İçeriğe atla

Google Sky

Google Sky, yalnızca Google Earth programı ile birlikte çalışabilen bir programdır. Adından anlaşılacağı üzere, uzayda gezinmeye yarar.

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Google Talk</span>

Google Talk, Google'ın çıkardığı Anlık mesajlaşma ve telefon programı. 2015 itibarıyla yerini Google Hangouts'a bırakmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Google Earth</span>

Google Earth, tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Google Haritalar</span> ayrıntılı yer görüntüleri sağlayan Google Inc.a ait web ürünü

Google Haritalar, Google tarafından hizmete sunulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisidir. Google Haritalar ayrıca diğer sitelerin de hizmetten yararlanması için API desteği de sunuyor.

Google Developers Google'ın yazılım geliştirme araçları ve platformları, uygulama programlama arayüzü (API'ler) ve teknik kaynaklar sitesidir. Site, Google'ın geliştirici ürünlerini kullanan geliştiriciler için tartışma grupları ve bloglar dahil olmak üzere Google geliştirici araçlarının ve API'larının kullanımına ilişkin belgeler içerir. Google Haritalar, YouTube, Google Workspace ve diğerleri gibi Google'ın neredeyse tüm popüler tüketici ürünleri için sunulan API'ler vardır. Google, çoğunlukla web geliştiricileri için web API'leri olmak üzere çeşitli API'ler sunar. API'ler, Google Haritalar, Google Earth, Google AdSense, Adwords, Google Apps ve YouTube dahil olmak üzere popüler Google tüketici ürünlerini temel alır. Google Veri API'leri, programcıların Google hizmetlerinden veri okuyan ve yazan uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Şu anda bunlar arasında Google Analytics, Blogger, Google Base, Google Books, Google Takvim, Google Code, Google Earth, Google Notebook API'leri bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Dünya'ya yakın cisim</span>

Dünya'ya Yakın Cisimler, yörüngeleri günberi noktasında Dünya'ya 1,3 Astronomik Birim (AB) mesafeden daha yakın olup Dünya'nın çok yakınına gelen gök cisimleridirler. Bunlar birkaç bin Dünya'ya Yakın Asteroit (DYA), Dünya'ya Yakın Kuyruklu yıldız (DYK), bir miktar Güneş etrâfında dolanan uzay aracı ve uzayda Dünya'yla çarpışmadan tâkip edilebilecek büyüklükte meteoritlerden oluşurlar. Makbul olan görüşe göre DYC'lerin geçmişte Dünya'yla çarpışmalarının gezegenimizin jeolojik ve biyolojik târihinde kayda değer rolü olduğu merkezindedir. Dünya'mıza getireceği tehlikelerin farkına varılmasıyla 1980'lerden beri gittikçe artan ilgiyle bu cisimler izlenmişler, gelebilecek tehlikeleri aktif olarak azaltmak için çözümler aranmaya başlamışlardır.

<span class="mw-page-title-main">Suriye Çölü</span> Suriyede bir çöl

Suriye Çölü, Arap Yarımadası'ın kuzeyi, Şattülarap'ın batısı ve Doğu Lübnan Sıradağları ile El Nusayriye Dağları arasında yer alan, 457 km. eninde, 153 km. boyunda ve yaklaşık 500 bin km² alan kaplayan çöl. Suriye, Irak, Ürdün ve kısmen de Suudi Arabistan'ın sınırları içinde yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Google Summer of Code</span>

Google Summer of Code (GSoC) Google tarafından yaşı 18 ve üzeri, lise üstü okullarda okuyan öğrencilerin ücret karşılığında çeşitli özgür ve açık kaynak yazılım projelerine katkı yapmalarına olanak sağlayan bir programdır. Yılda bir kez düzenlenmektedir. İlki 2005 Mayıs-Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Anahtar Deliği Biçimlendirme Dili Internet tabanlı, iki boyutlu haritalar ve üç boyutlu Dünya tarayıcılar içinde coğrafi şerhi ve görselleştirme ifade etmek için bir XML gösterimdir. KML başlangıçta Anahtar Deliği Dünya Görüntüleyicisi olarak seçildi, Google Earth ile kullanılmak üzere geliştirilmiştir. 2004 yılında Google tarafından satın alınan Keyhole, Inc tarafından yaratıldı. KML 2008'de Open Geospatial Consortium tarafından uluslararası bir ölçüt haline getirilmiştir. Google Earth'te görüntüleyebilirsiniz ve grafiksel KML dosyalarını düzenlenmesi mümkün olan ilk program olmuştur. Bu tür Marble gibi diğer projeler de KML desteği geliştirmeye başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Fatih Sultan Mehmet, Horasan</span>

Fatih Sultan Mehmet, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Hasanbaba, Horasan</span>

Hasanbaba, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">İnönü, Horasan</span>

İnönü, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Kazım Karabekir, Horasan</span>

Kazım Karabekir, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Mümtaz Turan, Horasan</span>

Mümtaz Turan, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Recep Tayyip Erdoğan, Horasan</span>

Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Şerefiye, Horasan</span>

Şerefiye, Erzurum ilinin Horasan ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Bayraktar, Karayazı</span>

Bayraktar, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Yenimahalle, Karayazı</span>

Yenimahalle, Erzurum ilinin Karayazı ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Aydınlık, Tekman</span>

Aydınlık, Erzurum ilinin Tekman ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.

<span class="mw-page-title-main">Karataş, Diyadin</span> Diyadin köyü

Karataş, Ağrı ilinin Diyadin ilçesine bağlı bir köydür.