
Dünya nüfusu ya da dünya insan nüfusu, dünya üzerinde yaşayan insan sayısını belirtmektedir. Birleşmiş Milletler tarafından Kasım 2022'de yapılan açıklamaya göre, dünya nüfusu 8 milyarı aşmıştır. Dünyadaki insan nüfusunun 1 milyara ulaşması, modern insanlığın ortaya çıkışından sonra 200.000 yıldan fazla zaman aldı ve 8 milyara ulaşması sadece 219 yıl sürdü. 20. yüzyılın son 70 yılında dünya nüfusu tarihte en hızlı yükselişini gösterdi.
Arama motoru optimizasyonu (SEO), bir internet sitesine veya bir web sayfasına arama motorlarından gelen web trafiğinin kalitesini ve sayısını artırma sürecidir. SEO, doğrudan trafik veya ücretli trafik yerine ücretsiz trafik (genellikle "doğal" veya "organik" sonuçlar olarak bilinir) hedefler. Ücretsiz trafik, resim aramaları, video aramaları, akademik aramalar, haber aramaları ve sektöre özgü dikey arama motorları da dahil olmak üzere farklı türdeki aramalardan kaynaklanabilir.
Google Trends, Google aramalarında kelime veya cümle sorgularının hangi coğrafyada, hangi dillerde ve ne sıklıkla arandığını istatistiksel bilgi olarak kullanıcılara sunan servistir.

Wayback Machine, kâr amacı gütmeyen Internet Archive adlı kuruluş tarafından geliştirilmiş bir sayısal zaman kapsülüdür. Alexa Internet'ten derlenen içerikle çalışan, 1996 yılında oluşturulan ve 2001 yılında halka açılan Wayback Machine, kullanıcının "zamanda geriye" gitmesini ve web sitelerinin geçmişte nasıl göründüğünü görmesini sağlar. Kurucuları Brewster Kahle ve Bruce Gilliat, Wayback Machine'i feshedilmiş web sayfalarının arşivlenmiş kopyalarını koruyarak "tüm bilgiye evrensel erişim" sağlamak için geliştirdi.

OCLC Online Computer Library Center, Inc. (OCLC) (Türkçe: Çevrimiçi Bilgisayar Kütüphanesi Merkezi), kâr amacı gütmeyen, üyelikli bir bilgisayar kütüphanesi hizmeti ve dünyadaki daha fazla bilgiye daha ucuza ulaşmayı hedefleyen bir araştırma kuruluşudur. 1967 yılında Ohio College Library Center (Ohio Üniversitesi Kütüphane Merkezi) adıyla kurulan OCLC ve üye kütüphaneleri dünyadaki en büyük çevrimiçi kamu erişim kataloğu olan WorldCat'i üretmekte ve geliştirmektedir.

Vikiveri veya İngilizce özgün adıyla Wikidata, Vikipedi gibi Vikimedya projelerini desteklemek üzere iş birliği içinde düzenlenebilir veritabanı sağlamak amacıyla başlatılmış bir projedir. Vikiveri projesi, 29 Ekim 2012 tarihinde Vikimedya Almanya tarafından Wikimedia Commons ve benzeri sistemlerde ortak belirli veri türlerini, örneğin doğum tarihleri ve geçerli diğer sınıfları bir araya toplamak üzere başlatılmıştır. Proje Wikimedia Vakfının 2006 yılından bu yana başlattığı ilk yeni proje olmuştur.

Microsoft Cortana, Microsoft tarafından Windows Phone 8.1 ve Windows 10 Mobile sistemi, Microsoft Band ve Microsoft Band 2, Windows Karma Gerçeklik için geliştirilen ve Windows 10, iOS, Android, ve Xbox One'a gelecek olan bir akıllı kişisel asistan. Windows Mobile, Windows phone 7, Windows Phone 8 ve önceki Microsoft Windows sürümlerinde uyumlu değildir. Cortana hatırlatmaları ayarlayabilir, klavye girişi gerektirmeden doğal sesi tanıyabilir ve Bing arama motorundaki bilgileri kullanarak soruları cevaplayabilir.

Microsoft HealthVault Ekim 2007'de Microsoft tarafından oluşturulan sağlık ve fitness bilgileri saklamak ve korumak için web tabanlı kişisel sağlık kaydıdır. Bu web sitesi bireyleri ve sağlık uzmanları giderir. Site Haziran 2010'da Birleşik Krallık dahil ABD'nin ötesinde hizmetleri genişletti. 8 Ekim 2007'de "Live Search Health"ın beta testi için serbest bırakıldı ve Microsoft HealthVault araması için görev yaptı.

Bing Sağlık Microsoft'un Bing arama motorunun sağlıkla ilgili bir parçasıdır. Bu, Medstory, Mayo Kliniği, Sağlık Ulusal Medikal Enstitüsü, MedlinePlus yanı sıra, İngilizce Vikipedi gibi güvenilir kaynaklardan sağlıkla ilgili çeşitli bilgi için özel bir arama motorudur.

