İçeriğe atla

Güneşimden Kaç

Güneşimden Kaç
Bulutsuzluk Özlemi stüdyo albümü
Yayımlanma17 Nisan 1992 (1992-04-17)[1]
Tarzrock
ŞirketAziz Plak[2]
Bulutsuzluk Özlemi kronolojisi
Uçtu Uçtu
(1989)
Güneşimden Kaç
(1992)
Yaşamaya Mecbursun
(1995)

Güneşimden Kaç, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1992 yılında yayınladığı üçüncü stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır.

Albümdeki şarkılar

  1. "Güneşimden Kaç"
  2. "Seyyarede"
  3. "Kaportacı"
  4. "Karanlık Soğuk"
  5. "Devran Dönüyor"
  6. "Bilirdiniz"
  7. "Lili Yarim"
  8. "Gülsüm"
  9. "Boyalı Kuş"
  10. "Oniki Kişi"
  11. "Bütün Bu Yaşananlardan Sonra"
  12. "Hayır Hayır"

Grup üyeleri

Misafir sanatçılar

  • Okay Temiz - Perküsyon
  • Tahsin Ünüvar - Alto Saksafon
  • Selim Atakan - Klavye
  • Murat Çekem - Arka Vokal
  • Emre Özgen - Arka Vokal
  • Halit Kakınç - Koro

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2017. 
  2. ^ "BULUTSUZLUK ÖZLEMİ - GÜNEŞİMDEN KAÇ". www.zihni.com. 16 Mayıs 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bulutsuzluk Özlemi</span>

Bulutsuzluk Özlemi, 1984'te kurulmuş Türk rock grubudur. Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü alternatif rock yapan grubudur ve Türkiye'nin önde gelen rock grupları arasında yer almaktadır. Tarzları, rock'ın dışında, "Türkçe sözlü rock yapılabilir mi?" sorusuna karşı tepki olarak gelişmiş, Batı kaynaklı rock melodi ve ritimleriyle Anadolu melodilerinin bütünleştirilmesinden oluşmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Nejat Yavaşoğulları</span>

Mehmet Nejat Yavaşoğulları, Türk mimar ve müzisyen.

Bulutsuzluk Senfoni, 2004 yılında Türk rock müziği grubu Bulutsuzluk Özlemi'nin büyük bir orkestrayla verdiği konserin kaydından oluşan konser albümüdür. Grup Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda şef Orhan Şallıel yönetimindeki senfonik orkestra ile birlikte verdiği bu konserde 11 şarkı çalmıştır. Albüm, grubun ikinci canlı performans albümüdür ve 2008 yılında "DVD" formatında tekrar yayınlanmıştır.

mor ve ötesi Türk müzik grubu

mor ve ötesi, Ocak 1995'te Harun Tekin, Alper Tekin (bas), Derin Esmer ve Kerem Kabadayı (bateri) tarafından İstanbul'da kurulan Türk alternatif rock müzik grubu.

<i>Boran Fırtınası</i> Grup Yorumun 1998 tarihinde çıkardığı on ikinci albümü

Ölüm Orucu Destanı Boran Fırtınası, protest müzik grubu Grup Yorum'un onikinci albümüdür. Albüm Cezaevlerindeki F Tipi hücre uygulamalarına geçiş döneminde gerçekleştirilen ölüm oruçlarında ölenlerin anısına hazırlanmıştır.

<i>Everything Must Go</i>

Everything Must Go, Steely Dan grubunun 2003 yılında çıkardığı son stüdyo albümüdür.

Bulutsuzluk Özlemi'nin 2002 yılında Marmara Üniversitesi Bahçelievler Kampüsünde vermiş oldukları konserin son parçası olarak hep bir ağızdan söylenmiştir. 2004 yılında verilen bir konserden görüntüler alınarak klip yapılmış ve aynı yıl çıkarılan Bulutsuzluk Senfoni'nin en çok ses getiren aynı zamanda grubun en bilinen parçalarından olmuştur. Parça ilk olarak 1990 yılında piyasaya çıkarılan Uçtu Uçtu albümünde yer almıştır. Grubun bazı konserlerinde şarkıya Şebnem Ferah da eşlik etmiştir. Parçanın söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları'na aittir.

