T4 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Topkapı son istasyonu ise Mescid-i Selam olan ve 22 istasyondan oluşan 15,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.
T1 Tramvay Hattı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, ilk istasyonu Kabataş son istasyonu ise Bağcılar olan ve 31 istasyondan oluşan 19,3 km uzunluğundaki tramvay hattıdır.
Zeytinburnu Aktarma Merkezi, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda, Bakırköy'ün Osmaniye Mahallesi'nde yer alan ve metro, tramvay, metrobüs istasyonları ile İETT otobüs duraklarını kapsayan ve hatlar arasında aktarma imkanı sağlayan aktarma merkezidir. D.100 Zeytinburnu Kavşağı'na olan yakınlığı sebebiyle bu isimle adlandırılmıştır.
Türkiye'nin İzmir ilinde hizmet veren İZBAN'ın kırk bir istasyonu vardır. İstasyonların tamamı engelli erişimine uygundur. Alaybey, Karşıyaka, Nergiz ve Şirinyer istasyonları yer altında, diğer istasyonlar ise hemzemindir. Adnan Menderes Havalimanı istasyonundan Adnan Menderes Havalimanı'na; Adnan Menderes Havalimanı, Cumaovası, Çiğli, Gaziemir, Menemen, Sağlık, Selçuk, Torbalı, Tepeköy istasyonlarından Anahat ve Bölgesel trenlere; Halkapınar ve Hilal istasyonlarından İzmir Metrosu'na; Alaybey, Alsancak, Halkapınar ve Mavişehir istasyonlarından ise İzmir Tramvayı'na aktarma yapılabilmektedir.
T1 Kent Meydanı-Heykel, Bursa'daki tramvay hatlarından biridir. Hatta 16 istasyon bulunmaktadır. T1 Tramvay Hattında 12 Ekim 2013 tarihinde yolculu tramvay işletimi başlamıştır. 07:00-23:00 saatleri arasında işletim yapılan hatta 15 istasyon bulunmaktadır. İşletimde Bursa’ da Durmazlar Makine tarafından üretilen İpekböceği tramvayları kullanılmaktadır. Osmangazi ve Demirtaşpaşa istasyonlarından BursaRay aktarması yapılabilmektedir. Kayhan istasyonundan T3 hattına ve Osmangazi istasyonundan T2 hattına aktarma yapılabilmektedir.
Türkiye'nin İstanbul ve Kocaeli illerinde hizmet veren Marmaray'ın kırk üç istasyonu vardır. Otuz sekiz tanesi İstanbul'da, beş tanesi Kocaeli'de yer alan istasyonların tamamı engelli erişimine uygundur. Sirkeci, Üsküdar ve Yenikapı istasyonları yer altında, diğer istasyonlar ise hemzemindir. Bakırköy, Bostancı, Gebze, Halkalı, Pendik ve Söğütlüçeşme istasyonlarından YHT, Uluslararası, Anahat, Bölgesel ve Banliyö trenlerine; Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar ve Yenikapı istasyonlarından İstanbul Metrosu'na; Sirkeci istasyonundan İstanbul Tramvayı'na, Küçükçekmece ve Söğütlüçeşme istasyonlarından metrobüslere; Yenikapı istasyonundan ise İDO feribotlarına aktarma yapılabilmektedir.
Yusufpaşa Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T1 Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1992'de hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Fatih'in Molla Gürani Mahallesi ile Haseki Sultan Mahallesi arasında yer almaktadır.
Karaköy Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T1 Tramvay Hattı'nda yer alan ve 30 Ocak 2005'te hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Arapcami Mahallesi ile Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi arasında yer almaktadır.
Şehitlik Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayının T4 hattında yer alan ve 17 Eylül 2007 tarihinde hizmete giren tramvay istasyonudur.
İskele Camii Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'nda yer alan ve 1 Kasım 2003'te hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Kadıköy'ün Caferağa Mahallesi'nde Albay Faik Sözdener Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Ayvansaray Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T5 hattı'nda yer alan ve 1 Ocak 2021'de hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur.
Türkiye'nin İstanbul ilinde hizmet veren İstanbul Tramvayı ve İstanbul nostaljik tramvayı'nın toplam 81 istasyonu vardır. T2 ve T3 nostaljik tramvay hatları ile T4 hattının Cumhuriyet Mahallesi istasyonu hariç istasyonların tamamı engelli erişimine uygundur.
Tünel Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T2 Nostaljik Tramvay Hattı'nda yer alan ve 29 Aralık 1990'da hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Beyoğlu'nun Asmalı Mescit Mahallesi ile Şahkulu Mahallesi arasında İstiklal Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Kadıköy İDO Tramvay İstasyonu, İstanbul nostaljik tramvayı'nın T3 Nostaljik Ring Tramvay Hattı'nda yer alan ve 1 Kasım 2003'te hizmete giren hemzemin platformsuz tramvay istasyonudur. Kadıköy'ün Caferağa Mahallesi'nde Rıhtım Sokak üzerinde yer almaktadır.
Bağcılar Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T1 Tramvay Hattı'nda yer alan ve 14 Eylül 2006'da hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Bağcılar'ın Merkez Mahallesi'nde yer almaktadır.
Aksaray Tramvay İstasyonu, İstanbul Tramvayı'nın T1 Tramvay Hattı'nda yer alan ve 13 Haziran 1992'de hizmete giren hemzemin tramvay istasyonudur. Fatih'in Kemalpaşa Mahallesi ile Mesihpaşa Mahallesi arasında yer almaktadır.
Türkiye'nin İstanbul ilinde hizmet veren İstanbul Füniküleri'nin toplam 8 istasyonu vardır. İstasyonların tamamı engelli erişimine uygundur.
Gaziray, Gaziantep ilinde hizmet veren banliyö treni sistemidir. Başpınar – Taşlıca arasında 25,532 kilometre (15,865 mi) uzunluğundaki banliyö hattında 16 istasyon bulunmaktadır. Gaziray'da yolcu taşımacılığı 5 Kasım 2022'de başlamıştır.
Türkiye'nin İzmir ilinde hizmet veren İzmir Tramvayı'nın kırk yedi istasyonu vardır. İstasyonların tamamı engelli erişimine uygundur. Alaybey, Alsancak Gar, Halkapınar, Karşıyaka İskele ve Semra Aksu istasyonlarından İZBAN'a; Fahrettin Altay, Konak İskele, Gazi Bulvarı ve Halkapınar istasyonlarından İzmir Metrosu'na; Bostanlı İskele, Göztepe, Karantina, Karşıyaka İskele, Konak İskele ve Üçkuyular istasyonlarından İZDENİZ vapur ve feribotlarına aktarma imkânı vardır.
Türkiye'nin Gaziantep ilinde hizmet veren Gaziray'ın on altı istasyonu vardır. İstasyonların tamamı engelli erişimine uygundur. Adliye ve Topraklık istasyonları yer altında, diğer istasyonlar ise hemzemindir. Gaziantep Garı ve Mustafa Yavuz istasyonlarından Bölgesel Trenlere; Gaziantep Garı istasyonundan ise Gaziantep Tramvayı'na aktarma yapılabilmektedir.