Debian, 1993 yılında başlatılmış, Dünya'nın çeşitli bölgelerindeki gönüllüler tarafından hazırlanan; GNU/Hurd, GNU/Linux gibi farklı çekirdek seçeneklerine dayalı tamamen özgür bir Linux dağıtımıdır. En yaygın GNU/Linux dağıtımlarından biri konumundaki Debian, aynı zamanda Elive, Knoppix, Linux Mint, Mepis, Pardus, Parsix, Ubuntu, Peppermint OS ve Xandros gibi birçok GNU/Linux dağıtımına da kaynak teşkil etmekte ve Google başta olmak üzere iyi tanınan birçok Web sitesinde de tercih edilmektedir. Debian, farklı işletim sistemi çekirdekleriyle birlikte AMD64, ARM, DEC Alpha, i386, IA-64, PowerPC, SPARC, MIPS, HPPA, S390 gibi çok sayıda donanım platformunda da çalışabilmektedir. Desteklediği donanım ve çekirdek zenginliğinin yanı sıra Debian'ı diğer dağıtımlara nispetle özgün kılan en önemli husus, dağıtım kapsamındaki yazılımların bütünüyle özgür lisans şartlarına sahip olması, yazılım özgürlüğünü denetlemek ve sürekli kılmaya yönelik bir Debian Sosyal Sözleşmesi'nin bulunmasıdır.
Linux dağıtımı ; Linux çekirdeği, GNU araçları ve bir masaüstü ortamının bir araya gelmesiyle, bu birlikteliği sürdürülebilir şekilde yönetecek bir yapılandırma araçları seti, yazılım güncelleme araçları vb. ile oluşturularak tam teşekküllü bir işletim sistemi haline gelen uygulamalar bütününü ifade eder.
.va, Vatikan devletinin internet ülke üst seviye alan adıdır. Vatikan İnternet Servisi tarafından yönetilir. Ekim 2024 itibarıyla sadece 464 web sitesi barındırır.
dpkg, Debian paket yönetim sisteminin temelini oluşturan yazılımdır. dpkg
.deb paketlerini yüklemeye, silmeye ve onlar hakkında bilgi toplamaya yarar.
Nexenta OS OpenSolaris projesi ile Oracle firmasının Solaris'in kaynak kodlarını açmasından sonra ortaya çıkan OpenSolaris dağıtımıdır. Nexenta OS, Solaris (SunOS) çekirdeğine sahiptir.
Yakacık Çarşı, İstanbul ilinin Anadolu Yakası'nda bulunan Kartal ilçesine bağlı 20 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında Ortamahalle, Yakacık Yeni ve Gümüşpınar mahalleleriyle komşudur.
Vizeden muaf olan ülkelerden birinden gelinmediği sürece Libya ziyaretçileri Libya dış temsilciliklerinden birinden veya internet üzerinden vize almaları gerekmektedir.
Paket yönetim sistemi ya da paket yöneticisi; yazılım paketlerinin ve kütüphanelerinin kurulum, güncelleme, konfigürasyon, kaldırılması işlemlerinin tutarlı ve stabil bir şekilde yürütülmesini sağlayan olan sistemlerdir. Tipik olarak paket ve kütüphanelerin hangi versiyonunun kurulduğunu ve birbirlerine olan bağımlılıklarını da hesaba katarlar. Modern paket yöneticilerinin birçoğu merkezi bir kaynaktan yazılım ve kütüphanelerin indirilip yüklenmesi işlevine sahiptirler.
Linux-libre, Linux çekirdeğinin değiştirilmiş sürümlerinden sağlanan bir GNU paketi ve işletim sistemi çekirdeğidir. Bu tasarının hedefi kaynak kodu olmayan, kod şaşırtması bulunan ve özgür olmayan her yazılımın Linux çekirdeğinden çıkarılmasıdır.
CMake, derleyiciden bağımsız olarak, yazılım inşası otomasyonu, testi, paketleme ve yüklenmesi için kullanılan çapraz-platform ve açık kaynak kodlu yazılımdır. Çoklu kütüphane kullanan uygulamaları ve dizin hiyerarşisini destekler. CMake bir inşa yazılımı değildir, kodu build etmez, onun yerine yerli inşa sistemlerinin ihtiyacı olan şeyi, inşa betiklerini oluşturur. Apple Xcode, Make, Microsoft Visual Studio, Ninja gibi yerli (native) inşa ortamlarıyla birlikte kullanılır. Kullanılması için yalnızca bir C++ derleyicisi yeterlidir.
