Galanthus woronowii, Galanthus cinsine bağlı bir bitki türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Batı Kafkasya'da yoğun olarak görülür. İlk kez 1935 yılında Rus botanikçi Agnia Losina-Losinskaja tarafından tanımlanmıştır. Türün bilimsel adı, botanikçi ve bitki koleksiyoncusu Yury Nikolaevich Voronov'un anısına verilmiştir.
World Checklist of Selected Plant Families seçilen bitki ailelerinin kabul edilen bilimsel isimleri ve eş adları hakkında en son hakemli derlenmiş ve yayınlanmış görüşleri sağlayan uluslararası bir işbirliği programıdır. Kraliyet Botanik Bahçeleri, Kew tarafından korunarak, ailelerin, cinslerin ve türlerin adlarının yanı sıra kontrol listeleri oluşturma yeteneğine izin veren çevrimiçi olarak mevcuttur.
Himantoglossum caprinum, Salepgiller ailesine bağlı, kayışlı keşkeş olarak bilinen, bir orkide türüdür. Doğal yayılış alanı Avrupa ve Ortadoğu'dur.
Neuropeltis, Kahkahaçiçeğigiller familyasına ait bir bitki cinsidir. Batı Afrika ve Asya'da yaklaşık 14 tür ile temsil edilir.
Bataklıksazı veya bilimsel adıyla Carex melanorrhyncha, Ernest Nelmes tarafından tanımlanmış, papirüsgiller familyasından bir bitki türüdür. Yaşam Kataloğu'nda hiçbir alttürü listelenmemiştir. Rize ve Doğu Anadolu bölgesindeki birçok ilde görülmüştür.
Hoş filburnu veya bilimsel adıyla Rhynchocorys strictus, Canavar otugiller familyasından tek yıllık bir bitki türüdür. İlk kez Karl Koch tarafından tanımlanmış ve Nikolay Albov tarafından adlandırılmıştır. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Gürcistan'daki çayırlıklar, orman kenarları ve kayalık yamaçlarda yetişmektedir. 1370 ila 2700 metre rakımlı yerlerde görülen hoş filburnu, Haziran ve Eylül ayları arasında çiçeklenir. Altın sarısı veya sarı renkli çiçekleri vardır.
Gül anason veya bilimsel adıyla Pimpinella rhodantha Pierre Edmond Boissier tarafından tanımlanmış, maydanozgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Güney Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Iğdır'da görülmektedir. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenir.
Trachelipus caucasius, 1918 yılında Verhoeff tarafından tanımlanmış, Trachelipodidae familyasından bir tespih böceği türüdür. Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Gürcistan ve Rusya'nın Krasnodar bölgesine endemiktir.
Zarif böğürtlen, Kafkas böğürtleni veya bilimsel adıyla Rubus caucasicus, Wilhelm Olbers Focke tarafından tanımlanmış, gülgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya ve Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesine endemik olan zarif böğürtlen, dağ çayırlarında yetişmektedir. Borçka'daki Karagöl'ün çevresinde, Çamlıhemşin'e bağlı Galer Düzü mevkindeki Kavron Deresi'nin yanında, Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Denizbükü ve Yüceler köylerinde ve Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinde görüldüğü rapor edilmiştir.
Buz yıldızı veya bilimsel adıyla Gagea glacialis, Karl Koch tarafından tanımlanmış, zambakgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye'nin doğusu ve İran'a endemik olan buz yıldızı, 1900 ila 2900 metre yükseklikteki alpin çayırlıklarda yetişmektedir. Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir. Gövdesi 5 ila 10 cm uzunluğundadır.
Yayla çanı veya bilimsel adıyla Campanula saxifraga, Friedrich August Marschall von Bieberstein tarafından tanımlanmış, çan çiçeğigiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'nin kuzeydoğusu ve doğusu, Kafkasya ve Kuzey İran'a endemik olan yayla çanı, 1890 ila 4200 metre yükseklikteki çağıllıklar, çimenlikler ve alpin yamaçlarında yetişmektedir. Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçeklenir. 3 ila 5 cm boyundadır.
