13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Elazığ Belediyesi ile 7 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. İldeki tüm ilçelerde Demokrat Parti kazanmıştır. İl merkezinde kazanan Demokrat Parti üyeleri, Elazığ Belediye Başkanlığına Mustafa İspir'i seçmişlerdir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Yozgat Belediyesi ile 8 ilçenin ve 4 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. İl merkezinde kazanan Demokrat Parti üyeleri, Yozgat Belediye Başkanlığına Halis Bacanlı'yı seçmişlerdir. Ancak 1956 yılında Halis Bacanlı'nın başka bir kuruma atanması üzerine Yozgat Belediye Başkanlığına Hayri İnal oy birliği ile seçilmiştir.

13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Samsun Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Samsun merkez ilçede 32.840 seçmenin 6.480'i sandığa gitmiş ve bağımsız aday da olmadığı için Demokrat Parti adayları belediye meclisi seçimini kazanmışlardır.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Çanakkale Belediyesi ile 11 ilçe ve 4 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Seçimlere katılım oranı Çanakkale'de %65'in üzerinde olup, Çanakkale merkezi başta olmak üzere seçimleri il genelinde büyük bir farkla Demokrat Parti kazanmıştır. İl merkezinde kazanan DP üyeleri, 16 Kasım 1955 günü yapılan toplantıda Çanakkale Belediye Başkanlığına Sadi Fenercigil'i seçmişlerdir. Fenercigil, 1960 yılına kadar görevine devam etmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Konya Belediyesi ile 15 ilçenin ve 36 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. İl genelindeki 52 belediyenin 34'ünü Demokrat Parti, 13'ünü bağımsız adaylar kazanmıştır. İl merkezinde kazanan Demokrat Parti üyeleri, Konya Belediye Başkanlığına 16 Kasım 1955'te Nafiz Tahralı'yı seçmişlerdir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Adapazarı Belediyesi ile 4 ilçe ve 3 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Karasu, Akyazı ve Taraklı'da bağımsızlar, Adapazarı, Hendek, Sapanca, Geyve ve Pamukova'da Demokrat Parti adayları kazanmıştır. Karasu'da Şükrü Saka, Geyve'de Mehmet Balkan, Akyazı'da Necati Temel ve Hendek'te de Mehmet Yazgan belediye başkanlıklarına seçilmiştir. Adapazarı belediye meclisinde DP 27 üyelik kazanırken bağımsızlar 2 üyelik kazanmıştır. Hendek’te seçimin %83 oranında katılımla tamamlandığı belirtilmiş olup DP'nin aldığı oy sayısı 1.521 iken, bağımsızların oy sayısı 1.507'de kalmıştır. Hendek Belediye meclisine 10 DP ve 3 bağımsız üye, Karasu belediye meclisine ise 10 bağımsız ve 3 DP üyesi girmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Urfa Belediyesi ile 8 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Seçimleri Viranşehir ve Akçakale'de CHP destekli bağımsız adaylar kazanırken diğer ilçelerde DP kazanmıştır. İl merkezinde toplam 27 üyeliğin 25'ini kazanan Demokrat Parti üyeleri, Urfa Belediye Başkanlığına Reşit Rasgeldi'yi seçmişlerdir.

13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Adana Belediyesi ile 9 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Adana il merkezinde Demokrat Parti adayları belediye meclisi seçimini kazanmıştır. Toplanan Adana Belediye Meclisi Ali Bozdoğanoğlu'nu belediye başkanı seçmiştir. Ceyhan ve Osmaniye'de karma listeler, diğer ilçelerde ise bağımsız adaylar seçimi kazanmıştır.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Erzurum Belediyesi ile 12 ilçe ve 2 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Erzurum il merkezinde Demokrat Parti 32 belediye meclis üyeliğinin tamamını kazanmıştır. İspir ve Tekman'da DP birer üyelik kazanırken bağımsızlar 11'er üyelik kazanmıştır. Erzurum il merkezinde kazanan DP üyeleri, belediye başkanlığına Edip Somunoğlu'nu getirmiştir.

13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Ağrı Belediyesi ile 6 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Seçime katılım oranının %55'te kaldığı Ağrı il merkezinde bağımsız adaylar seçimi kazanmıştır. 15 bağımsız ve 6 Demokrat Parti meclis üyesiyle toplanan Ağrı Belediye Meclisi Ahmet Tokar'ı 15 oyla belediye başkanı seçmiş ancak, kısa bir süre sonra belediye başkanlığına Şevki Karaca getirilmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Burdur Belediyesi ile 4 ilçenin ve 3 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. İl merkezinde bağımsız adaylar yaklaşık bin oy farkla Demokrat Parti adaylarını geçmiş ve 22 üyeliğin tamamını kazanmıştır. Seçimlerden sonra toplanan belediye meclisi, Burdur Belediye Başkanlığına Fahri Kayaalp'i seçmiştir. Ancak aynı yıl içerisinde sırasıyla Nevzat Akdemir ve Ömer Koyutürk de başkanlık yapmıştır.

