donut sürümünden 1 ay sonra tanıtıldı. Sürüm Android Donutun modernleşmiş versiyonu idi. Donut gibi Linux kernel 2.6.32 sürümünde kuruldu (üretildi). Sürüme "Ekler" ismi verildi. Android 2.0 Éclair, Microsoft Exchange Server e-posta desteği dahil diğer mail hizmet sağlayıcılarına da destek vermeye başladı. HTML5 ve Bluetooth 2.1 desteği kazandırıldı. Daha hızlı mesajlaşmak için klavyede bir takım iyileştirmeler yapan Google, kamera uygulamasına flaş desteği, dijital zoom, sahne modları, renk efektleri ve makro odak modları ekledi.

<span class="mw-page-title-main">Android Ice Cream Sandwich</span> android işletim sisteminin 4. ana sürümü

Android Ice Cream Sandwich veya Android 4.0 - 4.0.4 "Ice Cream Sandwich", Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 9. versiyonudur. Sürümün ilk 4.0 versiyonu 19 Ekim 2011 yılında tanıtılmıştır. Sürüm Galaxy Nexus telefonu ile birge sunulmuştur. Sürüm Linux kernel 3.0.1 bazında yaratılmıştır. Sürüme Ice Cream Sandwich ismi verildi.Android Honeycomb yalnızca tablet bilgisayarlar için, daha öncekiler yalnızca akıllı telefonlar için sürülmüştür. Google "Ice Cream Sandwich" sürümü ile ilk kez olarak aynı anda hem tablet, hem de akıllı telefonlar için uyguladı. Bu sistemde ilk kez HIG sistemi bulundu. Android 4.0 "Holo" kod adlı yeni bir görünümünü ve Roboto adlı yeni bir yazı tipi olan harf karakteri tanıttı.

<span class="mw-page-title-main">Android Marshmallow</span> Android işletim sisteminin 6. ana sürümü

Android Marshmallow veya Android 6.0-6.0.1 Marshmallow, Android sürümünün Google tarafından geliştirilen 13. versiyonudur. Yeni sürüm hakkında bilgileri Google şirketinin CEO'su Sundar Pichai 28 Mayıs 2015 yılında Google I/O konferansında açıkladı. Genel olarak Google yeni sürümünün kod ismini "L" harfinden sonra "Android M" olarak isimlendirdi. Sürüm Android Lollipopun geliştirilmiş versiyonu olarak yeni izinler mimarisi, bağlamsal asistanları için yeni API'ler, arka plan aktivitesini azaltan yeni bir güç yönetim sistemi, Parmak izi tanıma ve USB-C desteği, verileri ve uygulamaları SD karta taşıma ve onları birincil depolama şeklinde kullanma özelliği gibi özellikleri vardır.

<span class="mw-page-title-main">Windows Mobile 6.1</span>

Windows Mobile 6.1 Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 6. sürümüdür. 1 Nisan 2008 yılında Windows Mobile 6.0-ın ardılı olarak tanıtılmıştır. Microsoft 6.1 sürümüne 6.5 ve 6.0 sürümü ile birlikte 8 Ocak 2013 tarihinde desteklemeye son verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Araç Çubuğu</span>

Windows Live Araç çubuğu Microsoft tarafından geliştirilen, Internet Explorer için bir tarayıcı eklentisi ve araç çubuğu idi. Windows Live hizmetidir. MSN Search Toolbar'ın yerini almıştır. Windows Live Araç Çubuğu, basit bir arama arabirimi sağladı. Kullanıcı bir arama sorgusuna girdiğinde sonuçları listelemeye başlar ve arama motoru olarak Bing'i kullanır. Araç çubuğu ayrıca, kullanıcılara Internet Explorer'daki sık kullanılanlarını birden fazla bilgisayarda senkronize etmesini, Windows Live ve MSN hizmetlerine arabirimi sağlar. Microsoft, Onfolio'yu edinip Windows Live Araç Çubuğuna entegre ederek Windows Live Araç Çubuğu'na daha fazla araç ekledi. Windows Live Araç çubuğu'nda kullanıcılar "Favori Ekle" düğmesini tıklayarak veya sağ tıklama menüsünü kullanarak favorileri ekleyebilir, bu Windows Live Favoriler hizmetidir.

<span class="mw-page-title-main">Android için Google Chrome</span>

Google Chrome Android Android sistemi için piyasaya sürülen Google Chrome'un bir sürümüdür. Google, 7 Şubat 2012 tarihinde, Android Ice Cream Sandwich cihazları için, seçilen ülkeler için Google Chrome Beta sürümünü piyasaya sürdü. Tarayıcının ilk kararlı sürümü 27 Haziran 2012'de piyasaya sürüldü. 26.02.2012 tarihinde piyasaya sürülen Chrome 18.0.1026.311, Android için Chrome'un Intel x86 tabanlı mobil cihazlarını destekleyen ilk sürümü idi.

<span class="mw-page-title-main">Google Asistan</span> Googleın ürettiği kişisel yapay zeka asistanı

Google Asistan Google tarafından geliştirilen ve Mayıs 2016'da Google I/O'da duyurulan akıllı bir sanal asistandır. Diğer sanal asistanların aksine, Google Asistan iki yönlü görüşmelerde bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Android 1.0</span>

Android 1.0 versiyonu ile Android'in 1. sürümü başlangıç yaptı. Bu, sonuncu 23 Eylül 2008 yılında tanıtılmış olan "1.0-r1" versiyonu olup, Google'ın telefonlara yol açan ilk sistemi olarak tarihe geçti. Sürüm ilk kez HTC Dream'in işletim sistemi olarak telefonlara ilk adımını atmıştır. Android 1.0 API 1.seviyede ve Linux: 2.6.25 bazında hazırlanmıştır. Sürüm mobil dünyada yeni çağın başlangıcı olarak tamamen yeni avantajlara sahip idi. Sürümün önemli özellikleri Wi-Fi, bluetooth, klasörler, bir web tarayıcısı, uyarılar, sesli arama idi. Çalar Saat, hesap makinesi, dialer (Telefon), ana ekran (Launcher), resimler (Galeri) ve yeni ayarlara sahip idi. Android Market uygulaması ile uygulama indirme ve güncelleştirme özellikleri vardı. Web tarayıcısı ile göstermek, yakınlaştırma ve tam HTML ve XHTML web sayfalarını kaydırmak, birden fazla sayfaları pencere olarak göstermek oluyordu..POP3,IMAP ve SMTP destekleyici web e-posta özelliği vardı.Gmail uygulaması ve Gmail senkronizasyonu,takvim uygulaması ile Google Takvim senkronizasyonu bulunuyordu.Google Street View ve Google Maps programları ile GPS kullanarak haritalar ve yerleri bulabilmek ve elde etmek oluyordu.Google Arama motoru ile Internet ve telefon uygulamaları, kişiler, takvim arama yapılmasına izin veriliyordu. Google Talk ile anlık mesajlaşma ve MMS hizmetleri geliştirildi. Bildirimler zil sesi, LED veya titreşim uyarıları seçenekleri ile durum çubuğunda görünüyordu. Bu versiyon yalnız HTC Dream telefonunda oldu.