
Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

Ferdi Özbeğen, Türk piyanist ve şarkıcı. Diskografisinin çoğunda, daha önce başka sanatçıların seslendirdiği şarkıları ve popüler yabancı şarkıların çoğunlukla Ülkü Aker'in yazdığı Türkçe aranjmanlarını seslendirdi. Kariyerine orkestra müzisyenliği ile başladı. 70'li yılların ikinci yarısından itibaren tanındığı müzik tarzı ile, sonraki yıllarda "piyanist şantörlük" olarak anılacak Türk müzik akımının öncüsü olarak görülmektedir.

Sean John Combs, sahne adlarıyla Diddy, Puff Daddy veya P. Diddy, Amerikalı rapçi, plak yapımcısı ve plak yöneticisidir. Üç kez Grammy Ödülü kazanan Diddy, Notorious B.I.G., Mary J. Blige ve Usher gibi müzik sanatçılarının keşfi ve gelişimiyle tanınmaktadır. Eylül 2024'te haraç toplama, zorla seks ticareti yapma ve fuhuş amaçlı taşıma suçlarından tutuklandı.

Gökhan Güney ya da gerçek adıyla Mehmet Yüceler,, Türk şarkıcı, besteci, sinema oyuncusu ve yönetmenidir.

Belgin Sarılmışer veya bilinen sahne adıyla Bergen, Türk arabesk-fantezi şarkıcısı ve oyuncu. 1982-1989 yılları arasında 5 plak, 8 albüm ve 129 şarkısı yayımlandı. Ayrıca yönetmenliğini ve senaristliğini Ülkü Erkakalın'ın yaptığı, Yalçın Gülhan ve Asuman Arsan'ın rol aldığı 1986 yapımı Acıların Kadını adlı filmde oynadı. "Arabesk'in Kraliçesi" olarak da bilinen Bergen, 1986'nın sonlarında yaptığı Acıların Kadını albümü ile büyük ün kazandı.

Dost Garip, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 24 Ekim 1980 tarihinde çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Haziran 1980 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Ağustos 1980 tarihinde tamamlandı. Albümün müzik yönetmenliğini üstlenen Mustafa Karaçeper aynı zamanda albüme bağlaması ile eşlik etti. Henüz 13 yaşında kaydettiği albümünde Aşık İrfani, Aşık Emrah, İbrahim Engin, Kul Mustafa, Karacaoğlan, Haşimi Aslıhak ve Pir Sultan Abdal gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

O Leyli Leyli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 25 Haziran 1982 tarihinde çıkardığı ikinci stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Albümün kayıtlarına Şubat 1982 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Nisan 1982 tarihinde tamamlandı. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde müzik yönetmenliğini Mustafa Karaçeper üstlendi. Albümde Yunus Emre, Karacaoğlan, Davut Sulari, Emir Sultan, Âşık Hüdai, Aşık Emrah, Nuri Üstünses, Kamber Yıldırım ve Ramazan Kartal gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

Seher Yeli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 16 Ekim 1984 tarihinde çıkardığı üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Haziran 1984 tarihinde başlamıştır. Ağustos 1984 tarihinde tamamlanan kayıtlar iki ay kadar sürdü. 1984 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı üçüncü albüm olmuştur. Albümde Aşık Sıtkı Baba, Davut Sulari, Neşet Ertaş, İsmail Özden, Gevheri, Ercişli Emrah, Mahmut Salan ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

Mevlayı Seversen, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 6 Kasım 1985 tarihinde çıkardığı dördüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Mayıs 1985 tarihinde başladı. Üç buçuk ay kadar süren kayıtlar Eylül 1985 tarihinde tamamlandı. 1985 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı dördüncü albüm olmuştur. Albümde Sabahattin Ali, Muzaffer Sarısözen, Seyfi Doğanay, Yılmaz Tatlıses, Muzaffer Akgün ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

