Brezilya millî futbol takımı,, Brezilya'yı ulusal seviyede temsil eden erkek millî futbol takımıdır. Dünya'nın en başarılı millî futbol takımlarından biridir. Şu ana kadar yapılan bütün Dünya Kupalarına katılmış tek ülkedir. Katıldığı 21 Dünya Kupası'nda 5 şampiyonluğu vardır. Brezilya millî takımının lakabı "Seleçao" yani seçilmişlerdir. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya 2-1 yenilerek elenmişlerdir. Bu yüzden Brezilya Futbol Konfederasyonu Dunga'yı görevinden almıştır. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya karşısında uğradıkları 1-7'lik hezimet, ülke genelinde eylemlere neden olmuştur.
FIFA Dünya Kupası, uluslararası alanda futboldan sorumlu en üst düzey yönetim organı olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) üyesi ülkelerin erkek millî takımlarının katılabildiği uluslararası futbol turnuvası. 1930'daki ilk turnuvadan beri, II. Dünya Savaşı sebebiyle gerçekleştirilemeyen 1942 ve 1946 yılları dışında dört yılda bir düzenlenmektedir.
İsveç millî futbol takımı, İsveç'i uluslararası karşılaşmalarda temsil eden futbol takımı. İsveç millî futbol takımı 1958'de FIFA Dünya Kupası'nda Dünya İkincisi, 1950 ve 1994'te Dünya Üçüncüsü, 1938'de de Dünya Dördüncüsü olmayı başarmıştır.
Meksika millî futbol takımı, Meksika'yı uluslararası düzeyde temsil eden futbol takımıdır. Yeşil-Beyaz-Kırmızı renklere sahiptir. FIFA Dünya Kupası'na 13 kere katılmış olmasına rağmen çeyrek finalden ileriye gidememiştir. En golcü oyuncusu Jared Borgetti'dir. 2009 yılında Kuzey Amerika takımları arasında düzenlenen CONCACAF Altın Kupa'ı finalde ezeli rakibi ev sahibi ABD'yi 5-0'lık skorla hezimete uğratarak müzesine götüren Meksika, 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerine play-off oynayarak katılan Meksika, turnuvaya art arda 6. kez katılma hakkını elde etti. 1999′da FIFA Konfederasyonlar Kupası'nı kazanan Meksika, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda da U-23 seviyesinde altın madalyanın sahibi oldu.
İlk FIFA Dünya Kupası, dönemin FIFA Başkanı Jules Rimet'in onuruna Jules Rimet Kupası, 1930 yılında Uruguay'da 13 - 30 Temmuz tarihleri arasında 1929'da Barcelona Kongresi'nde alınan FIFA kararı çerçevesinde düzenlendi ve tüm maçlar başkent Montevideo'da oynandı. Uruguay'ın seçilmesinin ana sebeplerinden biri, Uruguay'ın futbolda 1928 Olimpiyat şampiyonu olmasıydı. Turnuvayı finalde Arjantin'i 4-2 yenen ev sahibi Uruguay şampiyon olarak tamamlamıştır.
Amerika Birleşik Devletleri millî futbol takımı, Amerika Birleşik Devletleri'ni futbolda uluslararası organizasyonlarda temsil eden takımdır. 2006 FIFA Dünya Kupası'na katılan takım grupta 1 puan alarak sonuncu olmuş ve elenmiştir. 2009 yılında Güney Afrika'da düzenlenen FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda B grubundan son maçına -5 averaj ve 0 puanla girerken herkes onlara elendi gözüyle bakıyordu. Ama yapılan son maçta Mısır'ı 3-0 yenmesiyle, Brezilya'nın da İtalya'yı 3-0 yenmesiyle, Mısır'ı 1 averajla geçerek yarı finale yükselmişlerdir. Yarı finalde İspanya'yı 2-0 yenmeyi başarır ve Romanya yenilgisinden sonra 35 maçtır yenilmeyen İspanya'yı mağlup eder ve İspanya'yı dünya rekorundan eder. Eğer İspanya bu maçını kazansaydı Brezilya'nın 35 maçlık yenilmezlik serisini egale etmiş olacaktı ve yenilmezlik serisini 36 maça çıkarmış olacaktı. Ayrıca İspanya üst üste 15 maçlık kazanma serisini de bu maçla sonlandırmış oldu. Bu galibiyetten sonra Amerika Birleşik Devletleri FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda finale yükselir. Finaldeki rakibi Brezilya'ya karşı 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 yenilerek FIFA Konfederasyonlar Kupası 2.si olmuşlardır. FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın en iyi kalecisi bu takımdan Tim Howard olmuştur. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere, Slovenya ve Cezayir ile birlikte C Grubunda mücadele eden ABD grubu İngiltere'nin önünde birinci sırada bitirerek 2. turda Gana'nın rakibi olmuş fakat Gana'ya 2-1 yenilerek kupaya ikinci turda veda etmiştir.
1950 FIFA Dünya Kupası, II. Dünya Savaşı nedeniyle ertelenen fakat 12 yıl aradan sonra tekrar faaliyete geçen Dünya Kupalarının dördüncüsü olan bu turnuva, Brezilya'da, 24 Haziran - 16 Temmuz 1950 tarihlerinde düzenlenmiştir. Brezilya, Temmuz 1946'da FIFA tarafından ev sahibi ülke olarak seçilmiştir. İlk defa Jules Rimet Kupası olarak adlandırılan kupayı, son maçta şampiyonluk için beraberliğin bile yettiği ev sahibi Brezilya'yı 2-1 ile yenen Uruguay tarihinde ikinci defa kazanmıştır. Turnuva grup usulü yapılmış ve kupayı kazanan takım final grubunda en çok puan kazanan takım olmuştur. Final maçı ayrıca, 174.000 civarı seyirciyle Dünya Kupası tarihinin en çok seyirci çeken maçı olarak rekor kırmıştır. İsveç turnuvayı 3. tamamlarken, İspanya da 4. oldu.
