İçeriğe atla

Google Play Gazetelik

Google Play Gazetelik
Geliştirici(ler)Google
İlk yayınlanma20 Kasım 2013 (10 yıl önce) (2013-11-20)
Güncel sürüm. / 3.5.2 (Android)/8 Nisan 2016 (8 yıl önce) (2016-04-08)
3.6.1 (iOS)/2 Haziran 2016 (8 yıl önce) (2016-06-02)
İşletim sistemiAndroid (işletim sistemi), iOS
TürDijital Gazetelik, RSS okuyucu
LisansÜcretsiz yazılım
Resmî sitesiSitesi

Google Play Gazetelik (İngilizce:Google Play Newsstand) Google tarafından Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen bir haber toplayıcı ve dijital gazeteci uygulamasıdır. Google Play hizmetine dahildir. Google Play Gazetelik, Android için 20 Kasım 2013 tarihinde Google Play Dergilerinin ve Google Currents'ın tek bir üründe bir araya getirilmesiyle başlatıldı.[1] Bunlar abonelikleri dergilere, web akışlarına ve sunucu tarafından oluşturulan topikal yayınlara sunuyordular.[2] 15 Mayıs 2018 tarihinde Google Haberler ve Hava Durumu ile birleşerek Google Haberler oldu.

Google Play Dergi logosu

Özel haber kaynakları (haber basımı) ve dergilere, Android'deki Google Play Store uygulamasından veya herhangi bir cihazdaki Google Play web sitesinden abone olabilir; buna karşın, ücretsiz haberlere, hem uygulama hem de Google Play'den abone olabilir. Topikal haber akışlarının tümü ücretsizdir ve yalnızca uygulama içinden abone olabilir.[3] İncelemeler ve derecelendirmeler, Google Play aracılığıyla dağıtılan tüm Gazetelik içeriklerinde gönderilebilir. Abone olduğunuz tüm konular, yayınlar, kaynaklar ve dergiler aynı Google Account hesabıyla oturum açmış cihazlarda senkronize edilir. Haber kaynakları için ücretsiz deneme süresi farklıysa da, tüm dergiler 30 günlük deneme süresine sahiptir.[4] Örneğin The New York Times, Kasım 2014'ten itibaren 60 günlük deneme sunarken Financial Times 14 gün önerdi. Google şu anda dergi içeriği için PDF ve RePub (Play Gazetelik'e özel) dosya biçimlerini kabul etmektedir.

Play Gazetelik, kullanıma sunulduğu sırada 1.900 ücretsiz ve ücretli yayın içeriyordu. Uygulama, makaleleri okumak üzere bir telefon veya tablette otomatik olarak biçimlendirir; resimler, ses ve video satırlarıyla tamamlanır. Makaleler, çevrimdışı okumak için cihazda önbelleğe alınır. En çok ödenen yayınlar, kullanıcılara aylık 10 makaleyi ücretsiz olarak okumasına izin verir. Play Gazetelik, makalenin kalan kısmını görmek veya abone olmak için seçeneklerle ay içinde kalan ücretsiz makalelerin sayısını gösteren bir mesaj içeren bir makaleye göz atmaktadır.[5] Play Gazetelik'teki tüm makaleler geniş bir genel konunun adıyla etiketlenir. Etiketi tıklamak, o konudan daha fazla makale içeren bir sayfaya yönlendirir; konuyla abone olmak için en üstte bir artı (+) düğmesi bulunur. Abone olan konular, Play Gazetelik'in ana ekranında sekmeler olarak görünür. Google Play Gazetelik ayrıca RSS yayınlarını destekler. Ancak, özet akışı, uygulamanın 'Keşfedin' bölümünde görüntülenmez. Yalnızca, besleme URL'sini kopyalayıp uygulamanın arama kutusuna yapıştırarak eklenebilirler. Grafik açısından zengin RSS özet akışları, diğer uygulamalarda olduğu gibi mükemmel sonuçlar vermez ve birçok RSS içeriği biçimi desteklenmez.[6]

Google Play Gazetelik 2013-2014 ve 2014-2016 logoları

Play Gazetelik, kullanıcılara makaleleri daha sonra okumak üzere yer imi koymalarına olanak tanır. Ancak, Ekim 2014 uygulama güncellemesinden bu yana, makaleler okunmak üzere indirilmedikleri sürece çevrimdışı modda yer imlerine eklenemez. Google Play Gazetelik'in ana ekranında (Okundu görünümü), uygulamanın hızla öğrenen kullanıcının ilgi alanlarına göre makaleler görüntülenir. Play Gazetelik, 2014 Eylül ayında mevcut Google Currents uygulamasının bir güncellemesi olarak iOS için yayımlandı. Verge, Android ve iOS'daki kullanıcı deneyiminin "neredeyse aynı" olduğunu söyledi.

