İçeriğe atla

Genesis Mining

Genesis Mining
TipPrivate
Endüstri
  • Cloud computing
  • Bitcoin mining
KuruluşŞubat 2014
Genel merkezi
Hizmet alanlarıDünya çapında
Web sitesigenesis-mining.com

Genesis Mining bitcoin mining kontratları satan ve dünya çapında en büyük bulut mining yapan şirketlerden birisidir. Bu şirket bitcoin topluluğunda yüksek oranda aktiftir ve dünya çapında şu ülkelerde ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde yapılan etkinliklerde boy göstermişlerdir: Paris, Yeni Zelanda, Los Angeles, New York ve Hong Kong.[1][2][3]

Şirketin tarihçesi

Genesis Mining şirketi kurucu üye olan 4 kişinin, etrafta bulunan dolandırıcı firmaların aksine insanlara güvenilir ve sağlam bir bulut mining yaptırabilecek bir şirket kurmak düşüncesiyle 2014 yılında şirketin kapılarını halka açmışlardır.[4] Halka açıldıktan sonra hem aktif coin madenciliği yapanlara hem de yeni kullanıcılara bulut mining hizmetleri sunmaya başlamışlardır.[5]

Servisleri ve şirketin amacı

Genesis Mining şirketinin amacı müşterilerine Bitcoin ve altcoinleri bulut kapasiteli bir mining farm kullanarak kazı yapmalarını sağlamaktır. Şirketin mining farmları şu ülkelerde yer almaktadır; İzlanda, Kanada ve Bosna.[6][7]

Şirket, scrypt ve sha256 kazı türleriyle servis vermektedir, Bu yöntemler ile kazılabilecek coinler;

A mining farm of Genesis Mining located in Iceland. The picture shows mainly Zeus scrypt miners.

Kaynakça

  1. ^ "How the "Impossible" Became the Future: A Talk with Genesis Mining's Marco Streng". CoinTelegraph. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  2. ^ "Genesis Mining – Examining The Largest Scrypt Cloudmining Provider". CryptoCoinsNews. 4 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  3. ^ "The magic of mining". The Economist. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  4. ^ "History of Genesis Mining". Cloud Mining directory. 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  5. ^ "Spondoolies-Tech and Genesis Team Up for Cloud Mining Service". CoinDesk. 17 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  6. ^ "Genesis-Mining : Start Mining For As Low As 14 Cents Per Kilohash – Bitcoin 2014 Interview". Digital Money Times. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 
  7. ^ "Genesis Mining: A Cloud Scrypt Mining Provider". Bitcoinist. 15 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2015. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bulut bilişim</span> internet tabanlı bilişim hizmeti

Bulut bilişim, bilgisayarlar ve diğer cihazlar için, istendiği zaman kullanılabilen ve kullanıcılar arasında paylaşılan bilgisayar kaynakları sağlayan, internet tabanlı bilişim hizmetlerinin genel adıdır. Bulut bilişim bu yönüyle bir ürün değil, hizmettir; temel kaynaktaki yazılım ve bilgilerin paylaşımı sağlanarak, mevcut bilişim hizmetinin; bilgisayarlar ve diğer aygıtlardan elektrik dağıtıcılarına benzer bir biçimde bilişim ağı üzerinden kullanılmasıdır.

<span class="mw-page-title-main">Bitcoin</span> kripto para birimi

Bitcoin, Satoshi Nakamoto adını kullanmış bilinmeyen bir kişi veya grup tarafından 2008'de icat edilmiş bir kripto paradır. 2009'da bir açık kaynak kodlu yazılım olarak piyasaya sürüldüğünde insanlar tarafından kullanılmaya başlandı. Herhangi bir merkez bankasına veya tek bir yöneticiye bağlı olmamasıyla da bilinen Bitcoin, aracılara ihtiyaç duyulmadan bitcoin ağında kullanıcıdan kullanıcıya transfer edilebilen, merkezi olmayan bir dijital para birimidir. İşlemler, kriptografi yoluyla düğümler tarafınca doğrulanır ve blok zinciri adı verilen halka açık bir ana deftere kaydedilir. El Salvador, 8 Haziran 2021 tarihinde senatodan geçen tasarı sayesinde Bitcoin’i resmi para birimi ilan etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Dogecoin</span> Doge logolu kripto para birimi

Dogecoin, anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilmiş bir kripto paradır. Dogecoin, logosunda ve isminde popüler bir internet meme'i olan ve Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpeği taşır. Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 6 Aralık 2013'te tanıtılan Dogecoin, hızlı bir şekilde kendi internet topluluğunu geliştirerek 28 Ocak 2021'de 5,4 milyar ABD Doları tutarında bir piyasa değerine ulaştı. 8 Mayıs 2021'de Dogecoin'in piyasa değeri 94 milyar ABD dolarını aşarak tarihinin en yüksek piyasa değerine ulaştı. 2 Şubat 2021 itibarıyla, r/dogecoin subreddit'inin toplam takipçi sayısı 781.000'e ulaşmıştır. Dogecoin Türkçeye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılır.

