Cibuti, resmî adı ile Cibuti Cumhuriyeti, Doğu Afrika'da yer alan bir ülkedir. Komşuları; kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğusunda ise Somali'dir. Kızıldeniz'e ve Umman Denizi'nin Aden Körfezi'ne kıyısı vardır. Arap Yarımadası'nda bulunan Yemen'e 20 kilometre uzaklıktadır. Başkenti, ülke ile aynı ismi taşıyan Cibuti şehridir. Halkın %95'i Müslüman'dır.
Eritre veya Eritre Devleti, Doğu Afrika'nın kuzeyinde bir ülke. Batıda Sudan, güneyde Etiyopya ve güneydoğusunda Cibuti ile çevrilmiştir. Ülkenin doğusu ve kuzeydoğusu Kızıldeniz sahili boyunca uzanır. Suudi Arabistan ve Yemen tam karşısındadır. Dahlak Takımadası ve Hanish Adalarının birkaçı Eritre'ye aittir. Başkenti Asmara'dır.
Vikingler ya da Norslar, İskandinavyalı korsan ve tüccar kavimlerdir. Aslında "Viking" veya "Nors" bir millet adı değildir; Danlara, Norveçlilere, İsveçlilere ve diğer İskandinavlara kim olduklarına bakmaksızın verilen isimdir. Bu adlandırma Eski Norsçadaki Vikingr (yağmacı) sözcüğünden gelir ve Viking Çağı boyunca tüm Kuzey Cermenleri bu adla anılmıştır. Vikinglerin ataları antik Cermen halkları, konuştukları dil(ler) ise Cermen dil ailesine bağlı İskandinav dilleridir. Vikingler ömürlerinin büyük bir kısmını denizlerde geçirmiş olan savaşçı bir halktır. 8 - 11. yüzyıllar arasında kuzeybatı Avrupa'da birçok yeri ele geçirmişlerdir. Viking akınları ile birlikte birçok manastır yok olmuştur. Olaya tanıklık eden ve hayatta kalarak Avrupa'nın çeşitli bölgelerine dağılan keşişlerin dramatik ve trajik anlatımları, yüzyıllarca sürecek bir Viking korkusu ve düşmanlığı yaratmıştır. Vikingleri kaba, ilkel, medeniyetten uzak bir kavim olarak betimlemişlerdir. Bu anlatımların etkisiyle, Avrupalıların Viking kültürüne uzun süre kayıtsız kaldıkları anlaşılmaktadır. Göçebe ve savaşçı bir kavim olan Vikinglerin yazılı geleneği olmayışı, kültür izlerinin sürülmesini güçleştirmektedir. Yazılı kaynakların zayıflığına ve Batılı kaynaklardaki olumsuz Viking imajına karşılık, arkeolojik veriler, incelikli bir Viking maddi kültürünün varlığına işaret etmektedir.
Sibirya, Rusya'nın, Ural Dağları'ndan Büyük Okyanus'a kadar uzanan topraklarına verilen ad. Sibirya, Kazakistan ve Orta Asya'yı meydana getiren diğer cumhuriyetleri de ihtiva eder. Yaklaşık olarak 13 milyon km²'lik bir yüzölçümüne sahiptir. Sibirya bölgesinde 30 milyon civarında insan yaşar. Kuzeyinde Arktik Okyanusu, doğusunda Pasifik Okyanusu, güneyinde Kazakistan, Moğolistan ve Mançurya ülkeleri bulunur. Batısında ise Ural Dağları bulunur.
Sinâ Yarımadası, Mısır'da bir yarımada.
Darüsselam, Tanzanya'nın en büyük şehri ve eski başkenti.
Obock Cibuti'de bir bölge. Başkenti Obuk'dur. Başkentten sonra en önemli şehri Khor Angar'dır. Obock kuzeyde Eritre, güney ve batıda Tadjourah Bölgesi, doğu ve güneydoğuda Kızıldeniz, Babü'l Mendep ve Aden Körfezi ile komşudur.