Ekim 2014'te Google, Android'deki Play Gazetelik için uygulamanın yeni çıkan Android Lollipop'la eşleşen büyük bir güncellemesini yayınladı.[7] Güncelleme, Google'ın Material Design dilinin pek çok yönünü daha büyük resimlere ve birçok geçiş animasyonuna yer verdi. Baskı dergilerinde okuma deneyimi de yenilenmiştir.

Google Play Gazetelik dünyada

Play Gazetelik Yapımcıları

Google Play Gazetelik Yapımcısı (eski Google Currents Producer), içerik yayıncılarının web sitelerini veya bloglarını Google Play Gazetelik'e eklemesi için bir üretim ortamıdır.[8] Yayıncıların içeriğinin görünümünü ve özelliklerini kişiselleştirmesini ve içeriği otomatik olarak optimize ederek her ölçekteki ve yönlendirmedeki akıllı telefonlara ve tabletlere eş zamanlı olarak teslim edebilen tasarım kararları almasını sağlar.[9] Yayıncılar, DoubleClick for Publishers'ı (DFP) kullanarak makale içinde reklam içerebilir. Google, RSS yayınlarını yalnızca haber bültenleri için desteklenen format olarak kabul eder. Yayıncılar Play Gazetelik basımı için toplu okur kitlesi verilerini analiz etmek için Google Analytics'i kullanabilir. Varsayılan olarak, sürümlere, yayıncının müşterileri ile paylaşabileceği özel bir URL aracılığıyla erişilebilir. Google'nin dahil etme yönergelerine uygun seçilen sürümler Play Gazetelik'in 'Keşfedin' bölümünde listelenir. Varsayılan olarak, sürümler tüm dünyadaki okuyucular tarafından kullanılabilir, ancak yayıncılar belirli ülkelere izin vererek veya bu ülkeleri engelleyerek erişimi sınırlayabilir. Yayıncılar, bir sürüm için birincil dili ayarlayabilir ve diğer dillerde okuyanlara otomatik çeviri uygulamak isteyip istemediklerini seçebilir. Varsayılan olarak, otomatik çeviri etkinleştirildi.[10] Yayıncılar, bu içerik için mevcut bir basılı veya dijital aboneliğe sahip olan kullanıcılar için Play Gazetelik abonelikleri için bir indirim sunabilir. Google, indirimli fiyat vermeden önce kullanıcının basılı aboneliğini yayıncı veya yapılı evler ile doğruluyor.

Şu an Google, Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Meksika, Hollanda, Rusya, Güney Kore, İspanya, İngiltere ve Amerika'da ücretli gazete bayii içeriği satın alımı hizmeti sunmaktadır. Eski Google Play Dergileri, yalnızca dört ülkede mevcuttu: ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya. Ücretli içeriğin İtalya'da kullanılabilmesi Nisan 2014'te, Fransa ve Almanya'da Mayıs 2014'te,[11] Eylül 2014'te Hindistan, Hollanda, Rusya ve İspanya'da, Aralık 2014'te Brezilya, Endonezya, Meksika ve Güney Kore'de ve Mart 2015'te Avusturya, Belçika, İrlanda ve Türkiye'de tanıtıldı.[12][13][14][15]

Kaynakça

  1. ^ "Google launches Play Newsstand to substitute the old Currents and Play Magazines". 27 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  2. ^ "Google launches Play Newsstand: A hybrid magazine store and RSS reader - Ars Technica". 23 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  3. ^ "Google Play Gazetelik favori haber kaynaklarına tek bir yerden erişim sağlıyor - Teknoblog". 24 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  4. ^ "Google Play Nedir, Nasıl Kullanılır? - Tamindir". Tamindir Blog. 20 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  5. ^ "Google Replaces Currents App on iOS with Newsstand". 25 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016. 
  7. ^ "Google Play Newsstand 3.5.2 for Android Released - MobiPicker". 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  8. ^ "How To Add Your Blog To Google's Newsstand". 27 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  9. ^ "Google Brings Accelerated Mobile Pages To Play Newsstand". 26 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  10. ^ "Google Play Newsstand starts showing Accelerated Mobile Pages on Android and iOS - VentureBeat". 8 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  11. ^ "Google Play Paid Newsstand Content Now Available in France and Germany". 23 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  12. ^ "Google Play Newsstand expands paid content to Austria, Belgium, Ireland, and Turkey - Android Central". 27 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  13. ^ "Google Play Gazetelik ile artık Türkçe yayınlara abone olmak mümkün - Webrazzi". 21 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  14. ^ "Google Play Gazetelik'in Türkiye uygulaması açıldı – TeknoYO! Teknoloji, İnternet, Sosyal Medya, Oyun, Uygulama". 21 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2020. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Aralık 2016. 

