
Artık yıl, Miladî takvimde 365 yerine 366 günü olan yıl. Bu fazladan gün, normalde 28 gün olan Şubat ayına 29 Şubat'ın eklenmesi ile elde edilir. Dört yılda bir yapılan bu uygulamanın nedeni Dünya'nın Güneş çevresinde dönme süresinin, Güneş'in aynı meridyenden iki kez geçişi arasındaki ortalama zamanın (gün) tam katı olmamasıdır. Bir astronomik yıl yaklaşık olarak 365,242 gün olmasına rağmen normal bir takvim yılı 365 gündür.

Işık yılı, astronomide uzaklıkları ifade etmek için kullanılan ve yaklaşık 9,46 trilyon kilometreye (9,46×1012 km) karşılık gelen uzunluk birimi. Uluslararası Astronomi Birliğinin (IAU) tanımına göre bir ışık yılı, ışığın bir Jülyen yılında (365,25 gün) boşlukta kat ettiği mesafedir. İçinde "yıl" sözcüğü geçtiği için bazen hatalı olarak zaman birimi gibi algınsa da zaman birimi değildir.

Gdańsk, Polonya'da bulunan bir şehirdir.

Astronomik birim veya Astronomi birimi, kabaca Dünya'dan Güneş'e olan mesafe olarak kabul edilen bir uzunluk birimidir. Dünya'nın Güneş'e olan mesafesi değişmekle beraber yaklaşık olarak 150 milyar metre veya 8,3 ışık dakikasına eşittir. Astronomik birim, genellikle Güneş Sistemi veya diğer yıldız sistemleri içindeki uzaklıkların ölçümünde kullanılır.

Vistül, Polonya'nın en uzun nehridir. 1.047 kilometre uzunluğundadır ve suladığı alan 194.424 km²dir. Nehir kaynağını 1.220 metre yükseklikte Barania Góra'dan alır ve Kraków, Sandomierz, Varşova, Płock, Włocławek, Toruń, Świecie, Tczew, Gdańsk ve Annopol gibi önemli şehirlerden geçip, Baltık Denizi'nde delta yaparak sularını Vistül Lagünü ve Gdańsk Körfezi'ne boşaltır.
Astronomi'de, bir devir veya referans dönemi, zamanla değişen bir astronomik miktar için referans noktası olarak kullanılan bir an zamandır. Bir gök cisminin gökyüzü koordinat sistemi veya yörünge öğeleri için yararlıdır, çünkü bunlar pertürbasyonlar'a tabidir ve zamanla değişir. Bu zamanla değişen astronomik miktarlar, örneğin, bir cismin ortalama boylam veya bir cisme göre Ortalama ayrıklık, yörüngesinin referans düzlemi ‘ne göre düğümünü, yeröte’sinin yönü veya yörüngesinin günötesi veya yörüngesinin ana eksen büyüklüğünü içerebilir.

Güneş kütlesi; astronomide diğer yıldızların, yıldız kümesinin, bulutsuların ve gök adaların kütlelerini belirtmede kullanılan, kütlesi yaklaşık 2×1030 kg olan standart bir kütle birimidir. Bu birim için Güneş kütlesi ölçek olarak düşünülmüştür. Yaklaşık iki nonilyon kilograma eşittir:


Uzay sondası, Dünya'nın çekim alanından kurtulup, Ay'a, diğer gökcisimlerine, gezegenler arası ya da galaksiler arası uzay boşluğuna gönderilerek veri toplamaya yarayan robotik uzay aracı ve bu aracın yerine getirdiği göreve verilen addır. Halihazırda etkin durumda yaklaşık 20 uzay sondası görev yapmaktadır. Şu an uzayda sondası bulunan ülkeler ve birlikler, Rusya, Ukrayna, ABD, AB, Japonya, Hindistan ve Çin'dir.

Japonya Standart Zamanı ya da JST, Japonya'nın standart zaman dilimidir. UTC'den 9 saat ileride olan zamanda herhangi bir yaz saati uygulaması bulunmamaktadır. Japonya Standart Zamanı Kore Standart Saati, Doğu Endonezya Standart Zamanı ve Yakut Zamanı'na eşittir. II. Dünya Savaşı sırasında Tokyo Standart Zamanı olarak adlandırılmıştır.

Saat, zamanı ölçmeye yarayan alettir. İki farklı zaman arasındaki farkı insanlar tarafından oluşturulan ölçüler dahilinde ölçmeyi sağlar. Saatin rakamları arasındaki açılar 30 derecedir.
Lechia Gdańsk, Polonya'nın en üst düzey futbol ligi olan Ekstraklasa'da yer alan bir futbol kulübü.

Janusz Bogdan Kupcewicz, Polonyalı eski millî futbolcudur.

Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+3 zamanı kullanılmaktadır. Geçmişte kullanılan yaz saati uygulamasına 8 Eylül 2016'da son verilmiş, kışın da yaz saati kullanılacak şekilde ülkenin resmî saati UTC+2'den UTC+3'e sabitlenmiştir.

21 Ocak 2015'te Gdansk Teknik Üniversitesi senatosu tarafından "Geçmiş bilgeliktir, gelecek ise mücadeledir" sloganıyla eğitim vermektedir.

Astraryum, ayrıca diğer adıyla planetaryum, astronomik cisimlerin döngüsel niteliğini mekanik olarak temsil eden astronomik saat.

Prag Astronomik Saati, Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan bir Orta Çağ astronomik saatidir. Eski Kent Meydanı'ndaki Eski Belediye Sarayı'nın güney duvarında bulunmaktadır. İlk kez 1410 yılında yapılmış olup dünyanın en eski üçüncü astronomik saatidir. Üst tarafında her saat başı saatin sağ kısmındaki heykellerden biri olan İskelet heykelinin elindeki kum saatini çevirmesiyle başlayan gösteride yukarıda açılan pencerelerden İsa'nın 12 Havarisi geçiş yapar.

Eski Kent Meydanı, Çekya'nın başkenti Prag'ın Eski Kent semtinde bulunan bir tarihi meydandır. Meydan, Vaclav Meydanı ile Karl Köprüsü'nün arasında yer almaktadır.
Karasal Zaman, Dünya yüzeyinden yapılan astronomik gözlemlerin zaman ölçümleri için Uluslararası Astronomi Birliği tarafından tanımlanan modern bir astronomik zaman terimi.

Münster astronomik saati, Almanya Münster'deki Münster Katedrali'ndeki astronomik bir saattir.

Besançon astronomik saati, Besançon Katedrali'nde yer almaktadır. Auguste-Lucien Vérité tarafından 1858 ile 1863 yılları arasında Besançon'un mevcut astronomik saat kulesi için tasarlandı ve inşa edildi. Vérité'nin saati Bernardin'in 1850'lerde inşa ettiği ve tatmin edici olmayan daha eski bir saatin yerini aldı. Besançon'un saati Strasbourg, Lyon ve Beauvais'dekilerden farklıdır. Saat, Mesih'in Dirilişinin günün her saniyesinin insanın ve dünyanın varlığını dönüştürdüğü teolojik kavramı ifade etmek içindir.