
Endonezya, resmî adıyla Endonezya Cumhuriyeti, Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 280 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.

İzcilik ; gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi vererek, gençlerin karakterlerini ve fiziksel gelişimlerini destekleme amacı güden uluslararası bir harekettir. İzcilik din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen; herkese açık; gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı bir gençlik hareketidir. İzci gruplarının kendine has üniformaları bulunur.

Türkiye İzcilik Federasyonu Türkiye'nin ulusal izcilik federasyonudur. Türkiye'deki izcilik kulüplerini bünyesinde toplayan bu federasyon uluslararası izcilik kuruluşları olan WOSM ve WAGGGS örgütlerine üyedir.

Bangka-Belitung Adaları, Endonezya'da, Sumatra Adası'nın güneydoğusundaki Bangka ve Belitung adaları ile çevrelerindeki küçük adaları kapsayan yönetim birimi. Merkezi Pangkal Pinang'dır.

Dünya İzcilik Teşkilatı, en büyük uluslararası izcilik örgütüdür. WOSM Türkiye İzcilik Federasyonu dahil dünya çapında 171 üyeye sahiptir. Bu üyeler dünya çapındaki ulusal izcilik federasyonlarıdır ve toplamda 54 milyondan fazla katılımcıya sahiptir. WOSM 1922'de kurulmuştur.
Almanya'da izcilik hareketi, 150 kadar izci derneği ve federasyonu ile 260 000 kadar izciden oluşmaktadır. Almanya'da izcilik tarihi 1909'da başlar.
Arnavutluk İzci Derneği, orijinal adıyla Beslidhja Skaut Albania ya da Organizata Skautiste Shqiptare Beslidhja Skaut Albania, Arnavutluk'da bir izcilik derneğidir. 2004 yılında kurulmuş, 2005 yılında Dünya İzcilik Teşkilatı'na katılmış, 2014 yılında üyeliği sonlandırılmıştır. Dernek, 2011 yılında 1730 üyeye sahiptir.

İzci selamı, izcilik hareketinin sembolik bir jestidir ve dünya çapında izciler tarafından belirli bir anlamı ve geleneği temsil etmek için kullanılır. Bu selam, izcilik ideallerini, bağlılığı ve kardeşliği simgeler. İzci selamı, izciliğin kurucusu Robert Baden-Powell tarafından tanıtılmış ve izcilik hareketinin temel unsurlarından biri haline gelmiştir.

Jamboree on the İnternet kısaltması JOTI olarak bilinir ve her yıl düzenlenen uluslararası bir İzcilik etkinliğidir. Katılımcılar, dünyanın her yerinden belirlenmiş chatleri kullanarak, İnternet aracılığıyla diğer izcilerle iletişime geçebilirler. Yaygın iletişim yöntemleri arasında ScoutLink, e-posta ve VOIP bulunur. Bu, İzcilere dünyanın her yerinden İzciler hakkında bilgi edinme olanağı sağlar. JOTI, Jamboree on the Air (JOTA) ile birlikte faaliyet göstermektedir ve Dünya İzci Hareketi Örgütü'nün resmi bir etkinliğidir.
Scout method veya izci metodu, izciler tarafından kullanılan resmi olmayan eğitim sistemidir. İzciliğin amacı; katılımcıların bağımsız ve yardımsever olmalarına ve böylece "sağlıklı, mutlu, faydalı vatandaşlar" olmalarına yardımcı olmak amacıyla eğitmektir.

Baden-Powell Evi ya da Halk arasında bilinen ismiyle BP Evi. Güney Kensington, Londra'da, İzciliğin kurucusu Robert Baden-Powell'a bir övgü olarak inşa edilmiş bir pansiyon ve konferans merkezidir. Evin sahibi İzci Derneğidir, İzcilik ile ilgili küçük bir sergiye ve Don Potter'ın granit heykeline ev sahipliği yapmaktadır.

