
Olimpiyat Oyunları veya kısaca Olimpiyatlar, Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olmak üzere iki ayrı kategoride, dört yılda bir düzenlenen uluslararası çok sporlu etkinlik. 200'ün üzerinde ülkeyi temsil eden sporcuların katıldığı etkinlikler, dünyanın en kapsamlı spor etkinliği konumundadır.

Okçuluk, kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalıdır. Eski zamanlarda avlanmak, saldırmak vb. amaçlarla kullanılıyordu. Bu yay ve oklar basit bir yapıya sahiptir. Okçuluk ilk kez 1904 Yaz Olimpiyatları'nda olimpik programa alınmış, 1972'den beri aralıksız olarak programlarda yer almaktadır. Bu branşta ilk dönemlerde Fransa, Belçika ve Büyük Britanya söz sahibiyken, daha sonraki dönemlerde ABD, Rusya, İskandinav ülkeleri, İtalya ve Kore bu ülkeleri izlemiştir. 1931'de kurulan ve hâlen 140 ülkenin üye olduğu Uluslararası Okçuluk Federasyonu okçuluk dalında en büyük otoritedir.

Uluslararası Voleybol Federasyonu, dünya voleybolunu yönetmek ve geliştirmek amacıyla ulusal federasyonların bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Merkezi İsviçre'nin Lozan (Lausanne) kentindedir. Başkanı Wei Jizhong'dır.

Gizem Girişmen, Türk engelli okçu.
Uluslararası İstanbul Bale Yarışması, İstanbul'da 2008 yılından itibaren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından iki yılda bir organize edilmiş uluslararası bir dans yarışmasıdır.

Türk okçuluğu, Türklerde okçuluğun ve özellikle atlı okçuluğun önemi tarih öncesi zamanlara kadar uzanır. Yaklaşık MÖ 5000'den itibaren Altay ve Tanrı Dağları çevresinde ortaya çıkan, daha sonra da İç Asya’ya tamamen egemen olan "Atlı Bozkır Kültüründe" atlara ve okçuluğa büyük önem verilmektedir. Tarihteki Türk atlı okçuları, dört nala giderken eyer üstünde dönüp arkaya ok atarak hedefe tam isabet ettirme ustalıklarıyla tanınmışlardır. Uluslararası literatürde "Part Vuruşu" olarak isimlendirilen at üzerinde geriye doğru yapılan ok atışının en başarılı ve en ünlü uygulayıcıları Türkler olmuşlardır. Türk kahramanı Tarkanların tolgalarına şahin tüyü takma hakkı yalnızca Part atışını başarılı bir şekilde uygulayabilenlerine verilmiştir. Vur-kaç, sahte geri çekilme ve düşmanın etrafını sarma gibi taktikler Türk atlı okçularının kullandığı ve birçok zaferde kilit rol oynayan taktiklerdir. Türk destanlarından Oğuz Kağan Destanı'nda ok ve yay, sembolik anlamlarla yer almaktadır. Türk kültürünün geçmişinde okçuluk geniş bir alanda öneme sahip olmuştur. Orta Asya'da geçim kaynağı ve askerî tatbikat niteliği olan sürek avları, Türk atlı okçuluğunun gelişmesini sağlamış; Türkler bu becerilerini Orta Asya'dan Anadolu'ya taşımışlardır. Savaşçılık, avcılık, sporculuk gibi alanların dışında sosyal alanda da okçuluk önem teşkil etmiştir. Örneğin askeri bayramlarda, dinsel törenlerde çeşitli sportif okçuluk yarışmaları toplumsal hayatta yer almıştır. Avrasya coğrafyasında göçebe yaşayan Türklerin ok ve yay yapımında kullanılan özel malzeme ve teknikleri gizli bir şekilde usta-çırak yoluyla nesilden nesle aktarması, teknolojik fark sayesinde yerleşik halklara karşı Türklere üstünlük sağlamış ve silah üreticisiyle ailesine sosyal yaşamda seçkinlik kazandırmıştır.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Türkiye' de geleneksel spor dalı olarak kabul edilen ve geçmişi 5000 yılı aşkın kadim Türk Medeniyetlerinden, Selçuklu ve Osmanlı'da yaygın olarak icra edilen Atlı Cirit, Rahvan binicilik, Aba Güreşi ,Şalvar Güreşi, Geleneksel Kızak, Atlı Kızak ve Kökbörü spor dallarını barındıran ve 1996 yılında kurulmuş bir spor federasyonudur. Her yıl Türkiye'nin 50 farklı ilinde geleneksel sporları halk ile buluşturmaktadır.

Aybüke Gümrükçü,, Türk okçu.

Yasemin Ecem Anagöz, Türk okçu.

