Oxford Üniversitesi, Birleşik Krallık'ta, İngiltere'nin Oxford kentinde bulunan bir üniversitedir. Kurulduğu tarih bilinmemesine rağmen, 1096 tarihinde bu kentte eğitim olduğuna dair belgeler üniversiteyi İngilizce konuşulan dünyanın en eski üniversitesi, kuruluşundan itibaren var olmaya devam eden en eski ikinci üniversite yapmaktadır. Üniversite 1167 yılında II. Henry'nin, İngiliz öğrencilerin Paris Üniversitesinde okumasını yasaklamasıyla hızla büyümüştür. 1209 yılında Oxford halkıyla yaşanan anlaşmazlıklar sonucu bazı akademisyenler kuzeydoğudaki Cambridge kasabasına gitmiş ve burada Cambridge Üniversitesi’ni kurmuşlardır. Bugün bu iki eski üniversite Oxbridge adıyla anılır.
Venüs, Roma mitolojisinde aşkın ve güzelliğin koruyucusu olan tanrıça. Genelde çıplak olarak resmedilir. Romen mitleri ve festivallerinde anahtar rol alan bir tanrıçadır. Yunan mitolojisindeki dengi Afrodit'tir.
Whitehall Sarayı 1530 yılından 1689 yılına kadar İngiltere Kralları'nın ikâmetgâhı olan saraydır. Döneminde Avrupa'daki en büyük saray, 1.500 odası ile dünydadaki en büyük yapıydı. 1622 yılında çıkan bir yangında büyük bir bölümü zarar gören saray 1666 yılında çıkan Büyük Londra Yangını'ndan zarar görmeden çıkmıştır. Bu yangın döneminde tahtta bulunan II. Charles sarayda küçük değişiklikler yaptırmış ve babası gibi bu sarayda ölmüştür. Yerine geçen kardeşi II. James de dönemin tanınmış mimarı Christopher Wren'e verdiği emirler doğrultusunda, saraya aralarında bir şapel ve kraliçenin özel yaşamını sürdürebileceği daha geniş alanlar ekletmiştir.
National Gallery, Londra'da 1824 yılında kurulan, 2300'den fazla parçanın olduğu koleksiyona sahip müze. Binası Trafalgar Meydanı'nda bulunmaktadır. Müze, on üçüncü yüzyıl yirminci yüzyıl aralığında pek çok tabloya sahiptir. Koleksiyonun sahibi Birleşik Krallık halkıdır ve giriş serbesttir.
Courtauld Güzel Sanatlar Enstitüsü, Londra Üniversitesi'nin bir kolu olarak sanat tarihi üzerine eğitim veren kurum.
Arthur Stanley Eddington, OM, FRS, 20. yüzyıl başlarında yaptığı çalışmalarla tanınan astrofizikçi. Eddington aydınlatma gücü ve yıldızların aydınlatma gücünün doğal sınırı, adını kendisinden alır.
II. Mary 1689'dan 1694'teki ölümüne kadar eşi III. & II. William ile birlikte hüküm süren İngiltere, İskoçya ve İrlanda kraliçesi'ydi.
Sir William Turner Walton, İngiliz bir bestecidir. 60 yıllık kariyerinde, klasik müzik tarzında eserler vermiştir, operalar bestelemiştir. En iyi bilinen eserleri Façade – An Entertainment ve Belshazzar's Feast kantatı ve birinci senfonisi(First Symphony)si dir.
James Jacques Joseph Tissot, kariyerinin çoğunu İngiltere'de geçiren bir Fransız ressam.
Mareşal John Denton Pinkstone French, 1st Earl of Ypres KP, GCB, OM, GCVO, KCMG, ADC, PC, Britanya Ordusu'nun bir subayı. II. Boer Savaşı'nda süvari birliğini kumanda etti. 1912'de Genelkurmay Başkanı oldu.
Oxford University Press (OUP), üniversite basını dünyasının en büyük ve ikinci en eski yayımcısıdır. Oxford Üniversitesi'nin bir departmanı olup Basın Delegeleri olarak bilinen ve Rektör Yardımcısı tarafından atanan 15 akademisyenden oluşan grup tarafından yönetilmektedir. Grupta bulunanlar OUP yöneticisi olarak ve diğer üniversite organlarının da birer temsilcisi olarak görev yaparlar. Oxford Üniversitesi, 17'nci yüzyıldan bu yana basını denetlemek için benzer sistemler kullanmış ve kullanmaktadır.
Sir Georg Solti, Macar asıllı orkestra ve opera şefidir. Münih, Frankfurt ve Londra'daki opera gösterileri ve uzun dönem yaptığı Chicago Senfoni Orkestrası direktörlüğü ile bilinir. Budapeşte'de doğmuş ve burada Béla Bartók, Leo Weiner ve Ernő Dohnányi ile çalışmıştır. 1930'larda Macaristan Devlet Operası'nda direktörlük yapmıştır.
Tavşanayak Harold ya da I. Harold, 1035 ile 1040 yılları arası İngiltere Kralı. "Tavşanayak" lakabı hızına ve av yeteneklerini vurgular. İngiltere, Danimarka ve Norveç Kralı Büyük Knud'un ilk karısından doğan en küçük oğludur.
Sir Joshua Reynolds FRS, 18. yüzyıl'da yaşamış İngiliz ressam, portre çizme konusunda uzmanlaşmıştır. Royal Academy'nin kurucusu ve ilk başkanıdır.
Bir İngiltere şehri olan Cornwalldan gelmiş bilim adamları.
John Knox Witherspoon, İskoç kökenli Amerikalı Presbiteryen rahip ve Amerika Birleşik Devletleri'nin kurucu babalarındandır.
Ulusal Portre Galerisi, Birleşik Krallık başkenti Londra'nın merkezsel meydanı olan Trafalgar Meydanı yanındaki "St Martin's Place"'de girişi bulunan sanat müzesi. Tarihsel önemi olan ve tanınmış Britanyalı kişilerini portrelerinin koleksiyonunu yapmak ve bunları halka açık olarak sergilemek amacı ile 1896'da dünyada ilk portre resimleri galerisi olarak açılmıştır. Modern mevkiine 1896'da nakledilmiştir. O zamandan beri iki defa önemli renovasyon yapılıp genişletilmiştir.
Sir John Mills, 70 yılı kapsayan kariyerinde 120'den fazla filmde oynadı. Genelde dürüst ve yaralı savaş kahramanlarını canlandıran, çekici ve sıradan bir Britanyalı olarak kamera karşısında ustalaştı.
Sör Henry Blount (1602–1682), 17. yüzyıl İngiliz toprak sahibi, gezgin ve yazardı.
William Dobson, İngiliz ressam. Bir portreciydi ve çağdaşı John Aubrey tarafından "İngiltere'nin şimdiye kadar yetiştirdiği en mükemmel ressam" olarak övülen ilk önemli İngiliz ressamlardan biriydi. Nispeten genç yaşta öldü ve son yılları İngiliz İç Savaşı yüzünden sekteye uğradı.