Mehmed Zeki Sporel, Türk millî futbolcu, asker, veteriner hekim, siyasetçi ve 1955-58 yılları arasındaki Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı. Zeki Rıza Sporel, Türk milli futbol takımının ilk golünü atmış, Fenerbahçe’de oynadığı 18 yılda 352 maçta 473 gol atarak, maç başına 1.34’lük gol oranı sağlamış ve Türk futbolunda en fazla gol atan oyunculardan birisi olarak Türk futbolunda tarihe geçmiştir. Soyadı kanunu sonrası kendisine bizatihi Atatürk tarafından Sporel soyismi verilmiştir.
Fuad Hüsnü Kayacan, Türk asker, futbolcu, hakem ve teknik direktör.
1909-10 İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Futbol Ligi'nin altıncı sezonudur. Altı takımın mücadele ettiği sezonun şampiyonluğunu, tüm maçlarını kazanan Galatasaray elde etti. Bu sezonda lige katılan Fenerbahçe, ligde mücadele eden ikinci Türk takımı oldu. Geçen sezonun aksine Imogene lige girmezken, çoğunluğunu Rumların oluşturduğu Strugglers lige dahil oldu.
1921-22 Cuma Ligi, 1915 yılından beri İstanbul'da düzenlenen Cuma Ligi'nin beşinci sezonudur. 11 takımın mücadele ettiği ligi Galatasaray 28 puanla tamamlayarak şampiyon olarak bitirdi. Ekim 1921'in başlarında başlayan lig, Mayıs 1922'nin ortalarına doğru sona erdi.
İstanbul Futbol Ligi ya da özgün adıyla Constantinople Football Association League, 1904 yılında, İstanbul'da düzenlenmeye başlayan eski bir futbol ligidir. Cadi-Keuy kulübünün de kurucularından James LaFontaine'in önderliğinde, Henry Pears ve Horace Armitage'ın yardımlarıyla kuruldu. Lig şampiyonuna verilmek üzere İngiltere'den getirtilen ve üzerinde kalp şeklinde 10 gümüş levha çakılı şilde, sezon sonunda şampiyon olan takımların isimleri yazılacak ve şampiyon olan takım şildi ertesi sezonun sonuna kadar muhafaza edecek ve her sezonun şampiyonuna birer kupa verilecekti. On sezon sonunda şiltte ismi en çok yazılan takım ise bu şildin sahibi olacaktı.
Türkiye Erkekler Basketbol Şampiyonası 1946-1967 yılları arasında Türkiye Basketbol Ligi kurulana dek erkek basketbolda Türkiye şampiyonunu ve FIBA Avrupa Şampiyonlar Kupası'na gidecek Türk takımını belirlemek için düzenlenen ilk resmî basketbol şampiyonası.
Fenerbahçe 1961-62 sezonunda İstanbul Erkekler Basketbol Ligi'nde şampiyonlukta iddialı olamadı ve ligi beşinci bitirdi.
1923-24 İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Futbol Ligi'nin ilk sezonudur. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, lig tarihinde şampiyonluğa ulaşan ilk takım oldu.
1924-25 İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Futbol Ligi'nin ikinci sezonudur. Galatasaray bu ligi ilk kez kazandı. Lig bir turnuva olarak tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynandı.
1925-26 İstanbul Futbol Ligi, İstanbul Futbol Ligi'nin üçüncü sezonudur. Galatasaray bu ligi ikinci kez kazandı. Lig bir turnuva olarak tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynandı.
Bu maddede, Galatasaray 'nın 1956-57 sezonunda mücadele ettiği İstanbul Profesyonel Ligi, Federasyon Kupası ve Şampiyon Kulüpler Kupası'ndaki maçları, kadro bilgileri ve istatistikleri yer almaktadır. Galatasaray, 1952 sezonunda ilk kez düzenlenen İstanbul Profesyonel Ligi'ne altıncı kez katılmıştır. Avrupa kupalarına katılacak olan takımın belirlenmesi için İstanbul'dan 10, Ankara'dan 8, İzmir'den 10 olmak üzere toplam 28 takımın katıldığı Federasyon Kupası ilk kez düzenlenmiştir. İkinci kez düzenlenen Şampiyon Kulüpler Kupası'na ise katılan ilk Türk kulübü olmuştur.
Fenerbahçe 1909-10 sezonu, Fenerbahçe'nin 4. sezonudur ve tarihinde ikinci kez İstanbul Ligi'nde mücadele ettiği bu sezonda, beş karşılaşmada tek beraberlik alabilen Sarı-Lacivertliler ligi beşinci sırada tamamlamıştır.
Fenerbahçe 1913-14 sezonu, Fenerbahçe’nin kuruluşundan itibaren geçen 8. sezonudur. Bu sezonda Fenerbahçe, İstanbul Ligi'nde mücadele etti ve namağlup şekilde ikinci kez şampiyon oldu. Aynı sezon Fenerbahçe ilk kez, kurucularından olduğu Cuma Ligi'nde de az sayıda A takım oyuncularından takviye edilmiş B takımıyla mücadele etti ve üçüncü oldu. Ayrıca Rus İmparatorluğu futbol takımları (Sheremetyevskiy KS, Odessa British Athletic Club ve Nikolayev KS) tarafından 3 Haziran 1914’te yapılması planlanan turnuva için Odessa eyaletine davet edilen Fenerbahçe, böylelikle bu sezonda kulüp tarihinin ilk yurt dışı müsabakasına çıkmıştır.
1921-22 sezonunda Galatasaray Cuma Ligi'ni 10 maçta 1 mağlubiyet alarak şampiyon olarak tamamlamıştır. Bu sezonda Osmanlı İmparatorluğu'nu temsilen yurt içi ve yurt dışında çeşitli müsabakalara katılmıştır. Avrupa Turnesindeki 17 maçı, 3 galibiyet 3 beraberlik ve 11 mağlubiyet ile sonuçlanmıştır.
Galatasaray 1904-05 sezonu, Galatasaray'ın ilk sezonudur. İstanbul Futbol Ligine bu sezon katılmamıştır.
Galatasaray 1905-06 sezonu, Galatasaray'ın 2. sezonudur. İstanbul Futbol Ligine katılmamıştır.
Galatasaray 1906-07 sezonu, Galatasaray'ın 3. sezonudur. İstanbul Futbol Ligindeki ilk sezondur.
Galatasaray 1907–08 sezonu, Galatasaray'ın 4. sezonudur. İstanbul Futbol Ligindeki 2. sezondur.
Galatasaray 1908-09 sezonu, Galatasaray'ın 5. sezonudur. İstanbul Futbol Ligindeki 3. sezondur. Galatasaray ilk defa ligi kazanmıştır.
Galatasaray 1909-10 sezonu, Galatasaray'ın 6. sezonudur ve kulübün İstanbul Futbol Ligindeki 4. sezonudur. Galatasaray ligi ikinci kez kazandı.