Jean-Baptiste Lamarck, Fransız doğa bilimci, biyolog, akademisyen ve asker. Evrim konusunda yaptığı kapsamlı çalışmalarla bilinir.
Alfred Russel Wallace, Britanyalı doğabilimci, coğrafyacı, antropolog ve biyologdur.
Simurg, Zümrüdüanka veya sadece Anka; kökeni Pers mitolojisi ve edebiyatına dayanan, efsanevi, iyicil bir kuştur. Sênmurw (Pehlevi) ve Sîna-Mrû (Pâzand) diğer isimlerindendir. Eski Mısır mitolojisindeki Feniks ve Türk mitolojisindeki Hüma veya Tuğrul gibi kuşlarla benzer özellikler taşır.
Digimon anime, manga, oyuncaklar, video oyunları, oyun kartları ve diğer medya unsurlarından oluşan popüler bir Japon medya ve ticari ürünler serisidir. Digimonlar, Dünyanın çeşitli telekomünikasyon ağlarından meydana gelmiş paralel bir evren olan "Dijital Dünya"da yaşamaktadırlar.
X-Men, Marvel Comics tarafından yayımlanan, bir kurgusal karakterler topluluğu. İlk X-Men çizgi romanı 1963 yılının Eylül ayında yayımlanmıştır. Yaratıcıları Stan Lee ve Jack Kirby'dir.
'Supernatural', Amerikan The WB, daha sonra da The CW kanalında yayınlanmaya devam eden bir korku serisidir. Dizi hikâyesi korku ağırlıklı olmak üzere gerilim, dram gibi birçok türden de etkiler taşıyan bir dizidir. Başrolünde Jared Padalecki ve Jensen Ackles oynamaktadır. Dizi Warner Bros Television Network tarafından 13 Eylül 2005'te Kanada/Vancouver'da çekilmeye başlanmıştır. Dizinin 2. sezonu 28 Eylül 2006'da, 3. sezonu ise 4 Ocak 2007'de yayınlanmaya başlanmıştır ancak grev dizinin ilerleyişini olumsuz etkilemiştir. Grevden sonra 4. sezon 18 Eylül 2008'de başlamıştır ve 15 sezon devam etti. 19 Kasım 2020 tarihinde ise Amerika yayın tarihi ile dizi izleyicilerine final bölümü ile veda etti. Başrol oyuncularından Jared Padalecki'nin Supernatural'dan önceki en bilinen rolü Gilmore Girls dizisindeki Dean Forester rolüdür, dizinin 63 adet bölümünde rol almıştır. Jensen Ackles'ta Smallville adlı dizide Jason Teague rolüyle 22 bölümde rol almıştır. Jared Padalecki ve Jensen Ackles dışında dizide önemli karakterlere hayat vermiş diğer oyuncular ise Misha Collins, Jim Beaver, Mark A. Sheppard, Katie Cassidy, Osric Chau, Jeffrey Dean Morgan, Mark Pellegrino, Felicia Day ve Lauren Cohan'dır.
Digimon macera karakterleri listesi, Digimon animasyon serileri "Digimon Macera" ve onun devamı olan "Digimon Macera o2" karakterlerini içermektedir.
Publius Cornelius Scipio, bilinen adıyla Scipio Africanus, diğer adlarıyla Afrikalı Scipio, Scipio Africanus-Major, Yaşlı Scipio Africanus veya Büyük Scipio, İkinci Pön Savaşı sırasında general ve Roma Cumhuriyeti'nde bir devlet adamıdır. Birisi aynı adlı Publius Cornelius Scipio olan iki oğlu vardı ki, kendisi sağlık sorunları nedeniyle politik kariyer yapamamıştır, diğer oğluysa MÖ 174'te praetor olan Lucius'tur.
Biyomon, Digimon çizgi filminin 1. ve 2. sezonlarında Sora Takenouchi'nin Digimonudur.
Nyokimon Biyomon'un bebek formudur. Nyokimon ismi bir Japon kelimesi olan "nyokinyoki"den gelir. Anlamı bitkilerin daha sonra filizlenmesi anlamına gelir.
Birdramon görünüş olarak Phoneix'e benzemektedir. Biyomon'un şampiyon formudur.