13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Adıyaman Belediyesi ile 4 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Seçimleri il genelinde Demokrat Parti adayları kazanmıştır. Adıyaman il merkezinde bağımsız adaylar 800 civarında oy alarak seçimi kaybederken 3000 civarı seçmen sandığa gitmemiştir. İl merkezinde kazanan DP üyeleri, Adıyaman Belediye Başkanlığına Fuat Bilgin'i seçmişlerdir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Hakkâri Belediyesi ile 4 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. İl merkezindeki seçimi Demokrat Parti kazanmıştır. Kazanan üyeler 21 Aralık 1955'te Hakkari Belediye Başkanlığına Mustafa Cümbüş'ü seçmişlerdir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Nevşehir Belediyesi ile 8 ilçenin ve 8 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. İl merkezinde bin küsur bağımsız oyuna karşılık 4 bin küsur oy alarak seçimi kazanan Demokrat Parti üyeleri, Nevşehir Belediye Başkanlığına Ahmet Kemal Dedeoğlu'nu seçmişlerdir.
3 Eylül 1950 Yerel Seçimleri'nde Gümüşhane Belediyesi ile 4 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Gümüşhane Belediye Meclisi'ne seçilen 14 üyenin tamamı DP'den teşkil olmuştur. Seçimden sonra toplanan Gümüşhane Belediye Meclisi, Mehmet Refioğlu'nu belediye başkanı olarak seçmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Isparta Belediyesi ile 8 ilçenin ve 13 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Isparta il merkezinde sadece Demokrat Parti adaylarının girdiği seçimler için 11.327 seçmenden 2.499'u oy kullanmıl ve oy kullanma oranı %22 olarak gerçekleşmiştir. Oy kullanma oranları Gönen'de %15, Atabey'de %77, İslamköy'de %56, Eğirdir'de %22, Anamas'ta %86, Barla'da %28, Gelendost'ta %83, Keçiborlu'da %80, Göresin'de %65, Kılıç'ta %39, Senir'de %78, Senirkent'te %21, Büyükkabaca'da %58, Sütçüler'de %37, Şarkikaraağaç'ta %47, Çarıksaraylar'da %79, Uluborlu'da %62, Yalvaç'ta %76, Hüyüklü'de %82, Sücüllü'de %92, Yenişarbademli'de %30 olarak gerçekleşmiştir. Seçimden sonra toplanan Isparta Belediye Meclisi, Süreyya Demiralay'ı belediye başkanı olarak seçmiştir.
13 Kasım 1955 Yerel Seçimleri'nde Denizli Belediyesi ile 8 ilçenin ve 23 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Denizli il merkezinde seçimleri Demokrat Parti adayları kazanmıştır. Seçimden sonra toplanan Denizli Belediye Meclisi, Turan Bahadır'ı tekrar belediye başkanı olarak seçmiştir.
1930 Türkiye yerel seçimleri'nde Gümüşhane Belediyesi ile 4 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Gümüşhane il merkezinde 28 Eylül 1930 tarihinde başlayan seçimler, 12 Ekim 1930 tarihinde sona ermiştir. Gümüşhane il merkezinde gerçekleştirilen seçimlerde 368 kadın ve 1.949 erkek olmak üzere toplam 2.017 oy kullanılmıştır. İl merkezinde seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Fırkası üyeleri, Gümüşhane Belediye Başkanlığına Süleyman Sırrı Daltaban'ı seçmiştir.
1934 Türkiye yerel seçimleri'nde Gümüşhane Belediyesi ile 4 ilçenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapıldı. Gümüşhane il genelinde bulunan 6.938 seçmenden 3.745'i oy kullandı. İl merkezinde seçimi kazanan Cumhuriyet Halk Fırkası üyeleri, Gümüşhane Belediye Başkanlığına Süleyman Sırrı Daltaban'ı seçti.
26 Mayıs 1946 Yerel Seçimleri'nde Gümüşhane Belediyesi ile 3 ilçenin ve 2 beldenin belediye başkanlarının belirlenmesi için belediye meclis üyelerinin seçimi yapılmıştır. Gümüşhane il genelindeki 8.328 seçmenin 5.725'i seçimlere katılmış ve seçime katılım oranı %68 olarak gerçekleşmiştir. Gümüşhane merkez ilçedeki seçmenler %67'lik bir katılım oranı göstermiştir.