
Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından, cep telefonları, tabletler ve televizyonlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.
Google Developers Google'ın yazılım geliştirme araçları ve platformları, uygulama programlama arayüzü (API'ler) ve teknik kaynaklar sitesidir. Site, Google'ın geliştirici ürünlerini kullanan geliştiriciler için tartışma grupları ve bloglar dahil olmak üzere Google geliştirici araçlarının ve API'larının kullanımına ilişkin belgeler içerir. Google Haritalar, YouTube, Google Workspace ve diğerleri gibi Google'ın neredeyse tüm popüler tüketici ürünleri için sunulan API'ler vardır. Google, çoğunlukla web geliştiricileri için web API'leri olmak üzere çeşitli API'ler sunar. API'ler, Google Haritalar, Google Earth, Google AdSense, Adwords, Google Apps ve YouTube dahil olmak üzere popüler Google tüketici ürünlerini temel alır. Google Veri API'leri, programcıların Google hizmetlerinden veri okuyan ve yazan uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. Şu anda bunlar arasında Google Analytics, Blogger, Google Base, Google Books, Google Takvim, Google Code, Google Earth, Google Notebook API'leri bulunmaktadır.

Chromium, açık kaynak kodlu bir web tarayıcısı projesi. Chromium; Microsoft Edge, Yandex Browser ve Google Chrome tarayıcılarının da temelini oluşturmaktadır.

Google Play, Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur. Kullanıcılara Android SDK ile geliştirilen ve Google üzerinden yayınlanan uygulamalara göz atmasına ve indirmesine olanak tanır ve Android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olarak hizmet vermektedir.

Fuchsia, şu anda Google tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir işletim sistemidir. Proje, Ağustos 2016'da resmi bir duyuru yapılmaksızın kendi kendine barındırılan bir git şeklinde göründüğünde halk tarafından tanındı. Kaynak belgelerinde adın arkasındaki neden "Pembe + Mor == Fuşya " olarak tanımlanmaktadır. Linux çekirdeğini temel alan, daha önce Google tarafından geliştirilen Chrome OS ve Android gibi işletim sistemlerinin aksine, Fuchsia, mineral adını taşıyan Zircon adlı yeni bir mikro çekirdeğe dayanıyor.

Google Play Oyunlar Android işletim sistemi için Google tarafından işletilen bir çevrimiçi oyun hizmeti ve SDK'dır. Google Play hizmetine dahildir. Gerçek zamanlı çok oyunculu oyun yetenekleri, bulut tasarrufları, sosyal ve halka açık afiş tabloları, başarılar ve korsanlıkla mücadele özellikleri içerir. Hizmet, geliştiricilerin bu özellikleri kendilerinin geliştirmesine gerek kalmadan oyunlarında özellik eklemelerine olanak tanır. Google Play Oyunlar hizmeti, Google I/O 2013 Geliştirici Konferansı'nda tanıtıldı. 2016'dan itibaren, Google Play aracılığıyla yayınlanan on binlerce oyun hizmeti destekliyor.

Pembe Hayat KuirFest veya KuirFest, Türkiye'de farklı kentlerde düzenlenen LGBT temalı uluslararası film festivalidir. İlki, 2011 yılında düzenlenen festival, Türkiye'nin ilk LGBT temalı film festivalidir. 2013'e kadar sadece Ankara'da düzenlenen festival, 2014 yılından itibaren İstanbul, Denizli ve Mersin'de de düzenlenmeye başlandı.

Android Oreo ya da Android O, Android mobil işletim sisteminin yaklaşan sürümünün kod adıdır. İlk önce 21 Mart 2017'de alfa kalitesinde bir geliştirici önizlemesi olarak yayınlandı. İkinci önizleme sürümü Google I/O 2017 etkinliği günlerinde yeni özellikleri tanıtılarak 17 Mayıs 2017'de yayımlandı.

Google Asistan Google tarafından geliştirilen ve Mayıs 2016'da Google I/O'da duyurulan akıllı bir sanal asistandır. Diğer sanal asistanların aksine, Google Asistan iki yönlü görüşmelerde bulunabilir.

Google Nest, önceden Google Home, Google tarafından geliştirilmiş akıllı bir hoparlördü. Mayıs 2016'da ilan edildi, Kasım 2016'da Birleşik Devletler'de ve Nisan 2017'de İngiltere'de yayınlandı.

