Hacettepe Üniversitesi (HÜ), 8 Temmuz 1967 tarihinde, 892 sayılı kanun ile Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Merkez kampüsü Sıhhiye'de, en geniş yüzölçümüne sahip yerleşkesi ise Beytepe Kampüsü'nde olan üniversitenin toplamda beş adet yerleşkesi bulunmaktadır. Sıhhiye ve Beytepe dışındaki kampüslerde çeşitli meslek yüksekokulları ve araştırma merkezleri bulunmaktadır. 2019 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı binasının da Beytepe Kampüsü'ne taşınması sonucunda Beşevler'deki kampüs tamamen boş kalmıştır. 2020 yılı itibarıyla üniversitenin rektörü, 24 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanmış olan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'dır.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Cambridge, Massachusetts'te bulunan özel bir araştırma üniversitesi. Enstitü, Charles Nehri boyunca bir milden (1,6 km) daha fazla, kentsel bir kampüse ve bir kara hibe, bir deniz hibe ve uzay hibesine sahiptir. Enstitü ayrıca MIT Lincoln Laboratuvarı, Bates Merkezi ve Haystack Gözlemevi gibi bir dizi büyük, kampüs dışı tesisin yanı sıra Broad ve Whitehead Enstitüleri gibi kendine bağlı laboratuvarları da içerir.
Türkiye'deki tüm üniversitelerin listesidir. Toplamda 208 üniversite vardır. 129 devlet üniversitesi, 75 vakıf üniversitesi ve 4 vakıf meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
Erciyes Üniversitesi, Kayseri'de 1978'de kurulan bir devlet üniversitesidir.
Gebze Teknik Üniversitesi veya kısaca GTÜ, 3 Temmuz 1992 tarihinde Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla kurulan, Türkiye'deki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisiydi. 22 Ekim 2014 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yasa teklifiyle Gebze Teknik Üniversitesi olarak yeniden yapılandırılmasına karar verildi. Üniversite Çayırova yerleşkesinden oluşmaktadır. Üniversite günümüzde 1.370.070 m2 toplam açık alanı ve 26.612 m2 toplam kapalı alanı bulunan Çayırova Kampüsü'nden oluşmaktadır.
Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.
Selçuk Üniversitesi, 11 Nisan 1975 tarihinde Konya'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.
Üniversite, yükseköğretim kurumu ya da bilimtay en üst seviyede eğitim verilen, araştırma yapılan ve bilgi üretilen kurumlardır. Araştırma alanları çoğunlukla çeşitli disiplinlere ayrılan üniversiteler genellikle yüksek okul, lisans ve lisansüstü okullarından oluşurlar. Araştırma görevlileri ya da akademisyenler, yaptıkları özgün çalışmalar dolayısıyla doçent, profesör gibi çeşitli unvanlarla ödüllendirilirler. Çeşitli akademik disiplinlerde akademik dereceler verir. Üniversiteler genellikle farklı okullarda veya öğrenim fakültelerinde hem lisans eğitimi hem de lisansüstü eğitim sunar.
Kaliforniya Üniversitesi (İngilizce: University of California Kaliforniya'da Kaliforniya Üniversitesi sistemi içinde yer alan, arazisi devlet tarafından bağışlanmış bir araştırma ve devlet üniversitesidir. Üniversite sistemi içinde Berkeley, Davis, Irvine, Los Angeles, Merced, Riverside, San Diego, San Francisco, Santa Barbara ve Santa Cruz kampüsleri ile çok sayıda araştırma merkezleri ve yurt dışı akademik merkezleri bulunmaktadır. Pek çok yayın UC kampüslerinin çoğunu genellikle dünyanın en iyi üniversiteleri arasında sıralar. Kampüslerin altısı, Berkeley, Davis, Irvine, Los Angeles, Santa Barbara ve San Diego devlet okulları arasındaki sarmaşık ligi okulları olarak kabul edilir ve Kaliforniya eyaleti ülke genelinde en çok bu unvana sahip okula ev sahipliği yapan eyalettir.
Chapel Hill Kuzey Karolina Üniversitesi veya İngilizcesi ile University of North Carolina at Chapel Hill (UNC), ABD’nin önde gelen devlet eğitim ve araştırma üniversitelerindendir. UNC adlarıyla da anılan üniversite Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitime başlayan ilk devlet üniversitesi unvanını da taşımaktadır. Üniversitenin başarısı nedeniyle Richard Moll tarafından ünlü ve yıldızları kendisine çekebilen anlamında kullanılan "Public Ivies" tanımlamasıyla ithaf edilen 8 devlet üniversitesinden birisidir.
Hamburg Üniversitesi, Hamburg, Almanya'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite 1 Nisan 1919'da kurulmuştur. Günümüzde 38.000 öğrencisi bulunan üniversite kırsal alandaki kampüsünde faaliyetlerine devam etmektedir. Okulun ilk açıldığı yıl 1919 yılında yaklaşık 1700 öğrencisi bulunmaktaydı. Bu sayı 1950'lerde 6000'lere, 60'larda ise 12000'i aşmıştır. Günümüzde Hamburg Üniversitesinde Almanya dışından gelen 2200 uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. 850 profesör üniversite bünyesinde çalışmaktadır.