Dış bağlantılar

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Google Drive</span> Dosya depolama ve senkronizasyon hizmeti

Google Drive, Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Bu hizmet; kullanıcıların bulutta doküman depolayabilmelerini, dosya paylaşabilmelerini ve iş birliği yaptıkları kişilerle dokümanları düzenleyebilmelerini sağlar. Google Drive; dokümanların, elektronik tabloların, sunumların, çizimlerin, formların ve daha fazlasını iş birliği halinde düzenlenebilmesini sağlayan; Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive'da genele açık olarak paylaşılan dosyalar İnternet arama motorları tarafından aranabilir. Hizmete, diğer Google ürünleri gibi @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account hesabı ile kaydolmak mümkündür.

<span class="mw-page-title-main">App Store (iOS)</span> IOS işletim sistemine sahip cihazların yerleşik oyun ve uygulama mağazası

Bu madde iOS işletim sistemiyle yüklü gelen App Store içindir. Mac App Store ile karıştırılmamalıdır.

<span class="mw-page-title-main">Google Play Kitaplar</span>

Google Play Kitaplar, önceki ismi Google eBookstore olan Google'nin sahibi olduğu e-kitap satış mağazasıdır. Sitede 5 milyondan fazla e-kitap bulunduğu belirtiliyor. 6 Aralık 2010 tarihinde açılan hizmet ücretli kitaplar için şu anda sadece Amerika'da hizmet veriyor. Uluslararası kullanımda ücretsiz kitaplar bulunuyor, ücretli kitaplar için destek ise yakın zamanda hedefleniyor. Site ile, Android cihazlar, iOS temelli cihazlar, web tarayıcısı ve Adobe eBook destekli e-kitap okuyucular olmak üzere farklı platformlarda kitaplara erişilebiliyor. iOS ve Android sistemleri için özel uygulamalar mevcut. Google kullanıcı hesabıyla eşleşen e-kitaplar diğer platformlardan da erişilebiliyor. Kullanıcılar beş milyondan fazla e-kitabı sunan Google Play'den e-kitap satın alıp indirebilir ve Google dünyanın en büyük e-kitap mağazası olduğu belirtir. Kullanıcı ayrıca, Google Play Kitaplar hesap bulut depolama alanına PDF veya EPUB biçiminde olan 1.000'e kadar e-kitap yükleyebilir ve bunları birden fazla cihaz arasında senkronize edebilir. Google Play Kitaplar dışında satın alınan dijital haklar yönetimi (DRM) korumalı e-kitaplarının yüklenmesi desteklenmiyor. Google Play Kitapların kullanımı için bir Google hesabı gerekir.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Google Play</span> Googleın dijital dağıtım servisi

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Google I/O</span>

Google I/O, Google tarafından San Francisco, Kaliforniya'da her yıl düzenlenen yazılım geliştiricilere yönelik bir toplantıdır. Google I/O, Google ve Android, Chrome, Chrome OS, Google API'leri, Google Web Toolkit, App Engine gibi açık kaynak kodlu web teknolojileriyle ortak olarak geliştirilen web ya da mobil tabanlı uygulamaları konu alan teknik birçok sunum ve tartışmadan oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Wear OS</span> Akıllı Saat işletim sistemi

Wear OS; Google tarafından geliştirilen, Akıllı saatler ve giyilebilir teknolojik bilgisayarlar için kullanılması planlanan bir Android sürümüdür. C, C++ ve Java dilinde yazılmıştır. Android sürümü 4.3 veya daha yeni ya da iOS 8.2 sürümü veya daha yeni sürümle çalışan Google'ın eşleştirme uygulamasından sınırlı desteği ile, cep telefonları ile eşleştirme tarafından yapılır. Android Wear teknoloji ve SmartWatch form faktörü içine mobil bildirimleri ile Google Nowa entegre edildi. Aynı zamanda Google Play Store'dan uygulama indirmek için yeteneği ekler.

