Eston, Estonya'nın çoğunluğunu oluşturan ve ülkenin resmi dili olan Estoncayı konuşan etnik gruba verilen isimdir. Estonlar, binlerce yıl önce Uralların ötesinden bulundukları bölgeye göç etmişlerdir. Konuştukları dil Ural Dil Ailesi'nin Fin-Ugor dilleri grubundandır. Finler ve Macarlarla tarihi yakınlıkları vardır. Estonya sözcüğünün bölgenin Baltık denizinin doğusu olması nedeniyle doğuda yaşayanlar manasında Eastern'den türediği söylenir. 600 yıl önce Baltık Denizi kıyısındaki limanları geliştirmişlerdir.
Ahmedabad, Hindistan'ın Gücerât eyâletinde 5.570.585 (2011) nüfuslu şehir. Bombay'ın kuzeyinde Sabarmati Nehri civarındadır. 1411 yılında Sultan Ahmed Şah tarafından kurulmuştur.
Bu, Ermenistan İstatistik Komitesi (ArmStat) tarafından nüfusa göre sıralanmış Ermenistan'daki şehir ve kasabaların bir listesidir. Ermenistan'da 2017 yılı itibarıyla kentsel topluluk olarak tanımlanan 46 belediye bulunmaktadır. Ancak, Ermenistan'da bir şehir/kasaba nüfusunun büyüklüğüne göre tanımlanmaz. Ermenistan'daki diğer 457 belediye kırsal topluluklar olarak kabul edilmektedir. Nüfusun üçte ikisi artık kentleşmiştir. İstatistiksel olarak, 2017 itibarıyla Ermenilerin %63,6'sı kentsel alanlarda, %36,4'ü ise kırsal alanlarda yaşamaktadır.
Bu liste, 2015 yılı itibarıyla Birleşik Krallık'ta belirlenen şehirleri listelemektedir.
Dinsizlik ya da din dışılık, din kavramının var olmaması, reddedilmesi veya dikkate alınmaması durumudur. Tanrının varlığı tartışmasından bağımsız olarak, ritüelleriyle, anlatılarıyla, temsilcileriyle ve yöneticileriyle birlikte bütün olarak din kurumunun kabul edilmemesidir.
Japonlar, Japon Takımadalarına ve %98,5'ini oluşturdukları Japonya'ya özgü bir etnik gruptur.
Türk diasporası, Türkiye'den ve eski Türk (Osmanlı) topraklarından dışarı göç etmiş Türklerin dünyadaki tahmini nüfusunu anlatmak için kullanılan terimdir. Türkiye dışındaki ülkelerde yaşayan Türkler iki grupta özetlenebilir:
- Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra sınırların dışında kalanlar
- Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra diğer ülkelere göç edenler
Kolombiyalılar, Güney Amerika'da yer alan Kolombiya'da doğmuş veya aile kökeni bu ülkeye dayanan insanlardır.
Hırvatistan-Türkiye ilişkileri, Türkiye ile Hırvatistan'ın sürdürdüğü uluslararası politikaları içerir. Hırvatistan'ın Ankara'da bir elçiliği ve İstanbul ile İzmir'de iki genel konsolosluğu vardır. Türkiye'nin Zagreb'de bir elçiliği vardır.
Kohima, Hindistan'ın Nagaland eyaletinin başkentidir. Şehrin nüfusu 2001 yılı itibarı ile 78,584'tür.
Silvassa, Hindistan'ın Dadra ve Nagar Haveli birlik bölgesinin başkentidir. Şehrin nüfusu 2001 yılı itibarı ile 21,890'dır.
Itanagar, Hindistan'ın Arunaçhal Pradesh eyaletinin başkentidir. Şehrin nüfusu 2001 yılı itibarı ile 34,970'tir.
Bhubaneswar, Hindistan'ın Odisha eyaletinin başkentidir. Şehrin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 837,737'dir. Bhubaneswar, Doğu Hindistan'ın önemli bir ekonomik ve dini merkezidir.
Ranchi, Hindistan'ın Jharkhand eyaletinin başkentidir. Şehrin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1,073,440'tır.
Panaji, Hindistan'ın Goa eyaletinin başkentidir. Şehir, Mandovi Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2011 yılı itibarıyla 114,405'tir.
Cemmu, Hindistan'ın Cemmu ve Keşmir eyaletinin kış başkentidir. Şehir Tawi Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 522,613'tür.
Jodhpur, Hindistan'ın Rajasthan eyaletinde bulunan bir şehirdir. Şehrin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 1,300,000 olup Rajasthan eyaletinin en büyük ikinci şehridir.
Bengalliler, Güney Asya'da yaşayan bir Hint-Aryan etno-linguistik gruptur. Anadilleri Bengalce olup Han Çinlileri ve Araplardan sonra dünyanın üçüncü büyük etnik grubudur.
Hindistan'da İslam, ülke nüfusunun %14,2'sine tekabül eden yaklaşık 172 milyon insan ile Hindistan'ın en büyük ikinci dinidir. İslam, ilk olarak Arap tüccarlar tarafından 7. yüzyılın başlarında Hindistan'ın batı kıyısında yer alan Malabar ve Konkan-Gucarat'a gelmiştir. Kerala'daki Çeraman Cuma Mescidi'nin, Mâlik bin Dînar tarafından 629 yılında inşa edilen Hindistan'daki ilk cami olduğu düşünülmektedir.
Hindistan dünyanın en büyük ikinci nüfusuna sahiptir. 2019 BM Araştırmasına göre Hindistan'ın nüfusu 1.352.642.280'dir.