Vezirköprü Saat Kulesi, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan saat kulesi. 1908'de yapılan orijinal kulenin 1943 yılındaki deprem sırasında büyük oranda zarar görmesi üzerine orijinaline sadık kalınarak 1959 yılında yeniden dikilmiştir.
Aya Fotini Kilisesi, İzmir ilinin Konak ilçesinde artık var olmayan tarihî kilise. 1793 yılında tamamlanan kilise aynı zamanda metropolitlik merkeziydi. Kilisenin son piskoposu Hrisostomos Yunan İşgali sırasında öldürülmüş, kilisenin kendisi ise 1922 İzmir Yangını'nda yanarak harabeye dönmüş ve yıkılmıştır. Günümüzde İzmir'de aynı adı taşıyan modern Ortodoks kilisesinin aynı adı taşıması dışında bu yapıyla bir bağı yoktur.
Ayvalık Saat Kulesi, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde bulunan saat kulesi. Fevzipaşa Mahallesi'nide bulunan kule Agios Yannis Kilisesinin çan kulesi üzerinde yükselmektedir. 1870 yılında inşa edilen kule kare planlı çan kulesinin üzerinde yine kare planlı şekilde inşa edilmiştir.
Bozcaada Saat Kulesi, Çanakkale ilinin Bozcaada ilçesinde bulunan saat kulesi. Meryem Ana Kilisesinin çan kulesine 1897 saat eklenmesiyle oluşan yapı 28 metre yüksekliğindedir.
Burdur Saat Kulesi, Burdur ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. 1830 ya da 1836 yılında dikilen orijinal kule 1914 yılındaki deprem sırasında yıkılmış ve mevcut kule 1937 yılında aynı noktada yeniden inşa edilmiştir.
Büyükada Saat Kulesi, İstanbul ilinin Adalar ilçesine bağlı Büyükada'da bulunan saat kulesi. Meltem Cansever kulenin 1923 yılında dikildiğini belirtirken, Hakkı Acun 1912 yılında Bostancı İskelesi ile birlikte dikildiği tahmininde bulunmaktadır.
Çankırı Saat Kulesi, Çankırı ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Kulenin bulunduğu noktadaki ilk saat kulesi 1869 yılında yapılmış, 1901 yılında dikilen mevcut saat kulesi ise 1948 yılında bugün bulunduğu noktaya taşınmıştır. İlk saat kulesinin akıbeti belirsizdir.
Gerede Saat Kulesi, Bolu ilinin Gerede ilçesinde bulunan saat kulesi. Gerede Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan yapı 1882 yılında dikilmiştir. Çam ahşaptan imal edilen kule 12 metre yüksekliğindedir.
Gerze Saat Kulesi, Sinop ilinin Gerze ilçesinde bulunan saat kulesi. 1980 ile 1981 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen kule günümüzde ayakta olmamakla beraber kulenin bulunduğu noktada Gerze horozu maketi bulunmaktadır.
Göynük Saat Kulesi, Bolu ilinin Göynük ilçesinde bulunan saat kulesi. Kaymakam Hurşit Bey'in teşvikiyle Millî Mücadele anısına inşa edilen kule üç katlı ve sekizgen kaideli, altıgen gövdeli ve sivri kubbelidir. Ödüllü Akrebin Yolculuğu adlı filmin geçtiği mekân olan kule 2001 yılında farklı bir filmin çekimleri sırasında yanmış ve yenilenmiştir.
Gümüşhacıköy Saat Kulesi, Amasya ilinin Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan saat kulesi. 1900 yılında dikilen orijinal kule 1943 yılındaki deprem sırasında yıkılmış, 1948'de aynı yerde ahşap bir kule daha inşa edilmiş, 1971'de bu kule yol çalışmaları kapsamında yıkılarak bir kule daha inşa edilmişse de bu kule de yıkılmış ve 2009 yılında günümüzdeki kule dikilmiştir.
Hamidiye Saatli Çeşmesi, Diyarbakır ilinin Yenişehir ilçesinde bulunan çeşme. II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümü şerefine 1900 yılında Hamidiye Sanayi Mektebi ile birlikte yapıldığı düşünülen çeşmenin tam yapım tarihi belli değildir. Cumhuriyetin ilk yıllarında yıkıldığı tahmin edilmektedir.
Karabük Saat Kulesi, Karabük ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Kardemirin kuruluşunun 50. yılı şerefine dikilen ve 3 Nisan 1987'de tamamlanan kule çokgen gövdelidir.
Konya Saat Kulesi, Konya ilinin Karatay ilçesinde bulunan saat kulesi. Bizans İmparatorluğu döneminde şapel olarak inşa edilen ancak daha sonra mescide çevrilen yapının 1872 yılında saat kulesi olarak yenilenmesi ile oluşturulmuş, 1921 yılında yıkılmıştır.
Manisa Saat Kulesi, Manisa ilinin Şehzadeler ilçesinde bulunan saat kulesi. 1366'da yılında tamamlanan Manisa Ulu Camii'nin kuzey ana giriş kapısının çıkıntısı üzerine 1672'de eklenen saat ile oluşturulmuştur. 1672 tarihi doğru kabul edilirse Türkiye'deki ilk saat kulesidir. 1922 yılındaki büyük Manisa Yangını'ndan etkilenmemiştir. Cumhuriyet'e kadar sağlam olan saat yapısı sonraları tamamen yıkılmıştır.
Safranbolu Saat Kulesi, Karabük ilinin Safranbolu ilçesinde bulunan saat kulesi. 1797 yılında Anadolu'nun bilinen ilk saat kulesi olarak İzzet Mehmed Paşa tarafından yaptırılan kule 20 metre uzunluğundadır ve kare planlı olarak kesme taştan imal edilmiştir. Londra'dan getirtilen orijinal saati günümüzde hâlen çalışmaktadır.
Siirt Saat Kulesi, Siirt ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Siirt Ulu Camii'nin doğusunda yer alan ve Alaaddin Paşa tarafından 1905'te yaptırılan orijinal kule zamanla yıkılmış ve mevcut yapı 1975 yılında inşa edilmiştir.
Sivas Saat Kulesi, Sivas ilinin Merkez ilçesinde bulunan saat kulesi. Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tescil bilgileri ve İbrahim Olcaytu'ya göre 1803, Ömer Demirel'e göre 1814 yılında dikilen yapı günümüzde var olmamakla beraber 1944 yılında yıkılmıştır.
Sungurlu Saat Kulesi, Çorum ilinin Sungurlu ilçesinde bulunan saat kulesi. Meltem Cansever'e göre 1891 ya da 1892, Hakkı Acun'a göreyse 1891 yılında dikilen kule Yozgatlı Şakir Usta tarafından yapılmıştır. Yozgat Saat Kulesi ve Çorum Saat Kulesi'ne de emsal olan yapı 19 metre yüksekliğindedir.
Yenişehir Saat Kulesi, Bursa ilinin Yenişehir ilçesinde bulunan saat kulesi. 1906'da yapılan orijinal kulenin Yunan İşgali sırasında büyük oranda zarar görmesi üzerine 1936 yılında inşa edilmiştir.