Norveç Denizi; Kuzey Atlas Okyanusu, Grönland Denizi ve Norveç arasında kalan deniz. Deniz tıpkı Kuzey Atlas Okyanusu gibi soğuk ve oksijence zengindir. Batısında İzlanda, güneyinde Faroe Adaları ve Shetland Adaları; doğusunda Norveç ve kuzeyinde Norveçe bağlı Jan Mayen'in arasındadır.
Şablon:Infobox Eritre bölge
Debub Eritre'deki altı bölgeden biridir. Güney bölgesi olarak da bilinir. Bu bölgenin Etiyopya ile sınırı vardır. Batı sınırını Gash-Barka bölgesi, kuzeyi Maekel (merkez) ve doğu sınırını Kuzey Kızıldeniz bölgeleriyle paylaşır.
Anseba Eritre'deki altı bölgeden biridir. Ülkenin iç batı kısmında bulunur. Başkenti Keren'dir ve 23 000 km²'lik alana sahiptir. Irmağın bölgeden geçmesinden dolayı bu ismi aldı. Irmak Eritre'nin merkezindeki yüksek paltolardan başlar, başkent Asmara'nın kuzey batısındaki varoş mahallelerine ve kuzeye doğru Rora Habab ve Sahel dağlarının arasından akarak komşusu Sudan'ın yakınlarındaki Suakin körfezinden Kızıldeniz'e dökülür. Bu bölgedeki diğer kasaba Halhal'dır. Güneyde Gash-Barka, güney doğuda Merkez bölgesi, kuzey ve batıda Kuzey Kızıldeniz bölgesi ve batıda Sudan ülkesi bulunur.
Kuzey Kızıldeniz bölgesi Eritre'deki altı bölgeden biridir. Kızıldeniz'in kuzey yarısına doğru uzanır. Dahlak Takımadası ve sahil şehri olan Massawa burada bulunur. Batıda Anseba, Merkez ve Güney bölgeleri ve doğuda Güney Kızıldeniz bölgesi ile çevrilidir. Yaklaşık 27800 km2 alana sahiptir.
Atacama Çölü, Şili'nin kuzeyinde bulunan dünyanın en kurak sıcak çölüdür. Batısında Büyük Okyanus bulunur. Kuzeyde Peru, doğuda ise Bolivya ve Arjantin sınırlarını oluşturur.
Karpat Dağları, Doğu Avrupa'da bir dağ silsilesi. Viyana yakınlarında Bratislava'da başlayıp kuzeydoğuya doğru bir yay biçiminde uzanarak Polonya'nın güneyinden ve Ukrayna'nın güneybatı kesiminden geçip güneydoğuya, Romanya topraklarında Ramnicu Sarat yakınlarında batıya kıvrılır ve Tuna üzerinde Demirkapı denilen bölgede son bulur. Macaristan'ı çok geniş ve açıktan çevreleyen bir yay biçimindedir.
Bu madde Avusturya coğrafyasını anlatmaktadır.
Durham şehri, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Kuzey Doğu İngiltere bölgesinde eskiden "Durham Kontluğu" içinde bir şehir bölgesi olarak idare edilmekteyken ve 2009'dan itibaren "Durham Kontluğu" tarafından doğrudan doğruya "Tek-Seviyeli Yerel İdare" olarak idare edilen ve 2009'dan beri eski şehir bölgesi şehir statüsü taşıyan bir yerleşim birimidir.
Halhal veya Herovabad, İran'ın kuzeyinde Erdebil Eyaleti'nde şehir.
Kassala Eyaleti, Sudan'ın 15 eyaletinden birisidir.
Chitipa, Afrika ülkesi Malavi'nin toplamda var olan 28 ilçesinden bir tanesidir.
Badme Eritre ve Etiyopya sınırı üzerinde, iki ülke arasında yaşanan gerilimlerin merkezi olan bir kasabadır. Eritre tarafından Gash-Barka bölgesine ait kabul edilirken, Etiyopya tarafından Tigray'e ait kabul edilmesi 1998-2000 yılları arasındaki Eritre-Etiyopya Savaşı'nın patlak vermesine sebep olmuştur. Kasaba, bugün Eritre sınırları içerisinde bulunmaktadır.