Dünya Göçebe Oyunları, Orta Asya'daki geleneksel sporların ve Türk kültürü'nün yaşatılması amacıyla düzenlenen uluslararası yarışmadır. Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun ana paydaş olarak katkıda bulunduğu organizasyon; 2012'de Bişkek'te gerçekleşen 2. Türk Keneşi Zirvesi'nde Kırgızistan'ın önerisiyle ilk kez 2014'te gerçekleşmiştir. Katılan ülkeler: Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Tacikistan ve Rusya, Afganistan, Filipinler ve Amerika Birleşik Devletleri.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali, 1964'te başlayan Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 53.'sü. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen festival, 16 Ekim ve 23 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Festivalin bu yılki jüri başkanlığını yönetmen, senarist ve yapımcı Semih Kaplanoğlu yaptı. Jüri üyeleri arasında ise oyuncu Mehmet Özgür, Altın Portakallı oyuncu Beste Bereket, Duvara Karşı, Üç Maymun ve Mustang gibi filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan casting direktörü Harika Uygur, aralarında Faize Hücum, Bir Avuç Cennet ve Ağır Roman'ın da bulunduğu filmlerin yapımcısı Sabahattin Çetin, müzisyen Orhan Topçuoğlu ve Tromsø Uluslararası Film Festivali’nin direktörü Martha Otte yer aldı. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması bölümün jüri başkanlığını ise İngiliz film yönetmeni Hugh Hudson yaptı.

2018 Asya Oyunları'nda okçuluk müsabakaları, 22-28 Ağustos 2018 tarihlerinde Endonezya'nın Cakarta kentindeki Gelora Bung Karno Spor Tesisleri'nde düzenlenmiştir. Sporcular sekiz kategoride madalya mücadelesi verdi.

Buket Öztürk, Türk bocce oyuncusudur. Çekirgespor'da oynamakta olan sporcunun; Dünya Şampiyonası'nda ikişer altın ve gümüş, Dünya Kupası ile Akdeniz Oyunları'nda birer altın, Avrupa Şampiyonası'nda ise birer altın ve gümüş madalyası bulunmaktadır.

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK), milletlere mâl olmuş geleneksel sporların ve oyunların yeniden canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşması için çalışan bir kurumdur. Konfederasyon, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınmamaktadır.
Dünya Etnospor Konfederasyonu, 2016 yılından bu yana her yıl onlarca ülkeden yüzbinlerce ziyaretçinin katılımı ile İstanbul’da Etnospor Kültür Festivali düzenlemektedir. Geleneksel sporlar ve oyunlar kapsamında dünyanın en geniş̧ katılımlı festivali olan Etnospor Kültür Festivali, geleneksel spor müsabakalarının yanı sıra tarihi el sanatları atölyelerinden geleneksel lezzetlere, sanatsal gösterilerden geleneksel ritüellerin sergilenmesine kadar birçok aktiviteye sahne olmaktadır. Farklı milletlerden pek çok katılımcının olduğu festivalde katılımcı ülkeler kültürel ve sportif etkinliklerini sergileme fırsatı bulmaktadır.
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından her sene düzenlenen "Geleneksel Sporlar İhyası" adı altında katılımcı ülkelerden akademisyenler, bakanlar, devlet yetkilileri ve federasyon temsilcilerinin katılımı ile "Uluslararası Etnospor Forumu" düzenlenmektedir. Dünya Etnospor Konfederasyonu bünyesinde bulunan kurumların faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlenen forum, 2018 yılında ilk olarak Antalya'da düzenlenmiştir. Uluslararası Etnospor Forumu, geleneksel sporların ve oyunların belirlenen hedeflerini gerçekleştirmek için istişare, iş birliği ve kolektif akıl platformu görevi görmektedir.
Etnospor, geleneksel kültürlerin muhafaza edildiği etnik kimliklere ait çok sayıda ögeyi bünyesinde bulunduran spor aktivitelerinin genel bir tanımıdır. Aba Güreşi, Pato, Ssierum, Tent Pegging, Aşık Oyunları, Yabusame, Atlı Cirit, Atlı Okçuluk, Kökbörü, Kuşak Güreşi, Mangala, Mas Güreşi, Şalvar Güreşi, Yağlı Güreş ve Yaya Okçuluğu etnosporlara örnek verilebilecek oyun ve sporlardandır.

2020 Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası, 2 Şubat 2020 tarihinde Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir şalvar güreşi yarışmasıdır.

2021 İslami Dayanışma Oyunları'nda okçuluk, 14-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında Türkiye'nin Konya kentinde Saraçoğlu Spor Kompleksi, Okçuluk Sahası'nda düzenlenen bir okçuluk yarışmasıdır. Yarışmanın sıralama atışları klasik (recurve) yaylarda 720 round 70 m. makaralı (Compound) yaylarda 720 round 50 m. Atışları olarak yapılmıştır. Klasik (recurve) makaralı (compound) yaylarda sıralama atışlarına göre ilk 16 sırada yer alan erkek ve kadın takımlar, takım elemelerine ve finallerine katıldı. Klasik (recurve) yaylarda takım elemeleri ve finallerinde set sistemi, makaralı yaylarda ise 5 seri üzerinden toplam puan sistemi uygulandı. Geleneksel Türk Okçuluğu müsabakaları, 15-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında Saraçoğlu Spor Tesisleri'nde düzenlenmiştir. Para Okçuluk müsabakaları, 9-13 Ağustos tarihleri arasında Saraçoğlu Spor Tesisleri'nde düzenlenmiştir.

2022 Dünya Göçebe Oyunları, Dünya Göçebe Oyunları Komitesi tarafından 29 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında 4.kez Türkiye'nin İznik kentinde 37 sporun yer aldığı oyunlarda düzenlendi.