<span class="mw-page-title-main">Seksendört</span> Ankara çıkışlı Türk pop rock grubu

Seksendört, Ankara çıkışlı Türk pop rock grubudur.

<i>Darısı Başınıza</i> Barış Mançonun 1989 tarihli albümü

Darısı Başınıza, Barış Manço'nun dokuzuncu albümüdür.

<i>Bulutsuzluk 20 Yaşında</i>

Bulutsuzluk 20 Yaşında, Türk rock grubu Bulutsuzluk Özlemi'nin 2007 yılında yayımlanan konser kaydı albümü. Albüm, 31 Temmuz 2006 tarihinde grubun 20. yaşını kutladığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu konserinde canlı olarak kaydedildi. Hem DVD hem de çift CD olarak yayımlandı. Bu konserde gruba Redd, mor ve ötesi, Aylin Aslım, Şebnem Ferah, Duman, Zuhal Olcay ve Yaygara grubu eşlik etti.

Bulutsuzluk Özlemi, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1986 yılında yayınladığı ilk stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır.

Uçtu Uçtu, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1989 yılında yayınladığı ikinci stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır.

Yaşamaya Mecbursun, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1995 yılında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda canlı verdiği konser kaydı, aynı zamanda üçüncü albümü. Albüm, grubun önceki eserlerinin açık hava sahnesinde canlı performans kayıtlarından ve ilk kez bu sahnede söylenen şarkılardan oluşmaktadır.

Yol, Bulutsuzluk Özlemi'nin 1998 yılında yayınladığı dördüncü stüdyo albümü. Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları tarafından yazılmıştır. Albüm özellikle dönemin protest gündem konularını ele almaktadır. Kayıtlar, Ada Müzik kayıt stüdyosunda gerçekleştirilmiştir.

Numara, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2001 yılında yayınladığı beşinci stüdyo albümü. Albüm, Ada Müzik stüdyolarında kaydedilmiştir.

Felluce/Bağdat, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2005 yılında yayınladığı ilk single stüdyo albümü. Albümde iki adet şarkı yer almakta ve bu şarkılara usta isimler eşlik etmektedir. Albüm, 2005 yılında İTÜ/Miam - Kedi Müzik stüdyolarında kaydedilmiştir. Felluce ve Bağdat Kafe şarkıları için müzik klipleri çekilmiştir.

Bulutsuzluk Özlemi Üçlü Albüm Seti, Bulutsuzluk Özlemi'nin DMC tarafından 2006 yılında yayınlanan ve üç stüdyo albümlerinin tamamını içeren üçlü bir CD arşiv albümüdür.

Zamska!, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2009 yılında yayınladığı stüdyo albümü. Albümde Özge Fışkın dahil yine birçok sanatçıdan katılım bulmak mümkündür. Tüm parçaların söz ve müziği Nejat Yavaşoğulları'na aittir. Albümde Rüzgar ve Evrenden Geçerken şarkılarına klip çekilmiştir.

<i>1, 2, 3 Soleils</i>

1, 2, 3 Soleils, yaygın Raï müziğin üç ustaları olarak tanındılar. Cezayirli sanatçı Rachid Taha, Khaled ve Faudel, tarafından yapılan konser albümü. Palais Omnisports de Paris-Bercy Paris konseri, eşsiz bir müzik olayı 1998 yılında gerçekleşti ve şarkıları en ünlü üç sanatçı artı birkaç Cezayir klasikleri oluşuyordu. Tamamı 23 şarkıdan oluşan albüm, 1999 yılında Barclay tarafından yayımlanan Steve Hillage tarafından üretildi ve düzenlenen iki disklere bölündü.

Bedreddin, Bulutsuzluk Özlemi'nin 2021 yılında Ada Müzik tarafından yayınlanan son stüdyo albümüdür. Albüm, Nazım Hikmet'in, 14. yüzyılda yaşayan Şeyh Bedreddin'in hikâyesini anlattığı eserin rock oratoryo tarzında bestelenmesiyle oluşturulmuştur. İki disk halinde yayınlanan albümde eski grup üyeleri çeşitli enstrümanlarda çalışmaya destek verirken, sanatçı Fırat Tanış da anlatıcı olarak yer almaktadır.