İçeriğe atla

Gülme Komşuna-Seni Çok Özledim (45'lik)

Gülme Komşuna-Seni Çok Özledim
Seyyal Taner stüdyo albümü
Yayımlanma1977
TarzPop,rock,Dans
ŞirketYavuz Asöcal
YapımcıYavuz Asöcal
Seyyal Taner kronolojisi
Kalbimi Affettim-Sarmaş Dolaş
(1976)
Gülme Komşuna-Seni Çok Özledim
(1977)
Sorma Neydi O-Neden Gelmedin
(1977)

Gülme Komşuna-Seni Çok Özledim, Seyyal Taner'in 1977 senesinde Yavuz Asöcal Plakçılık'tan yayınladığı beşinci 45'liğidir. 45'likte yer alan parçalar çeşitli derleme albümlerde de yer almıştır.

Şarkı Listesi

Gülme Komşuna

Parçanın sözleri Çiğdem Talu'ya, bestesi ise Melih Kibar'a ait olup, aranjesi Norayr Demirci tarafından yapılmıştır. Parça, 2006 senesinde Nükhet Duru tarafından "Gece Saat On İki" albümünde cover'lanmıştır.

Seni Çok Özledim

Parçanın sözleri Çiğdem Talu'ya, bestesi ise Melih Kibar'a ait olup, aranjesi Norayr Demirci tarafından yapılmıştır. Parça, Seyyal Taner tarafından 2012 senesinde, Ethnic Rock EP'sinde Önder Şahin'in Rap bölümleri eklenerek, Volkan Başaran aranjesi ile tekrar seslendirilmiştir.

Dış bağlantılar

Video Klipler


İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Melih Kibar</span> Türk bestekâr ve söz yazarı (1951–2005)

Melih Kibar, Türk bestecidir. Çiğdem Talu ile Erol Evgin için bestelediği şarkılarla bilinir. Ayrıca başta Hababam Sınıfı olmak üzere birçok filmin müziğini yaptı. ‘Hep Böyle Kal’ ve ‘Söyle Canım’ 45'lik plak çalışmaları Altın Plak kazanan Kibar, 1984 yılında da Sopot’ta ‘En Başarılı Orkestra Şefi’ ödülünü aldı.

<span class="mw-page-title-main">Seyyal Taner</span> Türk ses sanatçısı

Seyyal Taner, Türk şarkıcı ve oyuncudur. Türk pop müziği ve Türk rock müziğine getirdiği renkli yelpazesi ile sahnelere farklılık getirmiş, sadece şarkı söyleyen vokalistlerin aksine, dönemin koşullarında bir ilki gerçekleştirerek dansçılarıyla çıkıp hem dans edip hem şarkı söyleyebilmiş, alaturka gazino kültürüne rock müziğini getirmiş, sesiyle ve ilginç kıyafetleriyle de dikkat çekmiştir. Türk pop-rock müziğinin yerinde duramayan, asi, sıra dışı ve cesur şarkıcısı olarak bilinir ve dönemin basını kendisine yerli Tina Turner lakabını takmıştır. Babası Farsçada "akıcı olan" anlamına gelen Seyyal ismini vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Dünyamı Yıktı Geçti / Kırk Yılda Bir</span>

Dünyamı Yıktı Geçti / Kırk Yılda Bir Nil Burak'ın beşinci 45'liğidir.

<span class="mw-page-title-main">Çiğdem Talu</span> Türk müzisyen

Feriha Çiğdem Talu, Türk şair, söz yazarı ve öğretmen.

<i>Gönül / Yaman Olurum</i>

Gönül / Yaman Olurum, 1979 tarihinde yayınlanan Zerrin Özer'in kariyerinde ikinci ve son 45'liği. Sanatçı imza atmış olduğu bu 45'likle müzik kariyerinde ilk Altın Plak Ödülü'nü de kazanmıştır. Zerrin Özer'in bu 45'liğinde seslendirmiş olduğu şarkılardan birinin sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay'ın, bir diğerinin söz ve müziklerindeyse Çiğdem Talu ile Melih Kibar çiftinin imzası bulunmaktadır ve şarkıların düzenlemeleri ilk 45'liğinde olduğu gibi Esin Engin tarafından yapılmıştır. Şarkılar İstanbul Gelişim Orkestrası tarafından icra edilmiştir. Zerrin Özer'in bu 45'liği de Kent Plak'tan çıkmıştır.

