İçeriğe atla

Google My Maps

Google My Maps
Geliştirici(ler)Google
İlk yayınlanma5 Nisan 2007 (17 yıl önce) (2007-04-05)
İşletim sistemiWeb, Android
Resmî sitesimymaps.google.com

Google My Maps, 2007 yılının Nisan ayında Google tarafından kullanıma sunulan, kişisel veya ortak paylaşıma bir harita ugulamasıdır.[1][2] 7 yıllık bir aradan sonra Kasım 2014 tarihinde uygulamaya güncelleme gelmiş ve yeni sürümü yayınlanmıştır.[3] İsteğe göre kişiselleştirilebilen uygulamada, aratılan bölgedeki şehir merkezleri, okullar, otobüs durakları, kafe ve restoranlar, hastaneler vb. kamuya açık alanlar gösterilmektedir.

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "Introducing My Maps – News announcements – News from Google – Google". googlepress.blogspot.com (İngilizce). 7 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2018. 
  2. ^ "Introduction to Google My Maps - Computer - My Maps Help". support.google.com (İngilizce). 25 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2018. 
  3. ^ "Google Groups". productforums.google.com. 3 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2018. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Google</span> Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi

Google, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan şirketidir. Şirket İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirmektedir. Kârının büyük bir kısmını Google Ads hizmeti üzerinden elde etmektedir. Şirket, Larry Page ve Sergey Brin tarafından, Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi oldukları dönemde kurulmuştur. İkili, "Google Guys" olarak anılmaktadır. Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmî sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" dır. Şirket merkezi 2006 yılında, hâlâ aktif olan Mountain View, Kaliforniya'ya taşınmıştır. Şirketin merkezine, Googleplex adı verilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Amazon (şirket)</span> Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi

Amazon.com, Inc. Seattle, Washington merkezli, e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketidir. Google, Apple, Microsoft ve Facebook ile birlikte B.D. bilgi teknolojisi endüstrisindeki "En Büyük Beş Şirket" listesinde bulunmaktadır. Şirket, "dünyanın en etkili ekonomik ve kültürel güçlerinden biri" ve "dünyanın en değerli markalarından biri" olarak anılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Savaş</span> Topluluklar arasında yapılan silahlı veya silahsız yoğun çatışma eylemi

Savaş veya harp; ülkeler, hükûmetler, bloklar ya da bir ülke içerisindeki toplumlar, isyancılar veya milisler gibi büyük gruplar arasında gerçekleşen silahlı çatışmaya denir.

<span class="mw-page-title-main">Taşağıl, Babaeski</span> Kırklareli köyü

Taşağıl, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Aydınlar, Adıyaman</span> Adıyaman ilinin Merkez ilçesine bağlı köy

Aydınlar, Adıyaman ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Mikronezya</span> Okyanusya alt bölgesi

Mikronezya [Yunanca mikros (μικρός) ve nesos (νῆσος) ], Okyanusya'nın bir alt bölgesi. Mikronezya Papua Yeni Gine'nin doğusunda yer alan adacıklar grubudur. Bu bölgedeki ülke ufak bir alanı kaplar.

<span class="mw-page-title-main">Rihanna</span> Barbadoslu şarkıcı, oyuncu ve iş kadını

Robyn Rihanna Fenty, Barbadoslu şarkıcı, şarkı yazarı, oyuncu ve iş insanıdır. Saint Michael'da doğup Bridgetown'da büyüdü ve 2003'te albüm yapımcısı Evan Rogers'ın yönetiminde demo kasetler kaydederek müzik endüstrisine girdi. 2005'te ilk albümü Music of the Sun'ı ve sonraki yıl ikinci albümü A Girl like Me'yi piyasaya sürerek ünlendi; bu albümlerden sırasıyla "Pon de Replay" ve "SOS" gibi hit şarkılar çıktı. Üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad (2007) için müziğini ve imajını yeniden oluştururken bir seks sembolü olarak ortaya çıktı. Albümün çıkış single'ı "Umbrella", elde ettiği liste başarılarıyla şarkıcının dünya genelinde tanınmasına yol açtı ve 2008'de En İyi Rap/Sung İş Birliği dalında Grammy Ödülü kazandı. Grammy ödüllü Unapologetic (2012) dahil olmak üzere Recording Industry Association of America'dan (RIAA) platin sertifika alan dört albüm çıkardıktan sonra Rihanna, bir "pop ikonu" olarak tanımlanmaya başladı. Sekizinci stüdyo albümü Anti (2016) ve çıkış şarkısı "Work", sırasıyla Billboard 200 ile Hot 100 listelerinde zirveye oturdu. "Umbrella", "Take a Bow", "Disturbia", "Only Girl ", "S&M", "We Found Love", "Diamonds" ve "Stay" gibi kendi şarkılarının yanı sıra "Live Your Life", "Love the Way You Lie" ve "The Monster" gibi düet sanatçısı olarak yer aldığı başkalarının şarkıları da dünya genelinde en çok satan single'lar arasına girdi.