<span class="mw-page-title-main">Blok zinciri</span> sanal para aktarımlarının dağıtık olarak depolandığı veritabanı

Blok zinciri, blokzincir ya da özgün İngilizce tabiriyle blockchain, kriptografi kullanılarak bağlanan ve güvenli hale getirilen, bloklar adı verilen, sürekli büyüyen bir kayıt listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ethereum</span> Programlanabilir işlem fonksiyoneli ile halka açık blok zinciri platformu.

Ethereum, ERC-20 kod sistemi sayesinde birçok kripto para biriminin altyapısını oluşturan merkeziyetsiz ve açık kaynak kodlu bir blok zinciridir. Ethereum blok zincirinin kurumsal kripto para birimi ise Ether'dir. Ether, Bitcoin'den sonra en büyük piyasa değerine sahip sanal paradır.

<span class="mw-page-title-main">Kripto para</span> İşlemleri güvence altına almak ve mülkiyet transferini doğrulamak için defter üzerinde kriptografi kullanan dijital değişim aracı

Kripto para veya kısaca kripto, bir değişim aracı olarak çalışmak üzere, işlemleri güvence altına almak için matematiğin bir dalı olan kriptografi kullanılarak tasarlanmış bir dijital unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal dövizdir. Kripto varlıklar, merkezi elektronik para ve merkezi bankacılık sistemlerin aksine tümüyle merkeziyetsizlerdir. Her bir kripto para biriminin merkeziyetsizliği, umumi işlem veri tabanı olan dağıtık muhasebe defteri (ledger) olarak işlev gören bir blok zincirinden (Blockchain) gelmektedir.

Kripto para cüzdanı, internet üzerinde bir dijital para olarak kabul edilen Bitcoin ile hayatımızda yerini almıştır. Kripto para cüzdanları, halka açık ve özel anahtarları depolayan, kripto para transferine izin veren fiziksel, yazılım veya donanım araçlardır. Halka açık anahtar, tıpkı bankalar aracılığı ile verilen IBAN benzeri, kullanıcıların ödeme kabul etmek için kullanabileceği rakam ve sayılardan oluşan bir adrestir. Halka açık ve özel anahtarlar, blokzincir üzerinde bir kullanıcı hesap kimliğidir. Bu kimlik sayesinde kişiler P2P eşler arası iletişim sağlayarak birbirlerine dijital varlık (para) olarak bilinen Bitcoin vb. diğer kripto para transferlerini gerçekleştirebilir. Özel anahtar, yazılım cüzdanlar ve donanım cüzdanlar gibi farklı kripto para cüzdanı türlerinde depolanır. Bu cüzdanlar kullanıcının özel anahtarı ile blok zincir üzerinde transfer işlemlerini gerçekleştirmesini sağlar. Bitcoin ağında onaylanan transferleri geri çevirmek mümkün değildir. Ancak henüz madenciler tarafından onaylanmamış transferler daha yüksek transfer ücreti ile çifte harcama yapılarak geri çevrilebilir.

Monero (XMR), Nisan 2014'te oluşturulmuş, takas edilebilirlik ve merkeziyetsiziliğe odaklanan açık kaynaklı bir kripto paradır. Monero, herkesin işlem yayını ve gönderimi gerçekleştirebildiği lakin bu işlemlerin hiçbir dış gözlemci kaynak tarafından kaynak, miktar yahut hedef bakımından gözlemini yapamadığı perdelenmiş bir halka açık işlem kütüğü kullanır. Monero, yeni madeni paralar çıkarmak, ağları güvence altına almak ve işlemleri doğrulamak için madencileri teşvik eden bir İş Kanıtı mekanizması kullanır.

Puffin Browser, CloudMosa tarafından geliştirilen bir web tarayıcısıdır.

Diem, Amerikan sosyal medya şirketi Meta, Inc. tarafından önerilen izinli bir blok zinciritabanlı ödeme sistemidir. Plan ayrıca bir kripto para birimi olarak uygulanan özel bir para birimini de içermektedir.

BitLicense, şirketler için tasarlanmış yönetmelikler uyarınca New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYSDFS) tarafından sanal para faaliyetlerine ilişkin verilen bir işletme lisansı için kullanılan ortak terimdir. Yönetmelikler New York eyaleti veya bir New York sakini içeren faaliyetlerle sınırlıdır. New York Eyaleti'nde ikamet eden, iş yeri olan veya iş yapan kişiler bu düzenlemeler kapsamında New York sakini olarak kabul edilmektedir. Lisans, New York'un ilk Finansal Hizmetler Müfettişi Benjamin Lawsky tarafından Temmuz 2014'te tanıtıldı ve tasarlandı. İmtiyazlı kuruluşlar için bir BitLicense gerekmemektedir, bunun yerine NYDFS tarafından onaylanan sınırlı amaçlı güven sözleşmeleri yoluyla sanal para faaliyetlerine devam edebilmektedirler.

