The Plant List, Kraliyet Botanik Bahçeleri, Kew ve Missouri Botanik Bahçesi tarafından oluşturulan ve 2010 yılında başlatılan bitki türlerinin botanik isimlerinin bir listesiydi. Zaman içinde bitki türlerinin bilinen tüm isimlerinin kapsamlı bir kaydı olması amaçlanmıştır ve 2002-2010 Bitki Koruma Stratejisinin Hedef 1'ine yanıt olarak "Bilinen herkesin çevrimiçi bir florasını" üretmek üzere üretilmiştir. Bitkiler, 2013'ten beri güncellenmemiştir ve yerini World Flora Online almıştır.

Carl Ludwig Willdenow Alman botanikçi, eczacı ve taksonomisti. Bitkilerin coğrafi dağılımını inceleyen bilim dalı olan fitocoğrafyanın kurucularından biri olarak kabul edilir. Bitki bilim mahlası Willd.'dir.
Carl Anton von Meyer Alman asıllı, Rus botanikçi ve kâşif. Bitki bilim mahlası C.A.Mey.'dir.

Pierre Edmond Boissier İsviçreli botanikçi, kâşif ve matematikçi. Boissier, aralarında Fransa, Yunanistan, İtalya, Norveç, Portekiz, İspanya, Balear Adaları, İsviçre, Cezayir, Mısır, Libya, Ermenistan, Filistin, Ürdün, Lübnan, Suriye ve Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülke ve bölgeden bitki örnekleri toplamıştır.

Giovanni Battista Balbis, Fransa ve İtalya'da çalışmış İtalyan politikacı ve botanikçi. Bitki bilim mahlası Balb.'dır.

Grigori Siliç Karelin, Rus bitki bilimci. Bitki bilim mahlası Kar.'dır. Kariyerinin ilk döneminde asker olan Karelin, 1822 yılından itibaren doğa bilimlerine ilgi duymaya başladı. 1829 yılında emekli oldu ve Hazar Denizi'ne keşif gezisine çıkarak çok sayıda bitki örneği topladı.
İvan Petroviç Kirilov, Rus bitki bilimci. Bitki bilim mahlası Kir.'dır. Grigori Karelin ile birlikte kapsamlı botanik gezileri gerçekleştirmiştir.

Antoine Laurent de Jussieu Fransız botanikçi. Çiçekli bitkileri ilk defa sınıflandıran bilim insanıdır ve sınıflandırma sistemi günümüzde büyük ölçüde kullanılmaya devam etmektedir. Sınıflandırması, amcası botanikçi Bernard de Jussieu'nun başladığı ancak yayımlamadığı bir çalışmanın genişletilmiş halidir. Bitki bilim mahlası Juss.'tur.
![<span class="mw-page-title-main">Giovanni Gussone</span> İtalyan]] akademisyen ve botanikçi](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/Gussone.gif)
Giovanni Gussone İtalyan akademisyen ve botanikçi. Bitki taksonomisindeki çalışmaları ile bilinir. Bitki bilim mahlası Guss.'dur.

Giuseppe De Notaris, İtalya'ya özgü kriptogamlarla yaptığı çalışmalarla tanınan İtalyan botanikçi. Bitki bilim mahlası De Not.'dur.
Vincenz Franz Kosteletzky (ya da Kosteletzky) (13 Ocak 1801 Brno, Çekya - 19 Ağustos 1887 Dejvice, Prag, Çekya), Bohemyalı bitki bilimci ve hekim. Bitki bilim mahlası Kostel.'dir.

Karel Bořivoj Presl, Çek botanikçi. Bitki bilim mahlası C.Presl'dir.

Joseph (Josef) Gottfried Mikan, Avusturyalı-Çek botanikçi. Zoolog Johann Christian Mikan'ın (1769-1844) babasıdır. Bitki bilim mahlası J.G.Mikan'dır.

Nikolaus (Nicolaas) Joseph Freiherr von Jacquin veya Baron Nikolaus von Jacquin Hollanda-Avusturyalı hekim, kimyager ve bitki bilimci. Bitki bilim mahlası Jacq.'dir.
Moritz Balthasar Borkhausen, Alman doğa bilimci. Bitki bilim mahlası Borkh.'dir.

Conrad Moench, 1786 yılından ölümüne kadar Marburg Üniversitesi'nde botanik profesörü olan bir Alman botanikçi. Bitki bilim mahlası Moench'dir.
Jean Kickx, Belçikalı botanikçi ve mineralog. Oğlu Jean Kickx (1803-1864) ve torunu Jean Jacques Kickx (1842-1887) de bitki bilimcidir. Bitki bilim mahlası J.Kickx'tir.

Carlo Allioni İtalyan doktor ve Torino Üniversitesinde botanik profesörü. En önemli eseri 1755 yılında yayımlandığı Flora Pedemontana, sive enumeratio methodica stirpium indigenarum Pedemontii'dir, Piyemonte'nin bitki çeşitliliği üzerinedir ve bu eserle birlikte daha önce bilinmeyen 237 tür olmak üzere toplamda 2.813 bitki türünü listelemiştir. 1766 yılında ise diğer önemli eseri Manipulus Insectorum Tauriniensium'u yayımlamıştır. Bitki bilim mahlası All.'dir.

Alexander Georg von Bunge ; Rus botanikçi. En çok Asya'ya ve özellikle Sibirya'ya yaptığı bilimsel keşif gezileriyle tanınır.

Agostino Todaro, İtalyan botanikçidir.