<span class="mw-page-title-main">Google Keep</span> not alma uygulaması

Google Keep Google tarafından geliştirilen bir not alma uygulamasıdır. 20 Mart 2013 tarihinde durdurulmuş Google Notebook'un yerine ilan edildi. Google Keep Android ve iOS mobil işletim sistemleri için bir mobil uygulama ile bir web uygulaması olarak kullanılabilir. Hizmete diğer Google ürünleri gibi, @gmail.com e-posta adreslerini kullanan bir Google Account hesabı ile kaydolmak mümkündür. Eylül 2015 itibarıyla, Google Play'de 50 milyondan fazla kez indirildi.

<span class="mw-page-title-main">Apple Haberler</span>

Apple Haberler Apple iOS 9 sistemiyle birlikte gelen bir mobil uygulama ve RSS okuyucudur. Apple Kioskun yerini aldı. Kullanıcılar The New York Times, teknoloji veya politika gibi yayıncılara, seçtikleri web sitelerine ve konulara dayanarak, onunla birlikte haber makalelerini okuyabilir. Uygulama Apple'ın WWDC 2015 etkinliğinde duyuruldu. 16 Eylül 2015'te iPhone, iPod Touch ve iPad için iOS 9'un yanında yayınlandı. WWDC 2016'daki açılış konuşması sırasında, iOS 10 güncellemesiyle Haber uygulamasının yeni bir simgeye tabi olacağı, uygulamanın yeniden tasarımı ve konularla organize edilen iyileştirilmiş bir "Senin için" bölümü ortaya çıktı. Ayrıca, bazı haber kaynakları ve yayıncılar için abonelik desteği olacakdır. Ayrıca haber bildirilerini kırmak için bir opt-in sistemi ve en yeni haberlerde e-posta da bulundu.

<span class="mw-page-title-main">Apple Kiosk</span>

Apple Kiosk Apple Inc tarafından tanıtılan gazete uygulaması idi. iPad, iPhone ve iPod touch gibi iOS cihazlarında desteklenirdi. Gazete ve dergilerin sayısal sürümlerini indirip görüntülemesi için kullanılırdı. 12 Ekim 2011 yılında iPhone 4S telefonu ve iOS 5 sistemi ile tanıtıldı.

<span class="mw-page-title-main">Google TV (servis)</span>

Google TV Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir çevrimiçi Video on demand Filmler ve TV hizmetidir. Google Play hizmetine dahildir. Filmler ve televizyon şovları, Google Play web sitesinde veya Chrome, Android, iOS ve Roku cihazları için kullanılabilen Google TV uygulaması üzerinden görülebilir. Bazı başlıklar yalnızca kiralamak veya satın almak için kullanılabilirken bazıları hem ikisi aracılığıyla kullanılabilir. Alternatif olarak, kullanıcılar çevrimdışı görüntüleme için filmleri ve TV şovlarını indirebilir ve bunları daha sonra mobil uygulamayı kullanarak görüntüleyebilirler. İndirilen dosyalar beş cihazla sınırlıdır ve beş cihaz indirildikten sonra yerel olarak ek bir cihazda senkronize etmek için silinmelidir. Eylül 2020'de Google TV için Android uygulaması, Amerika Birleşik Devletleri'nde Google TV olarak yeniden adlandırıldı ve akış hizmetlerinde içerik toplama eklendi. Haziran 2021'de birkaç TV'de uygulamanın kullanılmayacağı ve kullanıcıların bunun yerine YouTube uygulamasını kullanmaları gerektiği konusunda kullanıcılara bilgi verildi.

<span class="mw-page-title-main">Google Play Müzik</span>

Google Play Müzik Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir müzik akışlı hizmet ve çevrimiçi müzik dolabıydı. Google Play hizmetine dahildi. Aylık 9.99 ABD doları karşılığında YouTube Red ile birlikte satılan bir "Tüm Erişim" aboneliği, kullanıcılara coğrafi bölge ve müzik aletleri oluşturma özelliğiyle Google Play Müzik kataloğundaki herhangi bir şarkıyı isteğe bağlı olarak yayınlama olanağı tanır. En fazla 6 aile üyesi için "Tam Erişim" için aylık hizmet 14,99 ABD Dolardır. Kullanıcılar, Google Play'in müzik mağazası bölümünden kitaplıkları için ek parçalar satın alabilirler. Standart hesaplara sahip kullanıcılar kişisel kütüphanelerinden en fazla 50.000 şarkı yükleyebilir ve ücretsiz olarak dinleyebilir. İnternet'e bağlı cihazlar için müzik akışını sunmanın yanı sıra Google Play Müzik mobil uygulaması, müziklerin çevrimdışı olarak saklanmasına ve dinlenmesine olanak tanır.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Office Mobile</span> Microsoft Officein akıllı telefonlar için geliştirilmiş sürümü

