
Antarktika, Güney Yarımküre'nin en güneyinde bulunan ve Güney Kutbu'nu içeren kıta. Afrika ve Okyanusya'nın güneyinde olan ve içinde ülke bulunmayan tek kıta. Dünyanın en kurak yeridir, kıtanın bazı yerlerine 2 milyon sene yağmur yağmamıştır.

Buenos Aires, resmî olarak Buenos Aires Özerk Şehri, Arjantin'in başkenti ve en büyük şehridir. Güney yarımkürenin Paris'i olarak da bilinen şehir, Güney Amerika kıtasının güneydoğu kıyısında, Río de la Plata'nın halicinin batı kıyısında yer almaktadır. "Buenos Aires", Türkçeye "güzel rüzgarlar" veya "güzel hava" olarak çevrilebilirse de, şehrin adı 16. yüzyıldaki kurucularının verdiği orijinal ad olan "Real de Nuestra Señora Santa Maria del Buen Ayre"ye dayanmaktadır. Bu adı Sardunya'daki Bonaria Madonna'dan almıştır. Aynı zamanda birkaç Buenos Aires eyaleti semtini de içeren Büyük Buenos Aires yerleşim bölgesi, yaklaşık 15,6 milyonluk nüfusuyla Amerika'nın en kalabalık beşinci metropol bölgesini oluşturmaktadır.

La Paz ; Aymaraca Chuqiyapu bir Güney Amerika ülkesi olan Bolivya'nın yönetimsel başkentidir. Ülkede yasal başkent Sucre olmasına karşın, bakanlar kurulu La Paz'da yerleşiktir ve ülke buradan yönetilir. Kent ek olarak, La Paz bölgesinin de bölgesel başkentidir.

Valparaíso Şili'de bir liman şehridir. Yaklaşık nüfusu 278.000 kişidir. Valparaíso'nun ilçe ve banliyöleri ile nüfusu 905.300 kişiyi bulur (2004). Şili Kongresi bu şehirde bulunur.
Arjantin 23 eyalete ve bir federal bölgeye bölünmüştür. Federal bölge ve tüm eyaletlerin kendi anayasaları bulunur ancak hepsi federal bir sistem altında birleşmiştir.

İspanyol Armadası, 1588 yılında İspanya’nın emrinde, Kuzey Denizi’ni geçerek İngiltere’ye çıkarma yapmayı amaçlayan orduya eşlik eden filo. Katolik İspanya kralı II. Felipe (1527-1598) tarafından I. Elizabeth’i tahtından düşürmek için gönderilen Dük Medina Sidonia komutasındaki filo, ilan edilmemiş İngiltere-İspanya Savaşı’nın (1585-1604) en büyük seferini yürüttü.

Güney Shetland Adaları, Antarktika Yarımadası'nın 120 km kuzeyinde bulunan bir takımadadır. 1962'den bugüne Birleşik Krallık tarafından Britanya Antarktika Toprakları adı altında yönetilmektedir. 1959 yılında imzalanan Antarktika Antlaşması gereğince imza atan diğer ülkeler, adaların idaresini ne resmî tanımışlardır ne de reddetmişlerdir. Askerî amaç haricî imza atan her ülke bu adaları dilediği şekilde kullanabilir.

Richard Evelyn Byrd Amerikalı amiral ve kutup kâşifidir.
Kâşif ya da bulucu, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır.

Sir Ernest Henry Shackleton 20. yüzyılın başlarında yaptığı Antarktika keşifleriyle tanınan İrlandalı-İngiliz kâşif.

Charles Wilkes Amerikalı deniz subayı ve kâşif.

Candelaria Bazilikası veya Virgen de Candelaria Bazilikası, Tenerife adasındaki Candelaria kentinde bulunan bazilika. Bina, Meryem Kanarya Adaları koruyucusudur adamıştır. Kilise Katolik Kilisesi'ne ait olup, takımadalardaki en kutsal tapınaklardan olduğundan her yıl milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmektedir.

Antarktika'da çeşitli devletlere ait bölgeye geniş çaplı yayılmış olarak araştırma istasyonları bulunmaktadır. Bu istasyonlar kaya ya da buz üzerine inşa edilmişlerdir. Araştırmacı nüfusu yaz mevsiminde 4000 kadar iken kış mevsiminde 1000 dolaylarındadır.

Santa María de Guadalupe Kraliyet Manastırı, İspanya'nın Extremadura Eyaleti'ndeki Guadalupe'de bulunan bir Roma Katolik manastır topluluğudur. Sierra de las Villuercas'ın doğu eteklerinde bulunur ve dört asırdan uzun zamandır ülkedeki en önemli manastırlardan biridir. UNESCO tarafından 1993 yılında Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Meksika'nın Querétaro şehrindeki Sierra Gorda Fransisken Misyonerlik Binaları, 2003'te UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiş beş binadır. Alta Kaliforniya'daki önemli misyonerlik binalarını da kuran Fransisken Tarikatı rahibi Junípero Serra tarafından kurulmuştur.

Reducción de Nuestra Señora de Santa Ana, İspanyol sömürge döneminde Güney Amerika'daki Cizvitler tarafından 17. yüzyılda yerlilerin Hristiyanlaştırılması amacıyla kurulan birçok sömürge misyonundan biriydi.

Reducción de Nuestra Señora de Loreto, İspanyol sömürge döneminde Güney Amerika'daki Cizvitler tarafından 17. yüzyılda yerlilerin Hristiyanlaştırılması amacıyla kurulan birçok sömürge misyonundan biriydi.

Manila Kalyonları, iki buçuk asır boyunca Filipinler ile Pasifik Okyanusu arasında Meksika'yı birbirine bağlayan ve her ikisi de Yeni İspanya'nın bir parçası olan Acapulco ve Manila limanları arasında yılda bir veya iki kez sefer yapan İspanyol ticari gemileriydi. Kalyon ismi geminin kalktığı şehri yansıtacak şekilde değişmekteydi. Manila Kalyonları terimi, 1565'ten 1815'e kadar süren Acapulco ve Manila arasındaki ticaret yolunu ifade etmek için de kullanılmaktadır.
Bilim ve teknolojide MS 1500 yılı, bazıları burada listelenen birçok olayı içermektedir.
Dirck Gerritszoon Pomp(1544 - 1608), 16. ve 17. yüzyılda Hollandalı denizci ve Çin ile Japonya'yı ziyaret ettiği bilinen ilk Hollandalı olmuştur. Pomp, Burgonya Hollandası'ndaki Enkhuizen'de doğdu. Gençliğinde, tüccar olan akrabalarının yanında yaşamak, Portekizce öğrenmek ve tüccarlık eğitimi almak üzere 1555 yılında Lizbon'a gönderildi. Pomp 1568'de 22 yaşındayken Hindistan kıyılarındaki Goa adasında tüccar olarak çalışmaya başladı. Oradan Portekiz ticaret gemileriyle Çin ve Japonya'yı ziyaret etti.