Motion, MacOS işletim sistemi için Apple tarafından üretilen bir uygulama yazılımıdır. Hareketli grafikler yaratmak ve düzenlemek, video üretimi ve film yapımı için başlık ve görsel efektler için 2D ve 3D bileşimi oluşturmak için kullanılır.

Apple Kişiler OS X ve iOS için Apple tarafından yapılan bir adres defteri yazılım uygulamasıdır. OS X Mountain Lion sisteminde Adres Defteri'nin yerini "Kişiler" uygulaması almıştır. Çeşitli senkronizasyon yetenekleri içerir ve diğer macOS uygulamaları ve özellikleri ile bütünleşir.

Microsoft Bob, 10 Mart 1995'te piyasaya sürülen ve 1996 yılının başında durdurulan bir Microsoft yazılım ürünüdür. Program, Windows 3.1x, Windows 95 ve Windows NT işletim sistemleri için daha kullanıcı dostlu bir arabirim sağlamayı amaçlamakta idi. Microsoft Bob, kullanıcılara bilgisayar uygulamalarına karşılık gelen tanıdık nesneleri içeren gidebilecekleri "odalar" ile "ev" gösteren bir ekran sundu. Bu durumda, kalem ve kağıda tıklayarak kelime işlemci açılacaktır. Rover adında bir karikatür köpeği ve diğer çizgi film karakterleri konuşma balonlarını kullanarak rehberlik sağlamıştır. Rover ve diğerleri daha sonra Windows XP'de "Arama Yardımcıları" olarak geri döndü.

Pixel ve Pixel XL, Google tarafından tasarlanmış, geliştirilmiş ve pazarlanan Android akıllı telefonlardır. Bunlar, 4 Ekim 2016'da düzenlenen bir basın toplantısı sırasında duyuruldu ve halefler 2017'de onaylanan Google Pixel donanım hattındaki ilk akıllı telefonlar olarak hizmet etti.

Google Asistan Google tarafından geliştirilen ve Mayıs 2016'da Google I/O'da duyurulan akıllı bir sanal asistandır. Diğer sanal asistanların aksine, Google Asistan iki yönlü görüşmelerde bulunabilir.

Google Nest, önceden Google Home, Google tarafından geliştirilmiş akıllı bir hoparlördü. Mayıs 2016'da ilan edildi, Kasım 2016'da Birleşik Devletler'de ve Nisan 2017'de İngiltere'de yayınlandı.

Microsoft Planner Microsoft Office 365 platformunda kullanılabilen bir planlama uygulamasıdır. Uygulama, Office 365'in premium, iş ve eğitim aboneleri tarafından kullanılabilir.
Bilgisayar bilimi ve bilgi biliminde ontoloji, kavramlar, veriler ve varlıklar arasındaki, özelliklerin ve ilişkilerin bir temsilini, resmî ismini ve tanımını içerir.
Facebook Graph Search, Facebook'ta geliştirilmekte olan bir anlamsal ağ ve anlamsal arama türüdür. Facebook tarafından Mart 2013'te tanıtıldı. Bir bağlantı listesi yerine kullanıcıların doğal dil sorgularına yanıt vermek için tasarlandı. Grafik Arama özelliği, bir milyardan fazla kullanıcısından elde ettiği büyük verileri ve harici verileri, kullanıcıya özel arama sonuçları sağlayan bir arama motorunda birleştirdi. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg başkanlığındaki bir sunumda, Grafik Arama algoritmasının bir kullanıcının arkadaş ağından bilgi bulduğu açıklandı. Microsoft'un Bing arama motoru tarafından ek sonuçlar sağlandı. Temmuz ayında, Facebook'un ABD İngilizcesi sürümünü kullanan tüm kullanıcılara sunuldu. Aralık 2014'ten itibaren daha az görünür hale getirildikten sonra, orijinal Grafik Arama, Haziran 2019'da neredeyse tamamen kullanımdan kaldırıldı.

GraphQL, API'ler için açık kaynaklı bir veri sorgulama ve işleme dili ve bu sorguları yerine getirmek için yazılmış uygulamalardır. GraphQL, 2012'de Facebook tarafından dahili olarak geliştirildi ve 2015'te herkese açık olarak yayınlandı. GraphQL projesi 7 Kasım 2018'de, Facebook'tan kâr amacı gütmeyen Linux Vakfı bünyesindeki yeni kurulan GraphQL Vakfı'na devredildi. 2012'den bu yana GraphQL'in yükselişi, GraphQL'in yaratıcısı Lee Byron tarafından belirlenen benimseme zaman çizelgesini yakından takip etti. Byron'ın amacı, GraphQL'yi web platformlarında her yerde mevcut hale getirmektir.
Semantic Scholar, Allen Yapay Zeka Enstitüsü'nde geliştirilen ve Kasım 2015'te halka açık olarak yayınlanan bilimsel literatür için yapay zekâ destekli bir araştırma aracıdır. Bilimsel makaleler için özetler sağlamak üzere doğal dil işlemedeki gelişmeleri kullanır. Semantic Scholar ekibi, yapay zekanın doğal dil işleme, makine öğrenimi, İnsan-bilgisayar etkileşimi ve bilgi çekme alanlarında kullanımını aktif olarak araştırmaktadır.