Circle, peer-to-peer bir ödeme teknolojisi şirketidir. Jeremy Allaire ve Sean Neville tarafından Ekim 2013'te kuruldu. Circle'ın mobil ödeme platformu Circle Pay, kullanıcıların geleneksel itibarî para birimlerini tutmalarına, göndermelerine ve almalarına olanak tanımaktadır. Eylül 2015'te Circle, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından verilen ilk BitLicense'ın sahibi oldu. Nisan 2016'da, İngiliz hükûmeti Circle'a ilk sanal para birimi lisansını verdi. Circle'ın merkezi Boston, Massachusetts'te bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Coinye</span>

Coinye, eski adıyla Coinye West, West'in projeyle hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen, Amerikalı hip hop sanatçısı Kanye West'e benzer bir figürün maskot olarak kullanılması sonucu ticari marka ihlali davasına karışan ve artık kullanılmayan scrypt tabanlı kripto para birimidir. Proje, West'in kendilerine karşı ticari marka ihlali davası açmasının ardından orijinal geliştiricileri tarafından terk edildi.

<span class="mw-page-title-main">Stellar (ödeme yöntemi)</span>

Stellar, herhangi bir para birimi çifti arasında sınır ötesi işlemlere izin veren itibari para transferleri için dijital para birimi için açık kaynaklı, merkezi olmayan bir protokoldür. Stellar protokolü, 501(c)3 kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Stellar Development Foundation tarafından desteklenmektedir.

Titcoin, aynı anda işlem yaparken farkı para birimlerinin çevrilmesi işlemleri için merkezi olmayan bir eşzamanlı ağda pornografi kullanan, kripto para cinsindeki dijital para birimidir. Titcoin, bitcoin kaynak kodunun, işlem hızlarını ve ağ karmaşıklığını büyük ölçüde artıran önemli yazılım değişiklikleriyle oluşturulmuş bir türevidir. Titcoin, para biriminin sahiplerinin kredi kartlarında görünen ödeme geçmişlerini suçlama korkusu olmadan yetişkinlere yönelik ürün ve hizmetler için ödeme yapmalarına izin vermek için özel olarak yetişkin eğlence endüstrisi için tasarlandı ve pazarlandı.

USD Coin (USDC), ABD dolarına sabitlenmiş; Ethereum, Stellar, Algorand, Solana, Tron ve Hedera Hashgarph sisteminde çalışan sabit kripto para birimidir. USD Coin, Circle tarafından kurulan ve kripto para borsası Coinbase ve Bitcoin madencilik şirketi Bitmain'den üyeleri içeren Centre adlı konsorsiyum tarafından yönetilmektedir.

Primecoin, Emek ispatı sistemini uygulayan asal sayı zincirlerini aramaya dayalı bir kripto para birimidir.

<span class="mw-page-title-main">Gridcoin</span> kripto para birimi

Gridcoin BOINC ağında gerçekleştirilen açık kaynaklı bir kripto para birimidir. bir dizi alanı kapsayan 30'dan fazla bilim projesine ev sahipliği yapan dağıtılmış bir bilgi işlem platformudur. 16 Ekim 2013'te Rob Halförd tarafından oluşturuldu. Gridcoin-Research uygulaması, Bitcoin ve Peercoin'in bir çatalı olarak oluşturuldu ve MIT Lisansı altında lisanslandı. Kullanıcı arayüzü için Qt 5'i kullanılıyor.

Yatırımcıların geleneksel para birimleri veya diğer dijital para birimleri gibi diğer varlıklar için kripto para birimleri ve dijital para birimleri ticareti yapmasına olanak tanıyan platformlardır. Borsalar, dijital para birimleri veya kripto para birimleri karşılığında kredi kartı ödemelerini, banka havalelerini veya diğer birçok ödeme şekillerini kabul edebilir. Bir kripto para borsası, genellikle alış-satış işlemleri için işlem komisyonu olarak alan veya eşleşen bir platform olarak sadece üyelik ücreti alan bir piyasa yapıcı olabilir.

<span class="mw-page-title-main">Bitcoin ATM</span>

Bitcoin ATM'leri, bir kişinin nakit veya banka kartı kullanarak Bitcoin ve diğer kripto paraları satın almasına izin veren makinelerdir. Bazı Bitcoin ATM'leri, hem Bitcoin satın alınmasını hem de Bitcoin'in nakit olarak satılmasını sağlayan çift yönlü işlem yapılabilmesine olanak tanır. Bitcoin ATM'leri, kullanıcıların makinede işlem yapabilmeleri için mevcut bir kripto para hesabına sahip olmaları gerektirir.