Microsoft Office Mobile Microsoft tarafından Windows 10, Windows 10 Mobile, iOS, Android ve Chrome OS için geliştirilen yaratıcılık yazılımı mobil uygulamalarıdır. Çekirdek uygulamalar Word, Excel, PowerPoint ve OneNote'dur. Office Sway, Skype for Business ve SharePoint gibi diğer Office uygulamaları, desteklenen cihazlar ve platformlardaki mobil uygulama mağazasından indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Google Cardboard</span> sanal gerçeklik platformu

Google Cardboard Google tarafından bir akıllı telefon için kafa aparatı ile kullanılmak üzere geliştirilen bir sanal gerçeklik (VR) platformudur. Katlanır karton izleyicisinden dolayı platform, VR uygulamalarında ilgi ve gelişmeyi teşvik etmek için düşük maliyetli bir sistem olarak tasarlandı.

<span class="mw-page-title-main">Google Kamera</span> Googleın kendi Pixel telefonları için geliştirdiği stok kamera uygulaması

Google Camera, Android için Google tarafından geliştirilen bir kamera uygulamasıdır. Android KitKat ve daha yeni Android sürümlerinde desteklendi, ancak artık yalnızca Google Nexus ve Google Pixel cihazlarında resmen destekleniyor. Uygulama 16 Nisan 2014 tarihinde Google Play'de yayınlandı ve 17 Şubat 2016'da kaldırılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Google Mobil Hizmetleri</span>

Google Mobil Servisleri kullanıcının mobil deneyimini geliştirmek için Google tarafından sağlanan uygulamalar ve hizmetlerdir. Google Mobile Servisleri, Android'den farklıdır; Google'dan tamamen "ayrı bir lisans" almaya devam ediyorlar.

<span class="mw-page-title-main">Flipboard (uygulama)</span>

Flipboard, Kaliforniya, Palo Alto merkezli, New York, Vancouver ve Pekin'de ofisleri olan bir haber toplayıcı ve sosyal ağ toplama şirketidir. Flipboard olarak da bilinen yazılım ilk kez Temmuz 2010'da piyasaya sürüldü. Sosyal medyadan, haber yayınlarından, Web sendikasyonundan, resim paylaşımı sitelerinden ve diğer web sitelerindeki içerikleri topluyor, dergi formatında sunuyor, kullanıcılara makaleleri, resimleri "çevirmesini" sağlıyor ve videolar paylaşılıyor. Okuyucular, hikâyeleri Flipboard dergilerinde de kaydedebilir. Mart 2016 itibarıyla şirket, Flipboard'da kullanıcıların oluşturduğu 28 milyon dergi bulunduğunu iddia ediyor. Hizmete, web tarayıcısı üzerinden, Microsoft Windows ve MacOS için Flipboard uygulamasıyla, ayrıca Windows Phone, Windows 10 Mobile, iOS, Android için mobil uygulamalarla erişilebilir. Müşteri yazılımı ücretsiz olarak mevcuttur ve 21 dilde yerelleştirilmiştir.Bu program Samsung Touchwiz arayüzlü telefonlarda da mevcuttur.Mevcut merkezi Emerson St, Palo Alto, CA 94301'de bulunuyor.

<span class="mw-page-title-main">Vikipedi mobil uygulamalarının listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Wikimedia Vakfı dahil, mobil cihaz işletim sistemi üzerinde Vikipedi kullanmak için Wikimedia Vakfı resmi yayınlar. Bunların tümü uygun aracılığıyla ücretsiz olarak edinilebilir. Ayrıca, herhangi bir üçüncü taraf mağazasından bağımsız olarak, Wikimedia Vakfı'nın eski ve beta sürümlerini de içeren yayın web sitesinden indirilebilir.

<span class="mw-page-title-main">Gboard</span> google tarafından sunulan IOS ve Android için emoji ve gif bakımından zengin, Akılı Telefon klavyesi.

Gboard, Google tarafından yerel Android ve iOS cihazlar için geliştirilmiş bir sanal klavye uygulamasıdır. İlk olarak Mayıs 2016'da iOS'ta piyasaya sürüldü. Ardından Aralık 2016'da Android'de yayınlanan ve Android'de zaten kurulmuş olan Google Klavye uygulamasında büyük bir güncelleme olarak tanıtıldı.

<span class="mw-page-title-main">Google Currents</span>

Google Currents, Google tarafından şirket içi iletişim için geliştirilmiş bir yazılımdır. Google Workspace ürün serisini oluşturan birçok üründen biridir.