
Misis Köprüsü, Ceyhan Nehri üzerinde, Adana'nın Yüreğir büyükşehir ilçesine bağlı Misis Beldesinde yer alan, tarihî köprü.

Malabadi Köprüsü veya orijinal adıyla Akarman Köprüsü, Silvan'a 23,2 km uzaklıkta Silvan ilçe sınırları içerisinde yer alan ve Oğuz Türkleri'nden Artuklu beyliğinin önderi Hüsameddin Timurtaş tarafından yaptırılmış tarihi bir köprü. Silvan'dan rahatlıkla ulaşım imkânı vardır. Diyarbakır Tarihi Eserler Envanteri'ne kayıtlıdır. Malabadi Köprüsü 1989 yılında Silvan Belediyesi tarafından restore edilmiştir. Malabadi Köprüsü Silvan Belediyesi'nin logosunu oluşturan ana unsurdur. Malabadi Köprüsü Silvan ilçesine ait bir köprüdür.

Taşgeçit, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir.

1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale'nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında bulunan asma köprüdür. Çanakkale Boğazı'nın ilk ve Marmara Bölgesi'nin beşinci asma köprüsüdür. Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun bir parçası olan köprü, 18 Mart 2022'de hizmete girdi. 2.023 metre orta açıklık uzunluğu ile Japonya'daki Akashi Kaikyō Köprüsü'nü geçerek dünyanın en uzun orta açıklığına sahip asma köprüsü olmuştur.

Şenyuva Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. 40 metre uzunluğunda olan köprü, 20 metre yüksekliğindedir. Çamlıhemşin ilçesine 7 kilometre uzaklıktadır. Fırtına Deresi üzerine konumlanmıştır. Köprü, 1696 yılında inşa ettirilmiştir. Tek gözlü olan köprü, kemeri orta noktasında sivrileşen bir formda inşa edilmiştir. Köprünün kitabesi 1946 yılındaki selde kaybolmuştur.
Diktaş Köprüsü, Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan bir kemer köprüdür. 30.5 metre uzunluğunda olan köprü, 5 metre yüksekliğindedir. Genişliği 3 metredir. İkizdere ilçesine 26 kilometre uzaklıktadır. Çakador Deresi üzerine konumlanmıştır. 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Yuvarlak kemer formundadır. 2007 yılında sadece ayakları kalacak şekilde yıkılan köprü restore edilmiştir. Kuzey ayağı toprak zemine, güney ayağı doğal kayaya oturmuştur.
Kavak Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir 19. yüzyıl kemer köprüsüdür. 36 metre uzunluğundaki köprü yerden 15 metre yüksekliktedir. İlçe merkezine 1 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Doğu-Batı doğrultusunda inşa edilmiş olan yapı, iki mesnetli kemer köprüdür. Köprünün ayakları bir kaidenin üzerine inşa edilmiştir. Korkulukları ve kemer kısmı kesme taştan, geriye kalan kısımları ise moloz taştan inşa edilmiş olan köprü, 19. yüzyılın ilk yarısında inşa edilmiştir.
Örenkit Köprüsü, resmi adıyla Kadıköy Köprüsü veya halk dilindeki adıyla Özenkit Köprüsü, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir 19. yüzyıl kemer köprüsüdür. İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır. Doğu-Batı doğrultusunda inşa edilmiş olan yapı, yuvarlak kemerli ve iki gözlüdür. İki gözden biri diğerinden daha büyüktür ve buna bağlı olarak büyük gözün olduğu kısım daha yüksekte ve kavislidir. Köprü, 19. yüzyılda Kabaoğlu Ahmet tarafından yaptırılmıştır. Korkulukları ve kemer kısmı kesme taştan, geriye kalan kısımları ise moloz taştan inşa edilmiş olan köprü, 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmiştir. Köprünün iki ayağı da bir kemerin üzerine oturtulmuştur. Köprü ayaklarının iç tarafından nişler bulunmaktadır. Köprünün iki gözlü oluşu, köprüyü bölgedeki diğer köprülerden ayırmaktadır.