Doğan Babacan, Türk futbolcu ve hakem. FIFA Dünya Kupası finallerinde maç yönetmiş ilk Türk hakemdir.
2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası evsahipliğini Brezilya'nın yaptığı 9.FIFA Konfederasyonlar Kupası'dır. 2014 FIFA Dünya Kupası'nın girişi olarak kabul edilmektedir. Turnuva 15-30 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenmiştir. Turnuvanın son şampiyonu Brezilya'dır.
Cüneyt Çakır, Türk eski futbol hakemi ve sigortacı.
Graham Poll İngiliz eski futbol hakemi, köşe yazarı, futbol yorumcusu. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından hazırlanan listeye göre tarihteki en iyi 100 hakem arasında yer almaktadır. 26 yıl boyunca hakemlik yapan Poll, Premier Lig'in en önemli hakemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kariyeri boyunca toplamda 1544 maçta görev yapan Poll'ün son yönettiği maç, 28 Mayıs 2007'de, Derby County ile West Bromwich Albion arasında oynanan EFL Championship play-off finali oldu.
Dermot J. Gallagher, İrlandalı futbol hakemi. Premier Lig'de görev yapan Gallagher, Mayıs 2007'de hakemliği bıraktı. Şu anda futbol yorumculuğu yapmaktadır.
William Ling, İngiliz futbol hakemi.
Bu sayfa da, FIFA Dünya Kupası ve eleme maçlarında oluşmuş rekorlar listelenmektedir.
1950 FIFA Dünya Kupası finali ya da Uruguay - Brezilya maçı, Uruguay ile Brezilya millî takımları arasında yapılan final maçı niteliği taşıyan, 1950 FIFA Dünya Kupası kapsamında oynanan final grubunun son maçıdır. Maç öncesi Uruguay'dan 1 puan önde olmasından dolayı beraberliğin şampiyonluğunu ilan etmesi için yettiği Brezilya'nın, 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybetmesiyle Uruguay, Dünya Kupasını 2. kez müzesine götürmüştür.
FIFA Dünya Kupası, 1930'da başlayan ve dört yılda bir düzenlenen uluslararası futbol turnuvasıdır. Sadece Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) üyesi olan erkek millî futbol takımlarının katılabildiği turnuva, II. Dünya Savaşı nedeniyle 1942 ve 1946 yıllarında düzenlenememiştir. İlk dünya kupası turnuvası, 1930 yılında Güney Amerika ülkesi Uruguay'da düzenlendi ve turnuvanın şampiyonu, final maçında Arjantin'i 4–2 yenen Uruguay oldu. Son dünya kupası ise 2022 yılında Asya ve Orta Doğu ülkesi Katar'da yapıldı ve turnuvanın şampiyonu, final maçında Fransa'yı penaltılarla 4–2 yenen Arjantin oldu.
Juan Alberto "Pepe" Schiaffino Villano Uruguay asıllı ve İtalya vatandaşlığı da bulunan eski futbolcu ve teknik direktördür. Kariyerinin önemli kısmını Peñarol ve Milan takımlarında geçiren ve forvet pozisyonunda görev alan oyuncu İtalya ve Uruguay millî takımı formalarını giydi. Uruguay ile 1950 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan kadroda oynadı ve turnuvada 3 gol atarak ülkesinin kupaya ulaşmasında önemli rol oynadı.
Copa América 2015, 11 Haziran-4 Temmuz 2015 tarihleri arasında CONMEBOL tarafından kırk dördüncüsü Şili'de düzenlenmiş Güney Amerika futbol turnuvasıdır. 2015 Copa América, Şili'nin 1920, 1926, 1941, 1945, 1955 ve 1995'ten sonra yedinci kez ev sahipliği yaptığı turnuvadır. On Güney Amerika ekibi ile davet edilen Meksika ve Jamaika dahil on iki takım turnuvada mücadele etti. Kupayı finalde Arjantin'i seri penaltılarda 4-1 yenen ev sahibi Şili kazandı. Böylece Şili, Rusya'da düzenlenecek olan 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda Güney Amerika'yı temsil etmeye hak kazanmıştır.
Olegário Manuel Bartolo Faustino Benquerença, eski emekli Portekizli bir futbol hakemidir. 11 Mart 2009 itibarıyla, Şampiyonlar Ligi'nde 11, UEFA Kupası'nda 11 maçta hakemlik yapmıştır. Ayrıca 2006 FIFA Dünya Kupası, UEFA Euro 2008 ve 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde hakem olarak görev aldı.
FIFA Dünya Kupası, FIFA başkanı Jules Rimet'in uluslararası bir futbol turnuvası hazırlamaya karar verdikten sonra turnuva ilk kez 1930 yılında düzenlendi. 1930 yılındaki ilk turnuvaya on üç takım davet edildi. O yıldan itibaren yapılan Dünya Kupası turnuvaları zaman geçtikçe gelişti ve dünyadaki 200 takım arasından 32 takımın turnuva finallerine katıldığı şu anki kullanılan sisteme geçildi.