İngiltere, Birleşik Krallık'ı meydana getiren dört ülkeden biridir. Ülke, kabaca %62'sini kapladığı Büyük Britanya adasında ve 100'den fazla küçük bitişik adada yer almaktadır. Kuzeyde İskoçya ve batıda Galler ile kara sınırı bulunmaktadır ve doğuda Kuzey Denizi, güneyde Manş Denizi, güneybatıda Kelt Denizi ve batıda İrlanda Denizi ile çevrilidir. Kıta Avrupası güneydoğuda, İrlanda ise batıda yer alır. Başkenti ve en büyük şehri Londra'dır.
Bristol, Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinin Güney Batı bölgesinde bulunan bir törensel kontluk ve tek-seviyeli-yerel-idare-bölgesi ve bir şehirdir. Bristol'a şehir olma krallık beratı 1155'te ve idari kontluk olma beratı ise 1373'te verilmiştir. 13. yüzyıldan beri 500 yıl Bristol İngiltere'nin en büyük üç şehri arasında bulunmuş ve sıralamada yerini ancak 18. yüzyıl sonlarında Kuzey ve Kuzey-Batı İngiltere'deki sanayi şehirlerinin gayet hızla gelişmeleri sonucu kaybetmiştir.
New England veya diğer kullanımıyla Yeni İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğu köşesine verilen isimdir. Bölgeyi oluşturan 6 eyâlet Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island ve Vermont'dur.
Ermeni diasporası, Ermenilerin yerli halk olarak kabul edildiği bölgeler dışında yaşayan Ermeni topluluklarını ifade eder. Ermenistan dışında 3-4 milyon kadar Ermeni'nin yaşadığı iddia edilmektedir. Ancak sağlıklı istatistikler yoktur. Ermenilerin diasporada en yoğun olduğu ülkeler Rusya, ABD ve Fransa'dır.
Bu liste, 2015 yılı itibarıyla Birleşik Krallık'ta belirlenen şehirleri listelemektedir.
Avrupa Birliği'nin en kalabalık 100 şehri Not:Koyu yazılan şehirler ülkelerin başkentidir.
Amerikalılar veya Amerikanlar, Birleşik Devletler'de doğan ya da sonradan vatandaşı olanları kapsayan diplomatik bir topluluktur. Birleşik Devletler, çoğunlukla son 500 yıl içinde kıtaya göçen Avrupalılar, Asyalılar, Afrikalılar ve Orta Doğululardan oluştuğu için belirli bir etnisite değil, belirli bir yasa çerçevesi içinde ilerlemiş bir demonime sahiptir. Bir diğer bakış açısıyla birçok farklı etnik gruba ev sahipliği yaptığı için kültürü, yasası ve ulusu ırksal ya da etnik şekilde değil, diplomatik değerler topluluğu şekilde yorumlanır.
Bu, nüfusa göre sıralanan başkentlerin bir listesidir. Bağımlı bölgelerin ve tartışmalı bölgelerin başkentleri italik olarak işaretlenmiştir. Verilen nüfus istatistikleri sadece resmi başkent alanıyla ilgilidir, geniş metropolit/kent ilçesi dahil değildir.
Bengalliler, Güney Asya'da yaşayan bir Hint-Aryan etno-linguistik gruptur. Anadilleri Bengalce olup Han Çinlileri ve Araplardan sonra dünyanın üçüncü büyük etnik grubudur.
Luton, İngiltere'nin Bedfordshire kontluğunda bulunan bir kenttir. Kent, başkent Londra'nın 50 km kuzeybatısında yer almaktadır. Yüzölçümü 43.35 km² olan kentin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 213,052'dir.
Doğu İngiltere, İngiltere'nin bölgelerinden biridir. Yüzölçümü 19,120 km² olan bölgenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 5,847,000'dir.
Epping, İngiltere'nin Essex kontluğunda bulunan bir kent ve sivil pariştir. Kent, Londra'nın 30 km kuzeydoğusunda yer almaktadır. Yüzölçümü 7.73 km² olan kentin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 11,461'dir.
Godalming, İngiltere'nin Surrey kontluğunda bulunan bir kent ve sivil pariştir. Kent, Londra'nın 49.1 km güneybatısında Wey Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü 9.68 km² olan kentin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 18,100'dür.
Chatham, İngiltere'nin Kent kontluğunda bulunan bir kenttir. Kent, Londra'nın 53.30 km doğusunda Kuzey Denizi kıyısında yer almaktadır. Kentin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 76,792'dir.
Crewe, İngiltere'nin Cheshire kontluğuna bağlı Cheshire East üniter otoritesinde bulunan bir kenttir. Kent, başkent Londra'nın 237 km kuzeybatısında ve Manchester'ın 56 km güneyinde yer almaktadır. Kentin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 84,863'tür.
Müslüman nüfusa göre Avrupa Birliği'ndeki şehirler listesi; Avrupa Birliği'ne üye olan ülkelerde yaşayan ve İslam dinine mensup olan insanların, bulundukları ülkelerin toplam nüfuslarına oranla temsil ettikleri yüzdelik dilimi göstermektedir.
Sihler, Guru Nanak'ın vahyine dayanan, 15. yüzyılda Hint yarımadasının Pencap bölgesinde ortaya çıkan tek tanrılı bir din olan Sihizm ile ilişkili kişilerdir. Sih teriminin kökeni 'mürit' veya 'öğrenci' anlamına gelen śiṣya kelimesinden gelir. Sih Rehat Maryada'nın 1. maddesine göre bir Sih:
Bir Ölümsüz Varlık'a; Guru Nanak'tan Guru Granth Sahib'e kadar on bir guruya; 6 guru, 15 bhagat, 11 bhatt, 4 Gursikh'in öğretileriyle onuncu gurunun miras bıraktığı vaftizlere inan herhangi bir kişidir.
Hatfield, İngiltere'nin Hertfordshire Kontluğu'na bağlı civil parish statüsünde kasaba. Nüfusu 2001'de 29.616, 2011'de 39.201 idi. Yerleşimin kökeni Saksonlara uzanır. Şehrin tarihi merkezinde Salisbury Markisi'nin evi olan Hatfield House yer alır. 1930'lardan 1990'lara kadar ekonomisi bir havacılık fabrikasına dayanırdı ancak bu fabrika kapatıldı. Hatfield savaş sonrasının yeni kentlerinden biri olarak modernist mimariye sahip birçok bina barındırır. Hertfordshire Üniversitesi burada kurulmuştur.
Civil parish, İngiltere'deki en düşük yerel yönetim birimidir. Cornwall'ın törensel kontluğunda 218 civil parish bulunmaktadır. Sadece Wolf Rock belediyeye ait olmayan alandır.
Civil parish, İngiltere'deki en alt yerel yönetim birimini oluşturan bir ülke alt bölümüdür. Bedfordshire'ın törensel kontluğunda 125 civil parish bulunmaktadır. 2001 nüfus sayımında 125 civil parishte 312.301 kişi yaşıyordu ve bu da ilçe nüfusunun yüzde 55,2'sini oluşturuyordu.