<i>Seni Seviyorum</i> (Zerrin Özer albümü)

Seni Seviyorum, Zerrin Özer'in, imza atmış olduğu iki 45'likten sonra, profesyonel sanat yaşamının ilk albüm prodüksiyonudur. Zerrin Özer bu albümünde; Çiğdem Talu, Melih Kibar, Orhan Gencebay, Turgay Merih, Muzaffer Uludağ, Metin Bükey, Bora Ayanoğlu, Garo Mafyan, Esin Engin, Doruk Onatkut gibi dönemin önde gelen şarkı sözü yazarı, besteci ve aranjörleriyle çalışmıştır.

<i>Yeniden Yetmişe</i>

Nilüfer'in on yedinci stüdyo albümü ve ikinci derleme/ seçki albümüdür. Sanatçı bu albümünde 70'li yıllarda seslendirmiş olduğu ve bugün artık her biri birer popüler müzik klasiği haline gelmiş olan, ilk dönem şarkılarını bir araya getirmiştir.

<i>Ajda Pekkan</i> (albüm, 1996)

Ajda Pekkan, Ajda Pekkan'ın, 1996'da yayınladığı, kendi adını taşıyan, 15. stüdyo albümünün adı.

<i>Benim Adım Şarkıcı - Aranjmanlar</i>

Benim Adım Şarkıcı - Aranjmanlar, Nil Burak'ın Almanya'da yayınlanan ikinci albümüdür.

Şiirimin Dili; sözleri Ömer Çakmakçı'ya, bestesi ise Kemal Borazan'a ait bir türkü/pop şarkısı. Parça ilk kez 1991 Alladı Pulladı albümünde Seyyal Taner tarafından seslendirimiştir. Parçayı aynı yıllarda Coşkun Sabah coverlamıştır.

<i>Ethnic Rock</i>

Ethnic Rock, Seyyal Taner'in 8 Mart 2012 Dünya Kadınlar Günü'nde yayınladığı ilk maxi single albümüdür. Prodüktörlüğünü kendisinin, yönetmenliğini Selda Bağcan'ın üstlendiği albümde Taner'e; Akın Eldes, Volkan Başaran, Cengiz Ercümer, Mustafa Beyazkuş gibi önemli müzisyenler eşlik etmiştir. Albüm fotoğrafları, Mehmet Turgut tarafından çekilmiş olup, kapak fotoğrafında, Seyyal Taner ile özdeşleşen leopar teması işlenmiş ve Taner'e "Yarı insan yarı hayvan" imajı verilmiştir.

<i>Tanrı Şahidimdir-Şimdi Sen Varsın</i> (45lik)

Tanrı Şahidimdir-Şimdi Sen Varsın , Seyyal Taner'in 1974 senesinde Ali Kocatepe'nin firması 1 Numara Plakçılık'tan yayınladığı ilk 45'liğidir.

<i>Son Verdim Kalbimin İşine-Elveda</i> (45lik) Seyyal Tanerin 1976 senesinde Yavuz Asöcal Plakçılıktan yayınladığı üçüncü 45liği

Son Verdim Kalbimin İşine-Elveda , Seyyal Taner'in 1976 senesinde Yavuz Asöcal Plakçılık'tan yayınladığı üçüncü 45'liğidir. Kapak fotoğraflarından bazıları, sanatçı Barış Manço tarafından çekilmiştir. 45'likte yer alan parçalar çeşitli derleme albümlerde de yer almıştır.

<i>Kalbimi Affettim-Sarmaş Dolaş</i> (45lik)

Kalbimi Affettim-Sarmaş Dolaş , Seyyal Taner'in 1976 senesinde Yavuz Asöcal Plakçılık'tan yayınladığı dördüncü 45'liğidir. 45'likte yer alan parçalar çeşitli derleme albümlerde de yer almıştır.

<i>Sorma Neydi O-Neden Gelmedin</i> (45lik)

Sorma Neydi O-Neden Gelmedin, Seyyal Taner'in 1977 senesinde Yavuz Asöcal Plakçılık'tan yayınladığı altıncı 45'liğidir. 45'likte yer alan parçalar çeşitli derleme albümlerde de yer almıştır.

