Latin alfabesi, antik Roma tarafından Eski Latince yazmak için kullanılan Latin harfleri tabanlı alfabedir. 23 harften oluşan Latin alfabesi, Latin harflerini kullanan ilk alfabedir.
Bellatrix ya da Gama Orionis, Orion (Avcı) Takımyıldızı'ndaki en parlak 3. ve gökyüzündeki en parlak 27. yıldızdır.
Zeta Reticuli, Ağcık takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 39 ışık yılı uzaklıkta yer alan ikili yıldız sistemidir. Çok karanlık bir gecede sadece güney-yarıküreden çıplak gözle iki yıldız da görülebilir. Türkiye'den gözlemlenebilir bir konumda değildir. Zeta2 Reticuli'nin yörüngesinde yıldızı çevreleyen bir enkaz diski bulunmaktadır. Her iki yıldız da Güneş ile benzer özellikleri paylaşan solar analog yıldızlardır. Ortak bir kökene ait yıldızların oluşturduğu Zeta Herculis Hareketli Grubu üyesidirler.
Beta Reticuli, Ağcık takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 100 ışık yılı uzaklıkta bulunan spektroskopik ikili ve Beta Reticuli B ile birlikte üçlü yıldız sistemidir. Görünen büyüklüğü 3,85 olan sistemin birincil bileşeni tayf tipi K0IV olan turuncu bir devdir.
Delta Reticuli, Ağcık takımyıldızı yönünde 530 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve görünen parlaklığı 4,57 kadir olan, M-tipi kırmızı dev yıldızdır.
Eta Reticuli, Ağcık takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 380 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve görünen parlaklığı 5,24 kadir olan, G-tipi sarı dev yıldızdır.
Teta Reticuli, Ağcık takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 462 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve görünen parlaklığı 5,87 kadir olan, B-tipi mavi dev yıldızdır.
Iota Reticuli, Ağcık takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 331 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve görünen büyüklüğü 4,97 kadir olan, K-tipi turuncu dev yıldızdır.
Kappa Reticuli, Ağcık takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 70 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve görünen büyüklüğü 4,71 kadir olan ikili yıldızdır. Birincil bileşeni, F-tipi sarımsı-beyaz bir altdevdir.
Gama Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 203 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Geleneksel adı Zaurak'dır ve "tekne" anlamına gelir. tayf sınıfı M0.5IIICa-ICr - olan yıldızın görünen parlaklığı +2,95 kadirdir.
Omicron1 Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 122 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı F2 II-III olan dev yıldızın görünen parlaklığı +4,04 kadirdir ve bir Delta Scuti değişenidir.
Upsilon3 Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 296 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı K4 III olan turuncu dev yıldızın görünen parlaklığı +3,97 kadirdir.
Psi Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 737 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı B3V olan mavi altdevin görünen parlaklığı +4,81 kadirdir.
Omega Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 235 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı F4III+ olan beyaz dev yıldızın görünen parlaklığı +4,40 kadirdir.
4 Eridani, Irmak takımyıldızı içinde yer alan ve yaklaşık olarak 155 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir yıldızdır. Tayf sınıfı A5IV/V olan beyaz dev yıldızın görünen parlaklığı +5,45 kadirdir.
Pi1 Orionis (π1 Ori, π1 Orionis), Avcı takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 116 ışık yılı uzaklıkta bulunan üçlü yıldız sistemidir. Sistemin birincil bileşeni A-tipi beyaz bir anakol yıldızıdır.
G Scorpii, Akrep takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 126 ışık yılı uzaklıkta bulunan üçlü yıldız sisteminin birincil bileşeni olan K-tipi turuncu bir dev yıldızdır. Yıldızın açısal çapı 3.94 ± 0.21 mili yay-saniye olarak ölçülmüştür. Küresel yıldız kümesi NGC 6441'in sadece 8,5 yay-dakika doğusunda yer alır. Eskiden "Gama Telescopii" ve antik Çin'de de "Fuyue"(傅說)adıyla bilinirdi.
Lorentz faktörü veya Lorentz terimi bir cismin herhangi bir hıza sahip olmadığı durumla bir hıza sahip olması sırasında kütle, zaman ve uzay ölçümlerinde oluşacak ölçüm farklılıklarını açıklayan niceliktir. Lorentz faktörü, referans çerçeveleri arasında dönüşüm yapılabilmesini sağlayan Lorentz dönüşümünden doğar. Faktör, Lorentz elektrodinamiği içindeki erken görünümü yüzünden Hollandalı fizikçi Hendrik Lorentz adına ithaf edilmiştir.
Gama Scuti, Kalkan takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 291 ışık yılı uzaklıkta bulunan A-tipi beyaz bir altdev yıldızdır. Yapılan hesaplamalar 2,1 milyon yıl sonra Gama Scuti'nin Güneş'e 14 ışık yılı mesafeye kadar yaklaşacağını ve bu esnada görünür büyüklüğünün -2 kadir seviyelerinde olacağını göstermektedir. O zaman Gama Scuti gökyüzünün en parlak yıldızları arasında olacaktır.