Android yazılım geliştirmesi Android işletim sistemi için yeni uygulamaların oluşturulduğu süreçtir. Uygulamalar genellikle Android yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak Java programlama dilinde geliştirilir; ancak diğer geliştirme ortamları da mevcuttur. Google, Android uygulamaları Kotlin, Java ve C++ dilleri kullanılarak Android yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak yazılabilir" ve diğer dilleri kullanmak da mümkün olduğunu belirtiyor. Go, JavaScript, C, C++ veya Assembly gibi Java sanal makinesi (JVM) dışı tüm diller, muhtemelen kısıtlı API desteğiyle araçlar tarafından sağlanabilecek JVM dil kodunun yardımına ihtiyaç duyar.

WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs, Amerikalı bir profesyonel güreş şirketi olan WWE tarafından her yıl düzenlenen bir profesyonel güreş izle ve öde etkinliğidir. Etkinlik ilk kez 2009 yılının Aralık ayında Armageddon'un yerine yapılmıştır. Etkinliğin konsepti olarak maçlarda masa, merdiven ve sandalye kullanılması serbest olmuştur.

Kapıkaya Fest ya da Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali, Samsun'un Bafra ilçesindeki Kapıkaya'da gerçekleştirilen uluslararası ekstrem doğa sporları festivali. Bafra Belediyesinin sahipliğinde, organizasyonu Astajans tarafından üstlenilerek düzenlenmektedir.
Fyter Fest, Amerikalı All Elite Wrestling (AEW) şirketi tarafından düzenlenen ikinci profesyonel güreş izle ve öde etkinliği. 29 Haziran 2019 tarihinde Daytona Beach, Florida'daki Ocean Center'da Community Effort Orlando (CEO) dövüş oyunu etkinliğiyle beraber yapılmıştır. Etkinliğin adı başarısız olan Fyre Festival'a bir göndermedir. Etkinlik, B/R Live akış servisinden ücretsiz yayınlanmıştır.
AEW World Tag Team Championship , Amerikalı profesyonel güreş şirketi All Elite Wrestling (AEW) tarafından takımların hedefi olması için oluşturulan şampiyonluk kemeri. Kemer ilk kez, 18 Haziran 2019 tarihinde AEW'nun Twitter hesabından duyurulmuştur.

Android 11, Android mobil işletim sisteminin 11. büyük sürümüdür. Sürüm 8 Eylül 2020 tarihinde yayımlandı. Eskiden tatlılara dayanan alfabetik sürüm adları Android 10'dan itibaren bırakılmıştı; bu nedenle işletim sistemi yalnızca "Android 11" (R) olarak adlandırıldı. Sürümün logosunda 11'e döndürülmüş bir dial bulundurmaktadır. Bu This is Spinal Tap adlı müziksel sahte-belgesel filmine yapılan bir göndermedir.

Bixby, Samsung Electronics tarafından geliştirilen bir sanal asistan.

I'm Design Türkiye Etkinliği, Bursa'nın İnegöl ilçesinde İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen bir etkinliktir.
MDN Web Docs, Mozilla tarafından sunulan çok dilli bir web geliştirici kılavuzudur.
2022 yılında iptal edilen Anadolu Fest etkinliği ile başlayan festival yasakları, valilik ve kaymakamlıklar tarafından yasaklanan benzer etkinliklerin gündeme gelmesiyle toplumda etkili olmuştur. 9 Mayıs 2022'de, Eskişehir Valiliği 10 - 24 Mayıs 2022 tarihleri arasındaki konser, şenlik ve festivaller de dahil olmak tüm etkinliklerin yasaklandığını duyurdu, bu tarihler arasında olan Anadolu Fest etkinliğinin Eskişehir Valiliği tarafından yasaklanması toplumda tepkiler oluşturdu. Yasağın gerekçesi, "huzur ortamı ile kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi" olarak bildirildi. 25 Mayıs 2022'de Melek Mosso'nun 3 Haziran 2022'de Isparta Gül Festivali'nde vereceği konser, muhafazakar derneklerin baskısı nedeni ile valilik tarafından iptal edildi. Ardından, 10 Ağustos 2022 tarihinde Burhaniye Kaymakamlığı tarafından Zeytinli Rock Festivali yasaklandı. Yasaklar; muhalif partiler, sanatçılar ve toplum tarafından "politik kararlar sonucu verilmesi" nedeniyle eleştirilmiştir.