
Aloe vera, Aloe cinsine bağlı bir bitki türüdür. Dağılım alanı geniştir ve birçok bölgede istilacı tür olarak tanımlanır.

Selüloz, formülü (C6H10O5)n olan ve birkaç yüz ila binlerce β(1→4) bağlantılı D-glikoz biriminden ve doğrusal zincirden oluşan polisakkarit ve organik bir bileşiktir. Selüloz, yeşil bitkilerin, birçok alg türünün ve oomisitlerin birincil hücre duvarının önemli yapısal bir bileşenidir.

Crocus ancyrensis, Crocus cinsine bağlı bir bitki türüdür.

Donus ya da diğer yazım şekliyle Domnus, 2 Kasım 676 tarihinden 678 yılındaki ölümüne kadar görev yapmış olan papa.

John Ray, İngiliz doğabilimci ve bitki bilimci. Bitki bilim mahlası Ray'dir.

Pierre Edmond Boissier İsviçreli botanikçi, kâşif ve matematikçi. Boissier, aralarında Fransa, Yunanistan, İtalya, Norveç, Portekiz, İspanya, Balear Adaları, İsviçre, Cezayir, Mısır, Libya, Ermenistan, Filistin, Ürdün, Lübnan, Suriye ve Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülke ve bölgeden bitki örnekleri toplamıştır.

Giovanni Battista Balbis, Fransa ve İtalya'da çalışmış İtalyan politikacı ve botanikçi. Bitki bilim mahlası Balb.'dır.

Augustin Pyramus, İsviçreli botanikçi.

Giovanni Antonio Scopoli Avusturyalı hekim ve doğa bilimci. Biyografi yazarı Otto Guglia O'nu "ilk uluslararası Avrupalı" ve "Avusturya İmparatorluğu'nun Linnaeus'u " olarak tanımlamıştır. Bitki bilim mahlası Scop.'tur.
Gaius Julius Hyginus, M.Ö. 64 ile M.S. 17 yılları arasında yaşamış oyun yazarıdır. Alexander Polyhistor'un öğrencisi ve Augustus'un azatlısıdır. Suetonius'un De Grammaticis'inde yazdığına göre, Augustus tarafından Palatine kütüphanesinin yöneticiliğine atanmıştır. Yine Suetonius'a göre ilerleyen yaşlarda sefalete düşmüş ve Clodius Licinus'un maddi desteği ile hayatına devam edebilmiştir.
Baron Friedrich August Marschall von Bieberstein Kafkasya ve Yeni Rusya dahil olmak üzere İmparatorluk Rusya'sının güney kısmının flora ve arkeolojisini ilk inceleyenlerden biriydi. Ayrıca Kırım-Kafkas bölgesinin ilk kapsamlı flora kataloğunu derledi. Bitki bilim mahlası M. Bieb.'dir.

Antoine Laurent de Jussieu Fransız botanikçi. Çiçekli bitkileri ilk defa sınıflandıran bilim insanıdır ve sınıflandırma sistemi günümüzde büyük ölçüde kullanılmaya devam etmektedir. Sınıflandırması, amcası botanikçi Bernard de Jussieu'nun başladığı ancak yayımlamadığı bir çalışmanın genişletilmiş halidir. Bitki bilim mahlası Juss.'tur.
Francesco Antonio Sebastiani, İtalyan hekim ve bitki bilimci. Bitki bilim mahlası Sebast.'dır.
Augusto Béguinot, İtalyan bitki bilimci, algolog ve bitki coğrafyası uzmanı. Bitki bilim mahlası Bég.'dir.

Domenico Maria Leone Cirillo İtalyan doktor, böcek bilimci, botanikçi ve vatansever. 29 Ekim 1799 tarihinde asılarak idam edildi. Bitki bilim mahlası Cirillo'dur.

Karel Bořivoj Presl, Çek botanikçi. Bitki bilim mahlası C.Presl'dir.

Species Plantarum, Carl Linnaeus tarafından 1753'te yayımlanan ve o dönemde bilinen tüm bitki türlerinin cinslere göre sınıflandırıldığı bir eserdir. Eser, ikili adlandırma sistemini tutarlı bir şekilde uygulayan ilk çalışmadır ve bitkilerin bilimsel olarak isimlendirilmesi için başlangıç noktası olmuştur.
Jean Kickx, Belçikalı botanikçi ve mineralog. Oğlu Jean Kickx (1803-1864) ve torunu Jean Jacques Kickx (1842-1887) de bitki bilimcidir. Bitki bilim mahlası J.Kickx'tir.

Papa IV Ioannes, 24 Aralık 640'tan ölümüne kadar Roma piskoposudur. Seçimi, dört aylık bir boşluğun ardından geldi. İrlanda ve İskoçya din adamlarına Paskalya'yı kutlama zamanıyla ilgili yaptıkları hataları anlatmak için yazdı ve monotelitizmi sapkınlık olarak kınadı. Kutsal geleneğe göre, Abbot Martin ile birlikte Hırvatistan'da Katolik Kilisesi'ni kurdu.

VI. Stephanus, 22 Mayıs 896'dan ölümüne kadar Roma Piskoposu ve Papalık Devleti'nin hükümdarıdır. En çok onun düşüşüne ve ölümüne yol açan Kadavra Sinodu'nu kışkırtmasıyla tanınır.