İçeriğe atla

Google Sustainability

Google Energy LLC
Kuruluş16 Aralık 2009 (2009-12-16)[1]
ÜrünYenilenebilir enerji

Google Enerji Google'ın bir yan kuruluşudur, Grubun enerji tüketimi maliyetlerini azaltmak, (2,5 milyon dolara malolmuştur[2]) ve daha sonra temiz enerji üretmek ve satmak amacıyla kurulmuştur. Bölüm ayrıca hayırseverler üzerinden finanse edilen projelerden yararlanmayı da sağlar.

Enerji alım satım yetkisi

10 Şubat 2010 yılında Federal Enerji Düzenleme Komisyonu FERC, Google'ın piyasa fiyatlarıyla enerji satın almak ve satması için yetki vermiştir.

Kaynakça

  1. ^ Google Energy' subsidiary considers clean power 3 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. in Cnet News'de 6 Ocak 2010
  2. ^ Google Energy LLC 10 Temmuz 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Reuters haberi

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Potansiyel enerji</span> skaler büyüklük

Potansiyel enerji, cisimlerin bir alanda bulundukları fiziksel durumlardan ötürü depoladığı kabul edilen enerjidir. Örneğin yükseğe kaldırılan bir cisim, barajlarda biriken su, sıkıştırılan veya gerilen yay potansiyel enerji depolar. Potansiyel enerji mevcut alandaki konuma veya cisimdeki değişikliğe bağlıdır. EP ya da U ile gösterilir. Birimi diğer enerjiler gibi Joule'dür. (J)

<span class="mw-page-title-main">Enerji depolama</span>

Enerji depolama işlemi bir cihaz veya depolama ortamı içerisinde enerjinin kimyasal, elektriksel veya ısıl gibi farklı formlarda saklanmasıdır. Isıl enerji depolama enerjinin sürekliliğini sağlamak amacıyla sıcak su temininde, soğutma sistemlerinde ve güç üretim tesislerinde kullanılmaktadır. Isıl enerji depolama yöntemleri üçe ayrılmaktadır; termokimyasal, duyulur ısı ve gizli ısı. Duyulur ısıl enerji depolama, depolama ortamının sıcaklığının değiştirilmesiyle sağlanmaktadır. Duyulur ısıl enerji depolamaya verilebilecek en basit örnek bir tank içerisinde ısınan sıcak suyun gece kullanılmasıdır. Tank içerisinde depolanacak toplam ısı enerjisi aşağıdaki eşitlik yardımıyla hesaplanabilir,

<span class="mw-page-title-main">Fotovoltaik</span> Güneşten elektrik elde etme yöntemi

Fotovoltaik, güneş hücreleri ya da güneş panelleri sayesinde Güneş'ten elektrik elde etme yöntemidir. Fotovoltaik aynı zamanda bu konuda yapılan çalışmalara verilen genel bir addır.

<span class="mw-page-title-main">Güneş enerji kulesi</span>

Güneş enerji kuleleri güneş ışınlarını bir kuleye odaklayarak enerji üretir. Bu tip santraller, Heliostat adı verilen bir dizi aynayı kullanarak kollektör adı verilen kuleye güneş ışınlarını odaklar.

<span class="mw-page-title-main">Henry Taube</span>

Henry Taube, FRSC Kanada asıllı Amerikalı kimyager. 1983 yılında, "özellikle metal komplekslerindeki, elektron transfer reaksiyonlarının mekanizmaları üzerine çalışmaları için" Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kilowatt saat</span> enerji birimi

Kilowatt saat,, 1000 watt saat veya 3.6 megajoule'e eşdeğer bir enerji birimidir.

<span class="mw-page-title-main">Burn (marka)</span>

Burn, yüksek miktarda şeker ve kafein içeren narenciye aromalı enerji içeceğidir. The Coca-Cola Company tarafından üretilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Birincil enerji</span>

Birincil enerji, herhangi bir enerji dönüşümünden henüz geçmemiş enerjidir.

<span class="mw-page-title-main">Biyoenerji</span> Yakın zamanda yaşamış organizmalardan elde edilen enerji

Biyoenerji, biyolojik kaynaklardan elde edilen malzemelerden sağlanan yenilenebilir enerjidir. Biyokütle, güneş ışığını kimyasal enerji şeklinde depolayan herhangi bir organik malzemedir. Yakıt olarak odun, odun atıkları, saman ve diğer mahsul artıkları, gübre, şeker kamışı ve çeşitli tarımsal işlemlerden elde edilen diğer birçok yan ürünü içerebilir.

<span class="mw-page-title-main">Emilio Segrè</span> İtalyan fizikçi (1905 – 1989)

Emilio Gino Segrè, İtalyan fizikçidir.

<span class="mw-page-title-main">Enerji tarihi</span>

Grekçe ἐνέργεια (energeia)'dan türetilen enerji kelimesi, ilk olarak Aristoteles'in MÖ 4. yüzyıldaki çalışmalarında geçmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Dünya enerji tüketimi</span> Küresel enerji üretimi ve tüketimi

Dünya enerji tüketimi‭ ‬bütün insan‭ ‬uygarlığı‭ ‬tarafından kullanılan toplam‭ ‬enerji‭yi ‬ifade eder.