İsviçre'deki en büyük izcilik teşkilatı İsviçre İzci Hareketi'dir (SGSM) (Pfadibewegung Schweiz, Mouvement Scout de Suisse, Movimento Scout Svizzero, Moviment Battasendas Svizra ve İsviçre'de 1987 yılında kurulmuş bir ulusal İzcilik kuruluşudur.

Finlandiya'da faaliyet gösteren en büyük teşkilat Suomen Partiolaiset ve Finlandiya'nın ulusal izcilik teşkilatıdır.

İsveç'in en büyük izcilik teşkilatı Scouterna'dır. Örgüt 2012 yılında Svenska Scoutförbundet'in yeniden yapılandırılmasıyla kuruldu ve 2013 yılında Dünya Kız İzcileri Derneği ve Dünya İzcilik Teşkilatı tarafından Svenska Scoutrådet'in halefi olarak kabul edildi. 70.000 üyesi bulunmaktadır.

Pfadfinder Pfadfinderinnen Österreichs (PPÖ; Avusturya Erkek ve Kız İzcileri), Avusturya'nın en büyük ve Dünya Kız İzcileri Derneği (WAGGGS) ile Dünya İzcilik Teşkilatı (WOSM) kuruluşları tarafından onaylanan tek izcilik organizasyonudur. Kuruluş, bünyesinde 300'den fazla oymak ve 85.000'den fazla izci barındırdığını not etmektedir. WAGGGS ve WOSM ise, bu sayıların aksine, kuruluşa kayıtlı daha düşük sayıda üye sayısı bildirmiştir: 9.503 erkek izci ve 19.508 kız izci.
Bulgaristan'ın izci hareketi, birkaç dernekten oluşur. Bu dernekler:
- Organizatsia na Bulgarskite Skauty (OBS), 1995 yılında 2.711 üye ile kurulmuştur ve Dünya İzcilik Teşkilatı'na üyedir.
- Bulgaristan Ulusal İzci Teşkilatı "Saint George" 2000'den 2005'e kadar Avrupa Ulusal İzci Birliği ile temas halindeydi; bu dernek dağıldı ve şu anda Bulgaristan Ulusal İzci Teşkilatı adı altında devam ediyor.
- (WFIS) Bulgarska Skautska Organizatsiya. Dünya Bağımsız İzciler Derneği üyesidir. Bulgar İzciler Örgütü, Bulgaristan'ın başlıca ulusal İzcilik örgütüdür, 1999 yılında Dünya İzcilik Teşkilatı'na üye olmuştur; Dünya Kız İzcileri Derneği üyeliğinin tanınmasına yönelik çalışmalar belirsizliğini koruyor. 2011 yılı itibarıyla 2.109 üyesi vardır.
"Romanya'nın İzcileri" veya "Romen İzciler", tam adıyla; Organizația Națională Cercetaşii României - "Romanya İzcilerinin Ulusal Örgütü": Romanya'nın başlıca ulusal İzcilik organizasyonudur. 1913 yılında kurulmuş, 1993 yılında Dünya İzcilik Teşkilatı'na (WOSM) üye olmuştur.
Suriye'de İzcilik hareketi şu kurumlar tarafından yapılmaktadır
- Suriye İzcileri, Hem Dünya İzcilik Teşkilatı hem de Dünya Kız İzcileri Derneği üyesidir.
- Asur İzciliği, Mezopotamya'daki Hristiyanlar içindir
- Homenetmen, Suriye'deki Ermeni gençler içindir.
Macar İzci Derneği Macaristan'ın ulusal İzcilik organizasyonu, 1912'de kurulmuş ve 1922'de Dünya İzcilik Teşkilatı'na üye olmuş, 1948 yılında İzcilik faaliyetlerinin yasaklanması sonrası, 1990'da ülkede İzciliğin yeniden doğuşu ile birlikte tekrar üye olmuştur. Derneğin başlıca kurucuları, Alajos Izsóf, Béla Megyercsy, Gyula Papp ve Sándor Sík sayılmaktadır. 1 Ekim 2020 itibarıyla MCSSZ bünyesinde 13.000 üzerinde izci bulunmaktadır.