Çayır keteni veya bilimsel adıyla Linum hypericifolium, Richard Anthony Salisbury tarafından tanımlanmış, keten cinsinden çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi ve Kars'a endemik olan çayır keteni, 1700 ila 2500 metre yükseklikteki ormanlar, çalılar, çayırlıklar ve kayalık yerlerde yetişmektedir. Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklenir. 30 ila 70 cm büyüyebilen çayır keteninin yaprakları 28–58 mm uzunluğunda ve 5–17 mm genişliğindedir.
Gül mürdümüğü veya bilimsel adıyla Lathyrus roseus, Christian von Steven tarafından tanımlanmış, baklagiller familyasından çok yıllık bir mürdümük türüdür. Kafkasya, Türkiye, Kırım ve Kuzeybatı İran'a endemik olan Gül mürdümüğü, 30 ila 1800 metre yükseklikteki fındıklıklar ile ladin, çam ve meşe ormanlarında yetişmektedir. Mayıs ve Temmuz ayları arasında çiçeklenir. 80 ila 150 cm uzunluğa erişebilen gül mürdümüğü süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Oval yapraklar yaklaşık 4 cm uzunluğundadır.
Yaylasalebi veya bilimsel adıyla Traunsteinera sphaerica, salepgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya ve Türkiye'nin kuzeydoğusuna endemik olan yaylasalebi, 1600 ila 2400 metre yükseklikteki alpin çayırlıklar, otlaklar ve orman kenarlarında yetişmektedir. Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklenir. Bitkinin uzunluğu 25 ila 60 cm, mızraksı yaprakların uzunluğu ise 8 ila 13 santimetredir. Bitkinin internodu sarımsı yeşildir. Çiçeklerin rengi beyaz veya soluksu sarıdır. Yaylasalebi, Temmuz ve Eylül ayları arasında meyve verir.
Mor gâvurbiberi veya bilimsel adıyla Vincetoxicum scandens, Apocynaceae familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Kafkasya, Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesi, Kastamonu, Tunceli, Ukrayna, Güney-Orta Rusya ve Kuzey İran'a endemik olan mor gâvurbiberi, 50 ila 1700 metre yükseklikteki çalılıklar ve dağladaki ormanlarda yetişmektedir. Mayıs ve Eylül ayları arasında çiçeklenir. 70 ila 200 cm uzunluğa erişebilir. Oval-dikdörtgen veya mızrak şekilli yapraklar 12 x 69 cm ölçülerinde olabilir. Bir çiçek kümesinde 6 ila 10 çiçek olur.
Galanthus angustifolius, Jurij Ivanovich Koss tarafından tanımlanmış, nergisgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. 9 ila 13 cm uzunluğa erişebilen bitki, Mart ve Mayıs ayları arasında çiçeklenir. Kafkasya'ya endemik olan bitki süs bitkisi olarak yetiştirilir. Türün nesli süs bitki olarak yetiştirilmek üzere toplandığı için tehlike altındadır.
Katır çiğdemi veya bilimsel adıyla Colchicum szovitsii, Kafkasya, Türkiye ve İran'a endemik, Colchicaceae familyasından çok yıllık bir acı çiğdem türüdür. Cins, adını Antik Kolhis Krallığı'ndan almıştır. 200 ila 3250 metre yükseklikteki ıslak çayırlık ve nemli kesekli yerler, stepler ve Pinus orman kenarlarında yetişmektedir. Şubat ve Mayıs ayları arasında çiçeklenir.
Osmanlı salebi veya bilimsel adıyla Dactylorhiza osmanica, orkidegiller familyasından Dactylorhiza cinsi çok yıllık bir bitki türüdür. Türkiye'ye endemik olan tür, 550 ila 2400 metre yükseklikteki nemli yerler, yaş çayırlıklar, orman kenarları ve derelerde yetişmektedir. Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklenir.
Xanthorrhoea ( ), Avustralya'ya özgü yaklaşık 30 çiçekli bitki türünü içeren bir bitki cinsidir. Türler çim ağacı adıyla da bilinir.
Allium koenigianum veya Dadaş soğanı, Türkiye'nin Erzurum ve Artvin illerinden geçen Çoruh Vadisine özgü bir allium türüdür.