
Bilgisayar, aritmetik veya mantıksal işlem dizilerini (berim) otomatik olarak yürütmek üzere programlanabilen dijital bir elektronik makinedir. Çağdaş bilgisayarlar, programlar olarak bilinen genel işlem kümelerini gerçekleştirebilir. Bu programlar, bilgisayarların çeşitli görevleri gerçekleştirmesini sağlar. Ayrıca bir bilgisayar sisteminin tam verimle çalışabilmesi için donanım, işletim sistemi ve çevresel cihazlara sahip olması gerekmektedir. Bu terim aynı zamanda bir bilgisayar ağı veya bilgisayar kümesi gibi birbirine bağlı ve birlikte çalışan bir grup bilgisayar anlamına da gelebilir.
Yazılım mühendisliği, yazılım geliştirme ile ilgilenen mühendislik dalıdır. Yazılım mühendisliği tanımı ilk olarak 1968 yılında Friedrich L. Bauer tarafından Almanya'da gerçekleştirilen NATO toplantısında gündeme gelmiştir. Ayrıca, matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Margaret Hamilton "yazılım mühendisliği" terimini ortaya atan kişilerden biri olarak kabul edilmektedir. Yazılım mühendisliği tanım olarak "karmaşık yazılım sistemlerinin belirli bir hedefe ve sisteme dayalı olarak ve iş bölümü yapılarak, belirli prensipler, yöntemler ve araçlar kullanılarak geliştirilmesidir."

Bilgisayar Derneği, bilgisayar bilimleri alanındaki en eski mesleki kuruluştur. 1947'de kurulmuş, günümüzde 80.000 üyeye ulaşmıştır. Mesleki ve akademik yayınları ile toplantı faaliyetlerinin yanı sıra, bilişim dalının en önemli ödülü kabul edilen Turing Ödülü'nü vermesiyle de bilinir. Merkezi New York şehrindedir. Dünya genelini kapsayan üyelik sistemi ile bilişim teknolojisinin çeşitli alanları ile uğraşan profesyonellere ve öğrencilere kaynak sağlamaktadır.

Microsoft Corporation, ABD merkezli çok uluslu teknoloji şirketidir. Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Şirketin en çok bilinen yazılımları Microsoft Windows ve MS-DOS işletim sistemi aileleri, Microsoft Office paketi, Bing adlı arama motoru, Internet Explorer ve Edge web tarayıcılarıdır. Öne çıkan donanım ürünleri ise Xbox video oyun konsolları, Microsoft Hololens sanal gerçeklik gözlükleri ve Microsoft Surface dokunmatik ekranlı kişisel bilgisayar ürün ailesidir. Microsoft, 2016 itibarıyla dünyanın en büyük yazılım geliştiricisi ve dünyanın en değerli şirketlerinden birisidir. Şirketin adı, "microcomputer" (mikrobilgisayar) ve "software" (yazılım) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelir.
Yaşar Nabi Nayır, Türk şair, yazar ve yayıncıydı.

Mihail Aleksandroviç Şolohov, Sovyet yazardır.

PCnet, bilgisayar ve internet dünyasını birlikte yansıtan, son kullanıcılara yönelik aylık bilgisayar ve internet dergisidir. 1997 yılında Hürriyet Dergi Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan dergi, bir süre sonra Doğan Burda Dergi Yayıncılık'a geçti. Son sayısı Kasım 2016'da yayımlandı.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.

