Gazetecilik, olayların, olguların, fikirlerin ve insanların etkileşimi üzerine toplumu en azından bir dereceye kadar doğru bilgilendiren raporların araştırılması, yayınlanması ve dağıtımıdır. Bir isim olarak gazetecilik mesleği, bilgi toplama yöntemleri ve editoryal edebi tarzlar için geçerlidir. Gazetecilik mesleğini yapan kişilere gazeteci denir.
Ahmet Oktay asıl adı ile Ahmet Aktay Börtecene Türk şair, yazar, gazeteci.

Hıfzı Topuz tam adıyla Mustafa Hıfzı Rami Topuz, Türk gazeteci ve yazar.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 10 Haziran 1946'da kurulmuş merkezi İstanbul'da olan bir gazetecilik cemiyetidir.
Fenerbahçe Müzesi, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından açılan spor müzesi. Fenerbahçe'nin 110 yılı aşkın bir zamanda çeşitli şubelerde kazandığı kupa, şilt ve plaketin 480 tanesi bu müzede sergilenmektedir.

Hasan Âli Yücel, Türk felsefe öğretmeni, eski millî eğitim bakanı, Köy Enstitüleri'nin kurucusudur.
Hakkı Metin Toker, Türk gazeteci ve yazar.

Ahmet Tarık Tekçe, Türk sinema oyuncusu.
Saygı Öztürk, Türk araştırmacı gazeteci ve yazar.
Bu sayfa, Billboard dergisinin 1940 yılından beri yayınladığı listeleri içermektedir.
Basın Ahlak Yasası, basın çalışanı gazetecilerin uymayı kabul ettikleri, yasal dayanağı olmayan bir anlaşma metnidir. Bu metinden farklı olarak Basın İlan Kurumu tarafından belirlenen "Basın Ahlak Esasları" yasal dayanağı olan bağlayıcı bir metindir.

Modaspor, İstanbul'un Kadıköy semtinde yer alan 1946 yılında kurulmuş bir spor kulübü.

Manos Hacidakis, Oscar ödüllü Yunan besteci. İngilizce literatürde adı Manos Hatzidakis olarak yazılmaktadır.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 1952'de İstanbul'da kurulmuş olan gazetecilik mesleğini icra eden kişilerin oluşturduğu sendika.

IFK Norrköping 1897 yılında İsveç'in Norrköping kentinde kurulmuş bir futbol kulübüdür. Allsvenskan'da mücadele etmektedir. Maçlarını 16,700 kişilik Idrottsparken Stadyumu'nda oynamaktadır.

Ankara Barosu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu şehirlerinde dernek statüsüyle kurulan barolardan birisidir. Ankara Barosu'nun dernek statüsündeki oluşumunun kuruluş tarihi, kurucuları ve amacı henüz tam olarak bilinmemektedir. Fakat 1924'ten önceki oluşumunun ilk başkanının Salih Sırrı olduğu bilinmektedir. Salih Sırrı'nın başkanlık döneminin başlangıcının olarak 1920 olarak belirtilmesi Ankara Barosu'nun geçmişinin bu tarihe kadar gittiğinin kabul edilmesine neden olmuştur. Günümüzde Ankara Barosu Türkiye'nin üye sayısı itibarıyla İstanbul Barosu'ndan sonra en kalabalık barosudur. Bünyesinde 27 kurul ve 10 merkez bulunan Ankara Barosu, çıkardığı süreli bilimsel dergiler ve kitaplarla uygulama ve teoride Türk hukukunun etkin aktörlerinden birisidir.
Mekki Sait Esen, Türk siyasetçi.
Her yıl, her etkinliğin başlangıcından önce, Cannes Film Festivali yönetim kurulu hangi filmlerin ödül alacağını seçmekle yükümlü olan jürileri atar. Jüri, mesleklerinde saygıdeğer konuma gelmiş uluslararası sanatçılar arasından seçilir. Jüri başkanı ise, uluslararası alanda tanınmış sinemacılardan seçilir.
Türk Kütüphaneciler Derneği 19 Kasım 1949 tarihinde Ankara'da kurulan dernek.