Florida Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin Gainesville şehrinde bulunan bir devlet üniversitesidir. 8,2 kilometrekarelik bir alana yayılan üniversite, hem öğrenci sayısı açısından hem de kampüs büyüklüğü açısından Amerika'nın en büyük üniversitelerinden bir olma özelliğini taşır. Okulda araştırmacılar popüler enerji içeceği olan Gatorade'i geliştirmişlerdir. Okulun spor takımları Gators takma adıyla Amerika'daki birçok üniversite liginde mücadele ederlerken, Amerikan futbol takımları başarılarıyla adlarından sıklıkla söz ettirmektedirler.
2005 yılında kuruluş çalışmalarına başlanan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından Konya'nın ilk vakıf üniversitesi olarak 2009 yılında açılmıştır. KTO Karatay Üniversitesi ilk öğrencilerini 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kabul etmiş ve ilk mezunlarını Haziran 2013'te vermiştir.
Pensilvanya Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Pensilvanya eyaletinin en büyük şehri olan Philadelphia'da bulunan ve ABD üniversitelerinin Sarmaşık Ligi üyesi olan özel bir araştırma üniversitesidir. Kendisini ABD'nin dördüncü en eski yüksek öğretim kurumu olarak görmekte ise de, aslında okul olarak Benjamin Franklin ve diğer Philadelphia önde gelenleri tarafından 1749'da kurulmuş olup, bu bakımdan ABD'nin beşinci en eski yüksek öğretim kurumu olmaktadır.
Necmettin Erbakan Üniversitesi, 2010 yılında Konya'da bir devlet üniversitesi olarak 14 Temmuz 2010 tarih ve 6005 sayılı kanun ile "Konya Üniversitesi" adı ile kurulmuş ve kuruluşu 21 Temmuz 2010 tarih ve 27648 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanmıştır.
Pittsburgh Üniversitesi, 1787 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuştur. Pittsburgh Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski yükseköğretim kurumlarından biridir. Mezunlarından bazıları Nobel Ödülü kazanmıştır. Mezunları arasından tanınmış muhabirler ve sporcular bulunmaktadır. Oscar ödüllü aktör Gene Kelly’de bu okuldan mezun olmuştur. Jonas Salk, Pittsburgh Üniversitesi'nde ilk çocuk felci aşısını geliştirmiştir. Wangari Maathai 1966 yılı mezunudur ve 2004 yılında Nobel Barış ödülünü kazanmıştır. Michael Chabon 1984 yılı mezunudur ve 2001 yılında Pulitzer Ödülünü almıştır. Üniversitenin ana kampüsü Oakland’ta 132 dönümlük bir arazide yer almaktadır. Ayrıca Bradford, Greensburg ve Johnstown’da olan üç ayrı bölgesel kampüsü vardır.
Cambridge University Press, Cambridge Üniversitesi'ne bağlı faaliyet gösteren Cambridge, Birleşik Krallık merkezli yayınevidir. Kral VIII. Henry tarafından 1534'te kurulmuştur. Dünyanın ilk kurulan yayınevi ve Oxford University Press'in ardından en büyük ikinci yayınevi konumundadır.
Pierre ve Marie Curie Üniversitesi,, Fransa'nın başkenti Paris şehrinde, 2007-2017 yılları arasında UPMC olarak adlandırılan ve aynı zamanda Paris 6 olarak da bilinir, 1971'den 2017'ye kapanana kadar devlet araştırma üniversitesi. Üniversite, Paris 5. bölge'de yer alan Latin Mahallesi'ndeki Jussieu Kampüsü'nde bulunmaktadır.
Çin-Gürcistan ilişkileri, Çin ile Gürcistan arasındaki hem tarihî hem de günümüzdeki ilişkileri kapsar. Çin Halk Cumhuriyeti ile Gürcistan devletleri 9 Haziran 1992 tarihinde diplomatik ilişkiler kurdular. Bu zamandan beri iki ülke arasındaki ilişkiler giderek ilerlemiş ve ağırlıklı olarak ekonomik işbirliğine odaklanmıştır. Tiflis'te Çin'in bir büyükelçiliği ve Pekin'de Gürcistan'ın bir büyükelçiliği vardır. 2017 yılında Çin, Gürcistan'ın en büyük dördüncü ticaret ortağı ve Gürcü şarabının en büyük ikinci pazarı konumundaydı. Gürcistan "Tek Çin politikası" konusunda taahhüt göstermiştir ve Çin Cumhuriyeti'ni (Tayvan) tanımamaya ek olarak Çin Cumhuriyeti pasaportunu geçerli bir giriş belgesi olarak da tanımamaktadır. Çin ise Abhazya ile Güney Osetya devletlerini tanımayı reddederek Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek göstermiştir.
Georgia Eyalet Üniversitesi Atlanta, Georgia'da bulunan bir devlet araştırma üniversitesidir. 1913'te kurulan Georgia Eyalet Üniversitesi, Georgia Üniversite Sisteminin dört araştırma üniversitesinden biridir. Aynı zamanda Georgia eyaletine kayıtlı en büyük yüksek öğrenim kurumudur ve ana kampüsünde yaklaşık 33.000 lisans dahil olmak üzere yaklaşık 54.000 öğrenciden oluşan çeşitli çoğunluk-azınlık öğrenci nüfusuna sahip öğrenci sayısında ülkedeki ilk 10'da yer almaktadır.