Donald Ervin Knuth, Stanford Üniversitesi emekli profesörü ve yapmış olduğu çalışmalarla dünyaca tanınan ünlü bilgisayar bilimci olarak bilinir. Knuth The Art of Computer Programming (“TAOCP”) serisinin yazarıdır. Bu seriyi hayatı boyunca yaptığı en güzel çalışması olarak görmektedir.
Rolling Stone, popüler kültüre odaklanan aylık Amerikan dergisi. 1967'de Jann Wenner ve müzik eleştirmeni Ralph J. Gleason tarafından San Francisco'da kuruldu. İlk dönemlerinde rock müzik yazıları ve Hunter S. Thompson'ın politika yazılarıyla dikkat çekti. 1990'lı yıllarda daha genç bir okur kitlesine hitap etmek amacıyla odak noktasını televizyon programlarına, sinema oyuncularına ve popüler müziğe kaydırdı. Daha sonra yeniden geleneksel tarzına dönerek müzik, eğlence ve politika ekseninde içerik üretmeye başladı.
Karikatür, ele aldığı konuları komik veya iğneleyici olması için abartan ve çarpıtan resim türüdür. Edebiyattaki abartılı ve çarpıtıcı betimlemelerin, aynı amaca yönelik olarak çizim biçiminde kullanılmasıdır.
Oyungezer, 2007 yılında kurulan ve Seti Yapım ve Yayıncılık tarafından yayımlanan aylık bağımsız oyun dergisidir. Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş., Vogel Burda'yı aldıktan sonra LeveL dergisinden ayrılan yazar topluluğu, bir araya gelerek Oyungezer'i oluşturmuşlardır. İlk sayısı Kasım 2007'de çıkan dergi, 2016 yılının Kasım ayında 9. yaşını kutlamıştır. Oyungezer, Türkiye'deki çeşitli oyun sitelerinde bahsi geçen bir yayındır. Oyungezer'de oyunlar hakkında haberlerin, oyun platformları için çıkmış veya çıkacak oyunların incelemelerin yer aldığı bölümler haricinde donanım, okur mektupları ve kültür içerikli bölümler vardır.
CHIP, Almanya kökenli bilgisayar ve iletişim dergisidir. Almanya'da CHIP Holding tarafından, Türkiye'de Doğan Burda Dergi tarafından yayımlanan dergi, farklı Avrupa ve Asya ülkelerinde de yayımlanmaktadır. CHIP dergisinin ilk baskısı Almanya'da Eylül 1978'de yapıldı. CHIP Almanya'nın en eski ve en büyük bilgisayar dergisidir. 2008'in 4. çeyreğinde her ay 418.019 kopya sattı. Ayrıca her gün düzenli haberler yayınlayan, web sitesine sahiptir.
Hala Madrid, tamamen Real Madrid ile ilgili yayın yapan İspanyol spor dergisidir. Dergi aylık bazda düzenlenir, Real Madrid kulüp üyeleri ve Madridistas Fan Club Card sahipleri için dört haftada bir çıkar.
PC Magazine, Ziff Davis Publishing Holdings Inc. tarafından yayınlanan bilgisayar konulu dergi. Derginin baskı yayını 1982-Ocak 2009 arasında sürmüştür. Derginin online yayını ise 1994'ten beri sürmektedir.
İngilizce bir terim olan Bibcode, bir dizi astronomik veri sistemleri tarafından, literatür referans kaynaklarını belirtmek için kullanılan elektronik bir tanımlayıcıdır. Bibcode, SIMBAD ve NASA/IPAC gök adalar arası veri tabanında kullanmak için geliştirilmiş olsa da, şu an NASA'da astrofizik veri sistemi gibi, daha yaygın bir alanda kullanılmaktadır. Kodlama şifresi, 19 karakter gibi sabit bir uzunluğa sahip olup,

Apple Bandai Pippin, Apple tarafından dizayn edilmiş bir beşinci nesil video oyunu konsoludur. Konsolun üretiliş amacı ucuz ve çok işlevli, oyun odaklı ama aynı zamanda bilgisayar fonksiyonları da olan bir konsol yaratmaktı. Konsol 4x hıza sahip bir CD-ROM ve televizyona bağlanma amaçlı bir çıkışa sahipti.

Müzik indirme, internete bağlı bir bilgisayardan veya bir web siteden bir kullanıcının bilgisayarına müzik transferi. Bu kavrama hem yasal indirmeler hem de telifli içeriğin izinsiz veya ücret ödemeden indirilmesi dahildir. Nielsen tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2012 yılında ABD'deki müzik satışının %55,9'u indirmelerden oluşmaktadır.
Light novel, Japonya'da ortaya çıkmış bir roman tipidir. İngilizce “light ve “novel” kelimelerinin birleşiminden oluşmuş Japon yapımı İngilizce (wasei-eigo) bir terimdir. Genellikle “Ranobe", “Rainobe" olarak kısaltılır. Ender olarak keibungaku, keishōsetsu olarak da geçer.

DBLP, bilgisayar bilimi bibliyografya sitesidir. 1993'te Almanya'daki Universität Trier'de başlayarak, küçük bir HTML dosyaları koleksiyonundan büyüdü ve bir veritabanı ve mantık programlama bibliyografya sitesi barındıran bir organizasyon haline geldi. Kasım 2018'den bu yana DBLP, Schloss Dagstuhl – Leibniz-Zentrum für Informatik'in (LZI) bir şubesidir. DBLP, 1995'te yaklaşık 14.000 ve Temmuz 2016'da 3,66 milyon olan bilgisayar bilimi üzerine Aralık 2020'de 5,4 milyondan fazla dergi makalesi, konferans makalesi ve diğer yayın listeledi.. Bilgisayar bilimi ile ilgili tüm önemli dergiler izlenir. Birçok konferansın tutanakları da takip edilmektedir. İnternetteki üç sitede yansıtılır.