Şahruh Köprüsü Kayseri ili Sarıoğlan ilçesi Karaözü köyünde yer alan tarihi bir köprüdür.
Düzyollar Yaylası, Trabzon ilinin Araklı ilçesine 54 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 2 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Taşgeçit mahallesine 10 kilometre uzaklıktadır. Her yıl Nisan ve Eylül ayları arasında hayvancılık için kullanılmaktadır.
Pinalar Yaylası, Trabzon ilinin Araklı ilçesine 50 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 3 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Taşgeçit mahallesine 14 kilometre uzaklıktadır. Her yıl Nisan ve Eylül ayları arasında hayvancılık için kullanılmaktadır.
İsporit Yaylası, Trabzon ilinin Araklı ilçesine 48 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 2 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Taşgeçit mahallesine 11 kilometre uzaklıktadır. Her yıl Nisan ve Eylül ayları arasında hayvancılık için kullanılmaktadır.
Ambarlık Köprüsü, Rize'nin Merkez ilçesinde konumlanmış tek gözlü ve basık kemerli bir kemer köprüdür. 40,00 metre uzunluğundaki köprünün genişliği 3,20 metre, yüksekliği ise 7 metreydi. Doğu-batı doğrultusunda uzunan köprünün yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştı. Köprü ayakları ana kayaya inşa edilen köprü, mimari özelliklerine göre 18. yüzyıla tarihlenmekteydi. 2003 yılında tescil edilip koruma altınan alınan köprü, 2011'de restore edildi. Kemer köprü 10 Temmuz 2019'da kendi kendine yıkıldı. Yıkılmasından birkaç gün sonra yeniden inşasına başlanan köprü, yaklaşık 1 senede yeniden inşa edildi.
Cifin Yaylası, Trabzon ilinin Araklı ilçesine 53 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 2 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Taşgeçit mahallesine 12 kilometre uzaklıktadır. Her yıl Nisan ve Eylül ayları arasında hayvancılık için kullanılmaktadır.
Hendek Yaylası, Trabzon ilinin Araklı ilçesine 55 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 4 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Taşgeçit mahallesine 10 kilometre uzaklıktadır. Her yıl Nisan ve Eylül ayları arasında hayvancılık için kullanılmaktadır.
Poseler Yaylası, Trabzon ilinin Araklı ilçesine 52 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 2 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Taşgeçit mahallesine 14 kilometre uzaklıktadır. Her yıl Nisan ve Eylül ayları arasında hayvancılık için kullanılmaktadır.
Sulora Yaylası, Trabzon ilinin Araklı ilçesine 48 kilometre uzaklıkta konumlanmış bir yayladır. 2 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yayla, en yakın idari birim olan Taşgeçit mahallesine 11 kilometre uzaklıktadır. Her yıl Nisan ve Eylül ayları arasında hayvancılık için kullanılmaktadır.
Orçi Deresi Köprüsü, Artvin'in Arhavi ilçesindeki Kapisre Deresi'nin üzerinde konumlanmış bir kemer köprüdür. 17. yüzyılın başında inşa edilen köprü, 1990'lerin başında büyük ölçüde yıkılmış, geriye kalan kemer ayaklarının büyük kısmı ise 22 Temmuz 2021'deki selde yıkılmıştır. Ana kemer gözü ve yol uzunluğu açısında eşsiz bir örnekti. 2023 yılında köprüye restorasyon çalışmalarına başlanmıştır.

Borçka Asma Köprü, Borçka Asma Köprüsü, Dilek Köprüsü veya Yeniyol Asma Köprüsü, Artvin'in Borçka ilçesinde konumlanmış, yolu ahşaptan yapılma bir asma köprüdür. Karadeniz Bölgesindeki en uzun asma köprü olma özelliğini taşıyan yapı, Çoruh nehrinin üzerinde konumlanmıştır. Köprünün uzunluğu 1967 Artvin il yıllığında 140 metre olarak geçse de, 105 metredir.
Madenli Köprüsü veya Madenli Asma Köprüsü, Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesinde konumlanmış bir asma köprüdür. Her sene köprünün üzerinde geleneksel olarak iftar yemeği düzenlemektedir.