<span class="mw-page-title-main">Jeotermal elektrik</span>

Jeotermal elektrik jeotermal enerjiden faydalanılarak yapılan elektrik üretimi. Bu enerji üretim sınıfının içerisinde; kuru buhar gücü, flaş buhar gücü ve çift çevrim santralleri gibi teknolojiler kullanılır. Jeotermal enerji sistemleri halihazırda 24 ülkede kullanılmaktadır. Jeotermal ısıtma ise 70 ülkede kullanımdadır.

<span class="mw-page-title-main">Çin'de enerji</span>

Çin'de enerji veya Çin'in enerji politikası, Çin hükümetinin enerjiye ve enerji kaynaklarına dair tasarladığı politikadır. Ekonominin büyümesini sürdürebilmek için yeterli enerji desteğinin mevcut bulundurmak, Çin hükûmeti için 1949'ten bu yana çekirdek endişe oluşturmuştur. Hollanda merkezli bir araştırma ajansına göre Çin, dünyanın en büyük sera gazı yayıcısıdır. Buna rağmen Çin'deki kişi başı salınımlar, gelişmiş ülkelerden yine çok daha düşüktür. Ek olarak Çin, dünyanın en büyük yenilenebilir enerji üreticisidir.

Mother Monster Beverage Corporation tarafından Avustralya ve Yeni Zelandaya pazarlanan bir enerji içeceğidir. 2006'nın sonlarında Coca-Cola'nın Red Bull'u satın alma girişiminde bulunmadığından sonra piyasaya sürüldü, 151 milyon dolarlık sektördeki Rockstar, V ve Red Bull gibi lider enerji içeceği ile rekabet ediyor. Avrupa'da enerji içeceği Relentless, aynı zamanda Monster tarafından da satılıyor. Tadıyla aynı, ancak farklı bir renge sahiptir.

Relentless The Coca-Cola Company tarafından Şubat 2006'da yaratılan bir enerji içeceğinin markasıdır. İçecek ayrıca, Relentless Records tarafından tescilli bir marka ihlali için mahkeme işlemlerine konu olmuştur. 2010 yılsonunda, ürünün İngiltere'deki satışları yüzde 28 arttı. 14 Ağustos 2014'te Coca Cola'nın Monster Energy'de %16,7 hissesini satın aldığını gördüğü bir anlaşmadan sonra, markanın sahip olduğu Monster Energy ve Monster Energy'nin Coca Cola'ya devredilen enerji markalarına devredildi.

Von Dutch Energy Drink Rockstar Energy tarafından geliştirilen ve Coca-Cola Enterprises tarafından 2005 yılında Von Dutch marka etiketi ile anlaşma yoluyla dağıtılan bir enerji içeceği markasıydı. CCE'nin Kuzey Amerika'daki kanal ve satış operasyonları başkan yardımcısı Steve Vande Loo, “Von Dutch, tüketicilere benzersiz ve farklı bir seçenek sunarak tüketicilere Tam Gaz ve Rockstar'ın güçlü kombinasyonunu tamamlıyor” dedi.

<span class="mw-page-title-main">Monster Beverage</span> Amerikalı içecek şirketi

Monster Beverage Corporation, Monster Energy, Blue Sky, Relentless ve Burn gibi enerji içecekleri üreten bir Amerikan içecek şirketidir. Şirket, aslen meyve suyu ürünleri satan, 1935 yılında Güney Kaliforniya'da Hansen olarak kuruldu. 2012 yılında kendisini Monster Beverage olarak yeniden adlandırdı ve ardından Hansen'in meyve suları ve sodalarını ve diğer enerji dışı içecek markalarını 2015 yılında The Coca-Cola Company'ye sattı.

<span class="mw-page-title-main">Enerji verimliliği</span> enerji verimliliği kısıtlı enerji kaynaklarının verimli bir şekilde değerlendirilmesi

Enerji verimliliği ürün ve hizmetlerin sağlanması için gereken enerji miktarını azaltma hedefidir. Örneğin, bir evin yalıtılması, bir binanın rahat bir sıcaklık elde etmek ve korumak için daha az ısıtma ve soğutma enerjisi kullanmasına izin verir. LED aydınlatma, floresan aydınlatma veya doğal ışık için tavan pencerelerinin kullanılması, geleneksel akkor ampullerin kullanımına kıyasla aynı aydınlatma seviyesine ulaşmak için gereken enerji miktarını azaltır. Enerji verimliliğindeki iyileşmeler genellikle daha verimli bir teknoloji veya üretim süreci benimsenerek veya enerji kayıplarını azaltmak için yaygın olarak kabul edilen yöntemlerin uygulanmasıyla elde edilir.

<span class="mw-page-title-main">Enerji güvencesi</span> Enerji mevcudiyetine ilişkin ulusal güvenlik değerlendirmeleri

Enerji güvencesi ulusal güvenlik ile enerji tüketimi için doğal kaynakların bulunabilirliği arasındaki ilişkidir. (Nispeten) ucuz enerjiye erişim, modern ekonomilerin işleyişi için zorunlu hale gelmiştir. Bununla birlikte, enerji kaynaklarının ülkeler arasında eşit olmayan dağılımı, ciddi kırılganlıklara neden olmuştur. Uluslararası enerji ilişkileri, hem enerji güvenliği hem de enerji kırılganlığına yol açan dünyanın küreselleşmesine katkıda bulunmuştur.