Bitkiler, ağırlıklı olarak fotosentetik ökaryot canlılardır. Tarihsel olarak bitkiler alemi, algler ve mantarlar da dahil olmak üzere hayvan olmayan tüm canlıları kapsarken, günümüzde mevcut tüm tanımlamalar prokaryotları, mantarları ve bazı algleri hariç tutar. Tanımlamalardan birine göre: Çiçekli bitkiler, kozalaklı bitkiler ve diğer açık tohumlular, eğrelti otları ve benzerleri, boynuz otları, ciğer otları, kara yosunları ve yeşil algler hep birlikte Viridiplantae adı verilen kladı oluştururlar. Buna kırmızı ve esmer algler dahil değildir.
Kuyruksürengiller (Herpestidae), etçiller takımından bir kedimsi familyası.
Loris tardigradus Loris cinsine bağlı ilkel bir primat türüdür. Gece ortaya çıkar. İri gözleri karanlıkta görmesine yardımcı olur. Bacakları çok incedir. Kuyruğu yoktur. İri, yuvarlak kulakları tüysüzdür. Postu, gümüş beyazı olan alt kısımları ve sırtından geçen bir çizgi hariç kızıl kahverengidir. Ortalama 17–26 cm boyunda, 85-350 g ağırlığındadır.
Mammal Species of the World: A Taxonomic and Geographic Reference adlı kitap bilinen memeli türlerinin tanımlamalarını ve bibliyografik verilerini içeren ve mammaloji dalında standart başvuru kaynağı olarak kullanılan bir eserdir. 2005 yılının sonlarına doğru üçüncü baskısı yapılan eserin editörleri Don E. Wilson ve DeeAnn M. Reeder'dır. Kısaltma olarak "MSW" kullanılır.
Atilax paludinosus, Sahra Altı Afrika'ya özgü orta büyüklükte bir kuyruksürendir. Buradaki en önemli tatlı su sulak alanlarında yaşar. 2008'den beri IUCN Kırmızı Listesi'nde asgari endişe altındaki türler kategorisinde yer almaktadır.
Bdeogale, Mozambik'te toplanan bir kuyruksüren örneğine dayanılarak, 1850'de Wilhelm Peters tarafından önerilen bir kuyruksüren cinsidir. Bdeogale türleri, dört simetrik ayak parmağında kompakt pençelere, yuvarlak kulaklara ve geniş yuvarlak ve açık rinaryumlu keskin olmayan bir ağza sahiptir. Cins, esas olarak karasal ve hepçil olan ve yoğun bitki örtüsünde yiyecek arayan dört tür içerir.
Bdeogale nigripes, Doğu Nijerya'dan Güney Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne kadar yaprak döken ormanlarda yaşayan Orta Afrika'ya özgü bir kuyruksürendir. 2008'den beri IUCN Kırmızı Listesinde asgari endişe altında olarak sınıflandırılmaktadır. Hepçildir ve karıncalar, termitler, düz kanatlılar, küçük kemirgenler, kurbağalar, kertenkeleler ve meyvelerle beslenir. Çoğunlukla yalnız ve gececildir.
Dologale dybowskii, Dologale cinsine bağlı bir türdür. Orta Afrika'ya özgüdür. Dağılımı ve ekolojisi hakkında çok az şey bilindiği için, IUCN Kırmızı Listesinde yetersiz veri sınıfında listelenmiştir.
Galerella, Afrika'ya özgü Kuyruksürengiller (Herpestidae) familyasındaki bir cinstir ve genellikle ince kuyruksüren olarak da adlandırılır.
Helogale, Herpestidae familyasına bağlı bir cinstir. İki tür ve 12 alt türden oluşur:
Galerella flavescens, Güneybatı Afrika'ya, özellikle Güneybatı Angola ve Kuzeybatı Namibya'ya özgü Galerella cinsine bağlı bir türdür. Tehdit altında olmadığı ve yaygın olduğu düşünüldüğü için, IUCN Kırmızı Listesinde "asgari endişe" sınıfında listelenmiştir. Uzun ince bir gövdeye sahiptir, yaşam aralığının güney kesiminde siyah veya koyu kahverengi, kuzeyinde ise sarımsı veya kırmızımsı kahverengi bir renk formuna sahiptir. Bu tür, kayalık habitatlarda yaşar ve böcek, akrep ve küçük omurgalılarla beslenir.
Galerella nigrata, Namibya ve Angola'da bulunan Galerella cinsine bağlı bir türdür. Başlangıçta Thomas (1928) tarafından ayrı bir tür olarak tanımlanmasına rağmen, genellikle ince kuyruksürenin bir alt türü olarak kabul edilmiştir. Bununla birlikte, genetik analiz durumunu ayrı bir tür olarak doğrulamıştır. Kanıtlar, muhtemelen Güney Afrika'daki habitat değiştikçe bazı popülasyonların ayrılmasıyla, iki türün yaklaşık dört milyon yıl önce ayrıldığını göstermektedir. Kara kuyruksüren günümüzde, Kuzeybatı Namibya ve Güneybatı Angola'nın dağlık bölgelerinde, monadnok olarak bilinen büyük kaya ve kayalık çıkıntılara sahip bölgelerde ayrı bir yaşam alanı işgal etmektedir. Bu alanlarda milyonlarca yıl kalan kara kuyruksüren, sert kurak ortamda hayatta kalmak için son derece uzmanlaşmıştır.
Galerella ochracea, Somali ve komşu bölgelerde bulunan küçük bir kuyruksüren türüdür. Ağırlığı yaklaşık 0,6 kg olan küçük ila orta boy bir etoburdur.
Rhynchogale melleri, Afrika'da bulunan Rhynchogale cinsine bağlı bir türdür. Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Malavi, Mozambik, Güney Afrika, Esvatini, Tanzanya, Zambiya ve Zimbabve'de görülür. Rhynchogale cinsinin tek türüdür.
Paracynictis selousi, Güney Afrika'ya özgü bir kuyruksüren türüdür. Paracynictis cinsinin tek üyesidir.
Herpestes, Herpestidae familyasına ait bir kuyruksüren cinsidir. Familyanın tip cinsidir ve birkaç alt türle birlikte on canlı türü içerir. Bilimsel adı Herpestes, Johann Karl Wilhelm Illiger tarafından 1811'de önerildi. 1887'de soyu tükenmiş bir tür tanımlandı.
Mungos, 1795 yılında Étienne Geoffroy Saint-Hilaire ve Frédéric Cuvier tarafından önerilen bir kuyruksüren cinsidir.
Helogale hirtula, Doğu Afrika'ya, özellikle Etiyopya, Kenya ve Somali'ye özgü bir kuyruksüren türüdür. Herhangi bir tehdit algıladıklarında ailedeki diğer bireyleri uyarmak için uyarı sesleri çıkartırlar. Ayrıca tehlike olmadığı durumlarda da bu hareketi yaptıkları görülmüştür.
Helogale parvula; Angola, Kuzey Namibya, Güney Afrika, Zambiya ve Doğu Afrika'daki KwaZulu-Natal'a özgü bir kuyruksüren türüdür. Helogale cinsinin bir üyesidir.
Galerella pulverulenta Galerella cinsine bağlı bir türdür.