<i>Nene Hatun-Yalnızlığı Bir de Bana Sor</i> (45lik)

Nene Hatun-Yalnızlığı Bir de Bana Sor , Seyyal Taner'in 1974 senesinde 1 Numara Plakçılık'tan yayınladığı ikinci 45'liğidir. 45'liğin bir yüzünde "Nene Hatun", diğer yüzünde ise "Yalnızlığı Bir de Bana Sor" parçaları yer almaktadır. Parçalar, Ali Kocatepe-Doğan Canku ortaklığında hazırlanmış ve Taner'e, Dün-Bugün-Yarın orkestrası eşlik etmiştir. "Yalnızlığı Bir de Bana Sor", 1977 senesinde "Sen Yarattın Beni" uzunçalarında "Hasret Şarkısı" ismiyle Aylin Urgal tarafından cover'lanmıştır.

<i>Şarkım Sevgi Üstüne-Une Melodie</i> (45lik)

Şarkım Sevgi Üstüne-Une Melodie , Seyyal Taner'in 1987 senesinde yayınladığı yedinci ve son 45'liğidir. 45'liğin bir yüzünde "Şarkım Sevgi Üstüne" yer alırken diğer yüzünde ise parçanın Fransızca versiyonu "Une Melodie" yer almaktadır. Parçanın sözü ve müziği Olcayto Ahmet Tuğsuz'a, düzenlemesi ise Garo Mafyan'a aittir. Seyyal Taner, Grup Lokomotif ile birlikte, "Şarkım Sevgi Üstüne" ile Türkiye Finalleri'nde birinci olup, Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmıştır. 9 mayıs 1987 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirilen yarışmada "Şarkım Sevgi Üstüne" puan alamayıp, 22. olmuştur.

<i>Aşk Kapıyı Çalınca</i> (albüm)

Aşk Kapıyı Çalınca; Hümeyra'nın 1981 yılında yayınlanan son single çalışmasıdır. Sanatçı bu 45'likten sonra yaklaşık 20 yıldır devam ettiği 45'lik çalışmalarına son vermiş ve bir daha 45'lik yayınlamamıştır. 45'likte yer alan şarkılar, 1980 yılında Şan Tiyatrosu'nda sahnelenmeye başlanan "Çöpçatanın Fendi (Selam Meloş)" müzikali için yapılmış ve oyunda bizzat Hümeyra tarafından seslendirilmiştir. Şarkıların düzenlemeleri, müzikalin müzik yönetmeni olan Esin Engin tarafından yapılmıştır. İlk defa bir tiyatro oyununda rol alması ve düzenli olarak sahneye çıkmaya başlamasının üzerine bu tarihten itibaren daha çok oyunculuk kariyerine ağırlık vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Bu Gece (Murat Dalkılıç şarkısı)</span>

Bu Gece, Murat Dalkılıç'ın bir single çalışması. 4 Aralık 2020'de Avrupa Müzik tarafından yayımlandı. Sözü Çiğdem Talu, müziği ise Melih Kibar imzası taşımaktadır. "Bu Gece" Behzat Uygur yönetmenliğinde kliplenmiştir.Şarkı, Çiğdem Talu ve Melih Kibar için yapılmış Mesaj isimli saygı albümünde de bulunur.

"Tasvir-i Şikayet", Türk müzik grubu Oya-Bora'nın 1987 tarihli Akvaryum albümünde yayınlanan tek parçadır. Albümün yapımcılığını Durmuş Çolak ve Çakır Çorluk üstlenmiştir. "Tasvir-i Şikayet" albümün sekizinci parçasıdır ve süresi 2:38'dir. Albümün kayıtlarından önce yazılan tek parçadır. "Tasvir-i Şikayet" adlı parçanın sözleri ve bestesi Bora Ebeoğlu'na aittir. Şarkının aranjesi Turhan Yükseler'ya aittir. Şarkıyı ilk kez albüm yayınlanmadan dört ay önce katıldıkları 1987 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda seslendirmiş ve Çiğdem Talu Özel Ödülü'nu kazanmışlardır.