Endonezya, resmî adıyla Endonezya Cumhuriyeti, Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir. Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 280 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. Cava dünyanın en kalabalık adasıdır ve nüfusun yarıdan fazlasına ev sahipliği yapar.
Celebes Denizi veya Sulawesi Denizi Filipinlerin kuzeyinde Mindanao Adası, Sulu Denizi ve Sulu Takımadaları ile doğuda sıralı Sangihe Adaları, güneyde Sulawesi ve batıda Endonezya'daki Kalimantan ile cevrilmiştir. Deniz büyük bir leğen biçiminde olup 6.200 m derinliğe sahiptir. Kuzey-güney boyunca 675 km, doğu-batı boyunca 837 km ve toplam yüzeysel alan 280.000 km2'dir. Deniz güneybatı tarafından Java Denizi'ndeki Makassar Boğazı'na açılır.
Makassar Boğazı, Endonezya'daki Sulawesi ve Borneo adalarının arasında yer alan boğazdır. Endonezya'nın kontrolündedir. Kuzeyde Celebes Denizi, güneyde de Java Denizi ile birleşir.
Endonzeya bayrağı, Endonezya Cumhuriyeti'nin resmî simgesidir.
Sulawesi Endonezya'nın dört büyük adasından biridir. Büyük Sunda Adalarındandır. Borneo ve Maluku Adaları arasında yer alır. Adanın en büyük şehri Makassar'dır.
Avustralasya; Avustralya, Yeni Zelanda, Yeni Gine adası ve Pasifik Okyanusu'ndaki komşu adaları kapsayan Okyanusya'da bir bölge. Terim ilk kez Charles de Brosses'nin Histoire des navigations aux terres australes (1756) adlı kitabında kullanılmıştır. Latincede "Asya'nın güneyi" anlamına gelen sözcük daha doğuda yer alan Polinezya ve güneydoğu Pasifik'i (Magellanica) dışarıda bırakan bölgeyi tanımlamaktadır. Kuzeydoğusunda yer alan Mikronezya'dan da ayrılan bölge, Hindistan'ın da yer aldığı Hint-Avustralya Levhası'nda bulunmaktadır.
Kuzey Sulawesi, Endonezya'nın Sulawesi adasında il. Merkezi Manado şehridir.
Güneydoğu Sulawesi, Endonezya'nın Sulawesi adasında il. Merkezi Kendari şehridir.
Batı Sulawesi, Endonezya'da, Sulawesi'nin batı kesiminde il. Merkezi Mamuju'dur.
Orta Sulawesi, Endonezya'da, Sulawesi'nin orta kesiminde il. Merkezi Palu'dur.
UTC+08:00, UTC'den 8 saat ileri zaman dilimi.
Kopi luwak, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir. Hayvan dışkısındaki kahve çekirdekleri toplanmakta ve paketlenmektedir. Kilosu 350 $'a ulaşan fiyatlarla Kopi luwak dünyanın en pahalı kahvesi olma özelliğine sahiptir.
Gorontalo, Endonezya'da, Sulawesi adasının kuzey kesiminde il. Merkezi il ile aynı adı taşıyan Gorontalo şehridir.
Endonezya, 28 il ve 5 özel statülü bölgeden oluşan toplam 33 en üst düzey idari birime ayrılmıştır. İdari birimler Cava, Batı Papua, Kalimantan, Küçük Sunda Adaları, Maluku Adaları, Sulawesi, Sumatra olmak üzere yedi coğrafi bölgeye göre ayrılmaktadır.
Doğu Cava, Endonezya'da, Cava adasının doğu kesiminde il. Merkezi Surabaya'dır.
Orta Cava, Endonezya'da, Cava adasında il. Merkezi Semarang şehridir.
Makassar, Endonezya'nın Güney Sulawesi ilinin başkenti olan şehirdir. Ayrıca Sulawesi Adasının en büyük şehridir. Endonezya'nın Cakarta, Surabaya, Bandung ve Medan şehirlerinden sonraki 5. büyük şehridir. Bu şehir Endonezya'nın Sulawesi adasının güneybatı kıyısında yer almaktadır.
Kendari, Endonezya'nın Güneydoğu Sulawesi ilinin başkenti olan şehirdir. Moramo Şelalesi, Kendari'nin 65 km doğusunda yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 sayımına göre 314,812 olup Sulawesi'nin Makassar, Manado ve Palu'dan sonraki en büyük 4. şehridir.
Manado, Endonezya'nın Selebes Adasındaki Kuzey Sulawesi ilinin başkenti olan şehirdir. Bu şehir Manado Körfezi kıyısında yer almaktadır. Şehrin nüfusu 2010 yılı itibarıyla 675,411 olup Makassar'dan sonraki Sulawesi'nin üçüncü en büyük şehridir.
Endonezya'da turizm Endonezya ekonomisinin önemli bir bileşeninin yanı sıra döviz gelirlerinin de önemli bir kaynağıdır. Endonezya, 2017 yılında dünya turizm endüstrisinde 20. sırada, aynı zamanda dünyanın dokuzuncu en hızlı büyüyen turizm sektörü, Asya'nın en hızlı üçüncü ve Güneydoğu Asya'nın en hızlı büyüyen turizm sektörü seçildi. 2018 yılında, Denpasar, Jakarta ve Batam, turizmde en hızlı büyümeye sahip olan, sırasıyla yüzde 32,7, 29,2 ve 23,3 olan 10 şehir arasında yer alıyor. Ülke, turizm sektöründen GSYİH'nın yüzde 8'ini elde etmeyi planladı ve 2019 yılına kadar yaklaşık 20 milyon ziyaretçi çekmeyi hedefledi. Turizm sektörü mal ve hizmet ihracat sektörleri arasında 4. sırada yer almaktadır.