Sumatra PDF, aşağıdakileri içeren birçok belge biçimini destekleyen ücretsiz ve açık kaynaklı bir belge görüntüleyicisidir.
2021-22 UEFA Avrupa Ligi grup aşaması 8 gruptaki 32 takımdan oluşan, 12 takımın direkt katıldığı, Avrupa Ligi play-off turunun 10 kazananı ve Şampiyonlar liginden elenerek gelen 10 takımın katıldığı bir aşamadır. Gruplarını ilk sırada bitiren 8 takım son 16 turuna, 2. sırada tamamlayan 8 takım eleme aşaması play-off turuna ve 3. sırada tamamlayan 8 takım Konferans Ligi eleme aşaması play-off turuna katılacaktır. Maçlar 16 Eylül - 9 Aralık 2021 tarihleri arasında oynanacaktır.
Zathura, özgür, eklenti tabanlı bir belge görüntüleyicidir. Eklentiler PDF, PostScript ve DjVu için mevcuttur. Hafif olması vi benzeri tuş bağlamalarıyla kontrol edilmesi için yazılmıştır. Zathura'nın özelleştirilebilirliği, onu birçok Linux kullanıcısı tarafından çok sevilir hale getirmektedir.
Ark, KDE tarafından geliştirilen ve KDE Uygulamaları yazılım paketi içinde yer alan bir dosya arşivleyici ve sıkıştırıcıdır. Zip, 7z, rar, lha ve tar dahil olmak üzere, çeşitli yaygın arşiv ve sıkıştırma formatlarını destekler.
Suriye vatandaşları için vize uygulamaları, diğer devletlerin yetkilileri tarafından Suriye vatandaşlarına uygulanan idari giriş kısıtlamalarıdır. 1 Ekim 2019 itibarıyla, Suriye vatandaşlarının 28 ülke ve bölgeye vizesiz veya varışta vize erişimi vardı ve Henley Pasaport Endeksi'ne göre seyahat özgürlüğü açısından Suriye pasaportu 110. sırada yer alır.
Yazılı, Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesine bağlı bir köydür.
Remmina, POSIX tabanlı bilgisayar işletim sistemleri için bir uzak masaüstü istemcisidir. RDP, VNC, NX, XDMCP, SPICE, X2Go ve SSH protokollerini destekler ve temel olarak FreeRDP'yi kullanır.
Homebrew, Apple'ın işletim sistemi macOS ve Linux için geliştirilmiş, yazılım kurulumunu basitleştiren ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım paketi yönetim sistemidir. Ad, kullanıcının zevkine bağlı olarak Mac'te yazılım oluşturma fikrini önermeyi amaçlamaktadır. Başlangıçta Max Howell tarafından yazılan paket yöneticisi, Ruby on Rails topluluğunda popülerlik kazandı ve genişletilebilirliği için övgü aldı. Homebrew, kullanım kolaylığı ve komut satırı arayüzüne entegrasyonu için önerilmiştir. Homebrew, Software Freedom Conservancy'nin kar amacı gütmeyen bir proje üyesidir ve tamamen ücretsiz gönüllüler tarafından yürütülmektedir.
Pop OS, bilgisayar üreticisi System76 firması tarafından geliştirilen, Ubuntu tabanlı özgür ve açık kaynaklı bir Linux dağıtımıdır. Grafik kullanıcı arayüzü olarak yine System76 tarafından geliştirilen COSMIC masaüstü ortamını kullanmaktadır. Pop! _OS'un hedef kitlesi; bilgisayarı keşfetme ve yaratma aracı olarak kullanan STEM ve yaratıcı profesyoneller olarak belirlenmiştir.
Yemen vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları, diğer devlet otoriteleri tarafından Yemen vatandaşlarına uygulanan idari giriş kısıtlamalarıdır. 2 Temmuz 2019 itibarıyla, Yemen vatandaşları 33 ülkeye vizesiz veya varışta vize erişimine sahipti ve Henley Pasaport Endeksi'ne göre Yemen pasaportu seyahat özgürlüğü açısından 104. sırada yer aldı.