<span class="mw-page-title-main">Çamgazi, Adıyaman</span> Adıyaman ilinin Merkez ilçesine bağlı köy

Çamgazi, Adıyaman ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Android</span> Mobil işletim sistemi

Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

<span class="mw-page-title-main">Google Chrome</span> Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Argleton</span>

Argleton, Google Earth ve Google Maps'te yer alan fakat gerçekte bulunmayan kurgusal bir yerleşim yeridir. Konumu, West Lancashire'in Aughton yerel yönetiminden geçen A59 yolunun bitişiği gösterilmekte; fakat gerçekte burası sadece boş bir arazi parçasıdır. Google kaynaklı bu bilgiler ardından başka internet sitelerince kullanılmış ve hatta bu sözde kasabanın posta kodunun L39 olduğu gösterilmiştir. Ayrıca Argleton ile ilgili emlak ve iş ilanları, hava durumu raporları yayımlanmıştır. İlanlarla birlikte buralarda adı geçen kişiler de gerçek olup aynı posta kodu alanındaki bölgelerde yaşadıkları bilinmektedir.

Chrome OS, Google tarafından geliştirilen Linux çekirdeğini kullanan, web uygulamaları ile çalışan işletim sistemidir. 7 Temmuz 2009 tarihinde duyurulan Chrome OS, 15 Haziran 2011 tarihinde Chromebook ile piyasaya çıkmıştır. Chrome OS bilinenin aksine özgür yazılım değildir.

<span class="mw-page-title-main">MariaDB</span> Veritabanı yönetim sistemi, ilişkisel, açık kaynaklı, topluluk tarafından geliştirilmiş MySQL çatalı

MariaDB, ilişkisel veritabanı sistemi olan MySQL'in kaynak kodundan türemiş, GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılarak ücretsiz olarak kullanılabilen, geliştirilmesi ve bakımı topluluk tarafından sürdürülen veritabanıdır. MySQL, önde gelen açık kaynaklı yazılım sistemi olarak ticari bir şirket olan Oracle tarafından satın alındıktan sonra MySQL'in ilk geliştiricileri tarafından Monty AB çatısı altında yine açık kaynak olarak MariaDB adıyla yola devam edeceği duyurulmuş ve oldukça ilgi görmüştür.

<span class="mw-page-title-main">Google Street View</span>

Google Street View, Google Maps ve Google Earth teknolojileri ile bütünleşik olarak dünyadaki birçok kamuya açık alanlardan caddeler boyunca panoramik görüntülerin izlenebilmesini sağlayan teknoloji servisine verilen isimdir. 2007 yılında ABD'nin çeşitli şehirlerinde başlamış ve o tarihten bu yana kırsal alanları da kapsayacak şekilde dünya genelinde sürekli olarak büyümüştür. Google Haritalar üzerinde Street View ile görüntülenmiş olan alanlar mavi çizgiler ile belirtilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Apple Haritalar</span> Harita Servisi

Apple Haritalar Apple Inc. tarafından geliştirilen bir web haritalama servisidir. Bu, iOS, macOS ve watchOS'un varsayılan harita sistemidir. Otomobil, yaya ve toplu taşıma navigasyonu için yol tarifi ve tahmini varış saatlerini sağlar. Apple Haritalar ayrıca, kullanıcının binaların ve yapıların modellerinden oluşan 3D bir manzara içinde yoğun nüfuslu şehir merkezlerini keşfetmesini sağlayan benzersiz Flyovers modunu da içeriyor.

<span class="mw-page-title-main">Here (şirket)</span> Hollanda merkezli teknoloji şirketi

HERE, Hollanda merkezli bireylere ve şirketlere haritalama ve konum bilgisi ve ilgili hizmetler sunan bir teknoloji şirketidir. Şirketin hisselerinin çoğunluğu 3 Ekim 2015 tarihi itibarı ile Alman otomotiv şirketlerinin bir konsorsiyumuna aittir ve diğer şirketler de azınlık hisselerine sahiptir. 2007'de Finlandiya merkezli Nokia tarafından satın alınan şirketin kökleri, 1985'te kurulmuş ABD merkezli Navteq'e dayanmaktadır. Şu anda merkezi Amsterdam'da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">TensorFlow</span>

TensorFlow, makine öğrenimi için ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım kütüphanesidir. Bir dizi görevde kullanılabilir, ancak derin sinir ağlarının eğitimi ve çıkarımına özel olarak odaklanmaktadır.

Puffin Browser, CloudMosa tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Önerli, Görele</span>

Önerli, Giresun ilinin Görele ilçesine bağlı bir köydür.

<span class="mw-page-title-main">Kang Soo-yeon</span>

Kang Soo-youn, Güney Koreli aktris.