WarGreymon, Agumon'un ışınlanma gelişimiyle ulaştığı Mega formudur. Digichrome denilen özel metalden içerir ve onu kesebilen tek madde de yine digichrome'dur. Elleri de Digichrome'dan yapılmış pençelerle kaplıdır ve bunlar sayesinde Machinedramon'u tek hamleyle paramparça edip mağlup etmiştir. Karanlık Ustalardan iki tanesini tek başına yenmiştir. Karanlık Ustalar'ın da patronları ve en güçlüsü olan kötülüğün kendisi olarak da bilinen Piedmon'la da arkadaşları gelene kadar mücadele etmiştir. Ayrıca Piedmon'la teke tek savaşırken ölmüştür. Fakat MetalGarurumon tekrar normale döndüğü için o da katılır savaşa ve aralarındaki özel bağdan dolayı da WarGreymon'u tekrar canlandırmıştır. Daha sonra MetalGarurumon ve WarGreymon birlikte savaşarak Piedmon'un Trump Sword adlı saldırısını MetalGarurumon, sensörleri sayesinde tespit edip etkisiz hale getirdiği için yenmeyi başarırlar. Fakat Piedmon bir hile yaparak MetalGarurumon'u ve WarGreymon'u kandırıp kuklaya dönüştürür. Ayrıca Apocalymon'u öldüren son darbeyi yapmıştır. 2. sezonda ise 1000(bin) tane siyah kulenin birleştirilmesiyle oluşan Blackwargreymon'la da ettiği sohbetten(Agumon iken) dolayı Blackwargreymon neden yaşadığına anlam vermeye başlamıştır ve onu yaratanlardan intikam almak istemiştir. Tam onlarla savaşacak iken Taichi(Agumon'un sahibi) de ordaydı ve tabii ki Agumon da. O sırada Blackwargreymon onlara saldırmıştır ve Agumon, WarGreymon'a dönüşerek bunu engellemiştir hatta tamamen iyiliğe dönmesini de sağlamıştır. Ayrıca MetalGarurumon'la DNA gelişimi yaparak (birleşerek) en güçlü Royal Knightlardan birisi olan Omnimon'a dönüşür.
Angemon, Digimon adlı çizgi dizideki kurgusal bir karakterdir.
Gatomon (Tailmon), Salamon (Plotmon)'un şampiyon formudur.
Angewomon Salamon un üstün formudur. MagnaAngemon'un dişi formudur yani dişi bir melektir. Çok güzel olduğu kadar da acımasızdır, özellikle de virüs digimonlara karşı. Angewomon ilk olarak karşımıza Myotismon ile seçilmiş çocuklar arasındaki savaşta çıktı.
Poromon Hawkmon'un eğitimdeki formudur. Poromon kelimesi Japoncadaki "Porori" kelimesinden gelir. Anlamı bir şey düşürmek anlamındadır.
Deveboynu Muharebesi, Erzurum'un 10 km uzağında, şehrin kurulu olduğu Erzurum ovasını Hasankale ovasından ayıran 2030 metre rakımlı Deveboynu Boğazı'nda, Osmanlı İmparatorluğu ile Rus İmparatorluğu arasındaki 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın muharebelerinden biri.
Manastır Muharebesi, bugünkü Makedonya'daki Manastır şehri yakınlarında Birinci Balkan Savaşı sırasında 16-19 Kasım 1912 tarihinde gerçekleşmiş bir muharebedir.
Türlerin transmutasyonu, Jean-Baptiste Lamarck'ın 1809 yılında bir türün başka bir türe değişimini açıklayan teorisi için kullandığı bir terim. Bu ifade ayrıca 19. yüzyılda Charles Darwin'in doğal seçilim teorisi ve evrimle ilgili ortaya atılan diğer fikirlere öncülük eder. 19. yüzyılın diğer Darwin öncesi evrimle ilgili çalışma yapan isimleri arasında Étienne Geoffroy Saint-Hilaire, Robert Grant ve Vestiges of the Natural History of Creation kitabını anonim yayınlayan Robert Chambers da vardır. Dönemin bilim dünyasının etkili isimlerinden Georges Cuvier, Richard Owen ve Charles Lyell bu ilk dönem evrim teorilerine şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorlardı. Çıkan tartışmalar evrimsel düşünce tarihinin önemli evrelerinden biridir.
Evrime itirazlar, 19. yüzyılda evrim düşüncesinin önem kazanmasıyla ortaya çıkmıştır. Charles Darwin'in 1850 senesinde yayınlanan Türlerin Kökeni adlı eserinde bahsetmiş olduğu başarılı nesillerin sonunda, yeni bir türün, halihazırdaki bir türden yavaşça farklılaşarak oluştuğu düşüncesi ki sonrasında bu duruma doğal seçilim adını verecektir, farklı teorileri olan birçok bilim insanı tarafından eleştirilmiştir ancak ilerleyen süreçte ezici çoğunluk tarafından bilim dünyasında kabul görmüştür.