Ya Dost, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 7 Aralık 1988 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. 1988 yılında yılının yaz aylarının sonlarına doğru kayıtlarına başlamıştır. Albümün kayıtları yayınlanmadan bir ay önce tamamlanmıştır. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Ağustos-Ekim 1988 tarihleri arasında yapıldı. Albümde Aşık Haşimi, İbrahim Engin, Pir Sultan Abdal, Hatice Derebent, Yüksel Yıldız, Ali Baştuğ ve Ali Atıcı gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

Nazlı Yara Küskünüm, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 9 Ekim 1987 tarihinde çıkardığı altıncı albümüdür. Albüm Diyar Müzik etiketiyle piyasaya sunuldu. Güler Duman'ın Diyar Müzik etiketiyle piyasaya çıkardığı ilk ve tek solo albümüdür. Haziran-Eylül 1987 tarihleri arasında iki buçuk aylık bir sürede kaydedilen albümde yirmi parça yer aldı. Zülfü Livaneli, Rıza Aslandoğan, Ziya Özbay, Fatih Kısaparmak, Karacaoğlan ve Davut Sulari gibi sanatçıların eserlerine yer verilmiştir. "Ömür Dediğin", "Alim Dost", "Sevdalıyım Ben Bir Cana", "Nenni" ve "Nazlı Yara Küskünüm" gibi parçaların ön plana çıktığı albümde "Erzurum Dağları" adlı uzun hava büyük beğeni toplamıştır.

İnsan Severse, Bergen'in Aralık 1985'te Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı 3. stüdyo albümüdür. Önceki iki albümün aksine, Mavi Mavi ve Bırakın Gitsin gibi 1985 yazına damgasını vuran İbrahim Tatlıses cover şarkılarının yanı sıra Kader Diyemezsin, Tövbe ve Geceler gibi şarkılarla Bergen'i başarıya ulaştıran ve asıl çıkışını yaptığı albümdür; ancak Bergen, esas büyük başarısını bir yıl sonra yayınlayacağı Acıların Kadını albümüyle yakalayacaktı.

Sevgimin Bedeli, 15 Ocak 1988 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı, 6. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 14 şarkı bulunmaktadır. Elimde Fotoğrafın ve Canım Dediklerim gibi çok beğenilen Bergen şarkıları barındıran albüm, o senenin en çok satan arabesk müzik albümlerinden biri olmuştur.

Yıllar Affetmez, 31 Mayıs 1989 tarihinde Bergen'in Yaşar Kekeva Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür. Albümde toplam 12 şarkı bulunmaktadır. Sanatçının, hayattayken yayınlanan son resmî albümüdür.

Garibin Çilesi Ölünce Biter, 30 Mart 1980 tarihinde Gökhan Güney'in Öncü Plak firmasından çıkardığı stüdyo albümdür. Albümde 10 şarkı bulunmaktadır. Birçok şarkıda Gökhan Güney'in imzası vardır. Güney'in yükselmeye başladığı albümdür, ilk haftada bu albümle müzik listesine 15. sıradan giriş yapmıştır.

Şikayetim Var, 1982 yılında Bergen'in Atlas Plak firmasından çıkardığı, 1. stüdyo albümüdür. Albümde toplamda 12 şarkı bulunmaktadır.

Garibin Çilesi Mezarda Biter, Bergen'in Yaşar Kekeva Plak etiketi ile 27 Ağustos 1990 tarihinde yayımlanan stüdyo albümüdür. Albümde toplam 8 şarkı bulunmaktadır. Bergen'in, önceki albümlerine alınmamış yedek mahiyetindeki eserlerden oluşan ve vefatından sonra yayınlanan resmî üç albümünden biridir. Diğer iki albüm ise "Giden Gençliğim" ve "Son Ağlayışım" adlı albümlerdir.

Son Ağlayışım, Bergen'in Yaşar Kekeva Plak etiketi ile 12 Nisan 1991 tarihinde yayımlanan stüdyo albümdür. Albümde toplam 10 şarkı bulunmaktadır. Bergen'in, önceki albümlerine alınmamış yedek mahiyetindeki eserlerden oluşan ve vefatından sonra yayınlanan resmî üç albümünden biridir. Diğer iki albüm ise "Giden Gençliğim" ve "Garibin Çilesi Mezarda Biter" adlı albümlerdir.