İçeriğe atla

Gitme Gel Gel / Haram Aşk

Gitme Gel Gel / Haram Aşk
Müslüm Gürses
Yayımlanma1969 (1969)
TarzTürk halk müziği  · Arabesk
DilTürkçe
ŞirketSarıkaya Plak
Müslüm Gürses kronolojisi
Giyin Kuşan Selvi Boylum / Hayatımı Sen Mahvettin
(1969)
Gitme Gel Gel / Haram Aşk
(1969)
Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma
(1969)

Gitme Gel Gel / Haram Aşk, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1969 yılında Sarıkaya Plak müzik firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.[1]

Şarkı listesi

# ŞarkıSöz Müzik
1 Gitme Gel Gel &
Elveda
Selahattin Sarıkaya
Bekir Sıtkı Sezgin
Selahattin Sarıkaya
Bekir Sıtkı Sezgin
2 Haram AşkMehmet Genç Mehmet Genç

Plağa ait diğer bilgiler

  • Gürses, plakta yer alan "Gitme Gel Gel" şarkısının gazel kısmında yer alan "Elveda" gazelini bir daha seslendirmiş ve 1997 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan Usta / Ne Yazar albümünde yer almıştır.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Müslüm Gürses Diskografisi". Diskotek. 15 Ocak 2023. 24 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Küskünüm</i> (albüm) 1986 yılında Bayar Müzikten çıkarılan Müslüm Gürses albümü

Küskünüm, 24 Haziran 1986'da Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ayrıca Müslüm Gürses'in Bayar Müzik etiketiyle yayımlanan ilk stüdyo albümüdür. Bu albüm Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümüdür. Albüm sadece yasal olarak en az 12 milyondan fazla satmıştır. Albümde yer alan şarkıların hepsi Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albümün bütün müziklerinde Burhan Bayar imzası bulunmaktadır.

<i>Zavallım</i> 2000 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Zavallım, Müslüm Gürses'in 10 Mart 2000'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sürülen albümüdür. Albümdeki şarkılar, Gürses'in geçmiş yıllarda seslendirdiği şarkılardan oluşmaktadır.

<i>Gitme</i> (albüm) 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Gitme, Müslüm Gürses'in 19 Ocak 1987'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. 26 Ocak 1987'de ise müzik listelerine giriş yapmıştır. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği olmuş ve albümün satış rekoru kırdığı iddia edilmiştir. Albüme ismini veren Gitme şarkısı 1987'de ise yılın en iyi şarkısı seçilmiştir. Albümün müziklerinin birçoğunda Yavuz Taner imzası bulunmaktadır.

<i>Kaybolan Günler / Yarap Al Canımı</i> Müslüm Gürsesin 1973 yılında çıkan 45liği

Kaybolan Günler / Yarab Al Canımı, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 24 Nisan 1973 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.

<i>Ben İnsan Değil Miyim / Seni Sevmek İçin Ölmek Mi Lazım</i>

Ben İnsan Değil Miyim / Seni Sevmek İçin Ölmek Mi Lazım, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Müslüm Gürses'in 300.000 adet satarak rekor kıran ve ilk çıkışını yaptığı plak olarak da bilinen Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma plağından sonra ikinci çıkışını bu plakla yaptığı söylenmiştir.

<i>Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden</i> Müslüm Gürses 45lik plağı

Ah / Ölüyorum Kederimden bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1975 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. "Ölüyorum Kederimden" şarkısı bir Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

<i>Adam Mı Oldun / Bal Mısın Şeker Misin</i> Müslüm Gürses 45liği

Adam Mı Oldun / Bal Mısın Şeker Misin, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Bu plakta yer alan Bal Mısın Şeker Misin şarkısının hakları Esen Müzik tarafından alınmış ve 2016'da dijital platformlarda yayımlanan Son Dileğim adlı toplama albümde piyasaya sunulmuştur.

<i>Paramparça</i> (albüm) 2002 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Paramparça, Müslüm Gürses'in 20 Mayıs 2002'de Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Bir Fırtına Kopacak</i> 1989 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Bir Fırtına Kopacak, Müslüm Gürses'in 17 Mart 1989'da Akdeniz Plak firması etiketiyle yayımlanan stüdyo albümüdür. Albüme ismini veren Bir Fırtına Kopacak şarkısı Türkiye'de arabesk müziğinin en ağır şarkılarından olarak bilinmektedir.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Usta / Ne Yazar</i> 1997 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Usta / Ne Yazar, Müslüm Gürses'in 5 Aralık 1997'de Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Özer Şenay'ın yönetmiş olduğu son Müslüm Gürses albümü olarak kayıtlara geçmiştir.

<i>Meyhaneci / Kırık Sazım</i> 1990 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Meyhaneci / Kırık Sazım, Müslüm Gürses'in 1990 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sürülen albümüdür.

<i>Maziden Bir Demet</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Maziden Bir Demet Müslüm Gürses'in Ağustos 1988'de Sedef Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Gürses, Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses 1 ve Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin albümlerinde yer alan şarkıları tekrar seslendirmiştir.

<i>Dünden Bugüne Anılarımla</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Dünden Bugüne Anılarımla, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Sarp Plak müzik firması etikeyiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Gürses'in Sarp Plak etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albüm ilanında "Dünden Bugüne Anılarımla - Haydar Haydar" albümü olarak da bahsedilmiştir.

<i>Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankar</i> 1978 yılında çıkan Müslüm Gürses 45liği

Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankâr, Müslüm Gürses'in 10 Nisan 1978'de çıktığı söylenen, Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan 45'lik plağıdır.

<i>Mutlu Ol Yeter</i> (Müslüm Gürses albümü) 1981 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mutlu Ol Yeter, Müslüm Gürses'in 23 Aralık 1981'de piyasaya sunulduğu söylenen, Modern Plak etiketiyle de yayımlanan ilk ve tek stüdyo albümüdür. Albümde yer alan birçok şarkıda Burhan Bayar ve Orhan Akdeniz'in imzası bulunmaktadır. Gürses'in bu albümle damga vurduğu söylenmekle birlikte, albüme ismini veren şarkı Mutlu Ol Yeter ve arabesk müziğinin önemli şarkılarından olan İtirazım Var isimleriyle de Gürses'in filmleri yayımlanmıştır.

<i>Müzik Ziyafeti</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müzik Ziyafeti, Müslüm Gürses'in 7 Kasım 1983'te Akdeniz Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümün bütün şarkıları Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Sev Yeter, Acımasız Dünya, Bu Şehirde Yaşanmaz ve Usandım Gecelerden şarkılarını içermekle beraber arabesk müziği tarihinin en ağır albümlerinden birisi olduğu söylenebilmektedir.

<i>Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma</i> Müslüm Gürsesin Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma isimli 45liği

Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1969 yılında Palandöken Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Gürses'in bu plak ile ünlendiğini ve ilk çıkışını bu plakla yaptığı söylenmiştir. Bu plağın 300.000 satarak rekor kırdığı bilinmektedir.

Yalvarırım Felek Tutmaz / Yeter Tanrım Yeter, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1970 yılında Palandöken Plak firması tarafından piyasaya sunulmuştur. Plakta yer alan iki şarkıda da Bebili Mehmet olarak bilinen Mehmet Genç'in imzası vardır.