Mimar Sinan veya Koca Mi'mâr Sinân Ağa, Osmanlı İmparatorluğu'nun 16. yüzyılda görevli başmimarı ve inşaat mühendisidir. Kariyerinde önemli eserler veren ve Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim ve III. Murad dönemlerinde başmimar olarak görev yapan Mimar Sinan, yapıtlarıyla geçmişte ve günümüzde dünyaca tanınmıştır. Başyapıtı, "ustalık eserim" olarak tanımladığı, Edirne'deki Selimiye Camii'dir.
İstanbul ilinin Fatih ilçesi sınırları içinde kalan semt.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ), merkez kampüsü İstanbul'un Fındıklı semtinde bulunan devlet üniversitesidir. Ağırlıklı olarak görsel sanatlar, mimarlık, sahne sanatları ve müzik alanında eğitim vermektedir.
Hadım Sinan Paşa, I. Selim saltanatında 18 Haziran 1515-23 Eylül 1515 ile 26 Nisan 1516-22 Ocak 1517 tarihleri arasında iki kez sadrazamlık yapmış Osmanlı devlet adamıdır.
Kuzey Afrika, Afrika'nın kuzeyindeki bölgeye verilen isim. Bugün Kuzey Afrika'da Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır ve Sudan devletleri bulunmaktadır. Bölgede Müslümanlar çoğunluktadır. Bölgedeki yaygın diller Arapça, Berberice ve Kıpticedir.
Sinan Paşa Camisi İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş bir Osmanlı camisidir. İlçenin merkezinde yer alan Sinanpaşa mahallesine adını vermiştir.
Sinâ Yarımadası, Mısır'da bir yarımada.
Akabe Körfezi Kızıldeniz'in kuzeyinde yer alan bir körfezdir. İsrail'de Eilat Körfezi adıyla bilinir. Batısında Sina Yarımadası, doğusunda Suudi Arabistan, kuzeyinde ise İsrail ve Ürdün bulunmaktadır. Körfezin en geniş noktası 24 kilometredir. Güneyden kuzeye 160 kilometredir.
Süleymaniye, İstanbul ilinin Fatih ilçesinde, Süleymaniye Camii ve Külliyesi'nin çevresinde, İstanbul'un üçüncü tepesinde, adını külliyeden alan mahalle. Osmanlı döneminde İstanbul'un önemli bilim ve ticaret merkezlerinden biri olan bölge, günümüzde de barındırdırdığı birçok tarihî eserle önemli bir kültür ve turizm mekanıdır.
Ayaz, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.
Birlik , İzmir ilinin Bornova ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında batısında Meriç ve Tuna; güneyinde Serintepe ve Zafer; doğusunda Yeşilova; kuzeyinde ise Koşukavak bulunur. Çoğunlukla Göçmen ve Boşnak asıllı kişilerin yaşadığı mahallenin nüfusu yaklaşık 10.000 dir. Mahalle sınırları içerisinde Vedide Baha Pars İlköğretim Okulu, Mimar Sinan Endüstüri Meslek Lisesi ve İzmir Mesleki Eğitim Merkezi bulunmaktadır.
Şarm El-Şeyh ya da kısaca Şarm, Mısır'ın Güney Sina ilinde yer alan bir tatil kenti ve turizm merkezidir. Kent, Sina yarımadasının güney ucunda, Sina Dağıyla Kızıldeniz arasındaki kıyı şeridinde yer almaktadır.
Mimar Sinan Anıtı, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Binası bahçesinde yer alan büyük Türk mimarı Sinan'ın mermer heykeli. İlk Mimar Sinan anıtıdır.
Kaçanik veya Kaçana, Kosova'da, Kosova-Makedonya sınır şeridinin hemen kuzeyindeki kasaba ve belediye merkezi.
Şemsi Paşa Camii veya Kuşkonmaz Camii, İstanbul'un Üsküdar ilçesi, Şemsi Paşa Caddesinde yer alan, Osmanlı Dönemi'nden kalma tarihi bir camidir.
Azize Katerina Manastırı resmi olarak "Sina Dağı'ndaki Kutsal Tanrı-Trodden Manastırı", Mısır'ın Güney Sina ilinde, Sina Dağı'nın eteklerinde, Azize Katerina kentinde yer alan bir manastırdır. Manastır, daha geniş Doğu Ortodoks Kilisesinin bir parçası olan Özerk Sina Kilisesi tarafından yönetilmektedir. 2002 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.
İbn-İ Sina, Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mimar Sinan, İzmir ilinin Aliağa ilçesine bağlı bir kentsel mahalledir.
Kaletü's-Sinan, Tunus'un El-Kâf ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Belediye, il merkezi El-Kâf'ın güneybatısında Cezayir sınırı yakınlarında yer almaktadır. Yüzölçümü 513,7 km² olan belediyenin nüfusu 2022 yılı itibarı ile 15.980'dir.
Kaletü's-Sinan, Tunus'un El-Kâf ilinde bulunan bir belediyedir. Belediye, il merkezi El-Kâf'ın güneybatısında yer almaktadır. Yüzölçümü 205,5 km² olan belediyenin nüfusu 2022 yılı itibarı ile 6.517'dir.